Ochrana životního prostředí aneb NECHOVEJ SE JAKO DOBYTEK !!
Autor |
Zpráva |
YENKEE
Podporučík
|
Ochrana životního prostředí aneb NECHOVEJ SE JAKO DOBYTEK !!
Již jsem dlouho uvažoval že tohle téma založím a poslední akce mne v tom utvrdila. Na každé akci se setkávám s tím, že se po nás v lese apod. prostě tam kde se akce koná povalují různé odpadky. Pytlíky od svačin, plechovky od mulťáků, PET flašky a hlavně a to nás usvědčuje pytlíky od kuliček. Já coby bývalý traper, skaut ....... to docela špatně snáším. CO VY NA TO ???Je to prasečina a vizitka každého jednotlivce. Myslíte si že je obrovský problém ten bordel, který jste si sebou přinesli si také odnést? Dopadne to nakonec tak, že lidi budou říkat: "Jo airsofťáci to jsou ti pitomci co dělají v lese jenom bordel". Uvědomte si, že už necháváme po sobě dosti BB, což není v lidských silách uklidit. Zamyslete se nad sebou, sáhněte si do svědomí a nebuďte lhostejní k té naší krásné přírodě, která nám poskytuje takové nepřeberné mnořství herní plochy a my se jí za to takle odvděčujeme. Tímto zakládám ligu AS pro ochranu životního prostředí, kdo se bude chtít stát členem ať jen na akcích ohlídá sebe a upozorňuje ostatní pokud se budou chovat jako prasata. Všem díky, kteří to budou dodržovat a respektovat.
_________________ Airsoftu 18+ a zdravému rozumu ZDAR
|
02 čer 2010, 08:19 |
|
|
|
jirihoffman
Podplukovník
|
Re: Ochrana životního prostředí aneb NECHOVEJ SE JAKO DOBYTEK !!
chlape mas svatou pravdu...ja osobne se ridim hesle co si na akci odvezu to si i privezu (myslim tim samozdrejme odpadky)...je to koloběh kdyz nebudu delat v lese bordel lidem nebude as vadit a akce me tam budou znova a znova povolovat......a mas to i v realu tam tk jednotky zvlaste pruzkum(ktery ja napodobuju) nenechava za s hlavne sebou odpadky z jednoho duvodu a to ze by se prozradili....a ja jsem ete myslivec a studuju ůesaru takze na bordel v lese sem taky dost alergicekej....no a jelikoz sem huba nevymachana tak i kdyz nekoho vydim na akci ze se chova jak dobytek tak mu to klidne reknu......... myslim si ze tohle tema je uzitecne....hlevne pro ty co jsou ty prasata aby senad sebou zamysleli...
_________________ my neustoupíme.....průzkum pičo http://www.hpkolinec.webnode.cz
Hloubkouvý průzkum Kolinec
|
02 čer 2010, 08:32 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
No myšlenka je to dobrá ale založením tématu se nijak nepodpoří. Osvěta je potřeba dělat už u základu a to je zvaní na akce kde to musí být dáno do pravidel. No a posleze donich šít i na akci. My sme to řešily tak že jak nechala nějaká jednotka brdel tak se zjistilo kdo to způsobyl a dostal stop na akce. Jak se ale řiká duvěřuj ale prověřuj a dem po akci vždy děláme preventivní úklid. Nedá se všechno uhlídat a hlavně ne všechno co se válí v místě akce je po érsofťácích.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
02 čer 2010, 08:48 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
Nikdo z nás nenechal v lese ani pytlík. Dokonce po osbě občas sbíráme i kuličky, když náhodou nějaké vidíme.
|
02 čer 2010, 16:23 |
|
|
|
Kuny
Major
Registrován: 22 dub 2008, 17:06 Příspěvky: 493 Bydliště: Kynšperk nad Ohří
|
Tak kule po sobě nesbíráme, ale jakejkoliv bordel (od obalu MRE po Lightsticky) uklízíme po akci, bohužel nejen po sobě, najdou se týmy/jednotky co na tohle z vysoka se*ou i přes upozornění. Řeknete, že je na akce zvát nemáme, ale ruku na srdce, kdo z vás pozoruje každého kde,co zahodí. Každý by se měl starat o svůj bordel a ne aby to dopadalo tak, že 99% má už doma "kuleváloš" a nás pár slušných lidí lítá po lese a uklízí po nich odpadky. Myslím si, že tenhle topic není od věci, ba dokonce bych ho nějak zvýraznil ať si toho všimnou i ti bordeláři
_________________ Máš chuť si to někdy vyříkat s někým ze sousedního města? Teď máš jedinečnou šanci! Klikni a přidej se!
|
02 čer 2010, 21:32 |
|
|
|
mro
Podplukovník
|
My tento problém řešíme jednoduše.Na každou akci si bereme velkej modrej pytel pro celej tým do kterého to vše nahážeme.Pokud děláme akci s přesunama tak si každý bere svůj bordel sebou.není nám 10 let, takže k tomu přistupujeme dosti zodpovědně. Pokud velení akce je na nás před odchodem každého týmu skontrolijem jeho pozice zda je ve stavu v jakém byla než k ní přišli.idé co byly na HS2 za Custom by mohli potvrdit.
_________________ Nenávist je přítěž, živoj je moc krátkej na to, abychom byli pořád nasraní! www.gsas.ic.cz
|
02 čer 2010, 21:48 |
|
|
|
YENKEE
Podporučík
|
Tak koukám že tohle téma moc lidi nezaujalo. Není to holt spešlácký téma, kde by se mohli zdejší Terminátoři blejsknout ve svých super znalostech. Nejde o to tady o tom dalekosáhle kecat, ani sdělovat že já ne to ti druzí apod. HLAVNĚ JDE O TO SE ZAMYSLET NAD SVÝM CHOVÁNÍM !!!
|
08 čer 2010, 10:35 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
Ono taky co sem psát, že. Nikdo se nenapíše, že nechává odpadky v lese, to by byl idiot. A orgové nebo velitelé to snad u svých lidí hlídají.
|
08 čer 2010, 12:35 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
a pri tom kolik tun bilyho plastu po nas v tom lese zustane ze?
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
08 čer 2010, 12:44 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
Registrován: 14 zář 2009, 20:02 Příspěvky: 1084 Bydliště: Karviná
|
Starší a zkušenější hráči jsou obvykle i natolik rozumní, že ví, jak se správně chovat k přírodě. Pokud nejsou připos*aní postavit se malým bordelářům, případně kapku zařvat, určitě pak svým způsobem vychovají i mladší ke správnějšímu postoji k životnímu prostředí. Za sebe můžu říct, že BIO koule z několika racionálních důvodů nepoužívám, ale co se týče znečištění prostředí, vždycky před akcí připomenu, že všechny odpadky zpátky s sebou a po kontroluju, jestli nezůstal v táboře nějaký nerozložitelný odpad. Cítím se líp, když vím, že v lese nehnije odpad přičiněním sofťáků. Jasne, pro někoho je soft softem, ale osobě myslím, že v tom kus skautingu a s ním spojených pár pravidel pro pobyt v přírodě. Jestli se tedy založí nějaká AS liga pro ochranu životního prostředí, jdu do toho!
_________________ O oko přijdeš ve chvíli, kdy airsoft hraješ bez brýlí. Pokud žádáte autorizaci na ICQ, podepisujte se. Nepodepsané házím do ignor listu!
|
08 čer 2010, 13:49 |
|
|
|
TomLame
Moderátor
|
vy jste výborný teda liga ?? spolek ? společenství ? skupina? nic to nevyhovuje líp než ligu ? náplň práce členy vaší ligy je upozornit, případně seřvát ty, kdo nechavají bordel po sobě ?? Asi tahle, když se mi nebude to chtít tahat domů, nechám to tam, seřve mě nějakej borec, tak dojdu za roh, kde ten borec mě už nevidí a nechám to tam. Dle náplň vaší ligy by měly být z vlastní inciativy. Třeba nákup odpadních pytlů, 20ku není problém ne, at to tam lidí vyhozejí, a pravidelně každý tým třeba na to dohlídne a pak odnese do nejbližší kontejner. Anebo můžete občas uspořádat nějakou akci, kde se sejdou lidí, ale nebude se hrát, ale uklízet atd. To dle mě by měla být nápln práce vaší ligy, nikoliv upozornit lidí
_________________ " Až dojde na kontakt, tak je jedno jestli ti to lítá metr nahoru nebo doprava, hlavně že to lítá dopředu"
|
08 čer 2010, 14:05 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
|
Ještě jsi zapomněl, že Kolumbus objevil Ameriku.
_________________ O oko přijdeš ve chvíli, kdy airsoft hraješ bez brýlí. Pokud žádáte autorizaci na ICQ, podepisujte se. Nepodepsané házím do ignor listu!
|
08 čer 2010, 14:29 |
|
|
|
YENKEE
Podporučík
|
TomLame píše: vy jste výborný teda liga ?? spolek ? společenství ? skupina? nic to nevyhovuje líp než ligu ? náplň práce členy vaší ligy je upozornit, případně seřvát ty, kdo nechavají bordel po sobě ?? Asi tahle, když se mi nebude to chtít tahat domů, nechám to tam, seřve mě nějakej borec, tak dojdu za roh, kde ten borec mě už nevidí a nechám to tam. Dle náplň vaší ligy by měly být z vlastní inciativy. Třeba nákup odpadních pytlů, 20ku není problém ne, at to tam lidí vyhozejí, a pravidelně každý tým třeba na to dohlídne a pak odnese do nejbližší kontejner. Anebo můžete občas uspořádat nějakou akci, kde se sejdou lidí, ale nebude se hrát, ale uklízet atd. To dle mě by měla být nápln práce vaší ligy, nikoliv upozornit lidí Asi tak jako nelze po sobě sebrat kuličky, nelze prolézt celý herní prostor a vyzbírat z něj případný bordel. Nevím jak a kde ty hraješ AS ale asi stejně jako ostatní, takže víš že akce se mnohdy odehrávají na několika čtverečních kilometrech plochy, která je bohatá na porost. To založení ligy bylo jen pomyslné, aby se jen lidé vnitřně připojili k této myšlence a zamysleli se nad tím. Šlo jen a pouze o APEL na ostatní hráče. JASNAČKA ???
|
08 čer 2010, 16:17 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
|
Hitler měl taky ze začátku jen myšlenku a jak to dopadlo. No... roky krvavého masakrování a ve výsledku miliony obětí, ale jde o princip. Je sice pravda, že proti ropě ze zálivu vypadá sbírání odpadků v lese jako plivanec, ale když už nic, tak to nikomu neublíží a přispěje to k dobru jak přírodě, tak komunitě. A když už něco dělám, tak pořádně.
|
08 čer 2010, 16:43 |
|
|
|
Krezz
Podplukovník
|
Presne tak, stale je lepsi neco delat nez jenom rikat ze jinde je to horsi. Po nas je vzdy uklizeno, za to rucim.
|
20 čer 2010, 09:05 |
|
|
|
YENKEE
Podporučík
|
Zářný příklad, čuňat je poslední akce na Hadačce. Já tam nebyl ale slyšel jsem o tom mrd.íku co tam po sobě rádoby spešlsofťáci zanechali - STYĎTE SE !!! Takový super prostor v blízkosti Plzně nenajdete a počítejte, že takovýmto přístupem nám zachvíli někdo přístup do těchto prostor zakáže, potom se tam budeme pohybovat ilegálně a honit se s PČR, kterou na nás budou posílat uvědomělí občané okolních vesnic. Naučte se, že co si přinesete to si i odneste, výjimkou jsou kuličky, ne z nosu, ale z kvérů. Slušnost je i zahrabat po sobě ho.no, když se jdete do lesa vys.at. To jsou nepsané zásady, každého slušného člověka, který má vztah k přírodě a dokáže si jí vážit. Mě tyhle zásady byly vštěpovány ještě za minulého režimu, když jsme s bráchou trempovali. Jak se kdo chová k přírodě, tak se chová i k ostatním - přátelům, kolegům, příbuzným...... Věřte je to tak.
|
22 čer 2010, 09:08 |
|
|
|
dasudut
Četař
|
Já a lidi,který sou semnou atˇ na akci tak jenom na cvičeni v terénu,tak vždy vše po sobě uklidíme i za cenu nesení velkého pitle s odpatky a vedu i ostatí k tomu,aby vždy po sobě uklidili.A můžu říct,že říkat měkomu,aby po sobě uklidil je občas pěkně těšká věc.Nic méně se nevzávam,sem totiš tak z tý školy,kde nám vštěpovali do hlavy,že by si měl člověk pokud je v přírodě po sobě uklidit.
|
22 čer 2010, 10:59 |
|
|
|
Kratos
Svobodník
|
Tak o sobě můžu s čistým srdcem říct, že se k přírodě chovám slušně a snažím se dohlížet i na zbytek týmu, neříkám, že to sou ty prasata, co všechno hází všude ale občas se nějaký ten papírek nebo sáček zatoulá. Ale zpátky k věci upozorňovat některé lidi je jako snažit se prostřelit 10m tlustou betonovou zeď AEGéčkem, už nesčetněkrát se mi stalo, že když sem okřikl nějaký to prase, co zahodí odpad i když je koš jenom metr od něj, tak jenom mávl rukou a dál si "chrochtal" s ostatními. Někdy si říkám, že brzo skončíme my ASťáci kvůli těmto prasatům blbě.
_________________ PS: Mám dizgrafii tak se za případné chyby co mi uniknou omlouvám.
|
05 pro 2010, 10:26 |
|
|
|
Forces_USF
Nadrotmistr
Registrován: 31 říj 2009, 12:48 Příspěvky: 47 Bydliště: Újezd nad Zbečnem
|
Máš naprostou pravdu a souhlasim. Něni to pěknej pohled přijít do lesa a všude bordel, a ještě se v tom válet když hraješ.
(Jedna věc Yenkee, dole máš napsáno Airsoftu 18+ Zdar. Ani já ještě nejsem plnoletý. Podle zákona nemam zbraň kategorie D mít v rukou, jasně. Ale já bych na airsofťáky nekoukal podle věku, ale podle toho jak se chovají. Aspoň náš tým se ze zbraní v ruce umí chovat, ale kolikrát na akcích vidim dospělé lidi kterým by měly ruce upadnout. Střílí mezi ostatní tam kde nemají, neznají pojistku, pořád prst na spoušti, atd. Takže se mě docela dotkne to když někdo vidí dospívající a hned si řiká jaký sou to nevychovanci a dělá znich detičky střílící na sídlišti do všeho co se pohne!)
_________________ 10th Special Forces Group (Airsoft) M4A1 R.I.S D-Boy/P&J a M4A1 R.A.S Aimtop
|
16 pro 2010, 20:18 |
|
|
|
PvtBoyle
Desátník
Registrován: 09 led 2011, 01:21 Příspěvky: 9 Bydliště: Řiť světa plná cikánů
|
Zahlédl jsem tady odpověď ve smyslu že nejde po akci projít celý hrací prostor a uklidit odpadky.Musím vás vyvést z omylu,jde to.Možná nejde projít úplně celý hned po akci ale zbytek jde udělat druhý den.Bydlím u hranic s Rakouskem takže jsme v celku zanedbané příhraničí a bordel tu je tak i onak.Po každé akci ovšem zkontrolujeme jak velký bordel tam zase oni výtečníci kteří neposlouchali při vysvětlování jak se mají v tomto prostoru chovat nechali,a uklidíme ho buď mi sami nebo s pomocí Mariňáků kteří mají dostatek rozumu a pochopení a při další příležitosti si to ti prasáci(většinou puberťáci) odnesou (tím je myšleno seřvání a následné vyhoštění z hracího prostoru pokud to udělají znovu).Dává nám to minimálně dobrý pocit z toho že je příroda čistější a komunita šťastnější.S těmi bordeláři asi už nic neuděláme,uklízení po nich mě sice nebaví ale je pak čisto a to je hlavní...Jednoduše,my jsme čistotní a to přísahám na život mého Táty a čistotu mých trenek,a když uvidím bordel v lese apod. snažím se to uvést do přírodního stavu.Tak to děláme když někam jezdíme,u nás se bohužel nehraje,takže bordel napáchaný malými dětmi nebo jiným civilem uklízím jen já s jedním kamarádem...Byl bych rád kdyby jste to někdo začal dělat taky a pokusil se přimět bordeláře nedělat bordel,hned by se na nás dívali lidi jinak a bylo by čisto.Toť byl můj projev,jdu spát,jsem totiž mentálně vyčerpán
_________________ Lidstvo je fatální omyl přírody...jsem toho živým důkazem.
|
09 led 2011, 01:39 |
|
|
|
PvtBoyle
Desátník
|
Jo a mimochodem k tomu tvýmu podpisu souhlasím s Forces_USF,taky mi není 18 a mám Airsoftovou zbraň ale umím se chovat.Je to zkrátka o povaze a chování určitého člověka.(Mimochodem Airsoftovou zbraň(Střelná zbraň kategorie D) smí používat osoba starší 15. let při dozoru osoby starší 18. let a při používání ochranných pomůcek)
|
09 led 2011, 01:44 |
|
|
|
koldda
Podporučík
|
Co k tomu dodat, některý lidi i kdyby je člověk mlátil klackem tak jsou neponaučitelní, musím říci, že řádný svinec umí udělat taky painbalisti. Když jsme ještě hrály ve většině případů na jednom místě, vzal se tu a tam pytel a po akci se chvilku uklízelo, a když každý přiložil ruku k dílu, byla to záležitost 15 minut, nehledě na to že prázdná flaška, když se sešlápne, zabere sotva třetinu toho co plná.
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori. Horatius
Perky: Sběratel hmyzu, Banzai!, 1 z 300, Speedy Gonzales, Tancuj!, Vítězství nebo smrt, Terminátor, Člen strany
|
09 led 2011, 10:35 |
|
|
|
Johny--X
Plukovník
|
PvtBoyle píše: (Mimochodem Airsoftovou zbraň(Střelná zbraň kategorie D) smí používat osoba starší 15. let při dozoru osoby starší 18. let a při používání ochranných pomůcek) blbost, nevim proč si to tolik lidí myslí
_________________ Johny Perez
|
09 led 2011, 13:58 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Johny--X píše: PvtBoyle píše: (Mimochodem Airsoftovou zbraň(Střelná zbraň kategorie D) smí používat osoba starší 15. let při dozoru osoby starší 18. let a při používání ochranných pomůcek) blbost, nevim proč si to tolik lidí myslí Asi tak, nic takového v zákoně o zbraních a střelivu napsáno není.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
09 led 2011, 14:02 |
|
|
|
GySgt Cooper
Štábní praporčík
|
tohle se musí začít dětem vštěpovat doma, když ale viděj tátu, jak odpad zahodí do křoví, tak jakej maj mít samy rozum z podobného svinstva na As akci?? můžeme je napomínat seč to jde, ale prostě nemají to v sobě a jak už tady někdo psal, třeba to zvednou, ale zahodí o kus dál nakonec stejně to jsou jenom obaly od jídla max. kulí, které jsme si přinesli s sebou na acki, po snědění / vystřílení senutně objem zmenší, tak přeci není problém to odnést zase zpět, ne?? to není o "lenosti, o pohodlí" a tak, to je o mentalní zralosti a výchově.. celospolečenské téma .. unás to funguje tak, že po každé zastávce ( ale i po před vystoupením z vlaku) projde místo někdo z velení a zkontroluje to.. a je to v klidu, čisté, no problem (taky se tím řeší aby tam někdo nezapomněl něco, co by ho mrzelo..
|
09 led 2011, 14:21 |
|
|
|
PvtBoyle
Desátník
|
Griffon píše: Johny--X píše: PvtBoyle píše: (Mimochodem Airsoftovou zbraň(Střelná zbraň kategorie D) smí používat osoba starší 15. let při dozoru osoby starší 18. let a při používání ochranných pomůcek) blbost, nevim proč si to tolik lidí myslí Asi tak, nic takového v zákoně o zbraních a střelivu napsáno není. Podívejte se sem:http://www.klub112.cz/airsoft-strelne-zbrane-kategorie-d.html ...
|
09 led 2011, 14:52 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
PvtBoyle píše: Podívejte se sem:http://www.klub112.cz/airsoft-strelne-zbrane-kategorie-d.html ... A ty se podívej sem: http://www.mujglock.com/_download/zakon ... 9-2002.htm
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
09 led 2011, 14:56 |
|
|
|
seals
Plukovník
Registrován: 13 bře 2009, 10:29 Příspěvky: 995 Bydliště: RACOON CITY
|
Citace: Podívejte se sem:http://www.klub112.cz/airsoft-strelne-zbrane-kategorie-d.html ... to je sice hezký že tam maji napsanou tuhle kravinu ale zákon hovoří jasně. §15 (1) Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet též právnická osoba. takže nějaký střílení od 10 let s dohledem plnoleté osoby je kravina.
|
09 led 2011, 14:58 |
|
|
|
PvtBoyle
Desátník
|
Omlouvám se,jdu se stydět za svojí blbost do kouta...
|
09 led 2011, 15:31 |
|
|
|
YENKEE
Podporučík
|
Držte se chlapci tématu, to kolik je komu let se řeší jinde. Můj podpis ....18+... je z důvodu, že takovýto AS upřednostňuji, ale já osobně na akce chodím se svým 13letým synem a myslím že už jsem ho řádně vycepoval. Ale i ten bordel na akcích ve většině dělají právě ti nedávno narození, nemají tu úctu k prostředí a přírodě jako máme my. Já to vidím u nás na vsi chovají se tam ti puberťáci jako hovada a to je v AS to samé. My jsme vycepovaní z pionýra, skautů, školy, vojny, práce...... Náctiletí nic takovýho neznají, nikam nechodí, dřepí doma u PC a čumí na Fujsbukake, jsou frýýýýý, co bych házel něco do koše když s tím můžu fláknout na zem, co mi kdo bude nařizovat já jsem přeci king. A jak jsem četl jinde, možná 10% z nich je v pohodě a chovají se podle pravidel i to je možná přehnané číslo. Sere mne to když vidím jak jsou lidi lhostejní, ničeho si neváží, a je to tak snadné chovat se normálně a slušně, ale dneska je to holt moderní dělat ze sebe hovado. Já osobně když jsem ještě kouřil, mne nenapadlo cvrnknout špačka jen tak na zem. Vždy jsem hledal koš nebo nějaký kanál a v lese jsem vždy udělal klackem díru a tam ho schoval. O nějakém papírku, sáčku, plechovce, petce ani nemluvím. Je to prostě o výchově, koukněte se občas na zem když jdete po ulici. To je bordel co? A nikdy jsem neviděl, že by nějaký důchodce, starej fotr či osoba v mém věku nějakaj bordel dělala. Toť názor můj. Hlavně tu teď nepište, že zrovny vy jste někoho viděli, o tom to tady není. Jde o to se zamyslet jak tomu všemu předejít.
|
05 úno 2011, 10:33 |
|
|
|
|