Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29 lis 2020, 20:05




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Mechabox v.III 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 09 kvě 2010, 16:15
Příspěvky: 61
Nový příspěvek Mechabox v.III
Ahoj,

koupil jsem G36c z druhé ruky, bohužel se nedávno ukázalo, že s křivým mechem, navíc slepeným nějakým sajrajtem, vevnitř prostě peklo. Zbraň měla mít už nainstalovaný upgrade, předělané kabely atd., žil jsem tedy v domnění, že do zbraně nebude třeba investovat. Bohužel tomu tak není, a ten mech bude dříve nebo později třeba vyměnit, ale nemůžu si dovolit investovat mnoho (na vyhazov je samozřejmě víc věcí).

Chtěl bych se proto zkušenějších zeptat:

1) má smysl hledat použitý základní mech z druhé ruky?
2) má smysl si připlatit za nový mech od GD (cca 720) oproti SRC (cca 450) nebo Cyma (cca 420)? Jak jsou na tom mechy od SRC oproti Cyma?

Od zbraně požaduju spolehlivost a úsťovku kolem 120, žádné extrémy.

Díky za odpověď!

PS: hledal jsem podobná témata, ale všechno se vztahuje k v.II, pokud je to dupla, tak se omlouvám.


11 kvě 2012, 16:18
Profil
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
SRC nebrat, s GD mechem v.3 nemám zkušenost, s CYMA mechem mám zkušeností dost, ale jen ty základy/sp130 až na jeden s sp140 a ten také zatím nerupl. Takže pokud chceš tu m120 , bral bych cyma mech.

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



11 kvě 2012, 16:25
Profil
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Registrován: 30 led 2012, 13:38
Příspěvky: 118
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Mech Guarder mohu doporučit měl jsem ho ve starém AK a na M150 držel dlouho.Co se týče Cymy mecháče zatím mi drží na M160, ale počítám že jeho životnost brzo skončí.Ale pokud tam chceš jen M120 neuděláš chybu ani s jedním...

_________________
JG Magpul Tactical (150m/s)
TM AK47 (170m/s)
A&K SVD (182m/s)


11 kvě 2012, 16:41
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 21 srp 2010, 20:09
Příspěvky: 520
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Cyma mecháčem nic nezkazíš, mam s nim zkušenosti na M130 a co vím tak už drží asi 2 roky bez jakékoliv závady. ;)


11 kvě 2012, 16:44
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 06 črc 2008, 16:24
Příspěvky: 1355
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
já jedu s tímhle http://www.anareus.cz/detail.php?id=3671 na M150 a zatím pohodka :) mam ho už rok a půl :) mech od cyma mě prasknul :(

_________________
život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t
------
G36C - 168m/s
M9A1 - 130m/s
------
Jsem členem teamu Plzeňská garda


12 kvě 2012, 15:59
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 09 kvě 2010, 16:15
Příspěvky: 61
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
A nepotřebuje ten src nějaké atypické součástky?


13 kvě 2012, 15:18
Profil
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Měl jsem v poslední době dva (+- 2 měsíce a 2 týdny zpět.) Ložisko pro pístové kolo je moc vysoko. Píst škrtá při uvolnění o neozubenou část kola. (s koly SHS, AT, A&K , JG i CYMA) s písty deepfire, AT, SHS a i plno čínských co jsem zkoušel už jen tak. Pokud nemá píst první zub v záběru moc velký, dá se to řešit liznutím zubů pístu flexou, ale třeba u SHS pístu je první zub tak velký, že se píst při ovolnění o kolo zastaví. (ne o hlavu válce ale o kolo)

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



13 kvě 2012, 16:50
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Charlie312: nepotrebuje, maximalne aby jsi mel spravny prumer lozisek (pokud jsi nejsou soucasti mechu)
pri vymene zamozrejme pocitej s nejakou tou upravou dilu, aby vse fungovalo jak ma

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


13 kvě 2012, 17:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 21 srp 2010, 20:09
Příspěvky: 520
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Jinak, musíš brát v potaz že např. Cyma je čínská firma.
Což Defakto znamená že každej mecháč je originál. ;)
Tudíž jeden může bejt naprostej šrot a druhej zase to nejlepší na trhu. Je to jen o štěstí.


13 kvě 2012, 17:33
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 09 kvě 2010, 16:15
Příspěvky: 61
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Díky všem za reakce!

Co se myslí tím "šrot"? Nepoužitelný, brzo rupne, něco jiného? Moc se mi nelíbí představa, že vyhazuju peníze oknem, hlavně když jsem nepočítal s výdaji... :(


13 kvě 2012, 17:50
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Zrovna Cyma mechu bych se určitě nebál, ta firma si drží na Čínu hodně slušnej standard kvality. Jinak šrotem se myslí šrot :D Může ti brzo rupnout, může bejt křivej, nemusí jít vůbec složit...ale u Cymy by tohleto hrozit fakt nemělo.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


13 kvě 2012, 18:20
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 09 kvě 2010, 16:15
Příspěvky: 61
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
A pomohl bych si nějak tím mechem od GD? Myslím tím, jestli se sníží šance na vadný kus a množství práce, které bude třeba vynaložit, aby si všechno správně sedlo...


13 kvě 2012, 21:11
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Jop, jako GD mech je fajn, tam se bát nemusíš určitě. Respektive toho nekvalitního kusu určitě ne, množství práce nutný na složení se nesnižuje v závislosti na kvalitě nebo ceně mechu, to je prostě na štěstí a na tom, jak to vyjde, každej kvér je unikát a tohle nikdy dopředu neodhadneš. Kolikrát čínskej mech sedne bez jediný úpravy a kolikrát hliníkáč za 3000 piluješ půl odpoledne, abys ho vůbec sešrouboval dohromady.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


13 kvě 2012, 23:15
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 15 úno 2016, 16:41
Příspěvky: 5
Bydliště: Havířov
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Zdravím,
potřeboval bych poradit s trojkovým mechem od Cymy.
Zbraň mám G36C od JG a přendávám díly z původního JG mechu do Cymy.
Dělá mi problém v Cyma mechu jezdec spouště. Při zmáčknutí spouště jezdec vyskočí z člunku a tím pádem nesepnou spoušťové kontakty. Při dalším mačkání spouště jezdec jen člunek nadzvedává.
U původního JG se to nestalo.

Pak mám ještě problém s nasazením sestaveného mechu do pažbičky. Mech mi nesedne úplně až na doraz. Zbývá asi 1 cm prostoru, do kterého mech ještě musí zapadnout, ale zatlačit už víc nejde.
Když jsem mech porovnával s mechem od JG, nenašel jsem žádný rozdíl. Nemůžu tak poznat, o kterou část mech naráží v pažbičce.

Měl už někdo takový problém a věděl by někdo, jak to vyřešit?

Díky moc za každou radu :)


20 úno 2016, 14:53
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 15 úno 2016, 16:41
Příspěvky: 5
Bydliště: Havířov
Nový příspěvek Re: Mechabox v.III
Předchozí oba problémy jsem vyřešil.
První, s jezdcem - podložil jsem člunek spouště podložkou, aby byl v ose s jezdcem, takže najížděl přesně rovně.

Druhý s napasováním mechu do pažbičky - Cyma mech jsem trochu obrousil v zadní části u díry, přes kterou se vkládá čep držící kabely těsně u mechu. Cyma mech má kolem těchto dvou dír přidaný materiál.


03 bře 2016, 15:43
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz