Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 14:28

Pravidla fóra


Zde si můžete přečíst pravidla na tomto fóru
Pokud budete mít jakékoliv připomínky či dotaky kontaktujte mě buď na PM nebo na mail: info@airsoft-forum.cz



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1474 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 50  Další
 Novinky.cz 
Autor Zpráva
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2009, 18:33
Příspěvky: 408
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
On tu někdo psal jak jsou strašně hodní a mírumilovní, a že bychom si je nejlépe mohli nastěhovat do baráku? Jak to zpětně pročítám, tak nemohu na nic takového narazit.

Zatím všichni zde souhlasili s tím, že muslimové v evropě jsou problém.

Jinak dost zajímavá zkušenost. Jen s tou Belgií... zažil jsem tam pár příkladů pohrdání, ale co jsem komunikoval s lidma z tamní muslimské komunity a že jich nebylo málo, tak tam žádné gigantické problémy nebyly. To je ale pár let zpět, takže nemohu nic říct ke stávající situaci. Ale přesto když jsem se před měsícem bavil s kamarádem z Belgie, tak o žádných problémech s muslimy nemluvil. Neříkám že nejsou, ale spíš se vztekal nad cikány než nad muslimy.


Naposledy upravil CrocHunter dne 16 lis 2012, 21:22, celkově upraveno 1



16 lis 2012, 21:19
Profil
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 17 dub 2011, 17:45
Příspěvky: 611
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Griffon píše:
Proti muslimům nemám absolutně nic, dokud jsou doma, ve svojí části světa. Byl jsem v Tunisku dvakrát, v Turecku třikrát, v Egyptě, na Djerbě...jsou to sice takovýty turistický lokality, ale já to tam neproseděl na lehátku a neprojezdil na fakultativních výletech od cestovky jako většina, takže jsem měl docela slušnou šanci tamní svět poznat a hrozně se mi to líbilo a pořád líbí, je to jiný, zajímavý, svoje. A nevidim jedinej problém, proč by nemohl náš a jejich svět existovat na tejhle planetě dohromady, na to je ještě velká dost.

Oproti tomu ale, pokud mi někdo chce tvrdit, že imigrace muslimů odtamtud do Evropy není problém, tak ať sebere patnáct stovek, koupí si lístek na vlak, přijede za mnou sem do Dánska a já mu něco ukážu. Bydlim kousek od největšího muslimskýho ghetta a zároveň nejhorší čtvrti v celym Dánsku, kamarádi bydlí prakticky přímo tam a to, co jsem tu viděl, slyšel a zažil se skutečně nedá popsat. Český cikánský ghetta jsou oproti tomu docela příjemný čtvrti pro klidnej rodinnej život. A to to tu ještě není tak strašný, ve Francii, Belgii, Holandsku je situace mnohem horší. To vám je takovej průser, chovaj se jak kdyby jim ta země patřila, jsou drzý, nerespektujou nic, zákonům se vysmívaj. Projít se večer špatnou čtvrtí, tak je člověk rád, když ho jenom oberou o prachy. Spolubydlovi zdemolovali pokoj (což byla jeho blbost, protože od nich kupoval trávu a nějak se nepohodli, když je blbej, tak je blbej...ale stejně), kamarádkám vykradli byt, byl tu pokus o znásilnění, krádeže a "dej nám na cigára nebo tě zbijem" nepočítam. Předevčírem jsme tu měli automobilovou honičku, kdy arabák na benzínce jen tak vyhodil týpka z auta a ujížděl s nim přes půl města, než to nevychytal a auto nerozsekal prakticky před našim barákem. Minulej rok v tej čtvrti policajti vybrali byt, ve kterym skládali bomby a chystali se na útok na vládní budovy. A teď mi začněte někdo vyprávět, jak jsou strašně hodný a mírumilovný, posloucham vás.


tohle je problém, jak se jich dostane víc dohromady tak je to zlý, já Byl v Izraely( byl sem v "palestině" a viděli z toho uzemí odjíždět, 48hod mě na letišti drželi dokud si nebyli jistí že nejsem terorista), Saudské Arabii, Egypt, Tunisko- nikde problém, a doufám že v roce 2013 se podívám do Iráqu či Iránu- jen sehnat prachy a někoho o dvojice

_________________
Per Mare, Per Terram

Challenges:
Nešika, Zkrvavené BB, Vítězství nebo smrt, a mnoho dalších....


16 lis 2012, 21:19
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
S muslimama jednám pro muslimi dělám i určitou práci. No a je to tak že je muslim a muslim. Obrovskej rozdíl v kultivovaným muslimovi a "vesničanem". Korán je taky věc co je potřeba hoooooooooooodně dobře pročíst protože jak řek muj známí každej si z koránu bere jen to co potřebuje k odůvodnění svích činů.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


16 lis 2012, 21:23
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Monty píše:
Korán je taky věc co je potřeba hoooooooooooodně dobře pročíst protože jak řek muj známí každej si z koránu bere jen to co potřebuje k odůvodnění svích činů.


tohle je dobre vystihnute. bohuzel tak je koran psany, ze kazdy tam najde to "sve"


16 lis 2012, 21:26
Profil ICQ
Major
Major

Registrován: 28 srp 2010, 16:32
Příspěvky: 524
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
CrocHunter píše:
Jason: řešit, kdo tam pobýval dřív? To fakt myslíš vážně? Neměli by španělé třeba odstoupit celé jížní španělsko Maurům (aneb muslimům)? :roll:

Ten časovej údaj jsem tam psal jako reakci na údaje 3000 let a půl století, nechtěl jsem tim říct, že tam Židi byli dřív a Arabové tam nemaj co dělat. Když už jsme teda ale u toho, tak když se někdy podíváš na nějaký diskuze na tohle téma (klidně i třeba na youtubu), tak Arabové pro svojí obranu neustále uváděj to, že tam vlastně byli dřív a že tam židovský stát nemá existovat.


17 lis 2012, 11:00
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2009, 18:33
Příspěvky: 408
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Ono pokud se berou filištíni jako předci dnešních palestinců, tak by ten argument i byl pravdivý.
Ono i pokud se vezme to dvacáté století, tak ten stát tam byl uměle vytvořen lidmi ze západní civilizace bez jakkékoli znalosti tamních poměrů a zvyklostí a to je i prapůvod dnešních problémů co tam mají.
Ale je jedno, jestli ten argument použivá zrovna muslim či žid. Nic to nemění na to, že vzhledem k historii je ten argument zcela hloupý.
Diskuze na Youtube? :roll: Tam někdo ty diskuze bere vážně? :lol:


17 lis 2012, 12:32
Profil
Major
Major

Registrován: 28 srp 2010, 16:32
Příspěvky: 524
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
No, jenomže tomu území začali řikat Palestina až Římani a v té době tam ještě nebyli žádní Arabové a Filištíni tam zase nebyli už dávno.

A co se týče vzniku Izraele a států kolem, tak to je samozřejmě kapitola sama pro sebe a ani to tady nejde obsáhnout, nicméně souhlasim, že rozdělení mandátu západníma mocnostma bylo minimálně neuvážený.

Souhlasim s tim, že je to hloupej argument, jen úvádim, že ho taky lidi používaj a obzvlášť Arabové.

K diskuzím na Youtube - samozřejmě, ty "diskuze" tam jsou úplně bezvýznamný, jenom je to jeden z jednodušších způsobů, jak se dostat k použití výše zmíněho argumentu bez nějakýho složitýho hledání.


17 lis 2012, 19:12
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2009, 18:33
Příspěvky: 408
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
O tom, kdo tam byl, či nebyl v době římské říše by byla vhodná odborná diskuze archeologického klubu na základě vykopávek, hromady textu a mnoha teorií.

Ono je důležitý to pojmout i z toho jak na to nahlížej muslimové v dané oblasti a i židé. Židovský národ z biblických dob a židovský národ v současné době je něco co je velmi rozdílné, má to společné zvyky, náboženství a pár dalších věcí, ale z většiny jsou to zcela rozdílné entity. Židů, co žili v oblasti dnešního Izraele ještě před vznikem státu Izrael a žili tam několik tisíciletí je naprosté minimum. V padesátých letech to bylo myslím milion obyvatel. A během tisíciletí s nimi nebyl žádný problém a žili vedle muslimů jakž takž v míru.

Problém nastal pak s přistěhovalci. Příslušníci jiných národů, mnozí nemající s pradávným státem Izrael nic společného krom víry se v hromadných vlnách defakto vecpali na území dnešního Izraele a vyhlásili, že je to jejich stát jelikož to místo mají popsané ve své svaté knize a tedy mají božské právo to vyhlásit svým státem, přestože to znovu opakuji byli přistěhovalci z jiných zemí.

A tohle je věc, se kterou si nejsou jednotní ani židé mezi sebou. Jsou jisté frakce mezi nimi, co hlásají, že všichni židé musí žít v Izraeli, zatímco jsou i frakce (myslím, že to jsou snad z většiny potomci těch co tam žili i před vznikem státu Izrael), které tenhle rychlý "boom" nárustu populace vidí jakožto počátek mnoha problému.

S tím souvisí i velký problém, Izraele, a to, že krom společné víry ten stát toho moc společného nemá. Navenek sice působí Izrael jednotně, ale při pohledu zevnitř je vidět, jak hledá svojí tvář, svojí identitu. A tohle se špatně hledá, když mnozí lidé pocházejí ze zcela odlišných kultur a přinášejí s sebou naprosto rozlišené zvyklosti.

Jinak termín arabové. Ono je to zrovna asi ošklivý, ale všichni židé co se narodili v Izraeli jsou arabové. Vím, že většina Izraelců tohle tvrzení odmítá, ale je to fakt, stejně jakože češi jsou evropané, nebo kanaďani američané.
Vím co myslíš, ale v tomhle případě bude lepší používat termín muslim, protože arabové nemusejí být jen muslimského vyznání ;)


17 lis 2012, 20:43
Profil
Major
Major

Registrován: 28 srp 2010, 16:32
Příspěvky: 524
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Tak mnou uvedená časová rozmezí jsou samozřejmě pro podrobnější diskuzi na toto téma naprosto nedostačující, já to sem píšu spíše orientačně, rád výklad na toto téma přenechám znalejším.

Ano, s těmi rozdíly souvisí i židovské diaspory, ale když se berou v potaz období, ve kterých se diaspory odehrávaly, tak se ani nedá předpokládat, že mezi původním obyvatelstvem území, na kterém se dnes rozkládá Izrael, a Židy na počátku dvacátého století nebude žádný rozdíl. Židé v diaspoře se hromadně začali vracet na území dnešního Izraele v období mezi roky 1882 a 1903 (první alija). Neřekl bych, že to tam bylo úplně klidné v průběhu 19. století a dříve, ale každopádně na začátku 20. století už začalo celkem vřít (skupiny jako Haganah apod., které teda nebojovali jen proti Arabům, ale i proti britským silám, které spravovali to území) a hned den po vzniku státu, byl Izrael napaden okolními státy, při které Arabové jasně dali najevo, že židovský stát v jejich okolí nestrpí.

K, jak ty řikáš, problému s přistěhovalci: Ke snaze o vytvoření vlastního státu Židy vedla nesnášenlivost ostatních národů k jejich menšině, ať už od vyhnání ze Španělska v roce 1492 po pogromy ve východní evropě a obecnou diskrimanci Židů. Sionistický směr už existoval před tím, ale s politickým sionismem v podstatě přišel Theodor Herzl a dokázal otázku židovského státu vytlačit na mezinárodní úroveň. Ty to popisuješ, jakoby se Židům prostě přestalo líbit počasí v Evropě a zachtělo se jim sluníčka. Ano, byli to přistěhovalci z jiných zemí, ale to protože Židé vlastně stát neměli a v ostatních zemích je nechtěli.

Tenhle rozpor, tedy jestli Židé mají žít v Eretz Yisrael, nebo zůstat "ve vyhnanství", existoval hlavně mezi jednotlivými náboženskými skupinami Židů, zjednodušeně mezi ortodoxními židy a reformními/liberálními/konzervativními židy, a to konkrétně v pojetí vyhnání. Ti ortodoxnější věřili v to, že vyhnání byl trest od Boha za jejich hřichy a že vyhnání a utrpení tedy má nějaký smysl, zatímco ostatní byli spíše podpůrci sionismu. O prostředí amerických Židů v předválečném a druhoválečném období, kde se zároveň tento rozpor objevuje, hezky píše například Chaim Potok.

Ano, Izrael je velice multikulturní stát, ale právě ta víra a předkové nejsou zanedbatelní, jelikož přece jenom to je i z části to, co Židy v diaspoře dokázalo udržet pohromadě. Vnitřní rozpolcenost Izraele spočívá hodně právě v náboženských skupinách a v klasickém politickém rozdělení ano, multikulturalismus tam určitě hraje nějakou roli, ale neřekl bych, že v rozpolcenosti národa zdaleka tu největší.

K termínu: Myslím, že v dnešním pojetí slova Arab je naprosto nevyhovující pro popis Židů, ale každopádně stejně jako muslim x Arab, tak žid x Žid.


17 lis 2012, 22:59
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2009, 18:33
Příspěvky: 408
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Nepopisuji to jakoby se židé jednoho krásného dne řekli "jé, jedeme do země zaslíbené" sbalili saky paky a vyrazili. Jen tohle jsem myslel že je (pogromy, potlačování) snad obecně známé a neni potřeba do připisovat do toho již dlouhého "wall of text" - asi se moc pohybuji v historických diskuzích :)

Jinak to máš velmi pěkně napsané.

Ale k té židovské soudržnosti a tváři. Po světě existuje mnoho židovských komunit, které jsou proti sionismu. Dokonce jsou i některé proti idee státu Israel ve své stávající podobě a přímo podporují Palestince.
Aneb skupiny, které jsou pohoršeny sionisty, kteří využívají židovské víry k prosazení svých ciílů. A to nejsou skupiny jen z arabského světa, ale také kupříkladu z USA. Dokonce máš i lidi, kteří zažili holokaust a jsou proti okupaci Gázy Izraelem, neb vědí jaké je to být utlačován.
A takové skupiny ti existují i uvnitř Izraele.

Když se do toho člověk ponoří hlouběji tak zjistí, že to vlastně neni tak jednoduchá tématika muslimové x židé, jak nám předkládají média.

Pojem Arab je dle tebe nevyhovující k popisu židů, ale sám házíš všechny křešťany, židy, i nemuslimy žijící v arabském světě pod termín Arab, z tvého textu vycházející jako synonymum pro slovo muslim ;). Stejně jako označovat araby jakožto jediné muslimy je problematické, neb mají velké zastoupení v dálné Asii. ;)


17 lis 2012, 23:46
Profil
Major
Major

Registrován: 28 srp 2010, 16:32
Příspěvky: 524
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Aha, tak to se omlouvám :)

Nemyslím si, že by těchto skupin bylo mnoho, ale pochopitelně Židé nejsou naprosto jednotní, už jenom kvůli různým kulturním pozadím a tedy existují i skupinky, kterým se nelíbí, kam to vše vede. Ty skupinky proti sionismu jsou myslím právě pozůstatky těch ortodoxnějších rodin/komunit, které vnímaly svojí existenci mnohem více z náboženského hlediska a obecně i v Izraeli jsou největší rozdíly právě v pojetí náboženství a v náboženských směrech. O skupinkách, které přímo podporují Palestince jsem ještě neslyšel, ale myslím, že spíš myslíš skupinky jako například Peace Now, které se spíše snaží o co nejrychlejší uzavření míru, na které tedy Izraelci pohlíží z části jako na propalestinské, i když to tak často není.

Ano, celý tenhle konflikt se ani zdaleka nezakládá pouze na klasických náboženských problémech, čímž se dostávám k další věci.

Já mluvím o Arabech jakožto o etnické skupině, stejně tak jako o Židech. Arab může být žid, stejně jako Žid může být muslim, tedy klasické rozdělení mezi termínem žid (malé ž), tedy vyznavačem Judaismu a termínem Žid (velké ž), příslušníkem etnické skupiny.


18 lis 2012, 12:20
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2009, 18:33
Příspěvky: 408
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Peace Now jsem neměl vůbec na mysli. Ale máš pravdu, že to nejsou skupiny, které by měli statisíce členů, ale spíš desítky tisíc. ;)

S těmi termíny se mi zdá, že to je nějaké pomatené. Ale je pravda, že v tomhle neni tak obecně jasno a často se používá jedno, či druhé takže se nelze moc přít kdo má víc pravdu, protože jí mame vlastně oba, záleží jak se to vezme. Chápu tak nějak co máš na mysli, ale tvá definice je místama matoucí :D

PS: Překvapuje mě, jaká zajímavá debata tu vznikla v tématu nadepsaném "Novinky.cz" :lol:


18 lis 2012, 19:04
Profil
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 17 dub 2011, 17:45
Příspěvky: 611
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
hele k této diskuzi se hodí toto přísloví: Názor je jako zadek, každý má nějakej.... Tím že se tu hadáte (možná moc silné) nic nevyřešíte, spíš děláte forum méně přehledné...

_________________
Per Mare, Per Terram

Challenges:
Nešika, Zkrvavené BB, Vítězství nebo smrt, a mnoho dalších....


18 lis 2012, 19:36
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Jasně, docela zajímavá a konstruktivní diskuse v tématu, které je na podobné názorové diskuse a flamewary prakticky přímo určené, dělá fórum méně přehledné :roll: Od toho je tu Tlachárna, aby se tu dalo podobným způsobem pokecat (a případně se pohádat), že maj lidi různý názory neznamená, že je špatně se o tom pobavit. Takže nemáš-li co říct, neříkej nic.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 lis 2012, 19:45
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... e&sid=4347

Cool, po Siri druhá věc, která se mi na ajfounu líbí :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


19 lis 2012, 12:55
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
tohle je tusim i na androida :) neni to spatne, ale v danou chvili ti nikdo nesmi volat :lol: :lol:


19 lis 2012, 13:29
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
http://www.eurogamer.cz/articles/2012-1 ... cnimu-boji

vubec bych se nedivil kdyby to byla pravda.


20 lis 2012, 10:28
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Celá ta kauza je dost divná a tak trochu postavená na hlavu, už by to Řecko měli konečně koupit Němci a udělat tam pořádek.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


20 lis 2012, 15:45
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
http://www.novinky.cz/krimi/285419-voja ... -lidi.html
Tipuju těžké zranění nebo smrt. Při nejlepším dezerce.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


21 lis 2012, 12:03
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
dezerce si nemyslim. spise to taky vidim na smrt nebo zraneni. libava neni zase tak velka aby se v pripade, ze by se ztratil od tama nevymotal behem dne sam.


21 lis 2012, 12:36
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 dub 2012, 09:33
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 6
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Třeba jen trénuje jak se schovat před termovizí... :)
Každopádně držim palce, snad to dopadne co nejlépe..

_________________
Začínám :-)
/ WE G18c - GP M16A3 - GP M4 CQBR /
* Friendly fire expert * Magnet na BB * Evropské směrnice * Do kulí *
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307


21 lis 2012, 12:43
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Je to dobrý! http://zpravy.idnes.cz/ztraceny-vojak-n ... zpravy_stk

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


21 lis 2012, 12:56
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Nemužu si pomoct ale to mi připadá nějaký divný.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


21 lis 2012, 12:59
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 25 pro 2007, 20:02
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Monty píše:
Nemužu si pomoct ale to mi připadá nějaký divný.


Proč? Je to výcvikový prostor? Někde se to naučit musí, bůh ví co přesně trénovali, nebo co měl za daný úkol. Možná jen poprvé zkoušeli nějaou teoretickou výuku v praxi. Orientace podle hvěz, kdo ví :-D
Teď se ztratil, příště to bude lepší. Ztratit se může kdokoliv, i takový specialista. Já bych to neviděl tak tragicky. Orientace a topografie je disciplína jako každá jiná, někomu jde lépe, jinému hůře. Třeba je to vynikající střelec, radista, kdo ví.

_________________
Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče.
-----------------------------------------------------------------------
STAR L1A1
CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun


21 lis 2012, 13:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3724
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
no pokud sis to přečet tak to je veterán z afganistánu,iráku takže žádný ořezávátko. Mohli by spíš napsat jestli ho vysadily jen v trenkách bez kompasu nebo něco měl.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


21 lis 2012, 13:20
Profil
Major
Major

Registrován: 30 dub 2012, 20:28
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Nepíšou tam že byl někde venku, jen že celej jeho útvar má za sebou nasazení v Bosně, Iráku a Ax. No prostě zas nic neříkající info, kdo ví co a jak cvičili a co byl průzkumák zač. Divný to je, ale těžko soudit.


21 lis 2012, 13:30
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 25 pro 2007, 20:02
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Monty píše:
no pokud sis to přečet tak to je veterán z afganistánu,iráku takže žádný ořezávátko. Mohli by spíš napsat jestli ho vysadily jen v trenkách bez kompasu nebo něco měl.

cituji:
"Pohřešovaný voják slouží u 102. průzkumnému praporu v Prostějově, jehož příslušníci absolvovali několik misí v Afghánistánu, Iráku či Kosovu"

"...Jeho příslušníci..." O tom, že zrovna on byl v afgánu nebo iráku se tam nic nepíše.Proto si myslím, že to byl spíše nováček v jednotce ve výcviku (nováček v jednotce, né v armádě), nebo prostě zkoušeli něco nového. A třeba si chtěl taky dát jen voraz :-D

edit: Jekub byl rychlejší

_________________
Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče.
-----------------------------------------------------------------------
STAR L1A1
CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun


Naposledy upravil Alfred dne 21 lis 2012, 13:33, celkově upraveno 1



21 lis 2012, 13:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán

Registrován: 12 pro 2010, 11:27
Příspěvky: 402
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Tady se přiklánim k Montymu...jako promiňte ale třicetiletej průzkumák ze 102. se ztratí? jako náhoda je blbec, ale tohle bych přiřadil nějakýmu bažantoj a ne chlápkoj co už by měl vědět co a jak :)
Ale jestli to je fakt tim že zabloudil tak klobouk dolu :)

_________________
Airsoft 18+
Upgrade 120 Max


21 lis 2012, 13:33
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 25 pro 2007, 20:02
Příspěvky: 726
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
Shav0 píše:
Tady se přiklánim k Montymu...jako promiňte ale třicetiletej průzkumák ze 102. se ztratí? jako náhoda je blbec, ale tohle bych přiřadil nějakýmu bažantoj a ne chlápkoj co už by měl vědět co a jak :)
Ale jestli to je fakt tim že zabloudil tak klobouk dolu :)


To že je mu třicet a že nutně musí mít zkušenosti bych nebral jako relevantní argument. K takové jednotce se můžeš teoreticky dostat kdykoliv během své vojenské kariéry, když o to požádáš a přeloží tě (pokud teda samozřejmě budeš vyhovovat).
A zapomíná se na psychologický aspekt toho výcviku. On může mapu ovládat skvěle, ale když se dostane pak do stresu, tak zmatkuje. To se stává, proto to tam trénují, aby se jim to stávalo ne cvičišti, ale né na bojišti.

_________________
Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče.
-----------------------------------------------------------------------
STAR L1A1
CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun


21 lis 2012, 13:35
Profil Zobrazit autorovy stránky
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: Novinky.cz
panove nevim jak u vas, ale u nas byl v noci takovy smog ze neslo videt na 20 metru (z okna jsem nevidel na auto ktere mi stoji pod oknem). Jestli to tam bylo stejne tak se vubec nedivim ze se ztratil. Urcit polohu podle mapy a okolnich kopcu ktere nevidim - no nevim. myslim ze kdyz clovek vidi prvnich 10 stromu kolem sebe a pak nic, tak se vubec nedivim ze se ztratil. a jediny byl proto, ze uricte mel nejaky stary mobil bez GPS a ostatni v noci dorazili podle GPSky v mobilu :-)


21 lis 2012, 13:56
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 1474 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 50  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz