Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30 črc 2021, 15:14




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 SHS zátěžák, spotřeba s M150 
Autor Zpráva
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2012, 09:33
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 6
Nový příspěvek SHS zátěžák, spotřeba s M150
Zdravím, neměřil jste někdo, kolik A si s 3s lipo cca cucne zátěžák od SHS s M150?

Abych případně objednal větší lipolku..

Teď mám 1500mAh 20C, tzn. 30A, tak by to asi chtělo nějakou 2-3A s nějakýma 25C ne? Ještě mě teda napadá, že bych je mohl případně spojit (mám 2) a v tu chvilku bych měl 60A, což by už bylo taky bez problému.. Na druhou stranu to neni kulomet, spíš bych střílel po pár kulích, takže ona by ta baterka mohla taky stačit.. Ale zas proč to hrotit na hraně, že? :-)

_________________
Začínám :-)
/ WE G18c - GP M16A3 - GP M4 CQBR /
* Friendly fire expert * Magnet na BB * Evropské směrnice * Do kulí *
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307


08 říj 2012, 11:54
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
proud je u kazdy zbrane jinej, odber zalezi i na typu kol, kabelazi a jak je to dobre slozeny, nehlede na to, ze kazdy motor ma mirne jinou spotrebu.

kazdopadne, vim, ze ho slabsi ni-mh clanky neutahnou, u 2 zbrani me si stalo, ze firefox 9.6/2300 ze strednich clanku nemohl se shs motorem a kolama 100:300 natahnout m130, kdezto lipol s 7.4V/4000 to melo kadenci kolem 18bb/s.

takze tech bych tipoval, ze to na teto pruzime muze mit spotrebu k 25A, coz je uz dost a zrejme ti to baterie nemusi dlouho utahnout. pokud mas obe ve stejny koncici, tak jejich paralelni spojeni by to urcite vyresilo

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


08 říj 2012, 12:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2012, 09:33
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 6
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
Jojo, jsou víceméně nový (minimálně teda co se týče používáním), ok, tak já na to udělám nějakej konektor, abych nemusel řešit komplikovaně nabíjení, protože si nejsem jist, jestli bych nabíječce vysvětlil, že ten šestičlánek je složenej z 2x3 článků

_________________
Začínám :-)
/ WE G18c - GP M16A3 - GP M4 CQBR /
* Friendly fire expert * Magnet na BB * Evropské směrnice * Do kulí *
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307


08 říj 2012, 12:15
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
clanky 3S2P se normalne vyrabeji, normalne si kup balancni konektor na 6S a zapoj do nej vsechny clanky. a silovy zapoj paralelne tak, aby vysledne napeti bylo jako s 11.1V, urcite nejaky schema zapojeni na netu najdes

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


08 říj 2012, 12:20
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2012, 09:33
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 6
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
Jeff píše:
clanky 3S2P se normalne vyrabeji, normalne si kup balancni konektor na 6S a zapoj do nej vsechny clanky. a silovy zapoj paralelne tak, aby vysledne napeti bylo jako s 11.1V, urcite nejaky schema zapojeni na netu najdes


Zapojení znám, už jsem i články dělil a podobně, jde jen o to, že nevim, jestli to umí i ta moje nabíječka, zkusim to najít v jejím popisu :-)

_________________
Začínám :-)
/ WE G18c - GP M16A3 - GP M4 CQBR /
* Friendly fire expert * Magnet na BB * Evropské směrnice * Do kulí *
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307


08 říj 2012, 12:23
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
co mas za nabijecku? respektive mas na balancnim konektoru na nabijecce aspon 7 pozic?

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


08 říj 2012, 12:29
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2012, 09:33
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 6
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
Zrovna přemýšlím, že mám možná chybu v představě nabíjení...

JJ, šestičlánky nabíjet můžu, ale dumám, jestli si nabíječka nenajde, že tam je 6čl a proto tam začne cpát 22V - resp. abych vysvětlil, proč nad tím přemýšlím, nabíječka nabíjí přes hlavní konektor a tím servisním jenom balancuje ne - protože když dám nabíjet, tak volím možnost balancování, ale když dám samostatně charge, tak stačí mít zapojený ten hlavní konektor..

Nebo je to stejné jak u takovété čínské pidinabíječky, kde se zapojují jen servisáky a zátěžovej se nechává navolno?

Je to accucell 6 50W

e: teď jsem se do toho trošku zamotal - zkrátka nabíjí přes ten hlavní konektor, ale jak tedy pozná, že tam má dávat jen max. 12,6V? Ono to i nějak zpětně nacucne, co tam je a podle toho pozná co tam má dávat? :-)

e2: už si asi odpovídám sám, já původně myslel, že to pozná podle servisáku, ale když jde jen nabíjet bez jeho zapojení, tak je to asi jak píšu, dobře, udělám to tak, díky :-)

_________________
Začínám :-)
/ WE G18c - GP M16A3 - GP M4 CQBR /
* Friendly fire expert * Magnet na BB * Evropské směrnice * Do kulí *
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307


08 říj 2012, 12:34
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
ja taky vlastnim nabiejcku, co ma stejny sw jako tvoje accucell 6 50W.
tam muzes nabijet jednu baterii 3S2P, na servisni je zapichly kazdy clanek zvlast, aby jsi mohl kazdy zvlast balancovat, tam jde proud max. 100mA

Na hlavni je to zapojeny 3 baterie seriove a k tomu dalsi 3 seriove baterie prijojene paralelne. takze napeti mas porad max. 12.6V a nabijecka si pred zahajenim nabijeni zmeri aktualni hodnotu napeti a podle toho etdy urci, ze to je 3S baterie. tam mas maximalni proud 5A.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


08 říj 2012, 12:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2012, 09:33
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 6
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
6A :-)

Ale na tříčlánku z toho stejně víc jak 4,4 nevytáhnu :lol:

Každopádně díky, tak to jdu směle do toho (pokud se mi teda vejdou do pažby) :D :D :D

_________________
Začínám :-)
/ WE G18c - GP M16A3 - GP M4 CQBR /
* Friendly fire expert * Magnet na BB * Evropské směrnice * Do kulí *
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307


08 říj 2012, 12:53
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1271
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: SHS zátěžák, spotřeba s M150
Co se nabijeni tyce tak muzes udelas silovy kabel na 3S2P a pouzit tuto balancni redukci pro nabiti:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _bag_.html

Ale pokud mas dostatek mista ve zbrani spis bych si vyrobil silovou redukci na kazdou baterii zvlast, nejak takto a pouzit takove konektory jake mas:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... allel.html
pak ale baterie musis nabijet samostatne bez silove redukce a nezapomenout pred pouzitim kazdou z nich nabit, protoze by pak doslo k velkemu rozbalancovani clanku

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


08 říj 2012, 14:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz