Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30 črc 2021, 15:03




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
 Aktivni brzda 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 03 dub 2012, 19:02
Příspěvky: 52
Nový příspěvek Aktivni brzda
Nainstaloval sem do zbrane mosfet s aktivni brzdou a zda se me ze to nejak nefunguje protoze kdyz strilim semi tak tryska je ulne zajeta ve zbrani a pres komoru neni videt. A to stejny je i na auto. Mam tady 2 fotky ale moc to neni videt. Nevim v cem je problem a zda se me ze obcas se to na prvni ranu pri semi zadusi. A nebo to veme 2 kule.


Přílohy:
Poznámka: Tady tryska neni zajeta.
PIC-0332.jpg
PIC-0332.jpg [ 234.15 KiB | Zobrazeno 19879 krát ]
Poznámka: Tady je tryska zajeta.
PIC-0331.jpg
PIC-0331.jpg [ 229.16 KiB | Zobrazeno 19879 krát ]
11 srp 2012, 17:51
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Tak ti to člunek vyhodí pozdě to je chyba kvéru né brzdy...

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


11 srp 2012, 18:48
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2011, 22:55
Příspěvky: 447
Bydliště: Votice, Střed. Kraj
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
a jestli funguje brzda zjistíš jednoduše... vyndej motor, zmáčkni spoušť a při tom koukej na pastorek, jestli se bude plynule dotáčet, tak fakt nefunguje, jestli zastaví takřka hned po tom co pustíš spoušť, tak je OK.


11 srp 2012, 19:25
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 03 dub 2012, 19:02
Příspěvky: 52
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
To se zastavi kdyz je venku. Ale proc to dela ve zbrani? Nevim cim by to bylo stimhle jsem se jeste nesetkal tak nevim co upravit.


11 srp 2012, 20:15
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Dyť píšu že chyba je v ramínku podavače, člunku...

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


11 srp 2012, 21:39
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Gunmen76> vyjeti trysky v komore zalezi na kadenci. aby byla tryska uplne vyjeta, tak zbran by mela mit kadenci mensi jak 15bb/s (vetsina zbrani ma tuto kadenci), pri vyssi kadencich tryska postupne zajizdi dovnitr mechu, ale pist je porad plne uvolnen, nad cca 20bb/s je tryska zajeta a pist se jiz postupne natahuje, ale zbran nevystreli vic ran za sebou na semi ani pri 40bb/s, ale pak je jiz samozrejme pist natazeny treba do 1/3 drahy. Na druhou stranu se jiz zbran po 9bb/s zacina na semi zasekavat (vyhozeny clunek). Proto je v textu u aktivni brzdy napsano:"tryska z větší části zamyká komoru."

pri strelbe na auto ti pist zastavi v jakekoliv poloze at mas brzdu ci ne, je to dany konstrukci zbrane.

Pokud tedy chces, aby byla tryska vice vepredu je potreba vymenit dva 2W odpory (modra barva zakladni varianta, 4x sediva extreme) za nizsi hodnotu, tim bude mit brzdny vyssi ucinek, ale na druhou stranu bude vice zatezovany brzdny mosfet a budou vetsi jiskry na komutatoru pri zastavovani = mensi vydrz uhliku.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


12 srp 2012, 09:20
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 03 dub 2012, 19:02
Příspěvky: 52
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Ok zkusim vymenit raminko jestli se to zlepsi ale ten clunek teda nevim co je ?


12 srp 2012, 09:27
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1271
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Nebo ohni kontakty spoustoveho domku tak, aby byl kontakt az na konci drahy stisknuti spouste, diky tomu se pri vyhozeni clunku drive rozepne kontakt a budes mit trysku vice vepredu

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


12 srp 2012, 10:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 03 dub 2012, 19:02
Příspěvky: 52
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Aha ja sem je totis kdyz sem mel zbran rozebranou a zkousel jsem kabelaz kapicku dal k sobe a zkousel jestli zbran strili tak je zas trochu priohnu od sebe. A pak uvidim no


12 srp 2012, 13:26
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2011, 00:23
Příspěvky: 182
Bydliště: Žiar nad Hronom + Brno
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Ahojte, Mám takisto problémik s Aktívnou brzdou a to taký ktorý tu spomenul Jeff tak to hodím sem a hádam to vadiť nebude.

ZASEKÁVANIE NA SEMI

Po tom čo som nainštaloval Aktívnu brzdu sa mi začalo diať že niekedy po 4 niekedy po 10 ale niekedy aj po trebárs 15 výstreloch sa mi zbraň na semi zasekne. Musím prepnúť na auto, vystreliť tak a potom zase funguje na pár výstrelov. Dá sa toto chovanie nejakým spôsobom obmedziť respektíve vyliečiť ? (napr nepomohlo by nejakým spôsobom upraviť prerušovač strelby? Pribrúsiť ho alebo niečo také? Podla toho čo o zbraniach viem tak problém je spôsobený asi tým že zbraň zastaví v takom bode kde je akurát prerušovač v akcii a rozpojí to obvod, nie ? )

AK viete niekto ako toto opraviť budem veľmi vďačný lebo chcem hrať na low-cap zasobniky a na full auto to moc nejde lebo som hned na suchu :(

Poznámka: M4 aimtop 150, pružina m130, 11.1V lipo takže predpokladám cca 21-22 rps, merané to nemám.
Aktívna brzda podla návodu: http://www.spikule.cz/elektro/brzda (odstránil som ale napr Transil a je to zostavené z SMDčiek na plošáku a používam autopoistku)

_________________
Válčíme abychom mohly žít v míru
Aristoteles

Maskáče: BW flecktarn / MTP
Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17
Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]


27 led 2013, 20:36
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Musíš upravit člunek aby mu v pohybu nebránila vyhazovací packa ramínka přerušovače...

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


27 led 2013, 22:37
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2011, 00:23
Příspěvky: 182
Bydliště: Žiar nad Hronom + Brno
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Nemohli by ste mi prosím niekto ukázať ako takto upravený člnok vyzerá ? respektíve spraviť malý náčrt úpravy alebo niečo také na obrázku orig člnku?

Nechel by som prísť o možnosť SEMI, totiž mám známeho ktorý mal dlho problém so zbraňou že na semi mu fungovala na full auto a to by som nerad. To budem mať radšej zasekávajúcu sa zbraň alá vojak v Iraku s m4kou čo sa v piesku po každej 3tej rane zasekne :-D (pár takých videí som videl)

Vopred ďakujem.

_________________
Válčíme abychom mohly žít v míru
Aristoteles

Maskáče: BW flecktarn / MTP
Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17
Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]


28 led 2013, 00:30
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
ten navrh brzdy je spatny, nejaka uprava clunku ti nepomuze. moje brzdy timto neduhem netrpi

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


28 led 2013, 21:24
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2011, 00:23
Příspěvky: 182
Bydliště: Žiar nad Hronom + Brno
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
jak že je špatny ? brzdenie normalne funguje, jedine čo mi robilo problem bol transil ktroi je tam ako riadna hovadina a odpalil mi prvy mosfet ale po vymene a odstraneni tejto sprostej "ochrannej" sučiastky išlo všetko v poriadku. Jediné čo ma napáda je že by mohli byť nejaké nesprávne hodnoty odporov alebo podobne že by to proste brzdilo priliš alebo malo ale vravim ked vytiahnem motor tak brzda funguje pekne a aj brzdi motor takmer okamžite.

_________________
Válčíme abychom mohly žít v míru
Aristoteles

Maskáče: BW flecktarn / MTP
Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17
Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]


29 led 2013, 13:07
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
prave,ze to zastavi az prilis rychle. diky tomu semi procvakava

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


29 led 2013, 15:48
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2011, 00:23
Příspěvky: 182
Bydliště: Žiar nad Hronom + Brno
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Aha dik, takže musím poriešiť aby bolo brzdenie troška jemnejšie. Diks. Skúsim to spraviť a dám vedieť či som dosiahol kýženého výsledku.

Edit: AK som to správne pochopil tak na tej schéme podla ktorej som to robil úplne chýba jeden rezistor (je to vlastne ten ktorý je výkonový na Jeffových brzdách ktorý by mal byť zaradený medzi mosfet zabezpečujúci zastavovanie a negatívnu svorku motora, ale tak aby nebol v ceste pri spúšťaní cez spínací mosfet. ) Správne?

Ak sa nemýlim tak potom hodnota tohoto rezistora by mala byť tak 0,10-0,15 Ohm a podla fotiek Jeffovej brzdy to vypadá tak na nwm ... 2x 2W rezistory ? pripadne 4x 2W pri jeho extreme verzii ?

_________________
Válčíme abychom mohly žít v míru
Aristoteles

Maskáče: BW flecktarn / MTP
Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17
Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]


29 led 2013, 16:43
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 29 kvě 2012, 08:14
Příspěvky: 79
Nový příspěvek Re: Aktivni brzda
Jeff píše:
Pokud tedy chces, aby byla tryska vice vepredu je potreba vymenit dva 2W odpory (modra barva zakladni varianta, 4x sediva extreme) za nizsi hodnotu, tim bude mit brzdny vyssi ucinek, ale na druhou stranu bude vice zatezovany brzdny mosfet a budou vetsi jiskry na komutatoru pri zastavovani = mensi vydrz uhliku.


Experimentoval někdo s těmi odpory brzd (základní a extrem)? Jaké hodnoty odporů tam jsou teď a na jakou by se dalo ještě jít? Díky za help. Zatím.


31 led 2013, 19:27
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz