Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 03:53




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 454 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Další
 airsoft vs paintball 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
chumaj001 -> Pokud si někdo nepřečte, o co se jedná (a ta informace, že jde o jednotku napodobující XXX, nebo o reenacting atd. se na těch webech v 99% případů poměrně jednoduše najít dá...a za tim si stojim, protože jsi stále neukázal jedinej odkaz, kde by to nebylo), tak si pak nemůže stěžovat, že nechápe co to má bejt. To bychom jako měli pod každou fotku psát "Pozor, jedná se o airsoft"? Myslim si, že bohatě stačí když je ta informace uvedená na webu jednou, kdo chce a není línej, tak si to přečte a bude mu to jasný hned.

Kolik lidí to dělá tak jako my jednoduše nevíme, můžeme to možná odhadovat taky na nějakých pár tisíc, ale to je tak všechno. Neexistuje žádný kompletní seznam jednotek, spousty ani nemají webové stránky, spousty trénují a do ničeho jiného se nezapojují, takže je člověk ani nepotká... A pak je tu ten fakt, že hranice "kdo je ještě dobrej a kdo ne" je tady relativní a závisí víceméně na názoru jednotlivce, takže těžko můžeme říct, že "7624 lidí to dělá dobře a 19542 je idiotů".

A tady snad někdo Uziela urazil? Myslim, že ho tu spousta lidí podpořilo, navrhli jsme mu jednotky o kterejch by stálo za to napsat a poradili jsme mu, z jakýho pohledu by asi bylo dobrý k tomu přistupovat. Stále nechápu, co jsme v tomhle případě udělali špatně, že tím pořád argumentuješ.

Xichty si rozmazáváme, protože opatrnosti není nikdy dost. Stačí si vzpomenout na nedávný článek v MF Dnes, jehož autorem byl ten debil Janek Kroupa, který popisoval, jak je airsoft vlastně výcvikem neonacistických teroristických skupin...a až by se u podobného článku objevila moje fotka s popiskem "člověk účastnící se airsoftu" a já pak nemohl pomalu ani vylézt na ulici, tak bych si mohl říkat akorát "že já idiot si ten xicht na fotce nerozmazal." A jsou i další důvody, prostě airsoft je narozdíl od paintballu široké veřejnosti poměrně neznámý, kdekdo si může myslet kdovíco (včetně například toho, že se jedná o nějakého teroristu nebo skutečného vojáka) a tudíž vystavovat se na netu není zrovna dobrý nápad.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


17 pro 2009, 11:40
Profil ICQ
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 06 bře 2009, 14:59
Příspěvky: 473
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Osobně jsem na toto vlákno rezignoval :) Přijde mi úsměvné, jak se pořád dokola snažíme osvětlit ty stejné věci, které chumaj není schopen pochopit. Mimoto mě docela hnuly žlučí dvě věci:

1) Vyloženě se do airsoftu naváží bez znalosti souvislostí, zatímco my na paintball neřekli křivého slova

2) Když už argumentuje, ani si nepřečte obsah stránek

Taky se mi líbí, že o mně nejdřív řekne, že jsem kokot a pak chválí mnou a Dennym založenou alianci :D

@griffon: Díky za upozornění, překlep opravím.

@jerson: To, co popisuješ Ty JE airsoft. To, co tady popisuju já je milsim/military airsoft/reenacting.l

_________________
http://www.zeleznakoule.cz

Krav Maga & Hardstyle Kettlebell instructor


17 pro 2009, 12:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Radar_PiBtl144 píše:
@jerson: To, co popisuješ Ty JE airsoft. To, co tady popisuju já je milsim/military airsoft/reenacting.l


A ani tohle tak úplně neplatí, spousta čistejch airsofťáků jsou naprosto normální a pohodový lidi, na který chumajův popis ani náhodou nesedí.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


17 pro 2009, 12:24
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Původně jsem semka psát nechtěl protože mi tento flame přijde totálně zbytečnej (airsoft vs. paintball vs. reenacting se bude řešit furt a každej si furt bude tvrdit svoje). Ale když už jste nakousli webovou prezentaci a zamazaný xichty, tak k tomu taky něco napíšu.
Zamazaný obličeje máme na webu z důvodů jaký napsal Griffon (investigativní novináři a ilustrační fotky k teroristům) a taky nepotřebuju aby všichni moji spolužáci (u někoho třeba zaměstnavatel) věděli co su zač ;) Myslím že u většiny lidí jsou důvody podobný a nehledal bych na tom nic špatnýho.
To že někdo na webu vypadá uplně jako jeho předloha může v někom vyvolat dojem že se jedná o reálnou jednotku, ale pokud se o to člověk zajímá, tak pochopí že to reál není a pokud se o to člověk nezajímá a jen googluje fotky, tak mu nepomůže nic. Navíc u mnoha jednotek není vůbec jednoduchý informace o výstroji a fotky vojáků najít, pak jsem vždy rád když něco hledám a narazím aspoň na slušnej reenacting, kterej může posloužit jako kvalitní zdroj informací.
Na závěr sem hodím jeden extrém jak to dopadne když někdo hledá video speciální jednotky a použije reenacting aniž by si všiml popisu přímo ve videu! :lol:
http://tn.nova.cz/magazin/historie/novi ... konci.html

_________________
http://www.Sniperblog.cz


17 pro 2009, 13:03
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 26 srp 2008, 12:37
Příspěvky: 42
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
4 Chumaj
Ano, na te akci kterou jsem poradal na Klondiku se odehralo nekolik boju mezi Pekelným psem a Plzeňskou aliancí. Naprosta vetsina tech boju se nedokoncila (vzdycky zbylo na kazde strane nekolik lidi kteri se nemohli dlouho najit), proto jsme to ukoncovali podle situace. Kdyby jsi znal pozadi a obsah korespondecne pri planovani teto akce tak by jsi nas neosocoval z toho ze neumime priznat prohru, protoze opravdu slo o zazitek a ne o vysledek. Zvlast kdyz jsi tam ani nebyl. :roll:
Ale pokud te to potesi tak JSME PROHRALI :lol:
Jinak to byla opravdu skvela akce, mozna nejexotictejsi z toho roku. Pokud bude zajem tak bychom radi tuto zopakovali. Co nejdriv na tom zkusim zapracovat.


17 pro 2009, 13:04
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
TOM: No, nevšim sem si, že bych tady napsal o někom, že je kokot, natož pak o tobě. Když si přečteš co jsem napsal, tak tam moc sprostych slov nikde neni. Coz se neda rict o vas. To ze si myslim, ze nekdo kdo si koupi super vybaveni a pak se v tom jen foti a boji se aby se neumazal je ubozak, to si fakt myslim. A jediny duvod urazet se mas, pokud to tak sam delas, coz jsem pochopil, ze ne. Kdyz nekdo v tom samem dela survival a skace s padakem, tak si to totiz nemyslim. A padlo to tu nekolikrat. Ovsem to, ze tech prvnich je podstatne vic nez tech druhych vime tady vsichni, jenom vy to nechcete priznat nekomu jako ja. Jednou jsem se byl podivat na BIG COMBATU, kdyz jsme kousek odtamtud hrali. To bylo něco. Dokonce i TV NOVA o tom vysilala.

Vas zasadni problem je, ze kdyz nekdo napise, ze airsoft jako celek je divny, zacnete airsoft jako celek obhajovat, ale na jekekoli argumenty proc to tak je, zacinate tvrdit, ze jedna mala skupinka to nedela a tak to neplati ani pro ten celek. Vzapeti sami reknete, ze airsoft jako celek je prolezlej podvodnikama a deckama s cinskejma zbranema a vadi vam to, ale pak kdyz sem jeden takovej clovek prijde, tak vam to najednou nevadi a zase napisete, ze ja jsem debil, protoze zevseoobecnuju. Pricemz jsem si jistej, ze moc dobre vite jak to je. Poslednich nekolik stranek se vas jen ptam jak to delate a to slusne, ale zase si z toho vzdycky vyberete jenom neco a zbytek jako by nebyl. Coz je mimochodem prave to, co mi nejvic vadi.

A s tema fotkama to mozna bude jeste trochu jinak, ti chytrejsi vedi, ze noseni uniforem skutecnych jednotek je u nas ilegalni, stejne tak jako behani se zbrani kategorie D po lese a je za to pokuta v radech desitek tisic korun (za noseni zbrane az 15 tisic, za strelbu na verejnosti 30 a les kupodivu je verejnost). Ti hloupejsi je napodobuji, protoze jim to pripada husty (pripada to husty ale tak akorat jim). Ve vysledku kdyz budou policajti chtit, tak vas stejne najdou a TV NOVA to pak jeste rozmazne, ze jste konspirovali a trenovali na teroristicke utoky, jako v pripade tech White Justice. A pokud nedokazes pochopit, ze slovo airsoft ztracene nekde ve vnořené stránce uprostřed dvou stránek textu je nedostatečným označením toho, že nejste skutečná jednotka, tak já ti to vysvětlovat nebudu. Nicmeně pro novinaře to je zrovna dukaz kospirativni paramilitantni jednotky.

Moje posledni zkusenost s Airsoftem v realu byla, kdyz jsme meli pronajaty cely Millovice na dvoudenni hru a v pulce dne nam tam nejakej softak zacal navadet nejaky virtualni letadlo na ranvej. Kdyz jsem ho slusne poprosil, at preladi na jinej kanal, ze nas je 300 a uz na nem jedeme pul dne, tak delal jako ze me neslysi a porad valil nejaky souradnice, tanga a rožery. Pomohlo teprve, kdyz ho 150 lidi zacalo prozvanet. V zapeti se nam zacali jednotky vasich lidi prochazet v prostoru kde se strilelo a kdyz jim poradatel rekl at vypadnou, ze to mame pronajaty a nekdo by si je mohl splest s paintballistama, poslali ho do prdele. Samozrejme, ze hned si je nekdo spletl (protoze nekteri lide u nas hrajou v podobnych brejlich, ovsem v takovych co zasah vydrzi) a uz mohl bejt pruser, kdyby se blbe trefil.

Tohle je image airsoftu - BIG COMBAT, arogance, husto spešl forsís, decka co pobihaji po sidlisti s manuálama za 500, vsude se povalujici tuny plastovych (ne BIO) kulicek (dokonce i v praze na ulicich uz jsem jich spoustu videl) a modelove, co se jezdej do lesa fotit, nebo jezdi s kverama a plnou polni vlakem, ze ktereho v nekterych pripadech jeste vyskakuji za jizdy (coz muj kamarad skutecne zazil). To je to proc hrozi riziko, ze to tady dopadne jako v Německu.


Naposledy upravil chumaj001 dne 17 pro 2009, 14:28, celkově upraveno 1



17 pro 2009, 14:16
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Devil: Pohani si to taky docela pochvalovali. Uz jsem to tady vysvetloval co mi vadilo na popisu te akce, takze pokud to chces pochopit, snad to pochopis. Kdybyste to delali znova a budes schopen prekousnout jaky jsem hajzl co na vas kyda hnuj, tak bych se docela rad zucastnil :) Bohuzel jelikoz nas team je z druheho konce republiky a na neco takoveho je asi nedostanu, bylo by potreba domluvit se zase s PP, nebo nekym tady z okoli Prahy. Ale muzu na nasem serveru takovou akci hodit na forum a domluvit to s nekym. Tentokrat by to treba nemuselo probihat tak utajene, kdyz vam to nebude vadit.

BTW: Mas neco spolecnyho se Sarvanem, nebo Dopplerem? S tema jsem se kdysi davno na toto tema pobavil vic nez dobre.


17 pro 2009, 14:27
Profil
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 26 srp 2008, 12:37
Příspěvky: 42
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
4 Chumaj
Ten report musis bfrat s nadhledem, Petřa uz je starsi clovek a vidi to svejma ocima, on i ostatni akce vidi jinak nez ja. ALe je to jeho report a kdyz se mi to nelibi tak si mam napsat vlastni ze??
Jinak uz jsem hodil k vam na forum lehky dotaz, tak tam koukni a uvidime co se uskutecni :-). Asi bychom to resili u vas a ja bych sem hazel vystupy aby v tom nebyl bordel.Souhlas??


17 pro 2009, 14:39
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
OK. Posledne jsem to prakticky vyprovokoval a nakonec mi o tom Jaroslav ani nerekl, takze mi to uteklo. Tentokrat by me snad uz rict mohl, kdyz o tom vim :)


17 pro 2009, 14:44
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
chumaj001 píše:
...Ovsem to, ze tech prvnich je podstatne vic nez tech druhych vime tady vsichni, jenom vy to nechcete priznat nekomu jako ja. Jednou jsem se byl podivat na BIG COMBATU, kdyz jsme kousek odtamtud hrali. To bylo něco. Dokonce i TV NOVA o tom vysilala.


Tohle už fakt neni možný. Čteš vůbec naše odpovědi, nebo jen dokola omíláš stejný věci a snažíš se nás vytočit? Jasně jsme tu několikrát uznali, že opravdu kvalitních airsofťáků je poměrně málo. Stejně tak jsme tu jasně řekli, že naprostá většina těch kvalitních airsofťáků Big Combat odsuzuje jakožto naprosto příšernou akci. Není co dodat.

chumaj001 píše:
Vas zasadni problem je, ze kdyz nekdo napise, ze airsoft jako celek je divny, zacnete airsoft jako celek obhajovat, ale na jekekoli argumenty proc to tak je, zacinate tvrdit, ze jedna mala skupinka to nedela a tak to neplati ani pro ten celek. Vzapeti sami reknete, ze airsoft jako celek je prolezlej podvodnikama a deckama s cinskejma zbranema a vadi vam to, ale pak kdyz sem jeden takovej clovek prijde, tak vam to najednou nevadi a zase napisete, ze ja jsem debil, protoze zevseoobecnuju. Pricemz jsem si jistej, ze moc dobre vite jak to je. Poslednich nekolik stranek se vas jen ptam jak to delate a to slusne, ale zase si z toho vzdycky vyberete jenom neco a zbytek jako by nebyl. Coz je mimochodem prave to, co mi nejvic vadi.


Celé tohle je o tom, že zevšeobecňuješ a házíš všechny do jednoho pytle. Když napíšeš "poměrně velká část airsofťáků jsou děcka, co akorát dělají bordel", budu s tebou víceméně souhlasit. Jenže když napíšeš "airsofťáci jsou děcka, co dělají bordel", tak se budu hádat, protože to neplatí zdaleka pro všechny a tudíž to není pravda. Chápeš ten rozdíl? Nebráníme airsoft jako celek, bráníme se tomu, abys házel ty idioty (kterých je v airsoftu poměrně dost...povšimni si, opět to uznávám) do jednoho pytle s těmi normálními. A jasně, můžeš se hájit tím, že těch pitomců je víc, takže to co platí pro ně platí pro celý airsoft, ale je to pokřivená logika člověka, který je příliš hloupý na to, aby pochopil jak to je...nebo to pochopit prostě nechce. Pak já taky můžu říct, že paintball je trapárna, při které se běhá v barevných dresech mezi gumovými překážkami na fotbalovém hřišti, popřípadě v teplácích a starých košilích na komerčních pb hřištích...a z pohledu toho, že to co platí pro většinu a to co je nejvíc vidět charakterizuje celek budu mít naprostou pravdu.

A tvrdit, že si vybereme jen něco a zbytek jako by nebyl. Stále platí otázka z předchozího odstavce: Čteš vůbec naše odpovědi, nebo jen žvaníš? Protože během diskuse posledních dní jsme já, Radar a další zareagovali prakticky na každé z tvých tvrzení a argumentů. Buďto jsme ho potvrdili, nebo vyvrátili protiargumentem, ale rozhodně jsme nic zásadního neignorovali.

chumaj001 píše:
...Ve vysledku kdyz budou policajti chtit, tak vas stejne najdou a TV NOVA to pak jeste rozmazne, ze jste konspirovali a trenovali na teroristicke utoky, jako v pripade tech White Justice. A pokud nedokazes pochopit, ze slovo airsoft ztracene nekde ve vnořené stránce uprostřed dvou stránek textu je nedostatečným označením toho, že nejste skutečná jednotka, tak já ti to vysvětlovat nebudu. Nicmeně pro novinaře to je zrovna dukaz kospirativni paramilitantni jednotky.


Ano, pokud nás budou policajti a TV Nova chtít potopit, rozmáznout to a airsoft zakázat, tak se jim to povede a zamazané xichty na fotkách na tom nic nezmění. Což ale nic nemění na tom, že tím, že na veřejných fotkách bude vidět můj xicht vůbec nic nezískám, ale v řadě situací by mě to mohlo dostat do průseru, takže je logické si xicht zamazat/rozmazat.

A říkám ti potřetí, pokud chceš nadále argumentovat tím, že na webech je nedostatečně jasně řečeno, že se jedná pouze o airsoft/napodobování, UKAŽ MI ALESPOŇ JEDEN TAKOVÝ ODKAZ! Dokud to nepodložíš odkazem, jsou to akorát kecy.

chumaj001 píše:
Moje posledni zkusenost s Airsoftem v realu byla, kdyz jsme meli pronajaty cely Millovice na dvoudenni hru a v pulce dne nam tam nejakej softak zacal navadet nejaky virtualni letadlo na ranvej. Kdyz jsem ho slusne poprosil, at preladi na jinej kanal, ze nas je 300 a uz na nem jedeme pul dne, tak delal jako ze me neslysi a porad valil nejaky souradnice, tanga a rožery. Pomohlo teprve, kdyz ho 150 lidi zacalo prozvanet. V zapeti se nam zacali jednotky vasich lidi prochazet v prostoru kde se strilelo a kdyz jim poradatel rekl at vypadnou, ze to mame pronajaty a nekdo by si je mohl splest s paintballistama, poslali ho do prdele. Samozrejme, ze hned si je nekdo spletl (protoze nekteri lide u nas hrajou v podobnych brejlich, ovsem v takovych co zasah vydrzi) a uz mohl bejt pruser, kdyby se blbe trefil.


Asi podesáté říkám - ano, v airsoftu jsou kreténi, a je jich bohužel poměrně dost, takže setkání s nimi je dosti pravděpodobné. Ale nemůžeš podle pár takových pitomců hodnotit celý airsoft...nebo respektive můžeš, ale je to od tebe hloupé. A další věc - kreténi jsou všude, i v paintballu, fotbale nebo třeba mezi profesory na univerzitě , není to jen výsadou airsoftu.

chumaj001 píše:
Tohle je image airsoftu - BIG COMBAT, arogance, husto spešl forsís, decka co pobihaji po sidlisti s manuálama za 500, vsude se povalujici tuny plastovych (ne BIO) kulicek (dokonce i v praze na ulicich uz jsem jich spoustu videl) a modelove, co se jezdej do lesa fotit, nebo jezdi s kverama a plnou polni vlakem, ze ktereho v nekterych pripadech jeste vyskakuji za jizdy (coz muj kamarad skutecne zazil). To je to proc hrozi riziko, ze to tady dopadne jako v Německu.


Ano, to je vcelku pravda, ale takový image má airsoft pro člověka, který je v téhle problematice naprostý laik a o airsoftu nic neví. Od člověka, který dělá military paintball (čili něco dosti podobného) bych očekával, že k tomu bude přistupovat jinak než někdo, kdo jde na houby nebo jede vlakem a o airsoftu předtím slyšel pouze v reportáži o Big Combatu nebo četl v článku o neonacistech.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


17 pro 2009, 14:46
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 bře 2008, 13:19
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
devil píše:
4 Chumaj
Ten report musis bfrat s nadhledem, Petřa uz je starsi clovek a vidi to svejma ocima, on i ostatni akce vidi jinak nez ja. ALe je to jeho report a kdyz se mi to nelibi tak si mam napsat vlastni ze??
Jinak uz jsem hodil k vam na forum lehky dotaz, tak tam koukni a uvidime co se uskutecni :-). Asi bychom to resili u vas a ja bych sem hazel vystupy aby v tom nebyl bordel.Souhlas??

Ten report psal SENO ! ne Petřa,možná by to chtělo líp číst :wink: Václave a pokud vím tak je napsanej celkem objektivně o našich zážitcích o tom kdo,kde a o kolik vyhrál tam není ani zmíňky P.S. co se týče uspořádání dalšího střetnutí PB versus SOFT jsem jednoznačně pro a naši kluci určitě taky :wink: for CHumaj ,snad ti to vyjde,zůčastníš se a možná změníš názor na sofťáky jinak už nemá cenu se tady hádat a sáhodlouze rozepisovat,každej má hold tu svoji pravdu,přeji Veselé Vánoce a Šťastný airsoftový nový rok 2010.

_________________
Bůh stvořil člověka,ale nedal si to patentovat,a tak teď to po něm může dělat kdejakej blbec. Kde blb,tam nebezpečno a proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich


17 pro 2009, 16:58
Profil
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 26 srp 2008, 12:37
Příspěvky: 42
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Omlouvam se, nevsiml jsem si. Objektivita je dost subjektivní pojem :-). To nic nemeni na tom, ze nema cenu se hadat ale pustit se do toho znovu. Pocitam s tebou Jarine, uz se na tom pracuje :lol:


17 pro 2009, 18:54
Profil
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 26 srp 2008, 12:37
Příspěvky: 42
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
JARIN JPP píše:
devil píše:
4 Chumaj
Ten report musis bfrat s nadhledem, Petřa uz je starsi clovek a vidi to svejma ocima, on i ostatni akce vidi jinak nez ja. ALe je to jeho report a kdyz se mi to nelibi tak si mam napsat vlastni ze??
Jinak uz jsem hodil k vam na forum lehky dotaz, tak tam koukni a uvidime co se uskutecni :-). Asi bychom to resili u vas a ja bych sem hazel vystupy aby v tom nebyl bordel.Souhlas??

Ten report psal SENO ! ne Petřa,možná by to chtělo líp číst :wink: Václave a pokud vím tak je napsanej celkem objektivně o našich zážitcích o tom kdo,kde a o kolik vyhrál tam není ani zmíňky P.S. co se týče uspořádání dalšího střetnutí PB versus SOFT jsem jednoznačně pro a naši kluci určitě taky :wink: for CHumaj ,snad ti to vyjde,zůčastníš se a možná změníš názor na sofťáky jinak už nemá cenu se tady hádat a sáhodlouze rozepisovat,každej má hold tu svoji pravdu,přeji Veselé Vánoce a Šťastný airsoftový nový rok 2010.

Jenom male rypnuti, ty si to poradne precti, protoze kdo a kolikrat vyhral je tam napsano dost jasne. :lol: :? :wink:
Ale uz dost o tom!!!


17 pro 2009, 18:58
Profil
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 bře 2008, 13:19
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
for DEVIL Hele ty rejpale,doufám že ti někdo půjčí paintbolici až pojedem :lol: :lol: :lol: ,protože dostanete na prdel.Koneckonců jako vždycky :roll: :lol: :wink:

_________________
Bůh stvořil člověka,ale nedal si to patentovat,a tak teď to po něm může dělat kdejakej blbec. Kde blb,tam nebezpečno a proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich


17 pro 2009, 21:55
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2008, 09:03
Příspěvky: 651
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Radar_PiBtl144 píše:
@jerson: To, co popisuješ Ty JE airsoft. To, co tady popisuju já je milsim/military airsoft/reenacting.l

Mě jen přišlo, že je docela protismyslné říkat airsoft akci, ve které se airsoftové zbraně ani nepoužívají. Je to náročněšjší než to čemu říkám airsoft já a určitě to není hra, ale na základě toho tvrdit, že airsoft jako takový není žádná hra mi přijde podivné.

chumaj001 - když už tu rozebíráš paintball a airsoft, mohl bys napsat kolik stojí taková běžná zbraň v PB, reálně vypadající, a na kolik vyjde střelivo v jedné akci? Vím že se to dá najít na netu, ale mě spíše zajímá jak drahé zbraně si paintballisté kupují a jestli cena munice hraje nějakou roli při střelbě. Tedy v AS se kupuje po pytlích za pár stovek a tak není problém těch pár pytlů vystřílet za víkend, byť mě stačí na den dvě stovky kuliček a to mám automat. Ale už jsem taky slyšel nějakého paintballistu říkat, že oni (tedy vy) toho tolik nevystřílíte, protože kupujete méně kulí a tak dál. A když pak vidím v televizi tu dvojitou spoušť a rychlostřelbu v "závodním" PB, tak si říkám, jestli to náhodou není to samé jako v AS - někdo vystřílí pytel, a jinému stačí na pět lidí šest střel.


18 pro 2009, 00:18
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Pokud te tohle zajima, kup si ten Filmag o kterym jsem tady psal, je tam o tom osmistrankovy clanek :)

Ale kdyz to shrnu kratce, tak nejlevnejsi kver, kterej nevypada jako trubka je asi tohle:
http://www.paintballshop.cz/zbozi/9285-tpn-bravo-one-tactical
Obrázek

Je to dokonce dělane ve spolupráci s US ARMY :) Stojí to tři litry a střílet to bude naprosto normálně.

Nejdražší/nejlepší kvér, kterej se dá v podobě zbraně sehnat je asi BT TM-15 za bratru nějakejch 10-12 tisíc.
Obrázek
nebo Milsig (kterej vrele nedoporucuju, protože se neskutečně sere). BT-TM je napodobenina HK416 a strili 20 ran za sekundu. Samozřejmě různými upgrady se to vyšplhá ještě výš a musíš počítat taky minimálně 1000 za bombu a něco za zásobník.

Na celodenni military paintball akci mas zasobnik omezeny na max 50 kuli, plus s sebou obvykle 100 až 200 kuli na život, někdy i akci. Takže normální člověk vystřílí na takové akci cca 200-300 kulicek, coz dělá nějakých 100-200 korun. Na speedu není problem vystrilet za den 2000 az nekonecno kulicek a to te vyjde minimalne na litr. Ale o speedu tady rec neni. Pytel 500 kuli proste stoji cca 270-300 korun.


18 pro 2009, 13:56
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2008, 17:06
Příspěvky: 493
Bydliště: Kynšperk nad Ohří
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
jen k tem zbranim - docela dost jsem se zdesil :lol: takovy pazbrane to je hruza, s tim bych se stydel vylezt na svetlo

_________________
Máš chuť si to někdy vyříkat s někým ze sousedního města? Teď máš jedinečnou šanci! Klikni a přidej se!


18 pro 2009, 14:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Ano Griffone, tady mas zarny priklad o cem mluvim v souvislosti s vasi komunitou. Cekal jsem kdo to sem prvni napise a nezklamal jsem se, trvalo to ani ne hodinu.


18 pro 2009, 14:47
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
HK416
Obrázek

BT TM-15
Obrázek

Panebože to je hrůza, rukojeť má jiný sklon! Co já husto výsadkář si teď počnu až bude válka, nepřítel se mi bude smát, že mám nepředpisový výstupky na boku! A je na ní zespoda regulátor tlaku! To zas bude v álejích nablito.

Jinak Kuny, koukal jsem se na stránky vašeho osmičlenného "praporu" a taky sem se zděsil. Jde z vás hrůza s těma všema plastovejma hračkama, museli jste už viděsit spousta houbařů, když ste se na "cvičení" brodili potokem. Chudáci určitě volali na ministerstvo obrany, že republika je napadena. Řeknu klukům z Prostějova co s náma hrajou paintball aby si na vás dávali bacha.

A teď eště jedna strašlivá zpráva. V Prostějově si koupili na tréninky tyhle paintballový trubky a kdo teda "dělá" jejich jednotku a chce bejt "reál" měl by si je taky koupit a trénovat s tím :) :)

Obrázek


Naposledy upravil chumaj001 dne 18 pro 2009, 15:29, celkově upraveno 1



18 pro 2009, 15:01
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
HK416
Obrázek

VFC HK416 (airsoftka, "plastová hračka")
Obrázek

BT TM-15
Obrázek

Už chápeš, o čem mluvíme? Existujou paintballový zbraně, který se ostrejm podobaj, to ano...ale přesné kopie to (narozdíl od airsoftových zbraní) nejsou ani smykem.

A jinak se chováš pěkně uboze. Jestli ti došly argumenty a hodláš nadále jenom urážet, tak táhni.

Edit: Teď jsem se podíval na ten tvůj odkaz na paintball shop...prý "M16 předpažbí a M16 nastavitelná opěrka" :D Člověk, který to psal, byl asi velký odborník na zbraně :lol:

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 pro 2009, 15:23
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Heckler Koch teď prý začíná žalovat firmy co napodobují jejich zbraně. Takže jelikož BT je kanadská firma, tak možná neudělali repliku záměrně a možná by to chtělo se na AS zásobit replikama, protože za čas nemusej jiný než čínský bejt k dostání.

Jinak jelikož "reenactment" nechápu, tak se ani nebudu ptát proč je zbraň která váží stejně jako originál a kromě umístění pár šroubků a nápisů i vypadá stejně jako originál je směšná, nebo špatná, nebo pseudo.


18 pro 2009, 15:37
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2008, 17:06
Příspěvky: 493
Bydliště: Kynšperk nad Ohří
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
chumaj001 píše:
HK416]
Jinak Kuny, koukal jsem se na stránky vašeho osmičlenného "praporu" a taky sem se zděsil. Jde z vás hrůza s těma všema plastovejma hračkama, museli jste už viděsit spousta houbařů, když ste se na "cvičení" brodili potokem. Chudáci určitě volali na ministerstvo obrany, že republika je napadena. Řeknu klukům z Prostějova co s náma hrajou paintball aby si na vás dávali bacha.

no sakra ty si mi to nandal ;) to ze je nas jen par je dukaz ze nejsme pouze softaci jako to dnes vetsina lidi chce , jen strilet strilet strilet, plastovy hracky nevim kde si na to prisel ale budiz necham te v ty tvoji predstave. Vubec nevis co delame a co umime takze do nas prestan laskave srat a di si hrat na fotbalovy hriste s gumovyma nesmyslama a tema zohybanyma trubkama

_________________
Máš chuť si to někdy vyříkat s někým ze sousedního města? Teď máš jedinečnou šanci! Klikni a přidej se!


18 pro 2009, 15:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Jinak s tím, že si v prostějově nakoupili ty hrozný trubky a budou s tím trénovat sem si prdel nedělal.

A o opěrku se obvykle opírám a hlouběji ji nějak nezkoumám, takže nevím jak má správně vypadat.


Naposledy upravil chumaj001 dne 18 pro 2009, 15:47, celkově upraveno 1



18 pro 2009, 15:43
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
chumaj001 píše:
Heckler Koch teď prý začíná žalovat firmy co napodobují jejich zbraně. Takže jelikož BT je kanadská firma, tak možná neudělali repliku záměrně a možná by to chtělo se na AS zásobit replikama, protože za čas nemusej jiný než čínský bejt k dostání.


Tomu sám nevěříš :D

chumaj001 píše:
Jinak jelikož "reenactment" nechápu, tak se ani nebudu ptát proč je zbraň která váží stejně jako originál a kromě umístění pár šroubků a nápisů i vypadá stejně jako originál je směšná, nebo špatná, nebo pseudo.


Zcela odlišný tvar zadní části těla a pažbičky je "pár šroubků a nápisů"? :D Nebo ten výstupek na horní části těla? Nebo zcela jistě nefunkční krytka vyhazovače nábojnic, vzhledem k tomu že to ani nemá imitaci napínací páky?

Pak je zde ještě detail v podobě úplně jiné pažby, mířidel a zásobníku, ale ty se dají v reálu i u airsoftové verze také nahradit jinými, takže to se za argument považovat asi nedá.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 pro 2009, 15:45
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
A? K čemu mi je, že to bude vypadat stejně? Pomůže mi to nějak v něčem? Bude to líp střílet? Stanu se lepším "vojákem"? Budu mít nějakou výhodu nad nepřítelem? Ne nebudu. Takže?

I kdybych s tím jel na veřejnej reenactment tak to z pěti metrů nepozná ani starej Heckler.

Výrobců zbraní jsou na světě tisíce a různejch skutečnejch odvozenin a napodobenin AK, M4/16, HK a dalších jsou taky tisíce, takže bazírování na detailech je i z tohohle pohledu dost "zvláštní".

Jinak do toho výstupku se strká zásobník a do regulátoru ještě obludná bomba. To je pak teprve hrůza hrůz.


Naposledy upravil chumaj001 dne 18 pro 2009, 15:58, celkově upraveno 1



18 pro 2009, 15:55
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
chumaj001 píše:
A o opěrku se obvykle opírám a hlouběji ji nějak nezkoumám, takže nevím jak má správně vypadat.


A to je právě ten rozdíl mezi tebou a mnou. Já vím, jak má vypadat a chci, aby tak taky vypadala.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 pro 2009, 15:57
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Jdu se zastřelit svou pazbraní.


18 pro 2009, 15:59
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 10 kvě 2009, 13:37
Příspěvky: 141
Bydliště: Plei Ku II CTZ, RVN
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
že se s nim ještě bavíte
no, tak neuznává co děláme natož proč jezdíme v tom čem jezdíme, tak proč marnit čas planejma netovejma řečmama :roll:
akorát ti Griffe stoupne tlak :)


18 pro 2009, 16:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 08 pro 2008, 23:42
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
Griffon píše:
chumaj001 píše:
Heckler Koch teď prý začíná žalovat firmy co napodobují jejich zbraně. Takže jelikož BT je kanadská firma, tak možná neudělali repliku záměrně a možná by to chtělo se na AS zásobit replikama, protože za čas nemusej jiný než čínský bejt k dostání.


Tomu sám nevěříš :D



No Griffone, asi tě zklamu, ale věřím. Tady máš seznam žalob, který letos HK podalo (mimo jiné i BT za napodobování HK416 a MP5).

http://www.everything-airsoft.com/blog/2009/07/11/breaking-news-hk-vs-shorty-usa-sarcastically-speaking-on-the-hk-lawsuits/

Takže rychle nakupovat, dokud je čas...

A teď už se du vážně picnout...


18 pro 2009, 16:04
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft vs paintball
chumaj001 píše:
A? K čemu mi je, že to bude vypadat stejně? Pomůže mi to nějak v něčem? Bude to líp střílet? Stanu se lepším "vojákem"? Budu mít nějakou výhodu nad nepřítelem? Ne nebudu. Takže?


A tohle jako myslíš vážně? :lol: My tu už asi tejden řešíme a neustále vysvětlujeme, co vlastně děláme, proč to děláme a jaký to má význam, a že spoustě lidí v airsoftu jde úplně o něco jiného, než aby mu zbraň co nejlépe střílela a aby postřílel co nejvíc nepřátel...a ty teď napíšeš tohleto. Já fakt nevim, jestli tak blbej jsi, nebo si na blbýho jen hraješ a snažíš se nás vytočit, ale už mi to skutečně přestává bavit.

chumaj001 píše:
I kdybych s tím jel na veřejnej reenactment tak to z pěti metrů nepozná ani starej Heckler.


Opět, tomu sám nevěříš :D Z pěti metrů to pozná každej, kdo někdy viděl jak vypadá ostrá HK416, nebo se ve zbraních alespoň trochu vyzná.

chumaj001 píše:
Jinak do toho výstupku se strká zásobník a do regulátoru ještě obludná bomba. To je pak teprve hrůza hrůz.


A pak to stále ještě vypadá vlastně stejně jako ostrá, až na pár šroubků a nápisů, žejo? :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 pro 2009, 16:06
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 454 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz