Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26 úno 2021, 13:51




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ] 
 Upgrade M4A1 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 črc 2012, 07:36
Příspěvky: 2
Nový příspěvek Upgrade M4A1
Zdravím, potřebuju poradit mám ve své M4 pružinu m120 a dlouhej motorek ale zdá se mi že nato nemá dostatečnou sílu tak potřebuju poradit co dělat abych zvýšil kadenci ale i dostřel zustal slušný ..


07 zář 2013, 17:16
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
mas tyto moznosti zvyseni kadence:
- silnejsi motor
- silnejsi baterie
- kvaltnejsi kabelaz, mosfet, konektory
- rychlejsi prevod kol
- pouzit slabsi pruzinu
- lehci pist (pomaha spis mene)

je mozna i kombinace, protoze napriklad, kdyz ted das pouze rychlejsi kola, kadence muze byt mensi kvuli nedostatechne vykonne baterii nebo motoru

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


08 zář 2013, 17:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2008, 19:35
Příspěvky: 29
Bydliště: Plzeň (Pavilon 1, výběh pro šílené krávy)
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Nechci zakládat novej topic když už je tu jeden.
Chystam si udělat m4 na kadenci a mam pár otázek.

Chci tam dát:
Vzduch http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=665
Píst: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=918
Kola: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=955 + vačka od SHS
Motor: http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1544
kabeláž: Mam od ASP s mosfetem

A teď s čim si nejsem moc jistej:

Pružina: 120 - SHS nebo Element ?
Mechabox:
Dboy: http://www.armymarket.cz/mechabox-verze ... -boy-d5324
ACM: http://www.armymarket.cz/mechabox-zesil ... c-m--d5199
Aimtop: http://www.armymarket.cz/mechabox-v-ii- ... mtop-d5588

Za každé info ohledně mechu budu jen rád.

Chystám se to živit Li-pol buď 7.4 nebo 11.1.

Ale jak říkam ohledně mechu a aku (kapacita, kolik C ? ) si nejsem moc jistej. A pokud je v sestavě něco blbě rád přijmu jakoukoliv radu.

_________________
At the end of this day, one sholl stand, one shall foll.
Když Něco nevíš zeptej se, ať nevypadáš jako blbec :)


05 říj 2013, 20:48
Profil ICQ YIM
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1271
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Motor vezmi zatezovi
Pruzina nejlépe Guarder, airsoftpro, Retroarms, shs ale určitě ne element
Mech od AT
Lipolku vem 3s 11.1V a čím více kapacity a C tím jen lépe

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


05 říj 2013, 22:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2008, 19:35
Příspěvky: 29
Bydliště: Plzeň (Pavilon 1, výběh pro šílené krávy)
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Motor: Zátěžák muže bejt SHS ? nebo třeba AT ? Jinak nějakej konkrétní důvod proč zátěžák než rychlostní ?
Pružina: GD mě napadla hned ale vim že tlačí víc a nevim jak by to snesly kola. Ale dík za typ.

_________________
At the end of this day, one sholl stand, one shall foll.
Když Něco nevíš zeptej se, ať nevypadáš jako blbec :)


05 říj 2013, 23:21
Profil ICQ YIM
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 299
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
seraphin píše:
Pružina: GD mě napadla hned ale vim že tlačí víc a nevim jak by to snesly kola.

Tak kúpiš M110 :)


06 říj 2013, 02:09
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1271
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Zaterak ti zaručí sílu a menší spotřebu aku, rychlost zase zaručí převod kol, může být AT i SHS

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


06 říj 2013, 09:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2008, 19:35
Příspěvky: 29
Bydliště: Plzeň (Pavilon 1, výběh pro šílené krávy)
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Tak díky za rady, až vše dojde dam vědět jak to dopadlo.

_________________
At the end of this day, one sholl stand, one shall foll.
Když Něco nevíš zeptej se, ať nevypadáš jako blbec :)


06 říj 2013, 11:15
Profil ICQ YIM
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2008, 19:35
Příspěvky: 29
Bydliště: Plzeň (Pavilon 1, výběh pro šílené krávy)
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc. M-block nechci ale přemejšlel sem o O kroužcích, které bych nasadil na hlaveň za hop komoru. Už sem to párkrát viděl a slyšel že to taky dobře funguje. Ale jen nevim jaké O kroužky tam dát, jestli sou na to nějaký dělaný a nebo se na to dávaj nějaký jiný. Popřípadě který ?

_________________
At the end of this day, one sholl stand, one shall foll.
Když Něco nevíš zeptej se, ať nevypadáš jako blbec :)


09 říj 2013, 01:52
Profil ICQ YIM
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
krouzky trochu pomuzou + doporucuji udelat zaobleni mechaboxu ve vyrezu pro valec.

krouzek ma rozmery 2x8mm, da se koupit v obchode s tesnicima potrebama (teoreticky to je pro pouziti na karmu):
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/m4_komora_2.html

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


09 říj 2013, 05:28
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2008, 19:35
Příspěvky: 29
Bydliště: Plzeň (Pavilon 1, výběh pro šílené krávy)
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Jeff píše:
krouzky trochu pomuzou + doporucuji udelat zaobleni mechaboxu ve vyrezu pro valec.


V oblasti hlavy válce že ?

Jeff píše:
Krouzek ma rozmery 2x8mm, da se koupit v obchode s tesnicima potrebama (teoreticky to je pro pouziti na karmu):
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/m4_komora_2.html


Díky moc.

_________________
At the end of this day, one sholl stand, one shall foll.
Když Něco nevíš zeptej se, ať nevypadáš jako blbec :)


09 říj 2013, 14:12
Profil ICQ YIM
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
jasne, zaoblit v mistech, kde mechabox praska

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


09 říj 2013, 15:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Registrován: 13 říj 2013, 21:18
Příspěvky: 6
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Ahojte,
chcel by som Vás poprosiť o radu. Momentálne vlastním M4 od JG kupovanú asi pred 5 rokmi (http://www.evike.com/product_info.php?c ... s_id=29002 ten odkaz je len približný, môj predajca ju už nemá v ponuke a odvtedy už určite prišli na trh nové verzie). Je na nej vymenená iba hop-up guma a baterka (má približne 310 fps).

Čo by som chcel dosiahnuť sú dve zbrane:
a) prvá na cqb približne v limite do 400 fps (chodím často na akcie, kde je takýto limit)
b) druhá na osb max do limitu 450 - 500 fps

Môj problém je, že neviem, či má význam ešte takúto zbraň upgradeovať a ak áno, tak na akú úroveň, aby to ešte bolo finančne rentabilné.

Moja predstava je upgrade tejto m4 na silnejšiu verziu (približne do tých 450 - 500 fps) a k tomu si kúpiť novú hk416 od D-Boys, ktorá má už v základe tých 400 fps a používať ju na cqb.

Neviem však, či má význam upradeovať tú M4, keďže je to staršia čína, či by vôbec taký upgrade zvládla a čo by to stálo. Nie som odborník v upgrade zbraní, ale keď som to približne prepočítaval, náklady na taký upgrade sa pomaly blížili cene novej zbrane. Navyše táto M4 má plastové telo a predpažbie, čo by som potom tiež chcel vymeniť za kovové.

Druhá alternatíva je upgrade M4 na parametre pre cqb (400 fps) a tú novú hk416 upgradeovať na osb (450 - 500 fps). Tu by som však musel upgradeovať obe zbrane, čo by znamenalo dvakrát platiť upgrade.

Tretia alternatíva je kúpiť dve nové zbrane a túto staručkú odložiť do skrine, čo by som asi najviac nechcel, lebo vysvetľovať doma frajerke, prečo som si kúpil dve nové zbrane, by som určite nechcel.

Ďakujem vám za vaše rady a názory.


17 říj 2013, 18:03
Profil
Praporčík
Praporčík

Registrován: 07 zář 2013, 20:41
Příspěvky: 92
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
vzhledem k plastovemu telu a veku bych asi doporucil z te M4 udelat CQB zbran ... plastove telo klidne nech, ono zas tak nevadi


18 říj 2013, 20:55
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Nějakej upgrade tý JG M4ky je nesmysl, postavil bys prakticky komplet novej kvér a to se víc vyplatí ho rovnou koupit. Kup si HK416, případně lehce upgradni na požadovanou úsťovku a M4ku si nech tak jak je na akce s omezenou úsťovkou. Ono to, že limit je 120m/s neznamená, že musíš nezbytně nutně mít 120m/s žejo, když budeš mít o něco míň, tak se nic nestane.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


19 říj 2013, 11:45
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 13 říj 2013, 21:18
Příspěvky: 6
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Ďakujem za rady a tipy. Ešte by som sa chcel spýtať na jednu vec. Je tá M4 od JG predateľná? Prípadne, ak áno, koľko by bola približne jej hodnota?

Zbraň je v prakticky bezproblémovom stave. Na poslednej akcii prestala strielať, pričom po chvíli, keď som vybral baterku a dal ju naspäť, tak už v pohode šla. Tipujem, že to bude asi kabelážou.

Nesledujem predaj použitých zbraní, tak neviem či by mal niekto o takú zbraň záujem, prípadne za akú cenu.

Ďakujem ešte raz.


23 říj 2013, 08:24
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Prodatelná je, ale za cenu max. kolem 1000Kč.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


11 lis 2013, 12:28
Profil ICQ
Četař
Četař

Registrován: 07 dub 2011, 17:08
Příspěvky: 18
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Prosím velmi pěkně, někde zde byla debata o komoře PROWIN na M4..... Ve vyhledavači nic nevyleze. Moc prosím. Děkuji všem.


16 lis 2013, 18:45
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Když zadáš Prowin, tak ti to vyhodí témat spoustu...

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


16 lis 2013, 19:10
Profil ICQ
Četař
Četař

Registrován: 07 dub 2011, 17:08
Příspěvky: 18
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Griffon: Právě že nevyhodí! :( :( Vyhodí to jen ten můj dotaz! :( :( :(


16 lis 2013, 19:17
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
search.php?keywords=prowin&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


16 lis 2013, 19:25
Profil ICQ
Svobodník
Svobodník

Registrován: 18 lis 2013, 09:42
Příspěvky: 3
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Zdravim, premyslim o upgrade me dosavadni M4 RIS od DBoy, ktera je v zakladu. Rad bych vymenil komplet mechac a vnitrnosti, ale nejsem si jist vyberem. Rad bych tam dal pruzinu 130, dal jit nechci.

Prvne jsem premyslel o setu od aimtop:
http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1034
Vychazi celkem dobre cenove, ale zajima me, co je jeho nejvetsi slabinou.

Potom jsem se dival po sestaveni vlastniho setu.

Motor-Nejspise AimTop

Vzduchotechnika-http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_86&products_id=665
Pruzina-Guarder

Kola-Nejspis tato, ale asi bych vybral mene kvalitni http://www.armymarket.cz/sada-kovovych- ... e-ca-d0497

Pist-http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_36&products_id=918

Trn-http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_23&products_id=1982

Mechac-Ten je u me nejvetsi problem s vyberem
1)http://www.armymarket.cz/mechabox-zesileny-v-ii-vlozeny-8mm-loziska-kulisa-prepinace-gp-d2843
2)http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_38&products_id=320

Dle meho by ten prvni mel vydrzet hodne na dane pruzine.

Jak jsem napsal, rad bych nejake zhodnoceni, co vymenit apod, dekuji za veskere rady.


18 lis 2013, 09:59
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Největší slabinou AT setu bude tvoje Dboys tělo, nacpat AT vnitřnosti do čínskejch kvérů bejvá docela problém. To samý ale platí, pokud koupíš jenom skelet mecháče a vnitřnosti dáš vlastní. Doporučoval bych dokoupit Mblock, spokojit se s M120 brkem a nechat původní mecháč (potom je tvuj výběr dílů dobrej), nebo jít do úplně nový zbraně.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 lis 2013, 20:05
Profil ICQ
Generál major
Generál major
Uživatelský avatar

Registrován: 04 zář 2009, 10:40
Příspěvky: 1961
Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
v podstate soublas s grifem ... stim ze udelat jde ale skorem vse ... pripadne jeden fungl novej nepouzitej gp mech v dilne mam ...

_________________
No stress, be EPeS ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!


18 lis 2013, 21:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Registrován: 18 lis 2013, 09:42
Příspěvky: 3
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
No a pokud bych pouzil ten GP mech je moznost, ze se to tam bude pasovat? Nebyl by tu prosim nejaky majtel, ktery to jiz treba zkousel? :D Dalo by se jeste sehnat presne rozmery mechu a porovnat ac by to bylo dle meho dosti nepresne.


18 lis 2013, 22:15
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Možnost tu samozřejmě je, ale vzhledem k tomu, že číny jsou každá jiná ti to nikdo dopředu neřekne. Buďto to prostě musíš risknout (přičemž jak říká Tdog, ve velkej části případů se to nakonec povede rozchodit, ale musíš počítat s tim, že to může stát dost času/peněz a taky s tim, že je tu ta malá část případů, kdy to prostě dost dobře nejde), nebo se na to vybodnout a koupit rovnou pořádnej kvér.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 lis 2013, 22:17
Profil ICQ
Svobodník
Svobodník

Registrován: 18 lis 2013, 09:42
Příspěvky: 3
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
OK asi jsem se tedy +- rozhodnul. Dle vseho by me ten upgrade stal stejne 4000+- i vice a za 6000 je tam tedy AimTop s M130 jiz s prakticky indentickym setupem.
http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=876

Zaroven jsem koukal i zaruka na strelbyschopnost apod. Myslim, ze mate na podobnou zbran dokonce recenzi na strankach chrudim tak budu vedet do ceho pujdu.

Pokud by tu byl nejaky kupujici stejneho typu zbrane a mel nejake poznatky at mi je pripadne posle do zprav dekuji :wink:


18 lis 2013, 22:21
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
Mam tenhle kvér už přes dva roky, poznatky si prosimtě dohledej, psal jsem je sem už několikrát a jsem fakticky línej to psát znovu :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 lis 2013, 22:25
Profil ICQ
Major
Major

Registrován: 03 pro 2012, 19:04
Příspěvky: 479
Bydliště: Prostějov
Nový příspěvek Re: Upgrade M4A1
PhoenixCzech píše:
Pokud by tu byl nejaky kupujici stejneho typu zbrane a mel nejake poznatky at mi je pripadne posle do zprav dekuji :wink:


Já tady psal takdy o této zbrani dost - najdi si přímo téma M4 Aimtop. Nedávno jsem si jí zakoupil tak tam toho je dost páč jsem jí hned rozdělal a.... NO počti si.

Jen doporučím verzi s Crane pažbou. Je to daleko lepší a ris si dokoupíš samostatně.

_________________
Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ


24 lis 2013, 07:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz