Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31 črc 2021, 16:45




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Sušené maso 
Autor Zpráva
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 19 pro 2011, 17:17
Příspěvky: 341
Bydliště: Ostrava
Nový příspěvek Sušené maso
Zdarec,
potřeboval bych od vás pomoc, popřípadě i rozjet diskuzi.
Asi před půl rokem jsem si zamiloval Beef Jerky, nebo spíše veškeré sušené maso, hlavně jako svačinku na akce, ale i do školy a vůbec kamkoliv.
Jenže, kdo žvýká tak ví, že to není zrovna levná záležitost.
Proto se obracím zde, zda tu není někdo, kdo si suší doma a dal by mi nějaký zaručený recept jak na to (receptům na netu nevěřím od dob, kdy jsem z "obyčejné" fazolačky vyprodukoval tolik metanu, co není ani ve všech dolech na Ostravsku), popř. nějaké tipy na přípravu, koření apod...

Předem všem děkuji. :)

_________________
Úžasně okouzlující bůžek, machiavellista a brony vykukující z okna v Ostravě. ↑

"Faber suae quisque fortūnae"
__________________________________________________________________
[Challanges]


25 led 2014, 19:45
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 09 zář 2011, 08:55
Příspěvky: 404
Nový příspěvek Re: Sušené maso
Hele já myslim, že u tohodle se moc zkazit nedá, hlavní je aby si zničil bakterie, který v tom mase jsou, a zároveň to neupekl, nějaký koření, už je na tobě, si udělej několik vzorků a pak si dělej ve velkym už jenom ty co ti chutnaj, ale jako klasický koupený jerky to nejspíš nikdy nebude...

EDIT: tady ten recept nevypadá špatně http://www.recepty.cz/recept/jerky-susene-maso-152731

_________________
M249 MK II; Li-pol 3S; 135 m/s; 1100 r/m
AKS74; Ni-MH 8S; 125 m/s
Desert Warrior 4.3 OPS GG
Ultramat 14; battery master 6
"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"


26 led 2014, 11:52
Profil
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 03 říj 2012, 19:18
Příspěvky: 34
Nový příspěvek Re: Sušené maso
tych návodov je vela, ja som sa nehal inšpirovat týmto:
http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovr0050.html

maso som nakrájal, naukladal do mysky a každú vrstvu som posolil a ochutil worchestrovou omáčkou, asi pol dna sa marinovalo a potom tak 8 hodin sušilo. chuť je (aspoň pre mňa) lepšia ako kupované jerky.
pár kúskov som odložil na skúšku trvanlivosti, ale vydržali len 4 mesiace.. potom som ich našiel :lol:


26 led 2014, 22:29
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 19 pro 2011, 17:17
Příspěvky: 341
Bydliště: Ostrava
Nový příspěvek Re: Sušené maso
Díky za rady pánové, už jen splašit nějaký krásně libový flák hovězího a jde se na to ! :)
Btw. Noobiqu, ten byl dobrej! :D

_________________
Úžasně okouzlující bůžek, machiavellista a brony vykukující z okna v Ostravě. ↑

"Faber suae quisque fortūnae"
__________________________________________________________________
[Challanges]


28 led 2014, 20:33
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz