Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 14:38




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Recenze M14 AGM 
Autor Zpráva
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 11 bře 2010, 19:46
Příspěvky: 75
Nový příspěvek Recenze M14 AGM
Něco na úvod
Zbraň M14 se mi vždycky líbila a když jsem začal čichat k airsoftu, byla jasnou volbou. Samozřejmě na začátku mě nikdo nedokázal přemluvit abych si koupil „značkovou“. Moje první M14ka byla tedy od AGM, olivová. Jenže pak jsem s ní měl takovou kolizi, při které praskla kazeta, ve které je mechabox a mně se oddělila hlaveň od pažby. Sice jsem našel člověka, který ten díl měl, ale ten kov se drolil jak písek, tak jsem zainvestoval do něčeho kvalitnějšího. O tom příště.

Krabice + příslušenství
Krabice má typicky Čínskou úpravu, ovšem zaujme už hned zpočátku – jsou na ní totiž celkem brutální chyby v anglickém textu. Balení totiž obsahuje „arge battery container“, nebo „whole metal case?“. Nemluvě o tom, že „effective shooting field reaches 60-70m“. Asi měli špatný konverter, protože k 60 metrům to mělo blízko balistickým obloukem při sklonu 40° - 45°. Ale o tom později. Uvnitř krabice ničím nepřekvapí. Typický polystyren, který je po vyndání zbraně ve všech útrobách. Bedna obsahuje zbraň, zásobník - točák (nekompatibilní s jakoukoli jinou M14kou), návod, vytěrák a baterku a také montážní sadu k RIS. Nabíječku jsem nedostal, protože jsem ji ani nechtěl.

Zpracování
Olivové tělo zbraně je uděláno z hladkého lesklého plastu, je na něm vidět sebelehčí poškrábání, což je škoda. Navíc vrchní polovina těla (černá se čtverečky) je z dost tenkého plastu, který se dost prohýbá. Navíc mě zbraň nešla zajistit, a ještě se mi nedovírala vrata k baterce, takže při každém opření o rameno to cvakalo. Mimo to barva kovových částí začala slézat při pouhém pohledu. Jediné, co se opravdu povedlo je komora pro baterku: Uvnitř je postranách molitanová deska která je vyjímatelná, takže při použití malé baterky tam baterka nelítá.
Abych to shrnul: Puška je dost těžká i když má člověk pořád pocit, že nedrží něco zrovna spolehlivého, což se nakonec projevilo i přitom, když jsem zbraň zničil. Spadla mi na zem asi z 20 cm a to ještě do jehličí a stejně se stalo to, co jsem napsal v úvodu.

Střelba
V ASpro mně naměřili úsťovku 117 m/s, ovšem to bylo bez hopu, takže to v reálu bylo o něco míň. Každopádně střelba byla docela přijemným překvapením, nemám to přesně změřeno, ale bylo to srovnatelné s M4 od Dboys. Tragický byl hop, který jsem musel každou hodinu dolaďovat. Ale na to si člověk zvykne. Mimochodem ladí se v díře pro zásobník tím typickým čínským volantkem. Přesnost střelby je celkem relativní. Ano, zbraň má opravdu dlouhou hlaveň, ale ta má větší průměr než 6,12. No, určitě byla přesnější, než kamarádovo MP5K, ale třeba srovnávat s M4kami nebo AK si netroufnu.

Závěr
Když si uvědomim, že jsem koupil zbraň za 3200,-, tak to není určitě zlé. Když by se člověk o zbraň staral a strachoval, tak věřim, že mu udělá službu. Já jsem po chvíli zjistil, že tohle není úplně pro mě. Ale přesto je to ta nejhezčí M14 z čínské produkce. Takže pokud máte málo peněz a toužíte po M14, zvolte AGM.

Pár fotek:
Obrázek
Obrázek
Obrázek


19 črc 2010, 17:08
Profil
Moderátor
Moderátor

Registrován: 02 kvě 2009, 19:10
Příspěvky: 944
Nový příspěvek Re: Recenze M14 AGM
tak zásobník je klasický Maruikový (rozuměj kopie Maruie) takže tvrzení že nekompabtibilní s žadným jiným je nepravdivé. Dále je ten kov se opravdu loupe, ale ne zas tak strašně (hlavně u závěru, jelikož za ní každou chvilku chytám). Ten problém s přepínačem je snad u každé M14. A zrovna jsi měl smůlu, jelikož já mám M14, kámoš má M14, no a hezký na ní nejsme, a hezký s těma střílíme dál. Pravda, kámošova je z starší série, tak je s tím větší peklo, jelikož Hop nefunguje, hlaven je doopravdu nepřesná. Ale zas ta moje už nějak normálně střílí, hopuje. A tys k tomu nedostal tu "rádoby optiku"

_________________
" Až dojde na kontakt, tak je jedno jestli ti to lítá metr nahoru nebo doprava, hlavně že to lítá dopředu"


19 črc 2010, 17:17
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 11 bře 2010, 19:46
Příspěvky: 75
Nový příspěvek Re: Recenze M14 AGM
Nejdriv napisu, ze ted mam taky M14 ale od CA (supr, ze ta cinska montaz RIS listy pasuje na CA, kde za ni chtej 1100,-), takze jsem si zvyknul na jinou kvalitu a ted pri loveni vzpominek me tam skakali spis ty negativa... Urcite nechci odradit od nakupu, nakonci jsem taky napsal, ze jestli cinskou M14, tak urcite AGM, po tom co jsem videl CYMu a STTi. Ted k tvym pripominkam:

1. Ten zasobnik do Marui M14 nejde dat - aspon me nesel... :D
2. On ten hop fungoval, ale tim jak jsem to furt ladil, tak sel pomalu do sra*ek zavit, kterej utahuje tu tycku do gumicky. Takze ten hop je v pohode, ale zavit ne.
3. Ne, ani nozky... Ja vim dokonce i na ty krabici vsechno je, kazdopadne nevim kde bych to sehnal i s tim, v Cechach jsem na to zatim nenarazil "v kompletnim baleni". Ale na druhou stranu se obavam, ze jsem zas o tolik neprisel... :D

PS: BTW kdybys neco chtel, jeste toho dost mam. Treba hop-up komoru, olivovou pazbu + kvanta veci... Nemam mechac, zaver a predni miridla... Kdyztak se ozvi.


19 črc 2010, 17:35
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Recenze M14 AGM
Co se týče recenze, tak doufam že se neurazíš, ale nic moc...je to takový zmatečný a člověk se moc ucelenejch informací nedozví.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


19 črc 2010, 20:09
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 11 bře 2010, 19:46
Příspěvky: 75
Nový příspěvek Re: Recenze M14 AGM
V pohode, nemusis to davat do knihovny, ja to hlavne psal pro par lidi co to po mne chtely atp, takze neni problem.


19 črc 2010, 20:12
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz