Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 dub 2019, 15:00




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží 
Autor Zpráva
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Zdraví.
Dělám si spínání pomocí mosfetu do zbraně M4A1 RIS. Při instalaci kabeláže jsem se zasekl na mrtvém bodě, doslova jsem zamrznul.
Mám v plánu mít mosfet v predbažbí, kde mám spoustu prostoru. A baterku mám v pažbě crane-ctock.
Když jsem si zkoumal kudy mám jít kabeláží tak sem nebyl schopnej dojít na to jak ji mám udělat tak aby byla ve zbrani.
A hlavně jak ji mám vyvést z mechaboxu. Našel jsem jeden prostor ale pak sem se zasek a nemám ponětí jak mám jít dále.
Na obrázku sem zaznačil nově připájený kabel. Netuším zda jsem na dobré cestě či musím jít s kabeláží jinudy.

EDIT/ aha už se v tom orientuju...z předpažbí do těla pudou celkem 4 dráty
Kde budou 2 s tlouškou 1,5mm2 (s barvou červená), 1 bude s tlouštkou 0,5mm2 (barva červená, ten příjde napajet na jeden kontakt) a poslední bude černá 1,5mm2 ten pude k motoru a na baterku.


Přílohy:
DSC00165.JPG
DSC00165.JPG [ 589.51 KiB | Zobrazeno 17781 krát ]

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


Naposledy upravil Sistematicx dne 24 zář 2009, 14:48, celkově upraveno 1

24 zář 2009, 14:07
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 14 pro 2008, 13:46
Příspěvky: 1073
Bydliště: NJ
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
fet bude tam kde je baterka, jinak to u M4 nejde a je to i nesmyslné bo bys to tahal nadvakrát

_________________
moje elektro-kolo :)
http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/elektro-kolo/


24 zář 2009, 14:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
@Vojtka
Tzn. že ho mám hodit do trnu pažby?

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


24 zář 2009, 14:49
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Samozřejmě že to tak lze... ale původní kabeláž sundej úplně (a udělej z nových kabelů), protože tam nebude celá potřeba.
Dva kabely pak veď mimo mechabox, nekde kolem, ze strany kde není selektor střelby.

Mechem veď jen kabel [motor (+) ; dioda ; spínač] a [mosfet ; spínač] a [motor (-); dioda ; mos-fet].

Místo na to kolem mechu je, opatrně je vtěsnej mezi mech a tělo zbraně.

EDIT: už stihlo pár lidí něco napsat tak jen doplním:
jeden člověk už si to tak u mě objednal, mos-fet se klidně válí v předpažbí a kabely vedou kolem mechu. Nikde se nic nepříčí a funguje to tak už sezonu bez problémů.

U sebe jsem to udělal tak, že mám mos-fet v trnu a crane je na to nasazená... ale používám 8,4V baterii, u 9,6 už by to možné nebylo.
Nebo li-pol samozřejmě.

EDIT2: už psal i Sistematicx... můžeš ho mít v trnu, ale nachumlá se tam pak hodně kabelů a je problém pokud se chceš do zbraně dostat a nedáváš mezi kabely>mos-fet konektory (každá zátěž zbytečná).
Kabeláž pak musí být kvůli demontáži o kus delší aby šel mos-fet z trnu vytáhnout, tím ale ztratíš místo v trnu a crane ti pak nepůjde zasunout >> a od toho jsou ne?.

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


24 zář 2009, 14:50
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Právš proto ho chci mít v předbážbí. Už tak mě nabáví ty konektory v trnu rovnat a jestě kdyby tam přibyl Fet...No to už vůbec...

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


24 zář 2009, 15:06
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5912
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
mechem protahnes maximalne 2 tlusty kabely a jeden tenky (tenky kabel muze mit i pruzez vodice 0,15qmm, coz je o hodne mensi nez 0,5qmm)

ja jsem vzdycky daval mosfet do trnu spolu s baterii, je to tak jednodussi a da se to v klidu poskladat, mas i mensi ztraty na kabelech, protoze jsou tak 2x kratsi, nemas problem pri rozborce s nicenim izolace kabelu v predpazbi kdyz se vysouva.

ale chapu, ze mit mosfet v predpazbi a baterii v crane je pro uzivatele komfortnejsi

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


24 zář 2009, 17:23
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Takže nakonec sem problém vyřešil stylem "dvakrát měr, jednou řež"....A tak nák sem to zplácal dohromady. Estě pořešit to jak provést kabeláž tělem a do trnu k baterce. Dokonce sem se sám divil že sem to zapojil správně a při spojení kontaktů se aji motorek roztočil....Na první pokus to není špatný, těď se uvidí jak to všechno bude šlapat až to složím.
Časem přihodím fotky kdyby někdo chtěl nákou tu inspiraci....

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


24 zář 2009, 20:10
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Jeff píše:
mas i mensi ztraty na kabelech


v porovnání s jedním Tamyia konektorem je i 1m kabelu nic... jak píšeš, je to komfortnější... ale hlavně pak můžeš používat crane pažbu v plném rozsahu.
Kabely > mos-fet > chladič mos-fetu > konektor v trnu a s 9.6V baterkou už se nečapeš... myslím tím že pažbu už nezasuneš, a to je škoda.

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


24 zář 2009, 22:10
Profil
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2009, 11:53
Příspěvky: 286
Bydliště: Děčín
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Tak to ja mel docela stesti, mam M16 a do pazby se mi to veslo opravdu vsechno pekne i s doma vyrobenou NiMH 9,6V 3000mAh Panasonic baterkou.
Jen jsem mel problem s MOSFETem, koupil jsem ho na anaci a nefungoval..

_________________
Obrázek


25 zář 2009, 07:19
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5912
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
a nemel jsi problem v tom, ze jsi nemel na kulise prepinace plisek pro elektrickou pojistku? to vetsinou cinsky zbrane nemaji

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


25 zář 2009, 09:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2009, 11:53
Příspěvky: 286
Bydliště: Děčín
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
On tam nebyl, ale udelal jsem ho tam, vim, ze tam musi byt, ale stejne to neslo..

_________________
Obrázek


25 zář 2009, 10:00
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Mám otazku ohledne prurezu kabelu co sou na kontaktech...na obou kontaktech mám kabel o prurezu 0,5mm2. A chu ze zeptat zda to tak muze bejt....nebo na jednom kontaktu musi byt kabel 1,5mm2 (je spojen paralerne s motorem+, baterie+)....Pro lepši přehlednos jsem to zakreslil do obrazku

EDIT/ moment to tam musi bejt??? ten plisek na te kulise??? ja ho tam nemam


Přílohy:
DSC00167.JPG
DSC00167.JPG [ 543.1 KiB | Zobrazeno 17680 krát ]

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:
25 zář 2009, 10:06
Profil
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2009, 11:53
Příspěvky: 286
Bydliště: Děčín
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Ty dva kontakty musi byt spojeny.

_________________
Obrázek


25 zář 2009, 10:16
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Jako že mám spouštové kontakty spojit natvrdo??? To se mě nák nezdá...tím pádem bych měl přece obvod spojenej natrvalo a nak se přece musí přerušit střelba...

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


25 zář 2009, 10:23
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Nejspíš reaguje na to, že kulisa ty dva kontakty spojí, aby byla možná střelba... Pokud dáš kulisu na "safe" rozpojí se to mechanicky a proud tim nepoteče ani kdyby chtěl. U čín je to řešené mostem bez potřeby kulisy.

PS: měl si špatně vypodložený středový kolo...

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


25 zář 2009, 10:31
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
No pořád nevim teda zda tu kulisu musim obalit tím plechem...ale když to tam nebylo z výroby tak to nemusí bejt....

A hlavne potřebuju vědět zda můžu použít ty 0,5mm2 vodiče u těch kontaktu...

Jojo, o to středovím kole vím..sem si toho všim hned jak sem ty kola sundal :wink:

Ale jinak bych řek že zapojení je správně teď se ješte porvat s tím jak to dostat kolem mechu do trnu

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


Naposledy upravil Sistematicx dne 25 zář 2009, 10:38, celkově upraveno 1



25 zář 2009, 10:33
Profil
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2009, 11:53
Příspěvky: 286
Bydliště: Děčín
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Presne tak, myslel jsem tu kulisu. Omlouvam se, ze jsem to neuvedl presne :)

_________________
Obrázek


25 zář 2009, 10:38
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Tak že musím obalit tu kulisu to je pro mě novinka...to sem nikde nečet ze to musí bejt...

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


25 zář 2009, 10:39
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Tu kulisu někde sežeň ze značkový zbraně... než to vymejšlet.
Nebo, pokud tedy máš spínač v mechu co to vyžaduje... bude lepší když ten obvod přemostíš tak jak to dělaj číňani... když už v tom budeš mít mos-fet prd se dějě, stejně většinou mechanická "safe" stačí.
Alespoň zase omezíš nějaké ty ztráty.


EDIT:
Hele ale nemůžu si pomoct, ta tvoje fotka je nějaká sběsilá...
neštačilo by to nějak takhle?

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


Naposledy upravil Mansuet dne 25 zář 2009, 10:49, celkově upraveno 1



25 zář 2009, 10:47
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Tu M4 mám od GP...mění to nák podstatu věci?

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


25 zář 2009, 10:49
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Sistematicx píše:
Tu M4 mám od GP...mění to nák podstatu věci?


Ne.

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


25 zář 2009, 10:51
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5912
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Mansuet píše:
Tu kulisu někde sežeň ze značkový zbraně... než to vymejšlet.
Nebo, pokud tedy máš spínač v mechu co to vyžaduje... bude lepší když ten obvod přemostíš tak jak to dělaj číňani... když už v tom budeš mít mos-fet prd se dějě, stejně většinou mechanická "safe" stačí.
Alespoň zase omezíš nějaké ty ztráty.


EDIT:
Hele ale nemůžu si pomoct, ta tvoje fotka je nějaká sběsilá...
neštačilo by to nějak takhle?


fotku mas spatne udelanou, mas obracene spinani hradla a - k baterii na mosfetu (nebo mosfet opacne mysleny, nez dioda, nemas to jednoznacne urcene). jinak elektricka pojistka je urcite dobra vec, muze ti prasknout mechanicka a i tak ti zbran nevystreli a kdyz je tam mosfet, tak se nema smysl zaobirat nad tim, ze odstranis nejaky odpor. v teto signalove ceste mas odpor kolem 300ohmu, a premostenim teto elektricke pojistky ziskas treba 1-2ohmy a to nema zadny vliv na funkcnost, ci vykon


Sistematicx píše:
A hlavne potřebuju vědět zda můžu použít ty 0,5mm2 vodiče u těch kontaktu...


musis si uvedomit, jaky ti tecou proudy v tom zapojeni. na spinani hradla mosfetu neni zapotrebi silny kabel, ale na spinani motoru ano. takze lze mit zapojene u spouste oba kabely o prurezu 0,5mm2, kdyz to udelas podle teto fotky (predelana od Mansueta, tenky kabely jsou ty 0,5mm2), obrazek v priloze


Přílohy:
mosfet predpazbi, baterie pazba.jpg
mosfet predpazbi, baterie pazba.jpg [ 46.74 KiB | Zobrazeno 17659 krát ]

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
25 zář 2009, 11:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Sory Jeffe, ale mám to stejně, jen sem nenapsal kde jak je fet pozicovaný, ale to už vidí z tvého schématu (předpokládám že podle něj to dělá, nebo podle Kodyaka)...

Jen sem mu chtěl ukázat, že nemusí mít všude kolem spustu kabelů :).

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


25 zář 2009, 12:05
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Jo to je možný že sem tu fotku špatně popsal. Jinak ale zapojené to mám dobře, sem to propískal měrákem a všechno bylo dobře zapojené, aji sem zkoušel zapojit na baterku a motorek se točil. Takže v zapojení problém nevidím, horší už to je s tou kebeláží jak ji tam poskládat....
Když koukám na ty návrhy kde mám vést jakej kabel tak už to v tom taky vidím. Já tam mám dany dva kabely trochu jinak. Ty vaše nákresy mi honě pomohli. Diky moc. :wink:

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


25 zář 2009, 13:10
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Tak sem udělal menší změnu a teď bych tu kabeláž potřeboval narvat do trnu.
Kabely od spouště mužu použít i slabší pruřez (misto 0,5 dát 0,15 (jak uvadel Jeff))?
A silové kabely mužou byt i slabší než 1,5mm??? Uvažoval jsem 1,2-1,3 (možná 1,0mm) mebo těch 1,5mm už je taková ta hranice ideálu?
V příloze sem to poskládal "jakoby" v trnu. Dá se to eště zjednodušit?


Přílohy:
Poznámka: baterie-mosfet v trnu
kabelaz- pazba.JPG
kabelaz- pazba.JPG [ 44.28 KiB | Zobrazeno 17570 krát ]

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:
01 lis 2009, 19:46
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Sistematicx píše:
Tak sem udělal menší změnu a teď bych tu kabeláž potřeboval narvat do trnu.
Kabely od spouště mužu použít i slabší pruřez (misto 0,5 dát 0,15 (jak uvadel Jeff))?
A silové kabely mužou byt i slabší než 1,5mm??? Uvažoval jsem 1,2-1,3 (možná 1,0mm) mebo těch 1,5mm už je taková ta hranice ideálu?
V příloze sem to poskládal "jakoby" v trnu. Dá se to eště zjednodušit?


Kabeláž stačí i 1mm, pokud je silikonová. Na kabelech s tímto průměrem běhá právě ten jeden AT mech kterej jsem tu už zmiňoval se 150kou a bez problémů, kabely se nehřejou ani při dlouhých dávkách (který jeho majitel provozuje často), použit samozřejmě mos-fet.
A kabel pro hradlo může být jakkoli "slabej".

EDIT: neplácám, kabeláž jsem měřil a nevykazuje žádné ztráty oproti 1,5mm.
Ještě bych rád dodal, že 1mm je průměr mědi, nikoli celého kabelu, tak to u nás paní v modelářství prodává.

EDIT2: btw, dva kabely 1,5mm a jeden ze spínání se tam ale přece vejdou bez problémů (do těch "tunelů" v mechu)

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


01 lis 2009, 20:16
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
S tou 1,0mm kabelem sem si nebyl až tak jistej aby zas netopilo moc. Ale pokud říkáš že to chodí dobře...
Citace:
Ještě bych rád dodal, že 1mm je průměr mědi, nikoli celého kabelu,

A to někde snad prodávaj na průměr izolace? Mám za to že podle síly kabelu se nanese potřebná vrstva izolace.
Jo je možný že pro extrémně vysoké napětí se to dělá asi v jiným měřítku aby to neprorazilo izolaci.
Jako třeba zde (takovej menší "ilegální" :mrgreen: školní pokus s vysokým napetím. Po exkurzi v tech. muzeu kluci zatoužili po jední párádě co tam měli ukázanou tak si to jednoduše sestrojil http://www.youtube.com/watch?v=0Wg6UXDNCs8)

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


01 lis 2009, 20:32
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Sistematicx píše:
S tou 1,0mm kabelem sem si nebyl až tak jistej aby zas netopilo moc. Ale pokud říkáš že to chodí dobře...
Citace:
Ještě bych rád dodal, že 1mm je průměr mědi, nikoli celého kabelu,



Netopí to vůbec.

Když máš silikonovou bužírku, znamená to že průměr kabelu i s bužírkou může být menší, protože silikon má lepří elektroizolační vlastnosti a tak může být vrstva menší než u klasické gumy.

Říkám to jen pro upřesnění, abys neměřil kabely šuplerou a nakonec tam nebyl nějakej s průměrem kabelu 0,5mm.

Ale stejně se ti tam musej vejít i 1,5mm.

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


01 lis 2009, 20:37
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 kvě 2009, 16:48
Příspěvky: 182
Bydliště: 4 zavit na pruzine
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Vím že se tam vejdou. Šlo mě jen o to že v místě kde pastorek motoru přiléhá na motorové kolo, tak na mechaboxu je pro kabeléž vyfrérovaná taková drážka že jo. No a na nákresu sem bral v potaz kabely o tloušce 1,5 a 0,5mm a měl sem obavu že pastorek by je moh štrejchnou a potrhat (ale když vemu že v originále tam byly dva 1,5 tak když tam dám jeden 1,5 a dva 0,5 tak by neměl bejt žádnej problém.

_________________
:arrow: :idea: :mrgreen:


01 lis 2009, 20:49
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008, 19:28
Příspěvky: 825
Bydliště: Česká Lípa
Nový příspěvek Re: Spínání pomocí Mos-fetu (M4A1) >>> pomoc s kabeláží
Když budeš mít seřízený správný přítlak (pastorek ti nebude vykukovat ven z kola) a kabely dobře usadíš, tak se jich pastorek ani nedotkne.
Kabely pokládej šikovně, nejdřív polož modrej tak, aby byl jako "ten tlustej" co nejvíc namačknutej na těle mechu, pak ty ostatní dej jakoby pod něj > směrem k motoru... bude to v pohodě, hlavně dej pozor na ten přítlak.

Mám k tomuto tématu taky pěknou stórku, když jsem dodělal silikonovou kabeláž, piplačka protože jsem to chtěl mít precizní a asi den na to rupl jeden zub na převodech (konkrétně na středovém kole) a protože ho urvalo motorový a vzalo ho s sebou, roztrhalo to právě všechny ty kabely co vedly pod pastorkem... fakt príma.

_________________
22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop
- servisuji už jen M4/M16 a klony


01 lis 2009, 21:09
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz