Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 13:33




Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 98 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Liga 
Autor Zpráva
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Liga
rozvijeni airsoftu touto formou se mi ani trochu nelibi, protoze to obrovskym zpusobem airsoft degraduje a dela z neho uplne neco jineho nez doopravdy je. Vzali jste to za spatny konec a jeste jste se rozhodli se prezentovat na airsoft foru, kde uz podle prvotnich informaci jste se mohli docist, ze vas smer, se zrovna ZDE nebere jako ten spravny smer. To ze jste se zde prezentovali, ma za nasledek akorat to, ze se o vas dozvedela dalsi spousta lidi, kteri maji nazory stejne jako maji lidi zde na foru. Se tyce urazeni, tak urazet se tu asi bude, protoze holt to je verejne forum a urazeni cizi prace na internetu je jeden z prednich ceskych konicku.

Nevim a nevidim duvod proc bych vam mel platit nejake poplatky za clenstvi a proc bych vubec mel svuj tym registrovat pod vasi hlavicku, resp. co z toho budu mit? Ze muzu vyhrat jednou pohar pro nejlepsi airsoft team v CR? V ramci vasi "organizace" si mozna muzu rict, ze budu best, ale je tu porad spousta tymu, ktera je kvalitativne uplne nekde jinde - takze nejaka pro nejlepsi tym je objektivne neobjektivni. Stejne tak mi pripadne totalni ulet, vase triko za 750kc . co si budem rikat, spousta lidi si zde nechavala delat tymove trika, tak maji prehled ze jedno triko vyjde na cca 200-250kc, coz ve me opet evokuje to, ze to nedelate pro pomoc a rozvijeni airsoftu v CR, ale jenom pro prachy a airsoft se do toho pripletl, cimz vznikla fajn moznost jak si privydelat. To vam neberu, klidne si podnikejte, ale aspon nekecejte o tom ze to delate pro rozvoj airsoftu.

Vam na hacek muze pristat maximalne par jedincu zacatecniku co budou mit smulu a narazi na vas web jako prvni a tam si rekne "jo tak tohle je ten airsoft, kamosi rikali, ze se nic neplati, ale mi se to nezdalo, tak jim poslu tri kila na ucet a konecne budu moct hrat". ja osobne bych dal 300kc radeji za jednu nejakou dobrou akci (kde mam legalne pronajaty prostor), ktera je opravdu airsoftova a nedela z airsoftu SPORT kde frajeri budou behat s v pruhovanych dresech s cislama na zadech. Tohle airsoft neni. tohle je jen nejaky sport, kde se k hrani pouzivaji airsoftove zbrane. To co vy delate z airsoftu je ostuda a v ramci dobreho jmena airsoftu bych vas nechal prejmenovat CESKA FEDERACE xxx (cehokoliv jineho nez airsoftu) - myslim ze pro tohle by se opravdu hodilo pouzivat AIRSPORT


04 črc 2013, 15:44
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Registrován: 05 říj 2010, 21:08
Příspěvky: 195
Nový příspěvek Re: Liga
Jak tady čtu vaši výměnu názorů, tak mě zaujala Vanhoutenova myšlenka. Ano, AIRSPORT, to je trefné! Proč by ti, kteří chtějí s airsoftovými zbraněmi soutěžit o poháry a medaile nemohli zkusit takovou jako sportovní verzi airsoftu. Kdysi mě syn vytáhl na paintball, a kromě masky, kvérů a střeliva bylo vše jako při airsoftu, tj. maskáče, les, staré baráky a boj. A pak jsem několikrát viděl na Eurosportu jinou odrůdu paintballu, kdy do arény naběhly dva týmy frajerů v "šusťákových" teplácích a už to sebe hustili za přítomnosti rozhodčích. Čili, i v paintballu zřejmě existuje klasická verze (les) a sportovní ("aréna"). Tak proč by to nešlo i v airsoftu? Můj šálek čaje to sice není, ale asi by se našla spousta kluků a holek, které by to bavilo...


04 črc 2013, 20:26
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2009, 16:39
Příspěvky: 266
Nový příspěvek Re: Liga
Vanhouten: chápu co se Ti nelíbí, chápu proč, ale většina Tvých argumentů je spíše emotivních, než logických. Tohle jsou přesně chvíle, kdy je lepší vychladnout ;)

_________________
Perks:
[recon specialist] [eagle eyes] [sugar rush] [infiltrator] [family man] [Speedy Gonzales] [Chairsofter] [Fortunate Son]


04 črc 2013, 21:07
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Liga
ČFA píše:
ČFA je organizátorem akcí. Jsme členy EAA a spolupracujeme společne na dalších krocích. Pravidla uvedena na webu, jsou pouze pro soutěže pořádané ČFA (je to tam i uvedené) a nadále se budou upravovat podle rozhodnutí konference, které se zúčastní týmy, které s námi budou hrát. Nechápu proč stále ČFA napadáte. Můj názor je ten, že jste si zřejmě něco nepřečetly a hlavně to, že my nikomu udávat směr jak má hrát v lesích apod.,nebudeme. Staráme se jen o naše soutěže, popř.informujeme lidi o airsoftu a pomáháme ho zde v ČR rozvíjet.

Tímto Vás žádáme, abyste nás neurážely. My Vás taktéž nenapadáme.
Vaše další názory, či připomínky rádi uvítáme.
Děkujeme všem za pochopení.


Okay, pokud jste aktivní i zde, není potřeba psát dopis a mohu se zeptat rovnou. Měl bych na Vás totiž jednu zásadní otázku: Na základě čeho, respektive jakým právem se prohlašujete za "výlučného představitele airsoftu v České Republice"? Docela ostře to kontrastuje s příspěvkem, jenž jsem ocitoval; v něm tvrdíte (zjednodušeně řečeno), že vy si prostě pojedete to svoje, budete pořádat svoje akce a soutěže a nebudete se ostatním do ničeho plést a přitom se ze sebe snažíte udělat jakousi jedinou autoritu v oblasti airsoftu, čímž se pletete do života všem airsofťákům. Zatím nejsou naštěstí pozorovatelné žádné účinky, což ale na věci nic nemění. Vadí mi to především proto, že Váš čistě sportovní přístup rozhodně nereprezentuje airsoft jako takový, skutečný airsoft je úplně o něčem jiném než o bodovaných přestřelkách na umělých hřištích. V ČR je několik uskupení lidí, majících s airsoftem dlouholeté zkušenosti (docela by mne zajímalo, jaké zkušenosti s airsoftem mají lidé ve Vaší federaci), pořádajících kvalitní, promyšlené a složité akce a reprezentujících mnohonásobně více airsofťáků, než Vy. Rozhodně si nemyslím, že jste v pozici, kdy si můžete dovolit se nad tyto lidi a jejich uskupení povyšovat tím, že se budete prohlašovat za jediného představitele airsoftu v ČR. Zvláště vzhledem k tomu, že viditelné výsledky Vaší činnosti jsou zatím nulové...nevím o jediné akci, kterou byste pořádali, nevím absolutně o ničem, co byste dosud pro airsoft nebo airsofťáky udělali. Vím pouze o nesmyslných pravidlech obšlehnutých z nějakého míčového sportu, několika různých způsobech jak z lidí vytáhnout peníze, dosti nekvalitním webu a spoustě velkohubých prohlášení. Pozice na vrcholu a její uznání komunitou se získává tvrdou prací, pokud se má někdo někdy stát vrcholným představitelem airsoftu v ČR, musí jeho pozice stát na uznání airsoftové komunity, airsofťáci jej na tu vrcholnou pozici musejí sami vysadit...nemůže se tam posadit sám, jako jste to udělali vy a čekat, že bude následovat bouřlivý potlesk. Za to, že jste napsali spoustu věcí na web, uznání určitě čekat nemůžete.

Neberte si to nijak zle, mým cílem není Vás urážet nebo napadat, ale spíše Vás přimět k tomu, abyste si uvědomili, že to co děláte je špatný přístup, že jste to vzali za úplně špatný konec. To, co nyní děláte - vytvoření federace, placené registrace, pořádání "vrcholných soutěží" a tak dále - by měl být úplně poslední krok, kterému by mělo předcházet budování svojí pozice v airsoftové komunitě pořádáním kvalitních akcí a dalšími kroky na podporu airsoftu, rozhodně tím nemůžete začít a čekat, že to dobře dopadne.

Petr Žák

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


04 črc 2013, 21:58
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 12 dub 2013, 08:02
Příspěvky: 7
Nový příspěvek Re: Liga
Někomu se líbí to a někomu zas ono. Ano, vzaly jsme to za špatný konec, ale jde nám o jedno. Pište nám Vaše názory na email, budeme rádi a to zcela vážně. Chápeme, bojíte se, že je zde někdo, kdo si říká Česká federace airsoftu a vyděsilo to hodně lidí, ale nikomu(mimo naše soutěže) do hraní nic říkat nebudeme.

- Bude-li někdo, kdo chce hrát ligu, my zde pro něj velmi rádi budeme.
- Stane-li se, že airsoft bude v ČR ohrožen, jako viz.Nizozemsko tak budeme bojovat.

Ale nikomu nechceme říkat jak má airsoft hrát. třeba někde v lese, či jen tak venku. Pravidla jsou pouze pro soutěže pořádané ČFA a všude je to psané.

Dále se chceme veřejně omluvit za pravidla uvedena do dnešního data(4.7.2013) na našem webu. Tyto pravidla tam z neuvedného důvodu zveřejnil tvůrce webu, bez našeho souhlasu a bůh ví, kde je našel. Na webu stále pracujeme. Děkujeme za pochopení


04 črc 2013, 22:42
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 12 dub 2013, 08:02
Příspěvky: 7
Nový příspěvek Re: Liga
Milý Petře Žáku,
naprosto s Vámi souhlasím, ale jsme na začátku. Dejte nám šanci a třeba po konci ČFA CUP 2014 změníte názor. Máme na čem pracovat a to jsme psaly již v jiném tématu, že kdyz se spojíme, můžeme airsoft v ČR někam směřovat společně.

Nehrajeme si na bohy airsoftu, ale budeme-li moci pomoct, pomůžeme.


Pište své názory na cfa@czfa.cz, rádi Vám odpovíme.


04 črc 2013, 22:47
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 12 dub 2013, 08:02
Příspěvky: 7
Nový příspěvek Re: Liga
DODATEK: Prohlásily jsme se za "výlučného představitele airsoftu v České Republice", protože žádná jiná federace zde není. A protože Ministerstvo vnitra nás oficiálně jim uznalo.


04 črc 2013, 22:53
Profil
Kapitán
Kapitán

Registrován: 12 pro 2010, 11:27
Příspěvky: 402
Nový příspěvek Re: Liga
ČFA: Souhlasím s Griffem. Ok dělejte si svým způsobem akce jaké chcete, dělejte z toho airsport atd. Ale sakra nenazývejte se výlučným představitelem airsoftu v ČR ! to že jste s názvem ČFA jedinní v republice neznamená že VY představujete podobu airsoftu v ČR. Protože podle toho jak se prezentujete a pořádáte ligy/cupy, tím nepředstavujete nic z airsoftu u nás. To je úpljně ale úplně o ničem jiném.
Moje rada a přání: změňte si název tak aby to nereprezentovalo celou airsoftovou komunitu v česku když s vámi minimálně 80% nesouhlasí. Jméno Organizace Ničení Airsoftu (to jsem asi přehnal ) nebo prostě Organizace Airsoftové Ligy (z toho je nějakým způsobem jasný na co se zaměřujete a zároveň tam není ta povýšenost že se jmenujete na vrchol něčeho, ještě k tomu na úrovni státní !

Píšete že pokud bude AS ohrožen jako v Nizozemsku budete bojovat...ale uvědomujete si že tím že se snažíte z airsoftu udělat sport a dost se to blíží typu paintballu kde si nafouknete pár překážek a jde se na to, tak právě tímto dostanete český airsoft do kytek? Tím se o to začne zajímat nějakej úředník na vyšším postu a ejhle za 2 roky je tady zákon že se to může dělat jen na uzavřených hřištích pod záštitou ČFA. Říkejte si co chcete ale přesně tam to díky vám směřuje, nehledě na to že je až moc okatý že to děláte pro peníze a o airsoftu víte kulový.

_________________
Airsoft 18+
Upgrade 120 Max


05 črc 2013, 08:59
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2009, 16:39
Příspěvky: 266
Nový příspěvek Re: Liga
Shav0: to si nemyslím. Naopak, pokud něco běžně funguje za oficiálních podmínek, bez problémů, a nese to peníze, nejspíše to zakázané nebude (jsou výjimky).

ČFA: no, zpětnou reakci máte, řekl bych, že celkem reprezentativní, míč je na Vaší straně hřiště. Osobně bych Vám jako první krok doporučil stáhnout web, dokud:

- nevysvětlíte jasně a srozumitelně, o co Vám jde (dělat si zlou krev Vám nepomůže)
- dopracujete rozumně obsah (strašně z něj čouhá sláma, když už se inspirujete jinými sporty, podívejte se na stránky jejich federací). Nikoho nezajímají signály nebo typy zbraní. Lidi zvnějšku zajímá jak vlastně ten airsoft funguje a proč by jej měli zkusit, případné zájemce o turnaj zajímá co už jste udělali, jaké máte zkušenosti, jak přesně to bude vypadat.
- najměte si korektora, je to investice, která se vyplatí. Pokud člověk v každém prohlášení najde cca 1 silnou chybu na 5 vět přestane číst a na stránky se nejspíše nevrátí

Já osobně Vám fandím, je to velký projekt, ale přinejmenším můžete získat zkušenosti - a to není nikdy špatně. Bude super, když se Vám podaří cokoliv úspěšně zorganizovat (turnaje jsou IMHO daleko jednodušší, než liga). Tak ať se daří ;)

_________________
Perks:
[recon specialist] [eagle eyes] [sugar rush] [infiltrator] [family man] [Speedy Gonzales] [Chairsofter] [Fortunate Son]


05 črc 2013, 09:32
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 25 pro 2007, 20:02
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Liga
Pro ČFA: Nejdřív si získejte respekt a autoritu komunity, pak komunitu sjednoťte a teprve pak si dělejte ligu a vše ostatní. Do té doby vás nebudu brát vážně, ale jen jako recesistickou skupinu lidí, kteří se o airsoftu dozvěděli z internetu a snaží se jí přirovnat k paintballu. Obojí má nejen jiné kořeny, ale také filosofii a důvod vzniku.

Nemůžete reprezentovat nějaké odvětví/koníček, když o vás nikdo nic pořádně neví. Nemáte žádné vazby na hráče, týmy, obchody či cokoliv jiného. Pokud ano, dokažte to, udělejte soupisku týmů, které s vámi fungují. Máte to celé postavené na hlavu a celé to prostě působí podvodně. Ano přesně tak, podvodně. Když pominu odlišné představy airsoftu, tak si prostě říkat federace airsoftu...kdybyste se jmenovali Občanské sdružení Airsportu (Jo uznávám, Airsport zní dobře :-D ) tak vás snad i pochopím, ale takhle...
Já znám, ať osobně, či zběžně, nebo jen z internetu, v podstatě všechny organizátory velkých akcí v čechách, kteří dělají jak malé akce, tak akce s mezinárodní účastí. Prodávám airsoft, tedy mám velký přehled o prodejcích airsoftu, jeho dovážení a českém trhu. Jsem hráč, mám tým a mám okruh lidí, které znám, kteří navštěvují rozličné akce a opět znají rozličné lidi. Hraji pouze 8 let (ano, já airsoft nedělám, já ho hraji XD). Jak je možné, že o vás prostě nic nevím?!? Neznámá organizace, neznámých lidí s neznámými cíly. To mě děsí stejně, jako povinná oranžová koncovka na hlavních v USA, nemožnost mít dávku na zbrani jako v Německu, sílu zbraně do 1J jako v Itálii a UKARA v Anglii. Děsíte mě úplně stejně.

Já vás považuji (a nejde mi o to urážet, prostě vám nevěřím) za prázdnou láhev od pití. Na etiketě máte spoustu obrázků a slibů o chuti, ale v samotné lahvi už není nic, co by se dalo ochutnat a zhodnotit. A co je horší, necítím z vašich odpovědí ani nic, co by mohlo být příslibem naplnění obsahu čímkoliv.

_________________
Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče.
-----------------------------------------------------------------------
STAR L1A1
CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun


05 črc 2013, 18:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Liga
Faire píše:
Vanhouten: chápu co se Ti nelíbí, chápu proč, ale většina Tvých argumentů je spíše emotivních, než logických. Tohle jsou přesně chvíle, kdy je lepší vychladnout ;)


ano, chladnu jiz treti den... vice se vyjadrovat nebudu


06 črc 2013, 09:53
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Liga
ČFA píše:
DODATEK: Prohlásily jsme se za "výlučného představitele airsoftu v České Republice", protože žádná jiná federace zde není.


To se právě pletete, jak už jsem psal, v ČR je několik relativně velkých organizací, každá z nich sdružující a reprezentující desítky jednotek a stovky airsofťáků. Dále je zde samozřejmě spousta malých. Jen si neříkají "federace", ale "aliance", "sdružení" nebo podobně a namísto sportovních lig pořádají promyšlené airsoftové akce. A hlavně, každá z těchto organizací má mnohem, ale mnohem větší právo se prohlašovat za představitele airsoftu v ČR než Vy.

ČFA píše:
A protože Ministerstvo vnitra nás oficiálně jim uznalo.


Díky tomu je to právně nenapadnutelné, ale rozhodně Vám to nedává morální právo se takto označovat.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


06 črc 2013, 17:30
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 12 dub 2013, 08:02
Příspěvky: 7
Nový příspěvek Re: Liga
Dobrý den, ČFA je občanské sdružení, které je založeno na demokratických zásadách. Působení v ČR chceme docílit pořádáním airsoftových soutěží a jiných akcí.
ČFA je pro přirovnání třeba jako BILLA a opakem je VEČERKA. Náš zákazník si u nás může pořídit členskou kartu a bude mít tím pádem různé prémiové programy, do kterých se může přidat a něco i vyhrát a hlavně, má různé slevy třeba na zboží. Nebudete si u nás jako člen kupovat rohlík za 2.50Kč, ale za 1Kč. Kdežto VEČERKU máte sice blíže, ale nejste žádným členem a nemáte žádné programy ani slevy, takže vás rohlík vyjde až na 4.50Kč. Samozřejmě můžete nakupovat jak tam tak i jinde, ale co je pro vás nakonec lepší? Rozhodnutí je jen na vás.
ČFA také může airsoftu v ČR pomoci. Pomocí našeho působení můžeme požádat města, kraje apod., o založení airsoftových hřišť, která budou bezpečná. Budete-li nějak jinak potřebovat pomoci, můžete se na nás obratit a uvidíme co je v našich silách.

Odpovědi na vaše dotazy:
- Výlučným představitelem jsme. Nikdo jiný nemůže sestavovat reprezentační tým a další jiné možnosti.
- Název určitě měnit nehodláme, protože zastuoujeme AIRSOFT na sportovní úrovni v ČR. A kvůli tomu, že se Vám nelíbí, nic měnit nebudeme. To je to same, jako kdybyste si koupily PUK a HOKEJKU, zahrály si někde na ledu hokej a potom napsaly na IIHF, ať se přejmenují, že Vy je neuznáváte.
- Žádný úředník nikam chodit nemůže. Vyžene Vás snad někdo z trávníku před barákem, že si tam kopete s míčem a říká Vám, že to byl faul a že tam nemáte co dělat, že to nesplňuje kritéria fotbalového hřiště podle FAČR? Tak prosim Vás zase to nepřehánějte.

FAIRE: Děkujeme za konečně slušnou kritiku. Ano web není jak má být a stále na tom pracujeme. Jak jsem již psal, objevily se tam pravidla, ale umístil je tam člověk od firmy, od které jsme si nechali ten web tvořit. Chtěl sice asi pomoci, ale udělal více škody. Vysvětlení není tak úplně jednoduché, protože má obsáhlý obsah, ale časem nás pochopíte a poznáte.

ALFRED: Víme co je co. Já osobně hraji airsoft asi 12let. Ano jsme na začátku a budete nás všichni znát, budeme i na všech stáncích tisku. Milý Alfrede, jsme zde teprve půl roku co čekáte? Zatím jsme začaly spolupracovat s pár týmy a ty na webu samozřejmě časem budou a jak spolupracující obchody, tak i organizátoři, s kterými budeme spolupracovat.


Děkujeme


07 črc 2013, 00:17
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 10 bře 2013, 19:53
Příspěvky: 51
Bydliště: Bratislava
Nový příspěvek Re: Liga
Tým pádom človek čo vám vytvoril web akosi porušil hranicu. Kedže jeho náplňou bolo web vytvoriť a nezasahovať doňho, nie?
No za pol roka by som očakával aspoň na 90%funkčnú stranku. Prípadne radšej tie bludy vymazať a doplnať to postupne. Radšej nech je tam toho menej a rozumne, než všetko možné a nezmysli.
Myslím že aktuálne vy ste Večierka...a zdejší hráči nejsou Billa ale Tesco.
A keď hovoríte o výhodách...máte nejaké výhody, dohody, čokoľvek s nejakým Airsoft shopom?! Za pol roka by niečo dohodnúť šlo, pokiaľ sa tomu človek venuje.

Hovoriť že ste demokrati...a pritom sa hlásiť za niečo čo si myslíte že ste a aktuálne vás väčšina fóra neuznáva/nerešpektuje...je dosť odvážne. Skúste si ich názory brať k srdcu.
Ako povedal Alfred. Zatiaľ vyzeráte ako podomový podvocníci, poukazujú letáčiky, obrážteky, nasľubujú hento tamto za menšiu čiastku penazí...a následne dôchodca dostane čínske hrnce za cenu nejakých špičkových.

Vy ste začiatočník ktorý prišiel na svoju prvú akciu s kvérom zo 150pružinov. Členovia fóra sú ostatný hráči. Prijmu vás medzi seba a budú vám chcieť poradiť, vysvetliť a podobne. Ale vy sa ohradíte že nič nepotrebujete, že máte silnú zbraň a ste the Best. Behom priebehu akcie budete furt tuhý a v pár prípadoch ste do niekoho z blízkosti nasypali dávku BBčok, takže vám ten natunený kvér skončil okolo vášho krku. Ale aj tak tvrdíte že ste naj. (takto to nejako vyzerá aktuálne s vami, veľa rečí, sľubov...a pol roka? Pokiaľ si niekto niečo takéto založí a chce robiť to čo tu píše...tak si na to nájde čas, a pol roka je dosť dlhá doba aby podal nejaké trochu hmatatelné dôkazy o tom že sa niečo deje.

PS: Kebyže uznáte že tie veci na webe ste teda poladili vy, a namiesto vyhovarania ich zmazali a makali na nových. Získali by ste trochu rešpektu. Teda aspoň odomňa...

Neber te to v zlom, radšej začnite z dobrého konca pretože zatiaľ ťaháte za ten zlý :)

_________________
Zelenáč - Hľadám tým v Bratislave.
Zbraň -> P90 TR (TM), v Základe


07 črc 2013, 08:35
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Liga
Griffon píše:

ČFA píše:
A protože Ministerstvo vnitra nás oficiálně jim uznalo.


Díky tomu je to právně nenapadnutelné, ale rozhodně Vám to nedává morální právo se takto označovat.


Když budu chtít tak mi ministerstvo vnitra schválí občanský sdružení třeba s názvem "Česká federace úplně všeho, o.s."... tenhle argument že je to oficiálně na MV je naprosto lichej, protože založit jakýkoliv OS může kdokoliv, stačí tři lidi a téměř libovolný stanovy a název dle nejdivočejší fantazie.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


07 črc 2013, 09:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Liga
ČFA píše:
Dobrý den, ČFA je občanské sdružení, které je založeno na demokratických zásadách.


Prohlásili jste se za nejvyššího a jediného vládce airsoftu v ČR, aniž by vás do této pozice airsoftový lid zvolil, aniž by vám to odsouhlasil a dokonce aniž by o tom věděl. Následně se chováte tak, jak vy uznáte za vhodné a na "hlas lidu" neberete absolutně ohledy. Tohle je přesný opak demokracie, to je učebnicový příklad puče a nástupu totality.

ČFA píše:
ČFA je pro přirovnání třeba jako BILLA a opakem je VEČERKA. Náš zákazník si u nás může pořídit členskou kartu a bude mít tím pádem různé prémiové programy, do kterých se může přidat a něco i vyhrát a hlavně, má různé slevy třeba na zboží. Nebudete si u nás jako člen kupovat rohlík za 2.50Kč, ale za 1Kč. Kdežto VEČERKU máte sice blíže, ale nejste žádným členem a nemáte žádné programy ani slevy, takže vás rohlík vyjde až na 4.50Kč. Samozřejmě můžete nakupovat jak tam tak i jinde, ale co je pro vás nakonec lepší? Rozhodnutí je jen na vás.


Takže se tedy jedná o komerční projekt? Protože to my jsme tvrdili od začátku a vy se to neustále snažíte maskovat za líbivé řeči.

ČFA píše:
ČFA také může airsoftu v ČR pomoci. Pomocí našeho působení můžeme požádat města, kraje apod., o založení airsoftových hřišť, která budou bezpečná.


Co je tak těžkého na tom pochopit, že tohle je přesně to, o co se vás nikdo neprosil, co nechceme abyste dělali a čeho se bojíme? Airsoft je postavený na tom, že nám vlastníci a správci pozemků povolují na nich pořádat akce. Už teď je velmi často těžké toho dosáhnout a v momentě, kdy budou existovat uzavřená airsoftová hřiště, se to stane nemožným, protože odpověď bude vždy znít "proč byste měli hrát airsoft na našem pozemku, jděte si na hřiště." My tak budeme mít na výběr buď jít střílet na vaše oplocené umělé hřiště, nebo se jít klouzat.

ČFA píše:
- Výlučným představitelem jsme. Nikdo jiný nemůže sestavovat reprezentační tým a další jiné možnosti.


Opakuji - papírově možná, morálně rozhodně ne. Pokud si myslíte, že respekt airsoftové veřejnosti lze získat registrací na MV, mýlíte se.

ČFA píše:
- Název určitě měnit nehodláme, protože zastuoujeme AIRSOFT na sportovní úrovni v ČR. A kvůli tomu, že se Vám nelíbí, nic měnit nebudeme. To je to same, jako kdybyste si koupily PUK a HOKEJKU, zahrály si někde na ledu hokej a potom napsaly na IIHF, ať se přejmenují, že Vy je neuznáváte.


Vaše přirovnání je postavené na velmi arogantní a zároveň velmi mylné představě, že současné airsoftové akce jsou ekvivalentem vesnického šťouchání do puku na zamrzlém rybníku, zatímco vámi pořádané soutěže a ligy budou ekvivalentem profesionálního hokeje. Myslíte si vaše činnost je povýšením airsoftu na lepší úroveň, že všechny v současnosti pořádané akce jsou "amatérskou" záležitostí, která je pouze předstupněm před vaší "profesionální" cestou. Zásadní chyba, pro většinu airsofťáků je uzavření airsoftu na umělá hřiště s rozhodčími, časomírami a čísly na zádech naopak obrovskou degradací airsoftu...pro většinu lidí je airsoft něco víc, než pouze sport, ve kterém jde o zásahy a body. Nejste první, kdo tohle absolutně nechápe, ale jste první, kdo se snaží prohlašovat za nějakou ultimátní autoritu v oblasti airsoftu, aniž by tohle chápal. Dokud si tohle neuvědomíte a nezačnete podle toho jednat, nikdy se nemůžete stát v oblasti airsoftu nějakou široce uznávanou autoritou či čímkoli podobným.
Když to přirovnám k hokeji, tak je to jako kdyby hokej hrály tisíce lidí na základě vcelku jasně daných pravidel, spousta z nich měla nakoupené profesionální vybavení, k dispozici perfektní kluziště, všechno by jim vyhovovalo a najednou někdo přišel, prohlásil se za výlučného představitele ledního hokeje v ČR a začal prosazovat, že odteď se hokej bude hrát se dvěma puky, na tři brány a na šestihranném hřišti. Samozřejmě by byl odkázán do patřičných mezí s tím, ať se napřed laskavě pořádně naučí, jak ten hokej vlastně funguje a teprve potom ať ze sebe dělá nějakého představitele. Což je přesně to, co se právě děje vám.

ČFA píše:
- Žádný úředník nikam chodit nemůže. Vyžene Vás snad někdo z trávníku před barákem, že si tam kopete s míčem a říká Vám, že to byl faul a že tam nemáte co dělat, že to nesplňuje kritéria fotbalového hřiště podle FAČR? Tak prosim Vás zase to nepřehánějte.


Viz moje odpověď o tři odstavce výše. Na mém vlastním trávníku si samozřejmě mohu dělat co chci, ale problém je, že mít dostatečně velký "trávník" pro pořádnou airsoftovou akci je pro drtivou většinu airsofťáků nereálné. Proto se musíme spoléhat na to, že nám ostatní dovolí si hrát na jejich "trávnících." Vaše snaha a činnost může toto značně ztížit až naprosto znemožnit.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 črc 2013, 10:34
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Registrován: 12 zář 2012, 16:39
Příspěvky: 1037
Nový příspěvek Re: Liga
Niečo ako Ligu by som osobne uvítal ale stále viac a viac nadobúdam pocit že týmto pánom ide o to aby zmenili zákon o zbraniach a strelive a časom ovládli celú airsoftovú scenu a stali sa jedinými a výlučnými usporiadatelmi akýchkolvek airsoftových akcii na oficiálnych ihriskách ktoré budú výlučne v ich vlastníctve.

Stručne povedané s airsoftu si urobia biznis. Ja len dúfam že zdraví rozum zvýťazí pred chamtivosťou.


07 črc 2013, 11:09
Profil
Generál major
Generál major
Uživatelský avatar

Registrován: 04 zář 2009, 10:40
Příspěvky: 1961
Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
Nový příspěvek Re: Liga
CFA: - Název určitě měnit nehodláme, protože zastuoujeme AIRSOFT na sportovní úrovni v ČR. A kvůli tomu, že se Vám nelíbí, nic měnit nebudeme. To je to same, jako kdybyste si koupily PUK a HOKEJKU, zahrály si někde na ledu hokej a potom napsaly na IIHF, ať se přejmenují, že Vy je neuznáváte.


tak tohle je opravdu ale opravdu uplne mimo, copak to nevidite, protoze to presne vy jste ti co si koupili puk a hokejku ...

_________________
No stress, be EPeS ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!


07 črc 2013, 11:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Liga
T-dog píše:
CFA: - Název určitě měnit nehodláme, protože zastuoujeme AIRSOFT na sportovní úrovni v ČR. A kvůli tomu, že se Vám nelíbí, nic měnit nebudeme. To je to same, jako kdybyste si koupily PUK a HOKEJKU, zahrály si někde na ledu hokej a potom napsaly na IIHF, ať se přejmenují, že Vy je neuznáváte.


tak tohle je opravdu ale opravdu uplne mimo, copak to nevidite, protoze to presne vy jste ti co si koupili puk a hokejku ...


I tak se to dá říct...ale já holt jsem na ty slohový práce :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 črc 2013, 11:45
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Liga
ČFA píše:
- Výlučným představitelem jsme. Nikdo jiný nemůže sestavovat reprezentační tým


:lol: doufam ze date vedet, az bude na CT24 mistrovstvi evropy v airsoftu :-D docela rad bych se na tu tragedii podival :lol: jako vyrobce reprezentacnich dresu bych doporucil asi alpinepro, ti maji docela sirokou škalu barvicek :-D


07 črc 2013, 13:46
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: Liga
ČFA - Je mi z vás na zvracení. Nemám k tomu co dál dodat. Snad jen že z airsoftu díky vyší chamtivosti uděláte jen bordel s bandou nepřiznávačů páč budou chtít jen vyhrát.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


07 črc 2013, 21:03
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 31 led 2011, 17:01
Příspěvky: 1057
Bydliště: Jablunkov
Nový příspěvek Re: Liga
Jak by podle ČFA měly ty hřiště vypadat ? Jakože nikomu z města se nebude chtít uvolnit velký pozemek na AS hřiště jen tak, takže by se to muselo omezit na malé prostory, a to by okamžitě odpadly odstřelovačky a většina uprade zbraní.

Ono se to řekne, zařídíme hřiště, ale právě kde, ono co jsem slyšel co dávají organizátoři za nájem například za Krmelín, nebo ve FM za tu raketovou základnu bývalou, a to nejsou malé částky.

Tohle bych rád měl vysvětleno, s jakými hřišti počítáte.

_________________
I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash :)

Podporuju Obrázek


07 črc 2013, 21:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 06 lis 2011, 09:26
Příspěvky: 75
Nový příspěvek Re: Liga
Som síce Slovák, ale na "snahy" ČFA musím reagovať...

Griffon a m.ape majú podľa mňa 100% pravdu. Ak sa podarí vybudovať ihriská tak majitelia začnú hundrať a prestanú poskytovať vlastné priestory (ktoré DRVIVEJ väčšine hráčov vyhovujú) pre účely airsoftu s tým, že hrať sa môže na ihriskách. Tým pádom budú musieť hráči časom hrať akurát na schválených ihriskách ČFA, čo so sebou samozrejme nesie povinnosť podriadiť sa so všetkým, čo k tomu patrí. (ak budú pravdaže chcieť hrať legálne). Čiže Vaša snaha je evidentne zameraná LEN na postupné ovládnutie scény aby bolo všetko po vašom. Reči typu "vy sa budete hrať na svojom piesočku a my na našom" sú úplne zbytočné.

Griffon má pravdu, z Vašich vyjadrení je zrejmé, že skrátka neviete o čom airsoft skutočne je. Vy chcete aby bol za každú cenu taký, aký si ho predstavujete Vy a vytažiť z toho peniaze, čo je blbosť! Tiež nevidím spôsob akým by ste boli pre airsoft v ČR prínosom. Naopak, Vaša snaha smeruje k jeho priamemu obmedzovaniu a zatváraniu na ihriská, čo airsoft ako taký - trúfnem si napísať - ZABIJE. Navyše, svojím prístupom ste sa podľa mňa pred komunitou akurát strápnili.

Ak by som mal zhrnúť svoj názor... radšej s airsoftom aj po dlhých rokoch hrania skončím, akoby som sa mal podriadiť "Vášmu modelu". A myslím, že nie som sám.


07 črc 2013, 22:50
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Liga
Monty píše:
uděláte jen bordel s bandou nepřiznávačů páč budou chtít jen vyhrát.

Monty ty jsi asi nedával pozor :lol: Oni už mají nepřiznávače vyřešený.
http://czfa.cz/398/ :lol: :lol: :lol:

_________________
http://www.Sniperblog.cz


08 črc 2013, 06:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2009, 16:39
Příspěvky: 266
Nový příspěvek Re: Liga
Jen bych poznamenal, že dobrý byznys není ďábelská věc, před kterou by se člověk měl křižovat - z některých příspěvků trochu zní, jako by byznys byl věc špatná ze své přirozenosti. Není, pokud komunitě pomůže. Proto jsou pro mě relevantní až ty argumenty, které se baví o výsledku pro komunitu. Konec OT.

_________________
Perks:
[recon specialist] [eagle eyes] [sugar rush] [infiltrator] [family man] [Speedy Gonzales] [Chairsofter] [Fortunate Son]


08 črc 2013, 07:23
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Liga
Nic proti byznysu nemám :lol: , podnikatelé jsou potřeba, ale chce to trochu i nějakou etiku, morálku atd. Nemám rád když se obchod schovává za nějakou skoro bohulibou činnost, která tak akorát oblbne neználky.
Airsoftový soutěže který by se daly nazvat klidně i malou ligou už v ČR jsou, jsou oblíbený a fungujou, ale nehrajou si na federaci apod.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


08 črc 2013, 07:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2011, 08:24
Příspěvky: 964
Bydliště: Slovakia - Sabinov
Nový příspěvek Re: Liga
reyes102 píše:
Monty píše:
uděláte jen bordel s bandou nepřiznávačů páč budou chtít jen vyhrát.

Monty ty jsi asi nedával pozor :lol: Oni už mají nepřiznávače vyřešený.
http://czfa.cz/398/ :lol: :lol: :lol:



:roll:

Ten kto prišiel na tento nápad asi nemá veľké skúsenosti s používaním kamier na akciách , zoberte si kameru , pripevnite si ju na zbraň a chodte na bežnú akciu , niekedy sa môže zdať že Gule letia na cieľ ale kadejaká hovadina ich môže vychýliť tesne pred koncom dráhy letu. No vy budete tvrdiť že letela tým smerom tak je to zásah ?
Ďalšia vec je to že aj s HD kamerou sa dá bez priblíženia vydieť maximálne tak na 30 metrov kam to letí , ale aj to nieje 100% spoľahlivé kedže nepriaznivé svetlo spraví gule nevyditeľné a videá sú vám naprd.


Skôr by som to riešil statickými kamerami na ihrisku , ale bolo by ich potreba viac čo by bolo nákladné a otázka je kto to zaplatí ???? (Zasa len hráči)


Môžte skúsiť toto :
http://www.fcsurplus.ca/shopping/produc ... tball-BBs/

Alebo môžte rovno prejsť na paintball a nekaziť nám ostatným hru. :idea:

_________________
Strelec bez zbrane :)


08 črc 2013, 07:50
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 21 led 2012, 20:42
Příspěvky: 61
Nový příspěvek Re: Liga
Tak si to můžeme shnout: Máme tu organizaci o kterou tu vlastně nikdo nestojí, jejichž členy nikdo nevolil (mj. hezký to "rodinný podnik" 8) ), ale kteří se "demokraticky" prohlásili za ČFA (mj. stejnou zkratku má Česká fotovoltaická asociace :) ).

Za půl roku činosti této organizace jsme se vlastně ničeho přínosného či smysluplného nedočkali (upřímně se těším jak dopadnou ony avizované poháry - bez ironie)....ale za pár let "zviditelňování" a lobingu na správných místech bude třeba ČFA za peníze licencovat AS hriště (jediná to místa, kde se bude moci legálně hrát AS), vybírat za pořádání AS her a členství v ČFA (nutná podmínka pro hraní AS), čerpat všemožné dotace a kdoví co ještě....že to zní jako utopie?! Doufám že ano a toto se odhrává pouze v myslích současného vedení ČFA
(zde uvedená ujištění jak chtějí pomoci AS scéně v ČR mě zatím opravdu nepřesvědčila - možná mě přesvěčí až nějaké skutky).

Jinak ale (ač nerad) musím zatleskat nápadu a podnikatelskému záměru jak i na AS vydělat jinak než prodejem zbraní a věcí okolo....


08 črc 2013, 08:25
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 22 lis 2008, 13:45
Příspěvky: 363
Nový příspěvek Re: Liga
Airsoft je životní styl,nelze jej proto zaškatulkovat do sportovních disciplin.
Airsoft není jen o střílení po sobě z poza nafukovací překážky. Jsou týmy, které se zdokonalují například ve zdravovědě,nebo si zaplatí lezecký,či parašutistický kurz, učí se přežití a orientaci podle mapy a jiné a jiné,ta akce je potom jen další zpestření.
Prostě,nelze airsoft zařadit jako sport.
Ale zřejmě,podle toho,jak se prezentují, že udělaly,nebo vypsaly a zřídily,se asi jedná o skupinu recesistických dívek,kterým jste nalítli.
Myslím, že jediný prostor a reklamu ma jí zde na foru a pokud to necháte odeznít,zanikne i jejich federace. Takto mají jen reklamu.Když zmizí, zítra po nich neštěkne pes.


Naposledy upravil ramenr dne 08 črc 2013, 10:12, celkově upraveno 1



08 črc 2013, 09:47
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Liga
No v podstatě souhlasím z M.ape... (varování: konspirační teorie)Celý to ,,výlučný představitel" je jen (IMHO) příprava písečku - pokud se podíváte na airsoft např. v UK kde lze hrát jen na k tomu vytvořených hřištích které se platí a cash jde UKARA (v podstatě výlučný představitele AS v UK) akorát teda UKARA nejede nějaký přiblbý AIRSPORT ale prostě jen hlídá upg. kvérů a přiznávání (to je v podstatě výhoda ale na ty hřiště to v podstatě zavírá jak ,,rýnektory" tak i freesofťáky a podle toho pak ta úroveň vypadá).
Nedivil bych se kdyby tady pánům šlo o něco podobnýho (samozdřejmě by to asi chtělo nějakou pomoc těch co jsou u korýtka)...
Osobně je budu sabotovat jak je to půjde (v rámci zákona...myslím)... :D

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


08 črc 2013, 09:55
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz