Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 říj 2020, 16:47




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
 RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
Ahoj,mám dotaz na lidi,co se vyznají v plošných spojích.
Mám doma čerstvě RFka a jedno se mi na zemi pouze překlopilo a padlo na zem.
Vysílačka od té doby neumí přijmout ani vysílat.Ve sluchátku normálně šumí,na zmačknutí komunikační tlačítka reaguje,relátko ve vysílačce cvaká.Když dám stanici do kontrolní polohy,tak se mi nerozsvítí bílá žárovička u antény,tzn. s radiostanicí něco je.
Tak se chci zeptat,jestli ve vysílačce náhodou nenachází něco jako pojistka,nebo něco co by se mohlo uvolnit a nebo jestli to někdo už neřešil.Dík

_________________
AK 74S,WE 1911


20 úno 2013, 09:25
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
Před tím fungovala správně?

Doporučil bych to rozebrat, zkontrolovat konektory a vůbec pájení, mohl tam být nějakej studeňák co se pádem uvolnil (je to celý pájený ručně). Nám jedna blbla podobně (ikdyž už si přesně nepamatuju detailní symptomy) a byla tam spálená jedna dioda, takže mrkni i jestli tam není něco upečený.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


20 úno 2013, 09:47
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
jj,do tý doby než spadla,šla jak víno.kouknu na to letování

_________________
AK 74S,WE 1911


20 úno 2013, 10:00
Profil
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
co jí zkusit hodit do trouby kvůli prohřátí spojů?

_________________
AK 74S,WE 1911


20 úno 2013, 10:04
Profil
Generál major
Generál major
Uživatelský avatar

Registrován: 04 zář 2009, 10:40
Příspěvky: 1961
Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
to je podle me kravina ... teplota tanicinu je tusim 280 st a trouba ti da 250 max ne? Dost mozna by v tom mohl byt i dalsi zadrhel ...

_________________
No stress, be EPeS ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!


20 úno 2013, 11:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
LOL :lol: To jako že bys to celý prohřál na 280°C? Životnost polovidičů je maximálně 150°C, hodně štěstí.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


20 úno 2013, 11:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
reyes102 píše:
LOL :lol: To jako že bys to celý prohřál na 280°C? Životnost polovidičů je maximálně 150°C, hodně štěstí.


dal jsem jí na 150°c,rozehřátou zapnul a chvíli šla,než schladnula...nevím co je na tom tak k pobavení,ale nejspíš někde prasknul kuprexid

_________________
AK 74S,WE 1911


20 úno 2013, 11:46
Profil
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
mě fascinuje jeden fakt,kterýho jsem si všimnul na fóru.Každej předpokládá,že dotyčnej provedl tu nejhorší variantu :D..sry za ot

_________________
AK 74S,WE 1911


20 úno 2013, 11:47
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
K pobavení na tom je to že životnost RF10 není na tuhle teplotu dělaná. Při podobný teplotě může dojít k poškození polovidičů (do 150°C) a kondensátorů (cca do 90°C).
Smoke testing je dobrá metoda diagnostiky, ale to se dělá trochu jinak.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


20 úno 2013, 11:56
Profil Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 20 bře 2010, 19:00
Příspěvky: 387
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
SHAVO! píše:
mě fascinuje jeden fakt,kterýho jsem si všimnul na fóru.Každej předpokládá,že dotyčnej provedl tu nejhorší variantu :D..sry za ot


Protože jí většinou fakt provede a pak se jde ptát právě na forum :lol:

_________________
Andrew Haleck
B/3-7 INF, 3ID (96 - 98)
Valkyrie Corp. (2012 - now)
Facebook


20 úno 2013, 12:57
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
Tak jako tohleto "pečení" je docela oblíbenej způsob amatérský opravy podobnejch věcí, hlavně teda pc komponent. Docela to i funguje, i když to je samozřejmě prasárna a výsledná životnost nic moc. Polovodičový součástky to snesou, ale dost často je potom potřeba měnit kondenzátory.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


20 úno 2013, 14:23
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
mám stejné symptomy, už jsem to psal kdysi sem nebo možná na druhý portál. Asi neopravitelná záležitost, teda možná jo, ale nevyplatí se vzhledem investovaný čas a cena ku ceně nového železného šrotu. Koupil jsem potom tri-band ručku a chrochtám si. Váha oproti RFce zlomková a naladím co potřebuji (HF,VHF,UHF) o aku nemluvě.

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


20 úno 2013, 21:55
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
Já vím,ale my ty rfka máme prostě v oblibě.Nemáte prosím kontak na někoho,kdo by jí dokázal opravit?

_________________
AK 74S,WE 1911


22 úno 2013, 14:20
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
Vyhodit/nechat na díly a koupit novou. Vzhledem k ceně se prostě nevyplatí to někam posílat a platit za opravu.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


22 úno 2013, 14:54
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
přesně jak říká griff, uplně komplet RFa se vším doplňkovým šrote jde sehnat okolo litru a bez něj pouze s antenama i za pětikilčo (bazarovka).

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


23 úno 2013, 13:21
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Registrován: 06 lis 2009, 21:51
Příspěvky: 854
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
Nevyhazovat, dej to spíš do nějakýho muzea 8)

_________________
KVHS RHPz 2009-2013
INVISIBLE GEAR


23 úno 2013, 14:24
Profil
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2011, 13:31
Příspěvky: 100
Bydliště: Žďár n/sáz.
Nový příspěvek Re: RF10-šumí,signalizuje provoz,ale nepřijímá,nevysílá
zjistil jsem,že kousek odsud bydlí chlápek,co to prý za flašku opraví.
v muzeu už je víc doma,než v báglu v lese,to je fakt

_________________
AK 74S,WE 1911


25 úno 2013, 15:36
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz