Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18 zář 2021, 11:13




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Chrono E1000 
Autor Zpráva
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 28 srp 2013, 18:05
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Chrono E1000
Zdravím.. chtěl jsem si vyrobit chrono podle tohoto návodu.
https://www.youtube.com/watch?v=QV4vBEZVB_8
Nikde jsem bohužel nenašel žádné reference o funkčnosti a kupovat programátor kvůli jednomu atmelu nehodlám.
Vypočítal jsem si cenu a zjistil jsem ,že by pro mě asi lepší chrono koupit.
Ovšem nechci nic extra, jen sem tam po upgradu orientačně změřit úsťovku.
Máte někdo zkušenosti s Chronem od Elementu E1000?
Díky

_________________
HK416
GD120-147m/s


23 led 2015, 21:39
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 21 zář 2014, 14:42
Příspěvky: 58
Bydliště: Liberec
Nový příspěvek Re: Chrono E1000
Ono to je v podstatě jedno, jak je chrono přesné. Změříš před a po upgradu a vidíš jak na tom jsi... O trochu dražší je Chrony MK1: http://www.air-chrony.com/cs/chrono/13- ... -mk-1.html
A vypadá celkem solidně...

_________________
Máme na to.
7. Horská Divize


25 led 2015, 18:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2010, 00:56
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava
Nový příspěvek Re: Chrono E1000
majkl?! píše:
Zdravím.. chtěl jsem si vyrobit chrono podle tohoto návodu.
https://www.youtube.com/watch?v=QV4vBEZVB_8
Nikde jsem bohužel nenašel žádné reference o funkčnosti a kupovat programátor kvůli jednomu atmelu nehodlám.
Vypočítal jsem si cenu a zjistil jsem ,že by pro mě asi lepší chrono koupit.
Ovšem nechci nic extra, jen sem tam po upgradu orientačně změřit úsťovku.
Máte někdo zkušenosti s Chronem od Elementu E1000?
Díky

Sorry, že to znovu otvírám, ale...všechno, co je potřeba na výrobu takového chrona jako na videu (když pominu že to má v tištěném spoji a ne třeba v nepájivém poli nebo na nečem dostupnějším) stojí cca 140 korun. Malé arduino už na eBay koupíš za cca 3 dolary, diody za 10 kč všechny, drátky a odpory ani nepočítám. Když se spokojíš s výpisem do kompu, nic víc nepotřebuješ. Když chceš ten pseudo displej, dáš cca 3 dolary navíc. Takže ono to zas nevyjde tak hrozně :)

_________________
homer: co budu dělat s takovou spoustou špinavých peněz? spálím je!
líza: NE! pomysli na děti v africe.
homer: máš pravdu, lízinko, musím si koupit pušku..


16 úno 2015, 18:37
Profil
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 03 říj 2012, 19:18
Příspěvky: 34
Nový příspěvek Re: Chrono E1000
to majkl?!
presne toto chrono som vyrabal, a podla mojich skúseností funguje relativne presne (+-par fps), teda porovnával som to z výsledkami, čo mi namerali na akciach (tam používali kupované chrono).
program mi nahodil kolega v robote, ostaté som spravil sám, podla priloženého návodu to dokáže spraviť snáď každý kto vie čo je odpor a kondík :D

docela by ma zaujímalo ako si to vypočítal, mna to stálo asi 15 eur (na 2ks) :)


17 úno 2015, 15:51
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 28 srp 2013, 18:05
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Re: Chrono E1000
Počítal jsem to s programátorem :D
Atmega 8 jde programovat na arduino modulu?

_________________
HK416
GD120-147m/s


17 úno 2015, 16:52
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2010, 00:56
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava
Nový příspěvek Re: Chrono E1000
Přiznávám, že to mám spíše jako hobby, takže asi nerozumím otázce, ale proč bys do arduina, kde je atmega328 dával atmega8?

link

_________________
homer: co budu dělat s takovou spoustou špinavých peněz? spálím je!
líza: NE! pomysli na děti v africe.
homer: máš pravdu, lízinko, musím si koupit pušku..


20 úno 2015, 12:42
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 28 srp 2013, 18:05
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Re: Chrono E1000
No , protože si mě zmátl tím arduinem...
Jako ten zbytek je fakt easy..kdo trochu rozumí elektronice tak to rozjede, ale u mě je problém to naprogramovat... Zdroják tam sice je, ale nevím jak to dostat do té atmegy :D
Kdyžtak mi pošli pm s nějakým kontaktem, nechce se mi to řešit 1 odpovědí za 2 dny.
Jinak ze zahraničí nic kupovat nechci... nějaký osvědčený AVR programátor v ČR?

_________________
HK416
GD120-147m/s


20 úno 2015, 15:29
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz