Re: 19.9. Jagged Alliance Strašice
Takže co se týče organizace, výtku přijímám - bylo to tím, že jsem nečekal tolik lidí, domluva přes PMR moc nefungovala.
Lidí přijelo hodně, ale jejich informovanost zas tak vysoká nebyla. Na začátku celkové rozdělení bylo ok i plnění první série úkolů (do 11:30) se všichni více méně drželi rolí. 9.LPO provedl vzorový výslech Čoproviče, který i nahráli, abych si ho mohl poslechnout

A Mates - ožrala ve vesnici si získal velký úspěch. Akorát někteří civilisté dělali celkem bordel, házeli kolem sebe pyrotechniku jako zběsilí, to jsem moc nepochopil proč.
Pak nám hru poznamenalo zranění, což je smutné, ale nakonec se zraněný stihl i vrátit a vypadal, že bude v pořádku.
Ve 12 hod, měl být takový vrchol role-play části hry před vypuknutím povstání a to oslava na které bude spáchán atentát na generála. Ale tady se ukázalo, že chtít po airsofťácích, aby předvedli alespoň základní vojenský pochod, je asi moc, takže tak vojáci prostě tak postávali a civilisté na ně koukali proč jako nic nedělaj, což mě docela mrzí. Aspoň, že tedy agenti snipeři dokázali splnit svůj úkol a dali generálovi (mě) ránu z milosti, abych se na to nemusel dívat
No po smrti generála vypukl v armádě zamtek, což je pochopitelné, ale pak už se začala projevovat nedisciplinovanost některých hráčů, která vyústila asi v půlhodinovou přestřelku mezi armádou a armádou...
Nicméně zůstali hráči co plnili své úkoly a získali informace při převodu zajatců, načež se pak konal velký lov na překupníka Muhamada Abdulláha, který byl úspěšný a věřím i zábavný. Ale během něj se podařilo utéci hlavní postavě prof. Čoprovičovi a vzhledem k tomu, že žádný voják nekryl palác, tak proběhl kolem něj a pryč až na letiště. U paláce seděli někteří vojáci, do refreshe jim zbývalo 5 minut a hlavní postava jim pláchla přímo před nosem, to bylo hodně vtipný. A hned nato dva povstalci obsadili dočasně palác a splnili tak další úkol.
Vojákům pak nezbývalo nic jiného, než alespoň rozdrtit zbylé povstalce, boj o vesnici prohráli, ale boj o knihovnu byl nakonec úspěšný, dokázali odnést povstalecký prapor. A zbraně, které pašovali žoldáci taky zadrželi, čili si tím alespoň nakonec armáda zachránila čest.
Pak byl konec, reakce byly celkem pozitivní. No organizace měla svý mouchy v informovanosti jednotek, jenže problém je, že někteří prostě nechtěli vědět co se vlastně děje, hlavně, že je co kosit.
No každopádně to pro nás byla důležitá zkušenost, co se týče pořádání větší akce a hlavně jsme se mohli seznámit s novými týmy a lidmi.
Reakce některých hráčů byly občas zarážející (např: Organizátor: Prošli jste minovým polem, jste mrtví. Hráč: Sem pyrotechnik a jde dál...). Taky ty nedojedený konzervy ste si alespoň mohli odnýst, když už ne petky :/ Každopádně nebudu tady nikoho očerňovat, to ať si každý přebere sám.
Určitě jsme potkali lidi, které budeme rádi vídat na svých akcích a těm se ozveme. No a těm druhým se neozveme, jednoduché.
Každopádně se potvrdilo pravidlo co se týče počtu lidí na akci a to, že někdy méně je více. Jinak v říjnu chystáme další akci, tentokráte zaměřenou na operaci v těžkém terénu.