Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 čer 2019, 15:43




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ] 
 MOS-FET od AirsoftPro - problém 
Autor Zpráva
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 11 říj 2009, 09:39
Příspěvky: 16
Nový příspěvek MOS-FET od AirsoftPro - problém
Zdravim, vlastnim M4 R.I.S od PJ http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_a=viewProd&productId=521 a koupil sem si MOS-FET s kontakty pro mech.2 do předpažbí http://www.anareus.cz/detail.php?id=3168 . Jenze mi kamos rek, že mi to tam nepude protoze potrebuju tuto kulisu prepinace http://www.armymarket.cz/kulisa-prepinace-pro-m16-m4-serii-nizkoodporova-element-d2212 ktera tam ma ty dva kontakty. Tak se chci zeptat jestli to tak opravdu je, popripade jakou kulisu prepinace byste mi doporucili.


12 úno 2010, 21:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5914
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
kabelaz ma elektrickou pojistku, takze musis mit na kulise prepinace plisek, jinak ti to nebude strilet. muzes klidne pouzit ten element, nebo staci na puvodni kulisu dat plisek, lze pouzit treba z obalu od konzervy (salko). popripade vzit mikro pajku a spajet ty 2 plisky k sobe pres dratek, ale tim prijdes o elektrickou pojistku.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


12 úno 2010, 22:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 11 říj 2009, 09:39
Příspěvky: 16
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Jeff píše:
kabelaz ma elektrickou pojistku, takze musis mit na kulise prepinace plisek, jinak ti to nebude strilet. muzes klidne pouzit ten element, nebo staci na puvodni kulisu dat plisek, lze pouzit treba z obalu od konzervy (salko). popripade vzit mikro pajku a spajet ty 2 plisky k sobe pres dratek, ale tim prijdes o elektrickou pojistku.

OK diky za radu neco s tim provedu...


12 úno 2010, 22:58
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2009, 08:36
Příspěvky: 69
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
já měl ten samí problém a koupim sem tuto kulisu od gurader a v poho :-) http://www.anareus.cz/detail.php?id=1228


13 úno 2010, 15:39
Profil ICQ
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 11 říj 2009, 09:39
Příspěvky: 16
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Muzu tam dat jakej koliv plisek? Nebude to mit vliv na tu nizkoodporovou kabelaz a na MOS-FET ?


14 úno 2010, 14:06
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Soldier^ píše:
Muzu tam dat jakej koliv plisek? Nebude to mit vliv na tu nizkoodporovou kabelaz a na MOS-FET ?


Jo, můžeš tam dát cokoliv.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


14 úno 2010, 15:18
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5914
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
doplnim griffona, cokoliv, co aspon trochu vodi elektricky proud a vliv to nebude mit zadny, protoze tato cast obvodu je pouze spinaci a uz tam mas odpor kolem 300ohmu, 1-3ohmy diky hure vodivemu plisku absolutne nehraji zadnou roli.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


14 úno 2010, 15:34
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 11 říj 2009, 09:39
Příspěvky: 16
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Diky za rady...


14 úno 2010, 20:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 11 říj 2009, 09:39
Příspěvky: 16
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Do M4 sem dal MOS-FET s kabelazi, slozim mech. a skusil sem motor jestli se toci... Tohle vse je OK, ale pak sem dal mech do tela a skusil jednotlivy jenze nejdou jako kdyby to bylo prepli na SAFE. Nevite cim by to mohlo bejt?


17 úno 2010, 18:29
Profil Zobrazit autorovy stránky
Generál poručík
Generál poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 čer 2008, 11:01
Příspěvky: 2422
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
přepínač střelby ? podle toho co popisujes

_________________
TO JE SAMÝ CALL OF DUTY A PAK HOVNO
KDO NEDOKÁŽE TŘI DNY SRÁT A CHCÁT DO KALHOT NENÍ U MĚ SNIPER !!!
KDO SE BOJÍ SMRTI UMÍRÁ KAŽDÝ DEN


http://www.scpmc.estranky.cz/


17 úno 2010, 21:36
Profil ICQ
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 11 říj 2009, 09:39
Příspěvky: 16
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
No uz to de. Stacilo pootocit kolama :)


18 úno 2010, 15:51
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 26 srp 2009, 18:01
Příspěvky: 143
Bydliště: Rtyně v Podkrkonoší
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Dotaz. Já tam ty plíšky nemám, a chtěl bych si tam hodit ten mos-fet. Pochopil sem, že bez nich mi to nepojede. Ale proč? Bez mosfetu plíšek nepotřebuju a s ním jo? Díky za vysvětlení.

_________________
Kdysi jsem slyšel moudrá slova. Kdyby každý člověk šel k nejbližšímu památníku obětem válek a řekl by "Už nikdy víc" a myslel by to opravdu vážně, Války by zůstali pouze v učebnicích dějepisu.


12 čer 2010, 17:31
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 14 pro 2008, 13:46
Příspěvky: 1073
Bydliště: NJ
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
s fetem z aspra dostaneš i kontakty a ty jsou jiné než máš ty, musíš koupit i kulisu přepínače či na stávající přidělat ten plíšek či upravit ty nové kontakty či nechat původní kontakty, či :D:D

_________________
moje elektro-kolo :)
http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/elektro-kolo/


12 čer 2010, 18:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 26 srp 2009, 18:01
Příspěvky: 143
Bydliště: Rtyně v Podkrkonoší
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Takže kdybych koupil třeba Guru mosfeta a udělal si vlastní kable tak by to nebyl problém?

_________________
Kdysi jsem slyšel moudrá slova. Kdyby každý člověk šel k nejbližšímu památníku obětem válek a řekl by "Už nikdy víc" a myslel by to opravdu vážně, Války by zůstali pouze v učebnicích dějepisu.


12 čer 2010, 18:12
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 zář 2009, 20:55
Příspěvky: 255
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Nezakládám nový topic protože tenhle název vystihuje můj problém. Mám mosfet od aspro. Můj problém je ten že je sepnutý i tehdy, když má být vypnutý. Kabeláž nikde odizolovanou nemám. Jediné co se mi mohlo stát, že se mi omylem dotkl tenký spínací drát místo s plusovým kontaktem s minusovým. A na krátko (jen dotyk) zkratoval šroubovákem v konektoru. Vše pod proudem (já vím měl jsem na to dávat bacha). silový kabely i plusový se spínacím mají odpor přibližně 18Kilo,ohmů.(ómi neměřím často snad je to správně) Jde to nějak spravit, nebo je to na nový mos-fet? Za všechny odpovědi děkuji.

_________________
Skype: f22raptor036
[ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý]
AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307

Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!


08 zář 2010, 18:48
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
To je téměř určitě propálenej mosfet, budeš muset vyměnit.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


08 zář 2010, 18:54
Profil ICQ
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 zář 2009, 20:55
Příspěvky: 255
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Ještě dotaz, kterým z těch dvou nedopatření jsem to způsobyl a vzhledem k stavům musfetů na skladech, byl by někdo ochotný mi ho vyrobit? (i s napájenými kabeli).

_________________
Skype: f22raptor036
[ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý]
AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307

Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!


08 zář 2010, 19:03
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14 zář 2009, 20:02
Příspěvky: 1084
Bydliště: Karviná
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Máš SZ...

_________________
O oko přijdeš ve chvíli, kdy airsoft hraješ bez brýlí.
Pokud žádáte autorizaci na ICQ, podepisujte se. Nepodepsané házím do ignor listu!


08 zář 2010, 19:13
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Hádal bych tim zkratem.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


08 zář 2010, 19:21
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 07 bře 2010, 21:01
Příspěvky: 7
Bydliště: Doma :-) Nymbursko
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Zdravím. Na MOS-FETu od AirsoftPro (http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... 3e6504f51b) se mi povedlo zkratem odpálit tyristor (aspoň si myslím, že se ta součástka tak jmenuje). Může mi někdo prosím poradit, jestli je možné sehnat konkrétní typ "tyristoru" na tento MOS-FET? Děkuji.


27 zář 2012, 22:19
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1242
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
U tohoto AirsoftPRO mosfetu mas jen samotny unipolarni tranzistor neboli mosfet(tyristor to neni), 3 odpory na uzavirani gate a pojistku a prave ten mosfet se da v pouzdru TO220 sehnat pod oznacenim napr IRL3803 (alternativa IRL2203N):
http://www.gme.cz/unipolarni-tranzistor ... -p213-188/

PS: vice se muzes docist v tomto clanku:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sp ... osfet.html

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


27 zář 2012, 22:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Registrován: 03 pro 2012, 19:04
Příspěvky: 479
Bydliště: Prostějov
Nový příspěvek Re: MOS-FET od AirsoftPro - problém
Ježiš ještě že je tady takvé téma! Ten samej problém. Po instalaci procesorovky od jefftronu zbraň střílí na automatiku jen 3 dávky - plíšky v zadu od nova nejsou a před tím to střílelo normálně...

Tedy nutné doplnit ten plíšek zezadu. Díky moc!!

_________________
Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ


17 pro 2012, 08:19
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz