Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 16:14




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 Airsoft a jak spravně začít/nezačít 
Autor Zpráva
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 06 bře 2009, 14:11
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno
Nový příspěvek Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Airsoft a jak spravně začít/nezačít

Vím, že takovýchto článků se na netu nachází mraky, jedny jsou užitečný jiný ne ... Já bych Vám rád popsal svoji "drahu" airosftaka, hlavně co se týče rozhodování a hlavně chyb, které jsem udělal/neudělal. Článek je napsan stylem můj případ -> doporučení, či bod k zamyšlení. Než začnete se softem, zajděte si s kamarády vyzkoušet o čem soft je, podržet si nějakou tu hračku a sednou si s kamarady do hospody a nechat si dát nějaky doporučení, které zbraně, zančky, jaky typ vzoru vesty boty, vysílačky, kule, kolimátor, ochrany doplnky atd. používají. Popřípadně jestli napodobují nějakou armadu nebo jednotku.

Pak už je jen na Vás pro co se rozhodnete, ale budete mít alespoň trochu přehled a nenechate si od obchodníka nakecat nějaky bludy.(můj případ, ale nedal sem na něj :) )
Nebojte se internetových obchodů ani těch americkych. Daá se ušetřit/nakoupit více než unás, stačí učet na paypalu a trpělivost s českou celnicí. Než se ale rozhodnete jít do některé zbraně, přečtěte si o ní co nejvíc, hlavně diskusní fóra o poruchách, nahradních dílech atd. samozřejmě cena a vaše plány do budoucna s upgradem. Zda má zbraň mech verzi. 2/3 či jiný typ.

Uvedu příklad: Tokio Marui Steyr Aug (zaklad) unás cca 6000, čína za 3500. Budete upgradovat na 140m/s. Což je dalších cca 4-5000 do mechaboxu + motor. Celkem to je s TM za 6k + 4k upgrade je 10 000. Nebo jiná možnost - upgradovana čína vyjde v celku na 7500. vyberte si co je pro Vás vyhodnější.Nemá cenu kupovat drahou TM dyž, stejně vam původní zustane jenom ta plastova pažba a ostatní vyměníte. Snad jako příklad ste to pochopili. Ne vždy jsou současti s čínou kompatibilní. Zjišťování je už na Vás.Ideální je se poptat hračů jaky typ vlastní a kolik do toho dali.Zda-li je pro Vás důležitý boj na blízko, na "dálku",nebo něco mezi zvolte i sekundární zbraň (pro ty co sou v rancu). Zda zvolíte plynovou nebo elektriku je na vás. Ja preferuju do budov plynovku s lowbackem, kvůli zvýšení zážitku z přestřelky. A v druhé řadě proto, že s mojím AUGem polo-snipem se blbě vytáčí zatáčky :) Váha zbraně taky velice ovlivňuje celkouvou hratelnost". Pokud jste sportovci (já ne) tak pro Vás možná nebude problem tahat 5ti kilovou krochnu (což můj aug v plny vybavě je). Po delší hře je to velice unavující. Jste více spocení, mlží se brýle a pokud máte blbej den tak z vlastních zkušeností se i těšíte na mrtvoliště. Másledky toho jsem byl "nucen" změnit svoji hru z akčnějšího a utočněního článku na obranáře až číhače/kempaře :) Je to docela rozdíl, dyž běží kořeň s P90(cca 2,5kg) zavěšenou na vestě kde má jen vysílačku pytlik s kulema a zasobník, oproti někomu kdo není trenovanej s 5 kilovym AUGem, 1kg pistolí a zbytek pár kilo ve vestě. Můžu si za to sám, ale stavím se tomu čelem :) Jde o prožitek ze hry, akce a celkoveho dojmu. Jak už jsem někde četl : Volba Zbraně je nejduležitější, Je lepší mít plivátko, který milujete, než kanony na družice, ale hnusí se vám. Já osobně bych třeba AKčko nepodržel poluhračovi ani kdyby přelízal plot. :)

Když máte vybráno stačí jen objednat. Nezapomeňte taky na náhradní zásobníky (jsem zarytej tlačákovec :) Nutí Vás to šetřit kulema, víc si "Vážit" života. Nevyhoda je že když stojíte proti hrači co ma točák nikdy nevíte kdy bude nabíjet, vy bohužel tento "postih" máte, ale dělá to hru mnohem zajímavější, hlavně v budovách). Dále Kule, Kvalitní brýle, takticky 3bodový popruh (kdo potřebuje) a stejně tak i bojovou vestu s maskáči.Tady bych se rád pozastavil. Výběr maskování je docela důležité, protože pokud Vás Airsoft opravdu chytí budete po čase chtít lepší maskáče.V mém případě to bylo tak že sem vlítl do obchodu a chtěl sem první maskače na ktery narazím protže navečer sem už měl frčet na akci. Sice je pravda že mě byly levný. mam německý spodek a švícarskej hrach blůzu a taktiku v olivě ... takže docela sux. Sou to zbytečně vyhozeny penize, opravdu se vyplatí se pozastavit u maskovaní stejně jako při vyběru zbraně a namyslet si maskovací komplet i s bojovou/taktickou vestou. Abyste nebyli jak semafor. V mé kombinaci i v te rychlosti sem se snažil o jakousi barevnou sladěnost. Dnes bych asi volil univerzální Multicam, ale finance už se nedostavajtak jak před rokem. Přecejenom hrajete jak venku tak občas i v budově, na jaře tak i na podzim. Ale ne každý si to může koupit neboť je omezen třeba Jednotkou kterou napodobuje.

Moje taktická vesta stala 500, a svůj účel plnila docela dobře, až na nějaký vady. Chbělo mě tam pouzdro na pistoli, zipy po měsíci se rozjeli a pro můj účel zbytečně moc kapes. Za tu cenu je to parádní vesta sedí dobře. Vzal sem si jehlu a režnou nit a dal se na přešívání kapes a i pistolového pouzdra. Sice to byl zápas na celej víkend abych vyladil večkeré much ale výsledej je pro me velice uspokojivý. Škoda jen že nebyla v barvě mé blůzy.Takže pokud to umíte s jehlou a nití tím líp pro vás. Kdo ne, ten je odkazan na MOLLE, což sou kvalitní taktiky, na který mužete naplacato co chcete :) Ovšem cena už jde do tisíců.

Stejně důležitá je i pokryvka hlavy. Dnes se dá sehnat i "hejkalová" kapuce. Která najde uplatnení hlavně v lese, když se válíte za nějakym stromem nebo v díře. Nejlépe poblíž hlavní cesty z nepřetelskýho mrtvoliště :). Tu jsem si udělal sám z Juty a kusu pytle ... Její maskovací účinnost jsem zatím neměl možnost otestovat :-/

Ochrané brýle jsem si koupil Guarder G2 kvuli vyměnnym sklům a optické vložce, sice vypada komicky ale při hře je to buřt. Pořizovací cena je je kolem 800 + cca 2x500 za opticky skla. Záleží na každém zvás kolik máte dioptrii a jaky druhy si tam nechate dát. Vím že existují specialní bryle pod ktere se vlezou i klasické opticke bryle. Ale v mém případě jsem volil G2 protože né klasicé bryle jsou obdelníkového tvaru a tím pádem neefektivní při sportu. G2 brýle využívám třeba i jako sluneční když jedu autem, jednoduše vymením sklo a vložím optickou vložku. Samozřejmě mají UV filt. narozdíl od jinych obyč ochranych brylí.

U vysílaček je důležitá značka a hlavně příslušenství. A co více, zda se "kamarádí" s ostatními. Vlastním Motorolu TLKR T5 a minuly tyden se mě stalo, že mě slišeli všichni na 1. kanále, ale ja sen neslišel nikoho. (nikdo neměl Motorolu) Sváděl sem to na vadný reproduktor, takže jsem nezkoumal Frekvenční pasma. Až doma jsem zjistil že to reproduktorem není. Nevýhoda teto vysílačky je, že headset má 2,5mm jack a headset nemá vysílací lačítko, takže vždy když chcu vysílat musim sahnout přímo po vysílačce. Jinak jsem s kvalitou signálu a headsetu spokojen. Jen musím nějak vyřešit problem s "nekompatibilitou".
Takže volte tak, abyste nemuseli řešit můj problem, headset byl kvalitní, netlačil a dobře seděl na uchu/jinde a bylo to cenově rozumny.

Upgrade
Já sem volil FTK SP120 Guarder a dokoupil jsem si 130 péro. Vyměnil Hop gumu a prodloužil hlaveň na KM 6,03 550mm. Kvůli slabymu motoru jsem 130tku vyměnil zpět za 120. A udělal si Mosfet, protože i v základu mě Zbran smrděla. PO odhodlání že to rozdělám sem pustil mechač naprazdno a u spouště jak se dotýkají kontakty to jiskřilo až sem brečel.
Dnes bych volil FTK SP150 od Guarderu s novym motorem (rozdíl 500). A možná se aj vyprdl na delší hlaveň, protože sem byll docela v rancu a chcel sem si udělat radost na Vanoce.

Pokud mechaboxu ani trochu nerozumíte a nejste ručně zdatní je nejjednodušší dat do servisu. Kdo je šikovnej zvladne to sám a výběr součástí prodiskutuje na odpornych forech kde si muže nechat poradit o vohodné kombinaci. Kdo je línej koupí si FTK :) což je sada vnitřností pro mechabox plně kompatibilní. A Mosfet bych doporučil do každé pušky jakou si koupíte. At koupený nebo doma udělany. Už jenom pro odstranění dotykového odporu, jiskření a ustalení vykonu.

Názory typu - lidi se 150tkou sou to prasata, já přehlížím. At ji má, ale jestli mě prostřelí xicht z metru, tak mu ten gun omotam kolem krku. Dostal sem hodně zasahu do rukou i do obličeje a to i z takove dalky, až se mě nechcelo věřit, že mě teče krev. Proto je duležita ochrana a i zapojení rozumu do hry.Soft je nebezpečný sport, o oko mužete přijít hned, zasah do spanku či krku z metru muže byt taky kriticky, to by si měl každý uvědomit Až si někdy koupim snipu se kterou budu moct kacet stromy, tak do budov mam založní pistolu, kterou nikoho nebudu ohrožovat tak, jak se snipou.


Tak to je asi tam vše, co sem Vám chtěl sdělit, omlouvám se za nespisovnou češtinu, ale snažil sem se aby se to dalo číst, sem tam mě to ujelo. Doufám že to má pro někoho aspoň takovou informativní hodnotu, ktera by se rovnala času napsání tohoto članku.

Vaše názory uvítám, doplním atd. :)

_________________
TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom
KM 550mm 6.04 hlaveň
SRC šikmý kola a péro 130
SRC píst, Guru vzduch
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

China P90
Péro 110
Element 6.04 hlaveň
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

http://www.ashady.cz/


Naposledy upravil Drpa dne 13 bře 2009, 08:25, celkově upraveno 2



12 bře 2009, 12:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán

Registrován: 19 říj 2008, 16:18
Příspěvky: 427
Bydliště: Prágl
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
davam za 3 :O dobry, ale moc konkretni... vicemene popisujes co mas, nez co obecne brat a na co si davat pozor

_________________
Místo neustálého upgradování a ověšování zbraně se raději nauč střílet...


12 bře 2009, 12:51
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 06 bře 2009, 14:11
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Elvis píše:
davam za 3 :O dobry, ale moc konkretni... vicemene popisujes co mas, nez co obecne brat a na co si davat pozor


Ano je to napsaný hned na začatku, že se jedna o moje chyby, popř co seom okoukal od ostatních. Ale myslím si že v obecny rovině mam pravdu, protože některy věci sem začal přehodnocovat, až když sem měl nakoupíno :)

_________________
TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom
KM 550mm 6.04 hlaveň
SRC šikmý kola a péro 130
SRC píst, Guru vzduch
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

China P90
Péro 110
Element 6.04 hlaveň
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

http://www.ashady.cz/


12 bře 2009, 12:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Rotmistr
Rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 10 bře 2009, 18:29
Příspěvky: 30
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
mno když mě upgrade bude stát 4000-5000 Kč a nejsem zručnej a dám to do servisu, kolik mě to bude stát celkově i se servisem cirka? dejme tomu že chci vyměnit 130 na 150tku (jen příklad)


12 bře 2009, 21:34
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
http://airsoftguns.cz/page.php?&form=servis

Samozřejmě se to liší servis od servisu, ale pro představu stačí :wink:

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


12 bře 2009, 21:36
Profil ICQ
Rotmistr
Rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 10 bře 2009, 18:29
Příspěvky: 30
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Griffon píše:
http://airsoftguns.cz/page.php?&form=servis

Samozřejmě se to liší servis od servisu, ale pro představu stačí :wink:


otázka pak je, když to tam pošlu pojištěný třeba PPL nebo poštou, jestli mi tam namontují opravdu to co si objednám za stejnou cenu apod. nebo ne :lol: Řeknou si...to je lama že to neumí vyměnit tak ani nepozná že tam má části naprosto shodný akorát o 2k levnější než bude mít na faktuře :D No já doufám že tohle by si nikdo z AS servisů nedovolil, to platí i o provedené kvalitě služby..nebo s tím má někdo špatné zkušenosti? Já osobně vím, že zbraň má omezenou životnost vnitřních částí a nekdy upgrade či oprava bude potřeba a určitě bych to sám nikdy nevyměnil, proto v budoucnu tuto službu budu muset využít, ale nerad bych udělal chybu


12 bře 2009, 22:32
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
No, pak to chce vybrat servis podle zkušeností no...zrovna airsoftguns maj servis výbornej, veskrze kladný jsou zkušenosti s Anareusem, naopak bych neriskoval BAS nebo Airsoftmorava. Nebo to udělat jako většina lidí, dej to nějakýmu technikovi, co to má jako koníčka, to je nejlepší volba :wink:

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


12 bře 2009, 22:38
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

Registrován: 01 dub 2008, 19:57
Příspěvky: 407
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
rav4ge píše:
Griffon píše:
http://airsoftguns.cz/page.php?&form=servis

Samozřejmě se to liší servis od servisu, ale pro představu stačí :wink:


otázka pak je, když to tam pošlu pojištěný třeba PPL nebo poštou, jestli mi tam namontují opravdu to co si objednám za stejnou cenu apod. nebo ne :lol: Řeknou si...to je lama že to neumí vyměnit tak ani nepozná že tam má části naprosto shodný akorát o 2k levnější než bude mít na faktuře :D No já doufám že tohle by si nikdo z AS servisů nedovolil, to platí i o provedené kvalitě služby..nebo s tím má někdo špatné zkušenosti? Já osobně vím, že zbraň má omezenou životnost vnitřních částí a nekdy upgrade či oprava bude potřeba a určitě bych to sám nikdy nevyměnil, proto v budoucnu tuto službu budu muset využít, ale nerad bych udělal chybu



ver ze jednou to budes muset rozebrat sam. :wink: a urci to zvladnes ,ja z toho mel nejdriv taky strach kdyz sem zacinal ,ale ted nejak nevim proc jsem se toho tak bal kdyz je to docela jednoduchy. :D Snad jediny co bych si nechal nekde delat (a servis by to nebyl ,spis nekdo znamej/zrucnej/...) by byli kabely ,pac me pajka do ruky moc nepadne :D
vlastne je to tim ze diky svemu Gcku mam dost nemile zkusenosti s kabelama. :D

_________________
Libera Te tutement ex inferis -zachraňte se před peklem


12 bře 2009, 22:47
Profil ICQ
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 19 říj 2008, 19:26
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Chlapci,odbíhejte od tématu :lol: .Jako článek je to pěknej,akorát si tam dával až moc vlastních dojmů,např. vysvětlení jak běhá jeden s P90 a druhej s AUG,dále mi připadá trochu ujetý,že když začínám s airsoftem hned si koupim zbran za 7 litříků a k tomu upgread,podle mě by každej měl začít s manuálem,jen at se naučí mířit a vážit si munice v zásobníku.Kvuli tomuhle bych to asi hodnotil za 2/3

_________________
Naším úkolem není padnout za vlast,ale přinutit ty na druhé straně,aby padli za tu svou


12 bře 2009, 22:49
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 06 bře 2009, 14:11
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Ostea píše:
Chlapci,odbíhejte od tématu :lol: .Jako článek je to pěknej,akorát si tam dával až moc vlastních dojmů,např. vysvětlení jak běhá jeden s P90 a druhej s AUG,dále mi připadá trochu ujetý,že když začínám s airsoftem hned si koupim zbran za 7 litříků a k tomu upgread,podle mě by každej měl začít s manuálem,jen at se naučí mířit a vážit si munice v zásobníku.Kvuli tomuhle bych to asi hodnotil za 2/3


Ano bral sem to podle sebe, v podstatě dnes bych volil mnohem lehčí kousek než ted co mam :) Chcel sem aby se lidi zamysleli jestli to opravdu budou tahat takovou kladu.

Snažil sem se to napsat trochu stylem - muj případ-> doporučení, nebo bod k zamyšlení.

A jestli někdo má peníze myslím, že se vyprdne na manály. Já za tu dobu co to hraju sem manuály viděl max jako sekundarky popř snipy. Jinak se za manuály dneska každej stydí :) - přehanim

_________________
TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom
KM 550mm 6.04 hlaveň
SRC šikmý kola a péro 130
SRC píst, Guru vzduch
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

China P90
Péro 110
Element 6.04 hlaveň
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

http://www.ashady.cz/


13 bře 2009, 08:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 13:29
Příspěvky: 117
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Ostea píše:
dále mi připadá trochu ujetý,že když začínám s airsoftem hned si koupim zbran za 7 litříků a k tomu upgread,podle mě by každej měl začít s manuálem,jen at se naučí mířit a vážit si munice v zásobníku.


Co ti připadá ujetý na tom koupit si zbraň za 7tisíc a k tomu upgrade?Že na to každý nemá peníze to chápu,ale proč ujetý?Navíc doba "startu z manuály" je nenávratně pryč(já sám jsem s ním začínal M16 A1 Academy) a jak se naučíš líp mířit z manuálem?
Mimochodem možná bych ještě doma našel fakturu na objednávku z BAS,kdy jsem kupovali v předojednávce 3 kusy MP5 SD5 CA v základu(měli to být první kusy v ČR) za 60 000kč.Samozřejmě nám pan Šulc lhal a když dorazila první serie,tak je zlevnil.


13 bře 2009, 10:42
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
pepé -> No do začátku to ujetý je...když už teda nechci začínat s manuálem, tak začnu s aeg v základu, ale začínat s aeg upgradovaným na M120-M130 fakt ne. A s manuálem se rozhodně naučíš mířit líp, protože máš jednu ránu a tou se musíš trefit...nemůžeš udělat tatatatatatatatatata a ono jedna z těch padesáti kulí snad zasáhne cíl.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


13 bře 2009, 11:39
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 06 bře 2009, 14:11
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Je to vícemene indifiduální. Pokud člověk není kopyto tak se to naučí za měsíc dva ... tři. Ale dyž fajtí proti borcům co ty upgrady maj a prosedí celej den na mrtvolišti jenom proto, že při přestřelce prostě nemá dostatečný výkon pušky proti protihráči je docela "demoralizující" či nějaky vhodny slovo pro "zkaženou hru".

Samozřejmě soft není jenom o péru ale taky o krytí atd. ale ruku na srdce... kdo se dostane ke kulometčíkovi dyž má o 20 metrů delší dostřel než vy ?

S rovnocenýma krochnama už pak nemůžete při neuspěchu svádět vinu na slabou pušku, pak už je to jenom na Vás a na teamu.

_________________
TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom
KM 550mm 6.04 hlaveň
SRC šikmý kola a péro 130
SRC píst, Guru vzduch
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

China P90
Péro 110
Element 6.04 hlaveň
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

http://www.ashady.cz/


13 bře 2009, 11:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Je to přesně to samý, jako jít s manuálkou proti aeg. Musíš se spolehnout na taktiku, krytí, přesný míření, maskování a spoustu dalších důležitejch věcí, který se prostě jinak nenaučíš. Když na začátku zjistíš, že se dá nad nepřítelem zvítězit tak, že si stoupneš, zhruba na něj namíříš a pošleš padesátirannou dávku, tak už se to nikdy neodnaučíš a budeš naprosto k ničemu. Pokud bojuješ proti lidem, co maj silnější kvéry, a strávíš kvůli tomu víc na mrtvolišti než v boji, donutí tě to k tomu bejt lepší, víc trénovat, víc se učit, víc se snažit a přemoct je jinak než tim, že tvuj kvér dostřelí o pár metrů dál...a to je jedině dobře. Lidi, který to v tomhle případě prohlásí za 'zkaženou hru', se můžou klidně sebrat a už nikdy nevrátit, mně opravdu chybět nebudou. A kdo se dostane ke kulometčíkovi když má o 20 metrů větší dostřel? Na to je jednoduchá odpověď: dobrej, dobře vycvičenej a zkušenej airsofťák. Já osobně sice poměrně často nadávam na lidi, který maj silně upgradovaný kvéry, ale nikdy to není z toho důvodu, že by mě díky tomu vyklepli...pokud od nich dostanu klepec, beru to jako signál pro sebe, že nejsem dost dobrej...a ne jako signál k tomu, abych upgradoval zbraň na M150.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


13 bře 2009, 12:06
Profil ICQ
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 19 říj 2008, 19:26
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Drpa píše:
Je to vícemene indifiduální. Pokud člověk není kopyto tak se to naučí za měsíc dva ... tři. Ale dyž fajtí proti borcům co ty upgrady maj a prosedí celej den na mrtvolišti jenom proto, že při přestřelce prostě nemá dostatečný výkon pušky proti protihráči je docela "demoralizující" či nějaky vhodny slovo pro "zkaženou hru".

Samozřejmě soft není jenom o péru ale taky o krytí atd. ale ruku na srdce... kdo se dostane ke kulometčíkovi dyž má o 20 metrů delší dostřel než vy ?

S rovnocenýma krochnama už pak nemůžete při neuspěchu svádět vinu na slabou pušku, pak už je to jenom na Vás a na teamu.

Ke kulometčíkovi se dostaneš uplně v poho...zvláště když je v lese...Ale to si taky musíš máknout,víš?Oběhnout ho třeba 300 a více metrovou oklikou,tam určiitě nedostřelí :wink:

_________________
Naším úkolem není padnout za vlast,ale přinutit ty na druhé straně,aby padli za tu svou


13 bře 2009, 12:12
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 06 bře 2009, 14:52
Příspěvky: 9
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Podle me:pokud začínám tak se poradím už se zkušenějšíma hráčema jakou mi na zacatek doporuci zbran.Pokud teda zvolite aeg tak vam na zacatek bohate staci čína bez upgradu(KUPOVAT SNIPERA ZE ZACATKU JE BLBOST!!)...Az se naucite mirit atd..potom muzete bud zbran vylepsit nebo si koupit jinou(to bude zalezet aji na prostredi kde budete hrat atd..),koupit se ze zacatku zbran od CA a vrazit do toho upgrade je podle me blbost.Co se týče maskáču,záleží to na tymu jestli nejaky mate..tam vetsinou preferujou nejaky maskace..nejlepsi je se proste domluvit s nejakym tim tymem do ktereho chcete jit a oni vam poradi..Pokud teda zatim nechcete jit do tymu tak vam staci koupit nejake maskace od vietnamcu..Potom jeste potrebujete bryle(ze zacatku staci uplne obycne ktere stoji kolem 100) a nejaky kulicky např.Guarder a kvalitni boty(napr.kanady).Pozdeji az teda budete rozhodnuti kde budete hrat,s kym budete hrat atd..tak muzete koupit uz nejaky kvalitni maskace a k tomu uz dalsi veci(barakuda,takticka vesta,batoh atd)... a muzete uz vylepsit tu zbran kterou mate po pripade uz koupite nejakou jinou..Tak to nejak vidim ja..samozdrejme zalezi na financích,jak se tomu chcete venovat a kde a s kym budete hrat.Jinak k tomu co psal Drpa celkem dobre az na par detailu


13 bře 2009, 12:21
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 06 bře 2009, 14:11
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Griffon píše:
Je to přesně to samý, jako jít s manuálkou proti aeg. Musíš se spolehnout na taktiku, krytí, přesný míření, maskování a spoustu dalších důležitejch věcí, který se prostě jinak nenaučíš. Když na začátku zjistíš, že se dá nad nepřítelem zvítězit tak, že si stoupneš, zhruba na něj namíříš a pošleš padesátirannou dávku, tak už se to nikdy neodnaučíš a budeš naprosto k ničemu. Pokud bojuješ proti lidem, co maj silnější kvéry, a strávíš kvůli tomu víc na mrtvolišti než v boji, donutí tě to k tomu bejt lepší, víc trénovat, víc se učit, víc se snažit a přemoct je jinak než tim, že tvuj kvér dostřelí o pár metrů dál...a to je jedině dobře. Lidi, který to v tomhle případě prohlásí za 'zkaženou hru', se můžou klidně sebrat a už nikdy nevrátit, mně opravdu chybět nebudou. A kdo se dostane ke kulometčíkovi když má o 20 metrů větší dostřel? Na to je jednoduchá odpověď: dobrej, dobře vycvičenej a zkušenej airsofťák. Já osobně sice poměrně často nadávam na lidi, který maj silně upgradovaný kvéry, ale nikdy to není z toho důvodu, že by mě díky tomu vyklepli...pokud od nich dostanu klepec, beru to jako signál pro sebe, že nejsem dost dobrej...a ne jako signál k tomu, abych upgradoval zbraň na M150.


Samozřejmě máš pravdu, jenom sem nechcel psat další román.
Někdo to zvládne s pistolí proti všem, někdo prostě ne. A když ja osobě sem to prostě nedaval, sem absolutně nesportovní ITček. A soft beru jako zabavu, tak sem svadel vinu na krochnu což v některych připadech bylo opravnený v některych ne. Ted z neuspěchu viním pouze sebe že sem lama a dělam kraviny. Kažný je jiný a přistupuje k softu jinak a taky od něj něco jinyho očekává.

Nejsem žádnej rambič super military taktiko fanda. Jen prostě chci byt na urovni technicky s ostatními a na pomyslný hranici do 130 péra. Nikdy třeba nebudu dobrej jako ty, neprojdu a neprošel sem si ty začátky s manuálem, proti kamarádům s už upgradovanýma AEG. (jako třeba jiní hrači co hrají soft dýl). Já vlítnu 2x, maximálně 3x měsíčně do lesa s pár teamama z Brna, jindy na to prostě není čas.

2: Osteo
Ano, samozřenmě nebudu stat proti němu jak dylina :) obejdu si ho... ne vždy to jde.

_________________
TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom
KM 550mm 6.04 hlaveň
SRC šikmý kola a péro 130
SRC píst, Guru vzduch
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

China P90
Péro 110
Element 6.04 hlaveň
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

http://www.ashady.cz/


13 bře 2009, 12:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Váňa -> Souhlasim s tebou, jediný, v čem bych si dovolil oponovat je to, že hned do začátku bych investoval do kvalitních maskáčů. Flecktarn, jedličky, woodlandy...seženeš to za pár stovek a lidi se na tebe hned budou koukat úplně jinak, nehledě na to že kvalitou a funkčností to je taky někde úplně jinde.

Drpa -> Rozhodně jsem to nemyslel proti tobě osobně a rozhodně jsem tě nechtěl nijak urazit. Věř mi, že já taky nejsem žádnej rambo, jsem naprosto přesnej opak...vypadam jak po dovolenej v Osvětimi, a nejsem žádnej taktickej génius ani zázračnej střelec. Jenom prostě říkam, že začínat se 130 pérem fakt není ideální.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


13 bře 2009, 18:22
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 06 bře 2009, 14:11
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Griffon píše:
Váňa -> Souhlasim s tebou, jediný, v čem bych si dovolil oponovat je to, že hned do začátku bych investoval do kvalitních maskáčů. Flecktarn, jedličky, woodlandy...seženeš to za pár stovek a lidi se na tebe hned budou koukat úplně jinak, nehledě na to že kvalitou a funkčností to je taky někde úplně jinde.

Drpa -> Rozhodně jsem to nemyslel proti tobě osobně a rozhodně jsem tě nechtěl nijak urazit. Věř mi, že já taky nejsem žádnej rambo, jsem naprosto přesnej opak...vypadam jak po dovolenej v Osvětimi, a nejsem žádnej taktickej génius ani zázračnej střelec. Jenom prostě říkam, že začínat se 130 pérem fakt není ideální.


Máš pravdu al již dnes se prodávají už upgradovaný krochny třeba JGčko se 130 perem. nebo Morris má ted nabídku čín kalachů kolem 5k se 150... takže tak či onak rohoduje pro někoho cena aniž by věděl že jeho zbran je za hranicemi pomyslnych pravidel ferovy hry.

Jinak si se mě nedotkl :) Jenom sem se snažil vyhnout slovíčkaření a chytaní každyho slova :)

_________________
TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom
KM 550mm 6.04 hlaveň
SRC šikmý kola a péro 130
SRC píst, Guru vzduch
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

China P90
Péro 110
Element 6.04 hlaveň
Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž

http://www.ashady.cz/


14 bře 2009, 10:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2008, 09:03
Příspěvky: 651
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Citace:
Pokud bojuješ proti lidem, co maj silnější kvéry, a strávíš kvůli tomu víc na mrtvolišti než v boji, donutí tě to k tomu bejt lepší, víc trénovat, víc se učit, víc se snažit a přemoct je jinak než tim, že tvuj kvér dostřelí o pár metrů dál...a to je jedině dobře

Tohle je nesmysl. Na to aby ses mohl snažit potřebuješ šanci, a ne být každou chvíli tuhý, protože pak se nenaučíš nic.
Na druhou stranu pokud to bude trochu nepřehledný terén, není silnější zbrań až taková výhoda a nějaká snaha má výhodu. Na otevřeném prostoru se prostě nechytneš a můžeš se snahou rozkrájet.


14 bře 2009, 19:49
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 14 pro 2008, 13:46
Příspěvky: 1073
Bydliště: NJ
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Jerson píše:
Citace:
Pokud bojuješ proti lidem, co maj silnější kvéry, a strávíš kvůli tomu víc na mrtvolišti než v boji, donutí tě to k tomu bejt lepší, víc trénovat, víc se učit, víc se snažit a přemoct je jinak než tim, že tvuj kvér dostřelí o pár metrů dál...a to je jedině dobře

Tohle je nesmysl. Na to aby ses mohl snažit potřebuješ šanci, a ne být každou chvíli tuhý, protože pak se nenaučíš nic.
Na druhou stranu pokud to bude trochu nepřehledný terén, není silnější zbrań až taková výhoda a nějaká snaha má výhodu. Na otevřeném prostoru se prostě nechytneš a můžeš se snahou rozkrájet.

i na otevrenem terenu se da dobre drtit soupere ikdyz mas slaby gun. staci se umet krít a rychle přebíhat mezi stromama

_________________
moje elektro-kolo :)
http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/elektro-kolo/


14 bře 2009, 20:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2008, 09:03
Příspěvky: 651
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Ach jo - otevřený terén je pro mě terné, kde se není jak krýt a pokud je tam nějaký strom, pak má maximálně pět čísel v průměru a skrýt se za ním nedá.

Totéž v domě. Když někdo může vyklonit zbraň za roh a nasypat dávku, zatímco ty musím pokaždé natáhnout a pak vystřelit jednu ránu, nemáš příliš mnoho šancí a snaha ti nepomůže - zejména pokud je te druhý stejně zkušený nebo zkušenější.


16 bře 2009, 19:40
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 14 pro 2008, 13:46
Příspěvky: 1073
Bydliště: NJ
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Jerson píše:
Ach jo - otevřený terén je pro mě terné, kde se není jak krýt a pokud je tam nějaký strom, pak má maximálně pět čísel v průměru a skrýt se za ním nedá.

Totéž v domě. Když někdo může vyklonit zbraň za roh a nasypat dávku, zatímco ty musím pokaždé natáhnout a pak vystřelit jednu ránu, nemáš příliš mnoho šancí a snaha ti nepomůže - zejména pokud je te druhý stejně zkušený nebo zkušenější.

s o tom airsoft je

_________________
moje elektro-kolo :)
http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/elektro-kolo/


16 bře 2009, 19:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Registrován: 03 bře 2011, 12:16
Příspěvky: 4
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Jak někdo normální, může napsat, že v otevřenym prostoru bude běhat a krýt se za stromama... Otevřený prostor je snad otevřený proto, že na něm "nic" není... :roll:


03 bře 2011, 12:21
Profil
Major
Major

Registrován: 27 srp 2010, 21:22
Příspěvky: 479
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Citace:
Navíc doba "startu z manuály" je nenávratně pryč

No, jak se to vezme. Ono většina softérů de dneska hned do AEG, jenomže třeba když všichni kolem Vás mají manuálku a vy si koupíte AEG, tak si stejně moc nezahrajete. Překvapivě :shock: Nehledě na to, že AEG je dražší na provoz než manuálka, o vstupným na akce ani nemluvě :( Jako nevylučuju, že si časem nějaký AEG koupím(lovů mám docela dost), ale to bych musel najít rozumný lidi :D


03 bře 2011, 17:22
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 16 led 2011, 17:09
Příspěvky: 50
Bydliště: Pardubice
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Pavel157 píše:
Jak někdo normální, může napsat, že v otevřenym prostoru bude běhat a krýt se za stromama... Otevřený prostor je snad otevřený proto, že na něm "nic" není... :roll:


taky jsme si toho všilm , jinak článek se mi dost líbil...

_________________
Softu zdar, třeba se uvidíme přes mířidla.

Kulky mění vlády rychleji než volby.

Skolky Cze (Pardubice)
AK74 CM.045A (E Upgrade – 125 m/s) + Colt 1911 TM HG
Komplet vz. 95


03 bře 2011, 19:02
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 29 pro 2010, 22:22
Příspěvky: 144
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
pánové, doporučuji se vrátit k tématu článku, jak začít/nezačít s AS.

doporučil bych toto: na začátek si hlavně dojít okouknout nějakou místní pláckobitvu, protože tam pravděpodobně najdu lidi, se kterejma budu v budoucnu hrát..(nebo ve škole, nebo prostě někde kde se vyskytuji).

na začátek bych rozhodně byl pro si zbraň půjčit a jednu dvě hry dát vlastně bez vlastního vybavení. jde o to, že si zkusíte, jaký to je, jaký to je adrenalin a zjistíte, jetsli Vás to baví nebo ne..pokud vás to chytne, má cenu řešit "co dál".

v případě, že "co dál" je aktuální, hrajte s tím, co máte /klidně manuál, stojí málo a spotřeba munice skoro žádná, nehledě na to, že se dají používat už jednou vystřelené kule (na dálku nic moc, ale třeba do baráku na pohodu, na tu malou vzdálennost se deformace kule neprojeví) a pokaždé,když vás zastřelí, zpytujte na mrtvolišti svědomí a analyzujte situaci, ptejte se "proč sem to dostal" ve smyslu "kde jsem udělal chybu". tím se naučíte o své činnosti na bojišti myslet. ono je samozřejmě pohodlnější říci si "ten blbec měl nadupanej kvér" , jenže to vás nikam neposune, vyjma k další investici a upgrade kvéru. což nemusí přinést kýžené ovoce..je potřeba ptát se vždfy sám sebe, nebo lépe zkušenejších spolubojovníků, kde byla chyba. na pláckobitvě se vyplatí zajítz i za soupeřem, co tě trefil a zeptat se jeho, co jsem udělal blbě, proč sem byl tak snadnej cíl.. a uvidíte, že polezou na svět věci jako "byl jsi vidět, špatně sise kryl, bežel jsi moc pomalu,.. a na tom se dá pracovat a nestojí to žádné finance..
rozhodně nejrychlejší cesta k tomu se něco naučit je přidat se k lidem, co už to dělají nějakou dobu a něco umí (protože založit si novou jednotku s klukama ze třídy a myslet si, že přesto že jste super kámoši , vyklepnete všechny v okolí je bláhové (leda by to byly stejný rychlokvašky). Pak většinou přichází deziluze, nasrání a tlupa se rozhádá a rozpadne..
proto radím "okoukejte co jde od zkušenejších, při troše snahy a pokory Vám většina bude chtít pomoc. Dneska je moderní hned se nad každýho vytahovata při snaze o radu mu ukazovat ať se stará o sebe, já vím všechno nejlíp.. jenže tahle cesta je hrozně pomalá, protože vede přes pokus omyl a je užplno lidí, so to maj za sebou a můžou s tím dost poradit..
takže co jsem chtěl vlastěn říct: než investujete, dívejte se, pozorujte, komunikujte a zkoušejte..


03 bře 2011, 19:34
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Ámen.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


03 bře 2011, 19:49
Profil ICQ
Major
Major

Registrován: 27 srp 2010, 21:22
Příspěvky: 479
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
Citace:
Je to přesně to samý, jako jít s manuálkou proti aeg. Musíš se spolehnout na taktiku, krytí, přesný míření, maskování a spoustu dalších důležitejch věcí, který se prostě jinak nenaučíš. Když na začátku zjistíš, že se dá nad nepřítelem zvítězit tak, že si stoupneš, zhruba na něj namíříš a pošleš padesátirannou dávku, tak už se to nikdy neodnaučíš a budeš naprosto k ničemu. Pokud bojuješ proti lidem, co maj silnější kvéry, a strávíš kvůli tomu víc na mrtvolišti než v boji, donutí tě to k tomu bejt lepší, víc trénovat, víc se učit, víc se snažit a přemoct je jinak než tim, že tvuj kvér dostřelí o pár metrů dál...a to je jedině dobře. Lidi, který to v tomhle případě prohlásí za 'zkaženou hru', se můžou klidně sebrat a už nikdy nevrátit, mně opravdu chybět nebudou. A kdo se dostane ke kulometčíkovi když má o 20 metrů větší dostřel? Na to je jednoduchá odpověď: dobrej, dobře vycvičenej a zkušenej airsofťák. Já osobně sice poměrně často nadávam na lidi, který maj silně upgradovaný kvéry, ale nikdy to není z toho důvodu, že by mě díky tomu vyklepli...pokud od nich dostanu klepec, beru to jako signál pro sebe, že nejsem dost dobrej...a ne jako signál k tomu, abych upgradoval zbraň na M150.

Přesně tak Griffe, já taky úplně miluju lidi, co si to nedávaj a sváděj to na zbraň. A páč manuálka nejde moc tunit, tak valí do shopu a koupí si lepší a stejně si to s ní nedávaj, protože to moc neumí.


05 bře 2011, 16:12
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 29 pro 2010, 22:22
Příspěvky: 144
Nový příspěvek Re: Airsoft a jak spravně začít/nezačít
no možná by ses divil, jak jde vytunit manuálka, ale je manuálka a manuálka, to je fakt :-)


07 bře 2011, 17:11
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz