Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26 úno 2021, 08:00




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 
 Mosfet 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Mosfet
čo to vlastne je ? :lol: niečo som sa dočítal že to menej niči zbran a je to akasi brzda ? :shock: a zaujma ci sa to dava na kazdu zbran ja mam JG G36C


23 kvě 2012, 16:21
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mosfet
je to urceno pro vsechny AEG zbrane, takze i pro tu tvoji

mosfet:
- Na vyšších pružinách jsou standardní spoušťové kontakty nedostatečné a vlivem vysokých proudů se opalují, kdy se vlivem tohoto opálení zvyšuje odpor kabeláže, která se zahřívá, snižuje se kadence a akumulátor vydrží méně výstřelů. V posledním stádiu zbraň přestane úplně střílet, protože kontakty odpadnou. V dlouhodobém měřítku se standardní konektory musí vyměnit, protože vysoké proudy doslova užírají měděné plošky kontaktů. Všechny tyto problémy řeší spínání motoru přes mosfet či relé.
- Takto udělané spínání funguje tak, že původními kontakty zbraně prochází velmi malý proud a přes mosfet (relé) se spíná motor, kterým teče veliký proud. Mosfet je na takovouto zátěž stavěný, tudíž se s ním nestane, že by zbraň přestala střílet v důsledku spálených kontaktů. Mosfet nemá žádné mechanické kontakty, spínání motoru je čistě elektrickou záležitostí, kdy se do hradla G přivede napětí s malým proudem a mezi hradly S a D se otevře vodivý kanál pro rozběh motoru.
- Pokud máte zbraň v základu a nejsou problémy s opalováním kontaktů, tak mosfet není zapotřebí používat, výkon zbraně to nezvýší. Mosfet doporučuji používat od pružin M110 a vyšších. Při těchto pružinách také doporučuji vyměnit všechny kabely za měděné se silikonovým obalem o průřezu minimálně 1mm2. Čím větší průřez, tím lépe, ale musí se kabel vejít do zbraně.
- Výroba mosfetu je již poměrně složitou záležitostí a neměli by se do toho pouštět laici, ale již zkušení elektrotechnici v pájení. Pro méně znalé lidi v pájení doporučuji udělat spínání motoru pomocí relé, které je jednodušší na výrobu, ale do všech zbraní se nevejde a je použitelné pouze do M130 pružiny.


Aktivni brzda:

Pokud máte problémy s podáváním 2 kuliček naráz při střelbě na jednotlivé, nebo se vám nelíbí, že je pružina mírně stlačená, můžete spínání motoru pomocí mosfetu upgradovat o aktivní brzdění motoru. Které motor téměř ihned zastaví při rozepnutí napájení a nedochází k dotočení kol vlivem setrvačnosti a tím pádem otevřením komory a mírném natažení pružiny. U vysokokadenčních zbraní řeší problém více výstřelů při režimu střelby na semi.

Procesorovka
je to procesorem rizeny mosfet ci aktivni brzda. Hlídání procházejícího proudu, napětí a teploty součástek. Módy režimů střelby, dávky, rychlosti motoru, času prodlevy a ochrana proti podbití lipol a life akumulátorů jsou programovatelné přes spoušť. Nízká motorová vibrace je užívaná pro signalizaci uživatele.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


23 kvě 2012, 16:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
ahá no tak znie to good ale neviem ci sa mi to do mojej G36C zmesti :/ nejak by som to tam mozno narval a to Rele je vlastne to iste ? ja planujem zmenit pruzinu len na M120


23 kvě 2012, 20:02
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mosfet
rele je funkcne stejne s mosfetem, ale dostatecne silne rele nedas dovnitr zbrane. mosfet se ti vejde mezi zasobnikovou sachtu a predpazbi, viz foto podomacku delaneho mosfetu:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sp ... et_13b.jpg
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sp ... et_15b.jpg

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


23 kvě 2012, 20:51
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
ako tak pozeram tak je to tiež nejaké Géčko ale mam taky pocit ze to trci vtom priestore kde sa dava baterka uz teraz je tam mini type baterka natlacena musim to este preskumat kazdopadne diky :)


24 kvě 2012, 09:37
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mosfet
necekane jsem ti poslal foto g36, kdyz jsem psal, ze to poslu.

daval jsem nekolik mosfetu do tohoto prostoru v pohode se vejde i s baterii v predpazbi

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


24 kvě 2012, 11:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
ou tak to je pohoda tak uz len ze ktory si mam vybrat ? videl som nejake mini takze asi ten či ? a na tych obrazkoch je mosfet to cierne a potom su tam este dalsie poistky alebo co je to ? treba to tam davat ? :? sorry ak su to blbe otazky ale spravit si to spravim ale este sa nevyznam poriadne v AEGeckach :lol:


24 kvě 2012, 13:06
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mosfet
jo to cerny je mosfet, pojistka je vhodna, ale ne nezbytne nutna, zde mas navod na vyrobu (pokud se na to necitis, je v navode odkaz na koupi hotoveho mosfetu):
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sp ... osfet.html

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


24 kvě 2012, 13:16
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1271
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Mosfet
Pokud se na to cejtis neni problem si jednotlive soucatky nakoupit v elektru a vyrobit si vlastnorucne kabelaz, viz navod dokonce primo na G36:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sp ... osfet.html

Pak tu je moznost ze si koupis jiz sestaveny mosfet/brzdu/procesorovku a nebo rovnou universalni kabelaz, kde jen zkratis kabely podle potreby, napajis na motor, spoustovy domek a pridas konektor pripadne i pojistku kdyz bude dostatek mista, ani neni potreba u mechaboxu v.3, ktery je v G36, delat jeho rozborku:
http://www.jefftron.cz/

EDIT: jeff byl zase rychlejsi

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


24 kvě 2012, 13:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
no tak sam si to vyrabat nebudem :? radsej kupim zrejme ten mini naspajkovat to uz naspakujem to je vpohode kabelaz si asi je lepsie si spravit vlastnu 8) netreba rozoberat pritom Mechabox ze nie ? kazdopadne diky za rady 8)


24 kvě 2012, 13:30
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: Mosfet
Trojkovej mechabox není potřeba rozdělávat, ale musíš tam odpájet původní kabely a napájet nový. Taky bacha na pájení - jestli to neumíš tak budeš mít problémy a) se špatnými spoji b) s odpálením mosfetu (trafopájakou to jde ale musíš ji spínat mimo spoje - s mikropájkou nebo prostě hrotovkou není problém ale tam bacha na přehřátí mosfetu atp.).

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


24 kvě 2012, 14:35
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
ok myslim ze je tam V3 mechabox a co sa tyka pajkovania tak to je pohoda mam mikropajku s hrotom a viem pajkovat celkom dobre takze stym problem nebude len som zvedavy ako to tam narvem dufam ze tam potom budem moct dat baterku a este neviem ake kable pouzijem


24 kvě 2012, 17:49
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mosfet
nejlepsi jsou kabely 1,5qmm medeny 392x0,007 zil se silikonovou izolaci

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


24 kvě 2012, 18:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
tie si pouzil aj pritej G36 ?


24 kvě 2012, 18:50
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Mosfet
ano

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


24 kvě 2012, 19:20
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 kvě 2012, 12:18
Příspěvky: 63
Nový příspěvek Re: Mosfet
okay takze to do tej G36C narvem :3


24 kvě 2012, 19:24
Profil
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 11 srp 2011, 13:43
Příspěvky: 122
Bydliště: Vyšší Brod
Nový příspěvek Re: Mosfet
Jakým způsobem se dá zabránit vniknutí vody do mosfetu? Stačí zalít silikonem a vložit do smršťovací bužírky? Nebo na to máte nějaký lepší způsob? Mosfet budu mít v RIS předpažbí, takže když prší, vody skrz ty díry v předpažbí proteče dost. Videí ohledně potápění zbraně do vody a střílení ve vodě s AEG je na youtube mnoho, ale stejně tomu moc nevěřim. Lipolky vodu asi také moc dobře nesnáší...


05 čer 2012, 20:40
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Mosfet
Lepší je to zalejt lakem nebo laminovací pryskyřicí, ale proti deštíku stačí bohatě i silikon a smršťovačka, pokud to zaleješ pořádně. Lipolky jsou samy o sobě chráněný proti vodě dost, stačí používat pořádný konektory (XT60) a jsi za vodou :lol:

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


05 čer 2012, 20:48
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz