Autor |
Zpráva |
Miky007
Praporčík
|
 Program pro CNC mechabox
Čau lidi, nemá někdo program na výrobu mechaboxu pro CNC?
|
18 led 2013, 16:31 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
 Re: Program pro CNC mechabox
Bylo by fajn třeba alespoň napsat, jakej typ mecháče bys rád. Ale i tak můžeš zapomenout na to, že by ti to někdo poskytnul, něco takovýho vytvořit znamená hromadu hodin práce a jen tak zadarmo ti to nikdo nedá.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
18 led 2013, 16:53 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
souhlas, navic neverim, ze je v CR/SK vic jak 1-2 lidi, co se o tvorbu mechu pokusily, natoz mech odladily do funkcni podoby.
Miky007: nejlepsi bude kdyz si program sam vyrvoris a poskytes ostatnim ke stahnuti, urcite ti za to budou vdecny
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
18 led 2013, 16:59 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
Sháním verzi II. slyšel jsem že na to existuje speciální program jenom ho nemůžu sehnat 
|
18 led 2013, 17:03 |
|
 |
|
Jacob
Brigádní generál
|
Tak jistě že existuje podle něčeho musej ty CNC mašiny ty SHS,Xhigh tech,Core mech frézovat....ale nikdo ti fakt neposkytne...jestli chceš CNC mech tak si ho kup....
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
18 led 2013, 17:12 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
To se mi právě nehce za něj dát 2650,- když bych si ho mohl vyrobit.
|
18 led 2013, 17:13 |
|
 |
|
Jacob
Brigádní generál
|
Jo jenže ty si ho nemůžeš vyrobit páč ten program ti nikdo neposkytne...
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
18 led 2013, 17:21 |
|
 |
|
Dan S.
Štábní praporčík
|
a kdyz uz by ti ho i poskytnul tak za praci a material das pomerne skoro tu samou castku jako za koupeny mech... ledaze bys doma nebo nekde u znamyho mel moznost na nejakym CNC obrabecim centru pracovat zadarmo
_________________ Nic nevydrží ránu Trpasličím válečným kladivem. Pokud však ano je potřeba ránu zopakovat s větší silou.
|
18 led 2013, 17:26 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Aneb proč by ti člověk, kterej si dal tu práci a ten program vytvořil a odladil, měl ten program zadarmo dávat, když ti může ten mecháč vyrobit a následně prodat za 2650,-?
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
18 led 2013, 17:26 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
FOR: Dan S. Mám možnost si to na CNC udělat zdarma.
|
18 led 2013, 17:52 |
|
 |
|
Mosquito
Štábní praporčík
|
Miky007 tak kdyz mas tu moznost tak musis mit i lidi co s tim umej ne? Tak rekni jim a nebo vem supleru, mechabox a zacni merit a rysovat 
_________________ Sgt R. Markovič, 3/6 Marines, King Co., Re-Enacted, 1943-1945, 3/6 Marines, H&S Co., Scout Sniper Platoon, Re-Enacted, 2008-2012, USMC & USN Reenactors Association
|
18 led 2013, 18:50 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
Ale tam je možný že vznikne sebemenší nepřesnost a bude to zmenek 
|
18 led 2013, 19:22 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
Pokud by mi ty nákresy nebo program někdo poskytl tak mu mechabox udělám pouze za cenu materiálu
|
18 led 2013, 19:25 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
Registrován: 09 črc 2011, 22:55 Příspěvky: 447 Bydliště: Votice, Střed. Kraj
|
Tohle je prostě strašně naivní dotaz...  Vždyť napsanej program zaujímá tak moc podstatnou část z kvality mechaboxu... Potom už by stačilo "jen" vzít kus hliníku a šoupnout ho do frézy = 2600+,- Takže silně pochybuju že dostaneš to co hledáš, ale nabídka je to pěkná, o tom žádná.
|
18 led 2013, 19:44 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
napis do retroarms, ty planuji vyrabet CNC mechabox. Kdyz je hezky poprosis, tak ti to urcite poskytnou  . Vzdyt je to jenom program, to nic nestoji Just kidding... tvorba programu jsou stovky az tisice hodin prace + udelani nekolika prototypu, na kterych se to jeste doladuje. Ve vysledku te to vyjde na desitkynasobek vic nez koupe mechaboxu.
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
18 led 2013, 20:09 |
|
 |
|
pool
Štábní praporčík
|
ono s nejvetsi pravdepodobnosti je cnc mech odlitek a je pouze do frezovan na cnc strojich,poskytl jsem jedne firme cnc mech ci by sel udelat a bylo me receno ze hodina provozu cnc stoji 900kc a ze by to delal z kus hliniku cca 6hodin.a kdyz se pan na nej koukal tak rikal ze vypada ze je to dolite a do vrezovane.
|
18 led 2013, 20:39 |
|
 |
|
smoke46
Praporčík
|
pool píše: ono s nejvetsi pravdepodobnosti je cnc mech odlitek a je pouze do frezovan na cnc strojich,poskytl jsem jedne firme cnc mech ci by sel udelat a bylo me receno ze hodina provozu cnc stoji 900kc a ze by to delal z kus hliniku cca 6hodin.a kdyz se pan na nej koukal tak rikal ze vypada ze je to dolite a do vrezovane. Súhlasím s týmto.. tiež som sa zaujimal o výrobu mechaboxu a bolo mi povedané to isté že to je dofrézovaný odliatok
|
18 led 2013, 23:49 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
Keď som zbadal názov topicu tak som si myslel že sa našiel nejaký blázon čo zverejnil CNC program na výrobu 8-D každopádne príde mi jednoduhšie si ho kúpiť a zaplatit zan tych do sto eur. hoci je to pri mojom plate viac než dosť...príde mi fajnové mrnčať že chcem CNC mecháč ale je mi lúto zaň zaplatiť...ak nie si schopný zaň dať 2600 korún asi ho tak moc nepotrebuješ ....mne to nepríde špatná cena..pretože ak sa zamyslíš, je to investícia už natrvalo..poznám chalanov ktorým to prišlo drahé (kým bol MB lock) a za tú dobu menili prasknutý mecháč toľko krát za nový ,že už by si pomaly mohli dovoliť CNC.Nadruhú stranu je fajn že CNC mecháč stojí kolko stojí..pretože ho nemá každý kinder..poznám ludí čo v ňom majú "len" M130 a spokojnosť ..pretože vedia že ich to nezradí... : k ofrézovanému odliatku - aj z fotiek na e shopoch a aj pri pohlade na moj mecháč si na 99% myslím že je tomu tak..je to vidno najme v základni trnu pružiny a na čele kde je hlava valca..myslím že to zjednodušuje výrobu a na kvalite to nijako neuberá..
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
19 led 2013, 10:46 |
|
 |
|
KP118
Nadpraporčík
|
Študujem ako programator CNC strojov a robotov a tento rok končím. Poviem to takto. Mal som strašnú chuť ten program kedysi napísať a aj som začal. Robil som to v WinNC 840 D je to od firmy sinnumerik. Tam som pochopil ze napisat ten program rucne je doslova sialenstvo nakoľko by to boli strašné množstvá riadkov a výpočtov. Jediná reálna možnosť je vytvoriť program automatickým generovaním NC kódu pomocou software. Môžes to robiť napríklad pomocou manufacturing v ProEngineer. Vymodeluješ si 3D model súčiasty a potom postupne odoberáš materiál a program ti sám píše CL dáta. ktoré cez generátor pak prerobíš na NC kód pre píslušnu mašinu. Je teda jasné,že potrebuješ iný NC kód pre mašinu haindehain (ci jak sa to pise) iný pre stroj sinnumeric a pod. Takže neutrálny NC kód asi neexistuje. Jedine ak by sa našiel človek čo to má vo forme CL dát. Ja som to skúšal aj týmto spôsobom a bolo to o niečo jednoduchšie no aj tak to stále nemám. Je tam neskutočne veľa roboty na tom. Problém je že keď aj mecháč cely v proingu obrobís a máš vygenerované aj CL data (čo je robota cca na 1 mesiac dobrej makačky - pre mna iny to asi vedia rychlejsie) pak musíš tie dáta prerobiť pre presne danú mašinu no a ked toto máš a máš výsledny NC program potom ti ešté zostáva ladenie programu. A to sa dá taktiež bud virtuálne pomocou programov kde maš namodelovaný presný stroj a odkontrolujú sa kolízie, alebo pak postupom pokus omyl priamo na stroji. Musis odladit strety nástrojov s obrobkom, mašinou , minimalizovať posuvy na prázdno, nastaviť správne referencie nástrojov a pod. Preto predpokladám že ti ten program asi nik nedá lebo ho buď ani nemá alebo keby ti ho aj dá tak je pre teba nepoužitelný lebo je ladený na daný typ stroja a na tvojom storji by ti akurat tak narážal a robil škodu. Ale pokial fakt chces mozem ti poskytnúť CL data na Mecháč typu 2 ktoré ti vyrobia zo súčiastky zatail len jeho obyrs  viac zatial nemám a o ladení ani nehovorim .To len az verís ze nekecam kraviny 
_________________ Zbran: D-Boys M4A1 pouzivana municia 0.2g 6mm BB Zaciatocnik takze moje rady berte s rezervou ucim sa  Zaciatok mojej AS kariery: 1.1.2011 - pekny to datum
|
19 led 2013, 13:01 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
Takhle, já svoje navrhuju v AutoCad programu, jako student průmyslovky je mám všechny zdarma. Potom stačí do jakékoliv firmy, která dělá zakázkovou výrobu poslat jen ten soubor, a oni ti to vyrobí za nějakou cenu. Ale počítej s tím, že ty ceny nejsou zrovna nejmenší. Zde, výkresy z projektu Cheytac: Příloha:
as.png [ 252.26 KiB | Zobrazeno 22646 krát ]
Tak za něj si vezmou 1600, v mém případě materiál hliník. Na tohle bys musel mít jak program tak i minimálně CNC frézku  jinak ti postačí i klasická frézka, ale to máš zase cenu materiálu, a taky to neuděláš ručně dokonale. Myslel si něco takového ?
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash 
Podporuju
|
19 led 2013, 13:42 |
|
 |
|
zirafa
Kapitán
|
Jeryku,sice je to pro mě totálně španělská vesnice a sleduju to jen ze zájmu,ale mám pocit,že to co řeší borci(a vysvětluje KP118) je trochu jiná liga než autocad....A určitě nestačí jen si to nakreslit a zadat 
|
19 led 2013, 14:06 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
No co program pro CNC a tohle se dá použít jako program pro CNC  Možná se baví o něčem více profi, ale snažil jsem se odpovědět na dotaz.
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash 
Podporuju
|
19 led 2013, 14:41 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
nehlede na to ze vyroba vlastniho mechaboxu se tu resila xkrat a vzdy to skocilo tak jako to skonci tady, ze si dotycny ten mechabox proste koupi, protoze 2600kc je 10x mene, nez kolik by za nej dal kdyby si ho zkousel vyrabet.
|
19 led 2013, 14:56 |
|
 |
|
KP118
Nadpraporčík
|
Este je možnost použit program kt spravi cely program uplne sam ale tak je kvalita a presnost a efektivita dost mimo. a je pak potrebne kod dost razantne upravovat. su totizto suciastky ktore je rucnym programovanim doslova nemozne vytvorit. vid video  ale tak to sme uz dost mimo zas. http://www.youtube.com/watch?v=KDPA06D1r_8 tu uz na to clovek sam nestaci a potrebuje pomoct 
_________________ Zbran: D-Boys M4A1 pouzivana municia 0.2g 6mm BB Zaciatocnik takze moje rady berte s rezervou ucim sa  Zaciatok mojej AS kariery: 1.1.2011 - pekny to datum
|
19 led 2013, 15:57 |
|
 |
|
Alfred
Plukovník
|
Já se obráběním na klasice frézce i soustruhu a CNC frézce pár let živil. Neoplatí se to. Všechno co ti kdo dodá (výkres či program), budeš muset ve finále skutečně odladit na daný stroj/nástroje jež budou k dispozici. I když budeš mít možnost si vygenerovat kód (a psát ručně by to také šlo, ale to bych si nechal zaplatit i od kamaráda. Né že by to bylo tak těžké, ale že je to na dlouho). A odlazení? To je jeden či dva neúspěšné pokusy. To znamená hotový mech třeba až na třetí pokus. Takže si zaplatíš za materiál, čas na stroji, pokud si to neděláš sám, tak i člověka. Když to bude tvůj známý a nebude soukromník, tak výroba mechu nebude na deset minut, zvláště pokud jde o odladění. A moc se mi nezdá, že by někdo v pracovní době trávil několik hodin "mimopracovní aktivitou". hodinku třeba proč ne, ale štvát se s tím třeba půl dne či celý den asi ne. I když mám pár bývalých kolegů...  Když to bude soukromník/bude mít vlastní CNC, tak pak máš vyhráno. Jestli chceš radu, zkus zajít na nějakou školu, kde ti to někdo udělá. Mistr to zadá jako domácí práci, ty mu dáš litra do kapsy a je to. Ale upřímně, je to moc štvaní. Už jen sehnat kvalitní materiál něco stojí. A vůbec je to celé zbytečně pracné. Je jednodušší si mnoho AS dílů koupit, než si je nechat vyrábět.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
21 led 2013, 11:46 |
|
 |
|
firstik
Kapitán
|
Tak ta rukověť je naprosto primitivní, to uděláš i v autocadu, převedeš to do pdf a dáš to někomu kdo dělá na nějaký řezačce, dáš mu jednu flašku s datama, druhou s něčim dobrym k pití, šoupne tam data z flashky, ani to nemusí moc upravovat, jen nastavý vejšku, roh a hurá za pár minut máš vyřezáno, ale mecháč už musíš dělat na 5tiosý frézce. Na škole mě to hodně bavilo, a s autocadem dělám takovejch kravin, že bych snad udělal i ten program, ale neni to jako že uděláš program, a pak ho dáš někomu, musíš vědět jaký má přesně nástroje, jaký má hlavy, aby to pak třeba nenabouralo, pač to by pak bylo hodně drahý, a jakej řídící sistém, ale existujou překladače, každopádně je lepší ten program dělat už v tom formátu do stroje. Ale opravdu nejlíp uděláš, když si ten mecháč koupíš. Protože kdyby si náhodou nějakym zázrakem dokázal udělat funkční mechabox, levnějc než kolik stojí, tak za tu práci ti pár stovek nestojí, leda by si sehnal dalších 10 lidí, který by ten mecháč taky chtěli, pak by to možná stálo za to...
Jinak teď zkoušim stáhnout program v kterym sem dělal na učňáku a MTS se simulátorem, ale bohužel nemám licenci, a crack taky nemůžu najít.
_________________ M249 MK II; Li-pol 3S; 135 m/s; 1100 r/m AKS74; Ni-MH 8S; 125 m/s Desert Warrior 4.3 OPS GG Ultramat 14; battery master 6 "Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"
|
21 led 2013, 14:51 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
KP118 píše: Študujem ako programator CNC strojov a robotov a tento rok končím. Poviem to takto. Mal som strašnú chuť ten program kedysi napísať a aj som začal. Robil som to v WinNC 840 D je to od firmy sinnumerik. Tam som pochopil ze napisat ten program rucne je doslova sialenstvo nakoľko by to boli strašné množstvá riadkov a výpočtov. Jediná reálna možnosť je vytvoriť program automatickým generovaním NC kódu pomocou software. Môžes to robiť napríklad pomocou manufacturing v ProEngineer. Vymodeluješ si 3D model súčiasty a potom postupne odoberáš materiál a program ti sám píše CL dáta. ktoré cez generátor pak prerobíš na NC kód pre píslušnu mašinu. Je teda jasné,že potrebuješ iný NC kód pre mašinu haindehain (ci jak sa to pise) iný pre stroj sinnumeric a pod. Takže neutrálny NC kód asi neexistuje. Jedine ak by sa našiel človek čo to má vo forme CL dát. Ja som to skúšal aj týmto spôsobom a bolo to o niečo jednoduchšie no aj tak to stále nemám. Je tam neskutočne veľa roboty na tom. Problém je že keď aj mecháč cely v proingu obrobís a máš vygenerované aj CL data (čo je robota cca na 1 mesiac dobrej makačky - pre mna iny to asi vedia rychlejsie) pak musíš tie dáta prerobiť pre presne danú mašinu no a ked toto máš a máš výsledny NC program potom ti ešté zostáva ladenie programu. A to sa dá taktiež bud virtuálne pomocou programov kde maš namodelovaný presný stroj a odkontrolujú sa kolízie, alebo pak postupom pokus omyl priamo na stroji. Musis odladit strety nástrojov s obrobkom, mašinou , minimalizovať posuvy na prázdno, nastaviť správne referencie nástrojov a pod. Preto predpokladám že ti ten program asi nik nedá lebo ho buď ani nemá alebo keby ti ho aj dá tak je pre teba nepoužitelný lebo je ladený na daný typ stroja a na tvojom storji by ti akurat tak narážal a robil škodu. Ale pokial fakt chces mozem ti poskytnúť CL data na Mecháč typu 2 ktoré ti vyrobia zo súčiastky zatail len jeho obyrs  viac zatial nemám a o ladení ani nehovorim .To len az verís ze nekecam kraviny  Tak přesně v 840D bych to potřeboval 
|
22 led 2013, 16:53 |
|
 |
|
Miky007
Praporčík
|
Už to opakuji asi po třetí k CNC mám přístup zdarma a to i k mobilnímu obráběcímu centru nebo několika CNC frézkám atd...
|
22 led 2013, 17:03 |
|
 |
|
Ste-Lu_cz
Kapitán
Registrován: 02 pro 2011, 11:37 Příspěvky: 357 Bydliště: 34UBA9724
|
Tak to jsi velký kluk. Nevím co nechápeš na tom, že ti nikdo jen tak zadarmo nedá xyz hodin své práce. Nebo si napiš ebairsoftu ať ti dají kontakt na výrobce xhightechu a určitě ti ho rádi poskytnou za pár juanů 
_________________ -Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně. -Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí. M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
|
22 led 2013, 18:10 |
|
 |
|
tyax
Nadrotmistr
|
Já to zkoušel, jsem docela daleko s programem artCAM ale dělám to v práci materiál, jak píšete se dá sehnat do 400,- polovina mechu, první testy s vyřezávánim- je to docela dost času a el. energie, kterou jsem musel šéfovi zaplatit, proč SHS dělá mechy z duralu7075 mi palice nebere-je nejhorčí a nejdražší volba- mnohem lepří je hlíník(tušim 1024) mnohem lépe obrobitelný(nedělá tolik otřepů, které se balí na frézku), v rázovém zatížení jeho pevnost stačí a nakonec všeho je levnější. největší problém asi vyladění polohy kol vůdši vlastně všemu, na tom teď pracuju- dělam to jen nanečisto, ale pořát si myslim, že to je na nic, nikdy to totiš nevyladim na úroveň SHS- kašlete na to, A)je tu Mblock B)když už se pustíte do upgrade >M140, tak se ty finance na SHS mech někde seženou
|
22 led 2013, 18:49 |
|
 |
|
|