Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 04 pro 2020, 06:36




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Ar15 stavba takřka od nuly <120 m/s 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Registrován: 18 led 2015, 17:35
Příspěvky: 2
Nový příspěvek Ar15 stavba takřka od nuly <120 m/s
Zdravím vážení,
po delší době se vracím k flusání plastových kuliček a rozhodl jsem se postavit si ar-15.... Se svým velkým chlapským egem, že přece kdysi to všechno bylo nějak takhle jsem si takříkajíc naběhl. Rozhodl jsem se vyhrabat pár starých dílů a než kupovat nový slušný základ, že si rovnou postavím co chci.

Sitauce se má tak, že jsem pořídil dboy tělo(zkušenost s ním byla a dobrá), do něj AT mech (protože kdysi ten 150kový set co jsem zkusil byl celkem slušný, naivně sem si myslel že i ten 120kový bude v pořádku) no a nastaly problémy...při kontrole a otevření AT mechu jsem se zhrozil, zjistil jsem že kola drhnou a to tam není jediná podložka, no prostě hrůza bída děs, něco jsem vysuploval mixem přebytků z doby kamenné ale není to ono a ted tu brečím jak malej Jarda co s tím...

Takže k dotazu/ům, přičemž jako finální výsledek si představuju co nejvíc nesmrtelnou ar15ku v poměru k ceně, s 10 palcovou vnější hlavní, s úsťovkou maximálně tak 125 m/s a kadencí na né zrovna závratný úrovni, abych ty tlačáky nevysypal hned...dodávám současný obash krom AT skeletu je SHS vzduch, kola smíšeného charakteru, GP120 motor, SHS komora, předpoklad 8,4V baterka (nebo teoreticky 7,4 lipolka)

Ted už teda ty dotazy:

1) Skelet AT mechu - ANO/NE tedy má smysl ten sen skelet využít, nebo jsem tak hezky vyhodil ty tisíce oknem a mám to zahodit?
2) Kola - jaká ideálně kola. Okukuju SHSková, předpokládám že standartní (18:1?) ale jejich označneí nějakých verzí mi uniká, má někdo radu, jaká z nich, nebo něco úplně jiného?
3) tryska - předpokládám, že standartní m4 déla by měla na shs komoru pasovat, nebo je ozkoušena nějaká trochu jiná délka? (Je mi jasný, že to asi bude celkem individuální, ale kdyby někdo měl radu... :-) )
4) Hlaveň - tady tápu totálně. Nějaká doporučení na 270-cca 300mm dlouhou hlaveň? Přiznávám, že ve značkách hlavní se nevyznám a když už budu měnit aby stará původní halveň netrčela z té kratší vnější, rád bych vybral něco jinýho než kvalitu element.

Snad jsem nepřehlédl žádné podobné vlákno, všude sem tu viděl akorát oblíbené dotazy jak to vytunit na 150ky, což mě nějak netankuje, nicméně pokud jsem přehlédl, omluva z mé strany, k očaři jsem již objednaný...
Tož tak, a díky za případné rady k oněm otázkám, popřípadě pokud vás napadají nějaké další výtky k mému prehistorickému přístupu, nebo další rady mimo výše tázané, sem s nimi. :-)


18 led 2015, 18:00
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2013, 11:15
Příspěvky: 273
Nový příspěvek Re: Ar15 stavba takřka od nuly <120 m/s
Čau,
můj názor na AimTop je takový že to je strašný krám (tebou popsaný problém jsem už potkal a ještě něco navíc). Pokud bys to zvládl rozumně rozchodit, tak ho ale můžeš nechat.
Osobně bych asi použil mech od DBoys, pro delší životnost vybrousil rádiusy a výdrž by byla skoro zaručená. Vzduchotechnika a komora SHS bez problémů. Pružina ti postačí kvalitní M110, třeba Guarder, s SHS vnitřkem budeš mít 120 m/s jak prd :)
110-120 ti utáhnou v pohodě základní kola, třeba právě DBoys nebo Cyma, na této pružině fakt nemusíš řešit, no SHS ve standardním převodu určitě nezklamou.
Hlaveň můžu doporučit 6,03mm od SRC.
Rovnou tam ještě dej kvalitnější kabely (mosfet nebude nutný) a konektory XT nebo Dean.


20 led 2015, 18:40
Profil
Svobodník
Svobodník

Registrován: 18 led 2015, 17:35
Příspěvky: 2
Nový příspěvek Re: Ar15 stavba takřka od nuly <120 m/s
Ahoj,
jojo, AT nikdy více...holt jsem kdysi měl asi štěstí na dobrej kus...
No pokud už bych investoval (zase) do skeletu, asi bych připlatil za jistotu GPčka...preventivně :-D
110ka je jasná, ale kol od cymy se bojim jak čert kříže...vždycky mi přišly jako hrozný žvejkačky co prd vydržely i v základu :D Takže to asi teda padne na ty SHSka.
Hlaveň kouknu, snad seženu, kabely jsou samozřejmostí a mosfet už mě nezabije, to si spájim doma podle starýho schématu od kodyaka a stačí :-D
Každopádně díky za info :-)


20 led 2015, 20:56
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz