Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 11:07




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 airsoft a zákon č. 119/2002 Sb. 
Autor Zpráva
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 22 kvě 2012, 15:24
Příspěvky: 148
Bydliště: VŠ Koleje BRNO
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Beru tvou odpověď pane :D ale stejně si to kouknu po weekendu :D celkem nálož na diplomku jestli k tomu někdy dojde :D


25 dub 2013, 15:33
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Faire píše:
Faul za určitých okolností je právě vybočení z rámce pravidel, která by Tě jinak chránila - to judikatura udává konstatně. V našem případě by to byla třeba střelba na vyřazeného hráče na mrtvolišti, nebo necitlivá střelba neslučující se byť jen s pravidly slušného chování a opatrností, na kterou musí každý účastník dbát - to je právě třeba ta dávka zblízka do obličeje. Jinými slovy se myslím shodneme v řešení dílčích vybočení ze zákona, přijde mi to celkem logické.


takze se vicemene shodnem na tom, ze tedy zraneni v ramci airsoftove hry je zalovatelne. asi by neslo zalovat maly pupinek ktery za dva dny zmizi, ale kdyz jsou jasne urcena pravidla (dejme tomu na ochranne pomucky a ustovku) a i pres kontrolu si pak behem hry frajer vymeni v M249 brko a i pres ochrannou pomucku ti vyskli zuby a rozsiri usmev, tak by se to dle me a dle toho ceho jsme se tu dobrali, zalovat dalo.

takze kdyz to shrnu, tak bezne airsoft bb akne zalovat asi nepujde, kdezto komplexni uprava fasady ano.


25 dub 2013, 15:51
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Já si jenom zaslovíčkařim, žalovatelný je cokoli, otázka je, jak následující spor dopadne :-)

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


25 dub 2013, 16:56
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
vanhouten píše:
kirmakX6on píše:
pokud způsobíš zranění nezákonným chováním....tj. např. střelbou na nechráněného člověka...pak ano
jinak ne


takze jinymi slovy rikas, ze kdyz potkam frajera ze zasahovky, ktery na sobe bude mit neprustrelnou vestu tak do nej muzu nasolit zasobnik a nebude to nezakonne? zamysli se.
chtěl jsem upozornit na distinkci mezi "způsobením zranění" a "protiprávním jednáním". Není to totožné a měl jsem na mysli hlavně to, co psal dále Faire. Příklad s policistou a vestou se toho netýká.

-------------

Faire píše:
Monty : nejsem slepý ani slabomyslný. Ptám se PROČ, tedy na základě jakého ustanovení kterého zákona je zakázáno s AS zbraněmi střílet na jinou osobu. V zákoně o zbraních podle mě takové ustanovení, které by to to zakazovalo, není. Kolegyně se roky živila jako advokátka, oba jsme v právni branži, takže mě to zajímá z profesního úhlu pohledu.

podle mě nejen, že není nikde zakázáno střílet po lidech (obecně) airsoftovými zbraněmi, ale nikde ani nebude napsán explicitní zákaz střílení po lidech jakýmikoliv zbraněmi.

...řeší se užití různých zbraní (jak už zde víckrát padlo, zbraně A, B a C lze používat jen po získání zbrojáku a na střelnici, pro zbraně kategorie D to neplatí)
...a pak se obecně řeší např. ublížení na zdraví, napadení, vyhrožování ap., tj. konkrétní trestné činy, které můžeš spáchat buď tzv. "beze zbraně" nebo "se zbraní" (viz §118 Tr.Z.)

Když člověk půjde na ulici a bude střílet po lidech, tak půjde podle závažnosti daného jednání buď o přestupek proti občanskému soužití:
§ 49
Přestupky proti občanskému soužití
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
...
c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním

nebo o trestný čin výtržnictví:
§ 358
Výtržnictví
(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu nebo průběh organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.


O napadení jde i tehdy, pokud není způsobena újma na zdraví - viz stanovisko Nejvyššího soudu: napadení jiného spočívá v souladu s ustálenou soudní praxí nejen v jakémkoli fyzickém útoku proti tělesné bezpečnosti osoby, ale zahrnuje i vulgární slovní napadání jiného. „Napadení“ zde není omezeno jen na fyzické působení na tělesnou integritu osoby, ale může spočívat i v jiném nevhodném či neuctivém chování, jímž je působeno na jiného. Napadnout jiného je proto možné i slovními vulgárními, neslušnými nebo urážlivými výroky. Stejně tak lze napadení shledávat ve výhrůžkách, zastrašování, apod. Zařadit pod ně proto nepochybně lze i psychické násilí, které je namířeno proti jinému. Je též nutné mít na zřeteli, že u pojmu „jiného“ se nevyžaduje, aby takové jednání směřovalo pouze proti osobě, ale může se týkat i věci.

Pokud by někdo po druhém střílel a způsobil mu vážné zranění...což je víceméně jen případ, kdy mu způsobí zranění oka...šlo by jednoduše o ublížení na zdraví.


Jinými slovy, ošetřeny tyto věci v zákoně jsou, ale ne tak, že by se explicitně napsalo, že střílet po lidech je zakázáno (a co není zakázáno, je automaticky povoleno!).
» V 99% případů střílení po lidech tedy povede k něčemu, co zakázáno je...v tom 1% případů ovšem bude střílení na lidi povoleno -- a do tohoto 1% spadá i airsoft a střílení na ostatní airsoftové hráče. «


---------------

Haluziak píše:
Komentář k odst. 3: Střelba z ostatních skupin zbraní kategorie D není vázána schválenou střelnicí a lze ji provádět všude tam, kde nebude ohrožen život nebo zdraví osob .....

To že po někom střílíš platovými kuličkami s energijí dostatečnou aby ti roztrhla ucho, ustřelila zub nebo protrhla kůži nebo, nedej bože (při shodě náhod nebo nevýslovnému imbecilismu)vystřelila oko je !!! ohrožení zdraví !!! tím pádem není legální střílet po nikom ani když ti k tomu dá svolení.
tady je hezky vidět, jak stejný text dva lidi pochopí jinak :-)
podle mě ten komentář je důkaz toho, co tu tvrdíme s Faire...

to, že airsoftová pistole může ohrozit zdraví...se přece v tom komentáři vůbec neřeší ! Komentář, neříká, že jestliže může být zbraní ohroženo zdraví, tak se z ní nesmí střílet, ale říká, že jestliže bude ohroženo zdraví, pak se s ní nesmí střílet. Všimni si toho rozdílu. Přestože zbraň kat. D může ohrozit zdraví, střílet z ní je povoleno všude tam, kde toto zdraví ohroženo nebude.

» Zda zdraví ohroženo bude nebo nebude záleží na okamžitých okolnostech (např. zda hráč má ochranné brýle), nikoliv pouze na tom, zda zbraň potenciálně ohrozit zdraví schopna je nebo není !«

------------

vanhouten píše:
co se týče zranění ve sportu, tak podle všeho co píšeš, tak (zjednodusene) ti u sportu muze byt ublizovano. v tomhle bych upozornil na verdit nejvyssiho soudu, který v roce 2008 rozhodnul a posoudil faul ve fotbale jako ublizeni na zdravi, tedy trestny cin. fotbalista se pote odvolal u ustavniho soudu, ktery jeho stiznost odmitl.

ono potom je nutne rozlisovat jestli to bylo umyslne ci neumyslne. v pripade airsoftu, kdyz ti nekdo rozstrili xicht na pastiku bych rekl, ze by nebyl problem to posuzovat jako umysl, protoze jiste v ramci tohoto "sportu" by dana situace sla vyresit i jinak - narozdil od juda, kde proste toho frajera potrebujes polozit na zem.
s tímto se dá souhlasit, ale netýká se to toho, o čem je řeč

rozstřílení xichtu, faul vedoucí k zranění i záměrné ublížení na zdraví v judu ať už nepovolenými technikami nebo např. mlácení judisty poté, co se vzdá nebo co prohrá...jsou zcela jasně "zlé úmysly", jak už Faire naznačil.
Zlým úmyslem ovšem není normální střelba při airsoft akci, byť by třeba způsobila nějaké zranění.

A pokud jde o zákaz dát souhlas k ublížení -- i to se, jak už psal Faire, netýká této věci. Zde především nedáváš souhlas k ublížení. Cílem střelby v airsoftu není ublížení přece...tudíž ani k němu nedáváš explicitně souhlas. Ovšem pokud se drobně zraníš, je to tvá zodpovědnost, neboť ses dobrovolně rozhodl účastnit aktivity, která může vést k tvému zranění, čehož si jsi byl vědom.

A pokud jde o bojové sporty. Když se rozběhnu a karatisty kopnu a ten odletí dva metry...tak je to v pořádku. Pokud bych totéž udělal někomu jinému, v pořádku to není. Rozdíl je v tom, že zkušený karatista je na takové úrovni, že výše popsaný útok u něj v 99% případů nezpůsobí zranění - je odolný, svalnatý, zvyklý na údery, ví, jak s nimi zacházet, zná pádové techniky, útok předpokládal a byl na něj připraven atd. V tom 1% případů, kdy se něco nepovede a karatista se zraní, se proto případ ohodnotí jako nehoda/náhoda nebo dokonce chyba zraněného karatisty. Pokud bych uplně stejné zranění způsobil nekaratistovi a jinde než na tréninku nebo zápase, potom bych se samozřejmě dopustil trestného činu ublížení na zdraví. Jinými slovy, velmi důležitý je zde kontext.


25 dub 2013, 18:02
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Hele teď mi vysvětli oco ti vlastně jde?

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


25 dub 2013, 18:43
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Monty píše:
Hele teď mi vysvětli oco ti vlastně jde?
Monty, proč mě vyhazuješ, když diskuze zcela jasně pokračovala i bezemne...
já nejsem příčinou, že lidi toto téma zajímá...

jde mi o to, aby neplatné a nesprávné argumenty byly vyvráceny a relevantní otázky zodpovězeny, proto jsem reagoval


25 dub 2013, 18:59
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
kirmakX6on píše:
Monty píše:
Hele teď mi vysvětli oco ti vlastně jde?
Monty, proč mě vyhazuješ, když diskuze zcela jasně pokračovala i bezemne...
já nejsem příčinou, že lidi toto téma zajímá...

jde mi o to, aby neplatné a nesprávné argumenty byly vyvráceny a relevantní otázky zodpovězeny, proto jsem reagoval

každej kdo dělá akce tak ví že když na to máš papír od úřadu a máš to nahlášený na PČR tak ti nikdo nevyhodí a akce muže proběhnout. Připádá mi to od tebe jako provokování a zbytečné pitvání v koninách

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


25 dub 2013, 19:10
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
kirmakX6on: me pripada, ze chces dokazat to, ze se akce nemusi nikam hlasit a vse bude legalni a snasiz se najit v zakonech cestu, jak by to slo udelat

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


25 dub 2013, 19:18
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Monty píše:
každej kdo dělá akce tak ví že když na to máš papír od úřadu a máš to nahlášený na PČR tak ti nikdo nevyhodí a akce muže proběhnout. Připádá mi to od tebe jako provokování a zbytečné pitvání v koninách
to je jasné
ale mně se nikomu nic hlásit nechce...chce se mi se domluvit s blíže neurčeným počtem kamarádů či známých, jít někam, kde nikdo nebude...a tam si střílet...

rozborem této věci zvažuji rizika

zkušenost, že se stává, že někde přijedou policajti a vykážou airsofťáky, podle mě neznamená, že praktikovat tyto akce bez nahlášení je nelegální. Znamená to, že v daném případě někoho obtěžovali, ten někdo zavolal policajty a ti prostě jen shledali, že ono obtěžování nebylo legální.

Opatřením si povolení podle mě prostě jen získáváš záruku toho, že vykázán nebudeš i přesto, že si někdo na tebe bude stěžovat, tj. i přesto, že někomu budeš vadit.

Povolením ti je vlastně udělena výjimka "můžeš tam a tam v těch a těch mezích svou činností obtěžovat kohokoliv".


Chápu, že pro ty, kteří jsou zvyklí akce nahlašovat je to pitvání se...ale nejde o žádné provokace z mé strany.


25 dub 2013, 19:26
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Jeff píše:
kirmakX6on: me pripada, ze chces dokazat to, ze se akce nemusi nikam hlasit a vse bude legalni a snasiz se najit v zakonech cestu, jak by to slo udelat

jop, přesně tak


25 dub 2013, 19:26
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
kirmakX6on - no budu tu zase za hajzla ale pokud to takle bereš tak si pěknej kretén a doufám že tě čapnou a dostaneš hesky mastnou pokutu a pokud máš zbroják tak oněj přídeš a neno si ho neuděláš už potom. Kdyby si držel hubu a udělal si nějakou akci pro svoje kámoše tak se tu nadtím nikdo nepozastaví páč co oko nevidí to srdce nebolí. Takle seš pomě jen debil a to není urážka ale to je diagnóza dokonce doložená.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


25 dub 2013, 19:31
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Monty píše:
kirmakX6on - no budu tu zase za hajzla ale pokud to takle bereš tak si pěknej kretén a doufám že tě čapnou a dostaneš hesky mastnou pokutu a pokud máš zbroják tak oněj přídeš a neno si ho neuděláš už potom. Kdyby si držel hubu a udělal si nějakou akci pro svoje kámoše tak se tu nadtím nikdo nepozastaví páč co oko nevidí to srdce nebolí. Takle seš pomě jen debil a to není urážka ale to je diagnóza dokonce doložená.

ty vycházíš ze svého stanoviska, že chci dělat něco, co je nelegální

ale já zatím nic nedělám

nebuď tak zabedněný a zvaž reálně myšlenku, že jde jen o nepochopení zákona...a že ve skutečnosti na tom nic nelegálního není.

edit: pro zdůraznění -- já nic nelegálního dělat nechci ! ...minimálně kvůli tomu, že v případě přistižení by mně hrozil postih. Zatím si ale myslím, že daná věc nelegální není.


25 dub 2013, 19:34
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Jak není? Říká ti něco lesní zákon? si ho přečti a nekecej tu koniny. Jestli ty budeš jednou právník tak potěš koště nehtěl bych aby si mě zastupoval ani za zlatý prase.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


25 dub 2013, 19:42
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Vybalit jakoukoliv zbraň z batohu kdekoliv kde k tomu nejsi oprávněn je nelegální. (souhlas vlastníka pozemku, zřetelně ohraničený pozemek) A přes to nejede vlak i kdyby ses posral.
PDP

_________________
http://www.Sniperblog.cz


25 dub 2013, 19:44
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Monty píše:
Jak není? Říká ti něco lesní zákon? si ho přečti a nekecej tu koniny. Jestli ty budeš jednou právník tak potěš koště nehtěl bych aby si mě zastupoval ani za zlatý prase.

no a nemohl bys říct, na co přesně narážíš? Lesní zákon jsi tu zmiňoval už víckrát, ale nikdy nic konkrétního...


25 dub 2013, 19:49
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
http://lesnizakon.cz/20-zakaz-nekterych ... lesich.php tohle bohatě stačí

_________________
http://www.Sniperblog.cz


25 dub 2013, 19:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
hoši (Griff, Monty, Van...) že vás to ještě baví :D celkem pekla. Jediné užitečné co jsem si z toho topiku vzal je: viewtopic.php?p=181255#p181255 za to díky Reyesovi, až jednou bude ta stará kua doma, tak vím kde trénovat :D

kirmakX6on: to že zákon je takový jaký je a v praxi se to "řeší" jinak (ano, přesně tak jak píšou hoši, vím z osobní zkušenosti) je snad jasné, několikrát ti to tu hoši řekli (a to je fakt uznávám od Vana po výše zmíněné), ale ty furt chceš najít/dokázat nějakou "skulinu". Zaplať si právníka a pořeš to s ním ne? Rovnou tě může v případě průseru zastupovat

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


25 dub 2013, 19:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Tak si ho přečti celej právníku nebuť línej.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


25 dub 2013, 19:53
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 23 dub 2013, 11:03
Příspěvky: 25
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
reyes102 píše:
Vybalit jakoukoliv zbraň z batohu kdekoliv kde k tomu nejsi oprávněn je nelegální. (souhlas vlastníka pozemku, zřetelně ohraničený pozemek) A přes to nejede vlak i kdyby ses posral.
PDP
tohle už jen znovu opakuješ, co už se řešilo

nemůžeš přece ignorovat ty argumenty, které svědčily proti tomu...tj. nereagovat na ně a jen zopakovat původní kritizovanou domněnku

Monty píše:
Tak si ho přečti celej právníku nebuť línej.

já ale nejsu právník :-D

si pleteš s Faire, ten tu cosi naznačil, že se pohybuje v tom oboru..
a mimochodem ten má docela podobnej názor jako mám já...

v tom výcucu, co dal reyes je problematická možná jen část, že je v lesích zakázáno rušit klid a ticho (jak jsem psal dříve, nikdo nechce kupat bbunkry atd. ..o akcích tohoto typu jsem nikdy nemluvil, tam je mi jasné, že se to musí nahlásit, neboť jde o přímý zásah do toho lesa)...otázka je, co se tím rušením přesně myslí.


25 dub 2013, 20:01
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Ano opakuju se, protože další argument podle mě není potřeba.

a ten výcuc z lesního zákona si přečti ještě jednou, třeba písmeno 5

Prostě fakta jsou takový že potřebuješ nějakej papír, když ho máš, tak seš celkem v cajku, když ne, tak mlč a šoupej potichu nohama... ale nečeř vodu na internetech.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


25 dub 2013, 20:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
kirmakX6on píše:
v tom výcucu, co dal reyes je problematická možná jen část, že je v lesích zakázáno rušit klid a ticho (jak jsem psal dříve, nikdo nechce kupat bbunkry atd. ..o akcích tohoto typu jsem nikdy nemluvil, tam je mi jasné, že se to musí nahlásit, neboť jde o přímý zásah do toho lesa)...otázka je, co se tím rušením přesně myslí.


tak hura na akci a hodne stesti az te chytnou. kdyz nevidis v nicem problem, tak nic neres a udelej to podle toho "jak jsi pochopil zakony a vsechny vyhlasky ty". 5 lidi co evidentne s organizovanim akci za dlouhe roky ma bohate zkusenosti ti tu rika neco a pak jsi tu ty, ktery se o airsoftu dozvedel pravdepodobne v predchozim pul roce, nikdy nebyl na akci a mele si tu svoje. mel svoje dale, akce si udelej jak chces. good luck

edit: pochop jeste, ze zakon neni dokonaly a muze byt obcas chapan subjektivne jinak. pochop ze kdyz zavolas na urad a nikdo nevi co to airsoft je, tak v miste to muze byt uplne naopak a daji ti to pekne sezrat a pochop ze airsoftu se nemusi tykat jen 119/2002 sb. a lesni zakon, ale xy dalsich o kterych nemas ani tuseni.

edit:
kirmakX6on píše:

to, že airsoftová pistole může ohrozit zdraví...se přece v tom komentáři vůbec neřeší ! Komentář, neříká, že jestliže může být zbraní ohroženo zdraví, tak se z ní nesmí střílet, ale říká, že jestliže bude ohroženo zdraví, pak se s ní nesmí střílet. Všimni si toho rozdílu. Přestože zbraň kat. D může ohrozit zdraví, střílet z ní je povoleno všude tam, kde toto zdraví ohroženo nebude.


takze podle tohodle prispevku, vezmu ostry kver (nebo klidne i airsoftovy), na vaclavak pod kone postavim ocelovy kontejner jako lapac a budu si tam strilet na terce (lapac vsechno pochyta, nikoho neohrozuju), tak je to v poradku?


Naposledy upravil vanhouten dne 25 dub 2013, 21:50, celkově upraveno 1



25 dub 2013, 21:30
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 31 led 2011, 17:01
Příspěvky: 1057
Bydliště: Jablunkov
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Udělej to jako my, zajdi si za majitelem, slušně ho požádej, když tak mu dej flašku a hned víš na čem seš. On se tam jen pak přijde mrknout, jestli tam nic neničíme atd. a pohoda, nechává nás tam hrát.

_________________
I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash :)

Podporuju Obrázek


25 dub 2013, 21:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2009, 16:39
Příspěvky: 266
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Tady by se měly od sebe oddělit dvě věci, které se mají rády asi jako olej a voda: debata o správné interpretaci zákona (akademická) a to, jak se věci obvykle dělají (praktická). Myslím si, že se K. pohyboval (stejně jako já) spíše v té první, Monty to viděl spíše v té druhé, i z toho vznikala nedorozumění. K. prostě uvažoval, co všechno vlastně zákon říká, a jak by se na to správně mělo reagovat. To samozřejmě ještě neznamená, že to tak dělat bude ;)

Lesní zákon §20 odst. 5: Organizované nebo hromadné sportovní akce lze v lese konat na základě oznámení orgánu státní správy lesů. V oznámení, které musí být předloženo nejméně 30 dnů před dnem konání této akce, pořadatel uvede místo a termín konání této akce, předpokládaný počet účastníků, způsob zajištění a souhlas vlastníka lesa. Orgán státní správy lesů může do 15 dnů ode dne doručení oznámení stanovit doplňující podmínky. Ustanovení odstavce 1 písm. g) a j) a odstavce 4 nejsou dotčena.

Sankce do 15.000 Kč. Nerad bych rozvířil další debatu (byť jsem si tu poslední užil), ale i pokud není akce organizovaná / hromadná (což asi nebude pár kamarádů, kteří si zašli zastřílet), pořád by bylo fajn mít povolení
1) kvůli možnému rušení klidu (§ 20 odst. 1 písm. a) vs. odst. 4)
2) protože je to stále místo volně přístupné veřejnosti (mezi námi to povolení má jen takovou hodnotu, jakou mu přiřknou policajti ;)

Výsledek? Zlatá airsoftová hřiště a soukromé pozemky. S tím bych už rád diskuzi za sebe uzavřel s tím, že si z ní odnáším tohle:

1. střelba mimo soukromé pozemky není nijak chráněná, pokud by se nedejbože stalo zranění civilistovi, je to průser jako vrata, před kterým ani povolení nejspíše neochrání
2. na soukromých, veřejnosti nepřístupných pozemcích by to mělo být v pohodě
3. zranění způsobená jiným hráčům v rámci hry by neměla být protiprávní, pokud dodržuju pravidla, airsoftovou etiketu, a držím se zdravého rozumu

a poznatek, že se neshodnu v podstatě s nikým úplně :D BTW znáte ten vtip o tom, jak se potkali dva právníci, a na něčem se shodli?

_________________
Perks:
[recon specialist] [eagle eyes] [sugar rush] [infiltrator] [family man] [Speedy Gonzales] [Chairsofter] [Fortunate Son]


26 dub 2013, 06:42
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
pekne jsi to shrnul a ten vtip je dobry :mrgreen: (i pravdivy :))


26 dub 2013, 07:34
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 říj 2012, 10:04
Příspěvky: 164
Bydliště: Jižní Čechy
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
vanhouten píše:
pekne jsi to shrnul a ten vtip je dobry :mrgreen: (i pravdivy :))

Vsadím balení GG pětadvacítek, že to začne na novo :)
Jinak fakt nevím co se tu řeší, Montyho příspěvky o zakladání akcí, omezování úsťovek a jiných potřebných věcí pro organizaci akci a její pokrytí tu už nějakej pátek čtu... Proč řešit omáčku kolem, když to v praxi vypadá jinak netuším...

Na škole nás učili správny výrobní proces a postup, jak je to správně.
Kdo si naivně myslí, že se to tak provádí v praxi ? 8)
Stejně jako nejsem právník nejsem ani pekař, nebudu tu mudrovat nad pečením rohlíku když o tom vím kulový a přesvědčovat pekaře od fochu, že to může být i takhle.

_________________
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat !
Desert Eagle 50.AE GBB
Stoner Rifle, SR-25 AEG


26 dub 2013, 07:45
Profil
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 13 črc 2009, 15:03
Příspěvky: 559
Bydliště: Дагестан - Кавказ
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
kirmakX6on píše:
Jeff píše:
kirmakX6on: me pripada, ze chces dokazat to, ze se akce nemusi nikam hlasit a vse bude legalni a snasiz se najit v zakonech cestu, jak by to slo udelat

jop, přesně tak


Tak se vrátíme 2 roky zpět a znovu si přečteme, co už napsáno bylo, což ?
A pěkně všechny 3 stránky až do konce.

http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=246&t=10095


D.

_________________
>> Александр Буйнов - Спецназ <<

Obrázek

Ну, погоди !


26 dub 2013, 14:09
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 úno 2011, 20:32
Příspěvky: 134
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
me to proste neda a prisadim si... a co v zakone 119/2002 paragraf 4 a) 2. aneb Zbranemi kategorie A jsou zbrane samocinne (mysleno automaticke)

_________________
Nic nevydrží ránu Trpasličím válečným kladivem. Pokud však ano je potřeba ránu zopakovat s větší silou.


26 dub 2013, 23:53
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
Dan S. píše:
me to proste neda a prisadim si... a co v zakone 119/2002 paragraf 4 a) 2. aneb Zbranemi kategorie A jsou zbrane samocinne (mysleno automaticke)


Proboha čtěte ty zákony celý nebo radši někam zalezte.

12. Samočinná zbraň - palná zbraň, u níž se opětovné nabití děje v důsledku předchozího výstřelu a u které konstrukce umožňuje více výstřelů na jedno stisknutí spouště.
2. Palná zbraň - střelná zbraň, u které je funkce odvozena od okamžitého uvolnění chemické energie.

Ukaž mi, fakt mi prosím ukaž tu chemickou energii v nějaký airsoftce. :roll:
-------------------------
Nemluvě o expanzech, který jsou taky D ikdyž to sypou fullauto, ale to už hledat nebudu.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


27 dub 2013, 05:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 úno 2011, 20:32
Příspěvky: 134
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
eee tohle sem samozdrejme cetl :) prehlidl sem to palna zbran :)

_________________
Nic nevydrží ránu Trpasličím válečným kladivem. Pokud však ano je potřeba ránu zopakovat s větší silou.


27 dub 2013, 09:59
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2009, 16:39
Příspěvky: 266
Nový příspěvek Re: airsoft a zákon č. 119/2002 Sb.
[quote="Daimler"
Tak se vrátíme 2 roky zpět a znovu si přečteme, co už napsáno bylo, což ?
A pěkně všechny 3 stránky až do konce.

http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=246&t=10095


D.[/quote]

Díky za odkaz, řekl bych, že to celkem podporuje mé závěry. Amerika znovu objevena!

_________________
Perks:
[recon specialist] [eagle eyes] [sugar rush] [infiltrator] [family man] [Speedy Gonzales] [Chairsofter] [Fortunate Son]


29 dub 2013, 06:17
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz