Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 16:54



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 Protector 2012 
Autor Zpráva
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Protector 2012
Takové malé shrnutí akce protektor..
Naše banda (já,sleeper,bundesman,pantáta,dukat,linx) jela za hadžíky ( měli jsme celkem 2 použitelné zbraně- jeli jsme tam dělat divadlo né zabíjet). Po příjezdu nás Riggs přidělil do AL seramu (zapadlá vesnice kdesi v horách, kde doslova chcípla srnka) místo Khas Konaru(hlavní město provincie) což byla naše chyba ale nám to vyhovovalo. Stařešinou Al seramu byl Lembik, který svou roli plnil na jedničku a dělal vše pro to abychom si hru užili a vesnice fungovala tak jak má.
3 hodiny po začátku hry jsme (asi 3 vesnice) šli demonstrovat před bázi ISAF ale byli jsme odehnáni ze slovy:,,My chcem spát..“ Podle mě fail…
Další den dopoledne k nám dorazila patrola ISAF (CASF a nějaká jednotka z pick-upem a 50kou).CASF nám vytáhli a zakopali zapáchající srnu (Podle mě slušný výkon) zatímco nažhavená jednotka z pick-upem mířila a málem postřílela půlku vesnice).Poté jsme se rozhodli prozkoumat město a další vesnice.Ve městě jsme narazili na Mesenjaha a jeho krámek z megakosher gearem, taskforce7 dělající placky, ve městě byl také známý Cita který nám (herně) znásilnil kozu a tudíž jsme ho chtěli podříznout .Ve vesnici Sarkani jsme narazili na Šáfu (díkybohu mi nechtěl prodat čaj) a i v jiných vesnicích jsme měli sem tam známé (asi jako každý). Navečer k nám do Al seramu dorazili britové (sullivena) kteří nám ukázali vozdla, postavili žebřík a chovali se velmi přátelsky (nejlíp z celého ISAF).
V sobotu ráno jsme se poměrně značně nudili a tak jsem si vyrobil dřevěnou pušku a s tou po zbytek akce prudil ISA. Za sobotu se u nás neukázal jediný voják ISAFu a tak se většina obyvatelstva přiklonila na stranu talibanu ( jednoduše kvůli nudě, bodově netuším jak jsme na tom byli) a večer proběhl velký útok/demonstrace, při něm se nám podařilo zabít (nožem) Citu. Tím v podstatě celá akce ( pro mě) skončila (neměl jsme zbraň).
Bodové hodnocení akce:
-Perfektní organizace Afgánské strany (toi toi v každé vesnici), voda..
-Většina vesničanů se do své role skutečně vžila, fungovalo kino,kavárny, pošta
- Fajn parta ve vesnici
-Dementní přístup některých ISAFáků (tvářili se hustokrutě, mířili, když nevěděli jak dál tak přestali komunikovat)
- pěkný přístup ze strany CASF a britů ( snažili se, věřili nám)
- ISAF byl velkou část akce ,,zalezlý“ na bázi (jen z části problém ISAF velení – taliban asi útočil až příliš často takže ISAF nechodil ven, vesničani se nudili a tak se přidávali k talibanu – víc útoků na ISAF)

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


22 črc 2012, 16:52
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Takže, z pohledu druhé strany, konkrétně ISAF MPs - těch zlých Blackových fízlů :D

My jsme si akci vyloženě užili. ISAF základna byla epesní - strážní věže, plot, stany atd., skutečně zázemí, jaké se hned tak nevidí. Civilové zahraní naprosto skvěle, komu čest, tomu čest, skutečně asi nejlepší "utěrky", jaké jsem kdy na akci zažil. Na bráně jsme se fakt nenudili, demonstrace, podomní prodejci a různé podobné srandy na denním i nočním pořádku (tři hodiny po začátku, ergo ve čtvrtek 0300, jsem byl na bráně mj. já a o tom, že by někdo někoho vyhazoval s tím, že chceme spát, opravdu nevím...resp. vyhazovali jsme demonstranty všemožně, ale všechno bylo samozřejmě v rámci "hry" ;-)). Útoků na základnu moc nebylo, naopak, to pro mě bylo další velmi příjemný překvapení, že pistolníků s horkou hlavou a prstem na spoušti, co podobné akce dovedou totálně zkazit neustálým ostřelováním všeho, co se pohne (viz. třeba Lizard), bylo naprosté minimum. Přes den útoky na základnu prakticky nebyly, po nocích teda jo, ale to je podle mě naprosto v pořádku a musim říct, že ty boje měly sakra atmosféru. Ve střílečku se to zvrhlo až poslední noc, což se dalo čekat a nemůžu proti tomu říct ani popel. Ven jsem se dostal dvakrát, jednou na klasickou zatýkačku kamsi do lesa a jednou na velkou patrolu do Samocu, kterou jsem si sakra užil...čajovna a Abdul byly naprostá pecka :D

Čimž se dostávám k velkému mínusu téhle akce, který ji tedy pro mne absolutně neovlivnil, ale myslím si, že ji spoustě ostatních docela zkazil...těžké pasivitě běžných jednotek ISAF. Nebudu se tady šířit o tom, jaké to mělo důvody, každopádně to určitě nebylo tím, že by ISAF nemohl. Pokud jsem vše správně pochopil, tak cílem akce byla především interakce ISAFu s utěrkami, takže bych čekal neustálé patroly, procházení vesnic, kšeftování, získávání informací, pomáhání atd. atp., což podle mě vůbec splněno nebylo, ISAF většinu času seděl na zadku na základně, takže se obě strany nudily. Tady naprosto chápu Jacoba a postoj spousty utěrek, kdy se prostě dali k Talibanu, protože na ně ISAF dlabal. Tady vidim hrozně nevyužitýho potenciálu. Spousta lidí mi říkala, že nechápe, jak mě může na podobnej akci bavit dělat MPíka, přitom nakonec jsme si to fakt užili asi zdaleka nejvíc. Měli jsme dokonce povolené vycházky/vyjížďky v osobním volnu, nicméně vzhledem ke službám to znamenalo obětovat drahocennej spánek, takže jsme se nakonec bohužel nikam s klukama nedostali, což mě mrzí...jak kvůli nám samotnejm, tak kvůli Arabům, co si dali práci s přípravou (ještě jednou, komu čest, tomu čest) a pak na ně všichni kašlali.

Jedinou výtku k utěrkám bych měl ohledně toho excesu v sobotu večer, kdy jsme si ve chvíli, kdy iminentně hrozil masivní finální útok Talibanu, dovolili rozšířit perimetr za cestu (rozdíl cca 5m, možná ani to ne) a cestu uzavřít. Hergot, když se mi to nelíbí, tak to řešim buďto herně (demonstruju, vztekám se, sháním guvernéra atd.), nebo neherně (v klidu seženu organizátora a nechám ho to domluvit), ale neurážím se a neřvu na naše lidi něco o rozbíjení huby a podobně. V případě některých agresívních jedinců jsem z toho dostal pocit, že si spíš vylejvali frustraci z toho, že jsme jim povedenou obranou zkazili oblíbenou kratochvíli "vystřílíme ISAF základnu", která se na podobných akcích stává již dementní tradicí, než že by jim vadila uzavřená cesta a o pár metrů větší perimetru.

Sečteno a podtrženo...já jsem si akci opravdu užil, nicméně mám pocit, že ani jeden z hlavních cílů nebyl splněnej a pro spoustu lidí to určitě akci fest zkazilo.

A na závěr dotaz...byli jsme v Afghánistánu nebo Iráku? :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


22 črc 2012, 21:04
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
To jsem tam ve čtvrtek v noci slyšel ale bylo to asi vytažené z kontextu, možný to byl vtip..(prostě takový ten útržek když se tam pořvávalo).
Jako osobně teda čekám velkej hate ISAFu za to nechození ale já už na to kašlu z akcí si budu brát to nej, tyhle velký chyby stejně nedokážu ovlivnit..

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


22 črc 2012, 21:31
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 13 bře 2009, 10:29
Příspěvky: 995
Bydliště: RACOON CITY
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Griffon píše:
.........že jsme jim povedenou obranou zkazili oblíbenou kratochvíli "vystřílíme ISAF základnu", která se na podobných akcích stává již dementní tradicí ........?:D

Proč. Můžou si udělat spousty zářezů na pažbách a pak se s tím chlubit. Posledních pár let už lidi na straně armády neumí noc dělat herečky a je to škoda a podle toho ty akce taky vypadají :cry: . Na této akci jsem nebyl a tak se omlouvám že jsem se sem připletl.


22 črc 2012, 21:35
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Ja jako obchodnik s jablky z vesnice Samoc akci moc uzid, pred isaf zakladnou prodat 4kila jablek a malem zabit za to, ze se mi jedno zkutalet pred branu, ale uspesne vyresit a dostat jabko spet.

3x Vyhrat mysi zavody a vydelat 106Kc, za to koupit moc chudna vecere a koukat na film 9 rota. vymenit take zapadni ukrajinska mena za diamanty a byt moc moc bohaty!

Americky vojak hodny, obcas koupit jablko, jindy dat cigareta ci zvykacka, ale ne moc videt a chranit nas, ja jednou zranen v taxiku na nekty nekdo zakerne zautocit.

-----------------------------------------------------
BTW: chyby v textu jsem napsal zamerne.
-----------------------------------------------------

Griffon: jeden z naseho tymu se pred par mesici vratil z mise v Afganistanu, nalezite nas poucil jak se mame chovat, ale neslo vse 100% implementovat.

Nas tym byl v sobotu pred branou (cca 14hodin tesne po vyreseni hrane nehody u zakladny), modry tranzit naproti brane, z neho sly arabsky pisne, my jsme sedeli u vodnice a jeden si v kresle brousil macetu. Co jsme koukali, tak z nas byly lidi v obrane docela vyjeveni :D.

Videl jsi nas? Ja vedet, ze jsi na protektoru, tak bych s tebou strasne rad pokecal, kdyz jsme se jeste ani osobne nevideli. No skoda, kdyztak nekdy jindy.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


22 črc 2012, 22:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
No do prčic, jak při jablkovym incidentu, tak při broušení mačety jsem byl na bráně, stačilo udělat pár kroků a podat si ruku :D Jinak v Samocu jsem byl na tej patrole, jak jsme našli kalachy a sebrali za to jednoho člověka...fotil jsem se tam se dvěma utěrkama, pak jim dal jako bakšiš žvejkačky a pak "prohledával" čajovnu :D

Edit: Jo a na myších závodech jsem projel dvacku, ale fakt o kousíček, vsadil jsem na černou potvoru a ona to přeskočila tak o půl vteřiny pozdějc :cry:

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


22 črc 2012, 22:19
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008, 13:41
Příspěvky: 682
Bydliště: Mělník
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Griff: Jé, já se zdravil akorát s Kajkym... kdybych věděl že tam jsi, mohli jsme si říct aspoň "čáu" :mrgreen:


Jinak jako obyčejnej pěšák můžu říct že jsem akorát poslouchal rozkazy, takže nemůžu hodnotit kdy a kam se mělo chodit...
Ono když spousta lidí moc nehraje a z tý "hlavně" nemá tak staženou prdel jako by v reálu měl, tak se pak hraje i to divadlo z naší strany špatně, já osobně jsem ale žádnej větší problém nezaznamenal.

V pátek jsme se byli podívat v Heratu a v nějaký další díře nasbírat + body. Vesničky fakt pěkný...
Většinu času jsem ale strávil hlídáním perimetru na Valhalle či v jiný díře...

Nejvíc mě dostal nějakej "ármy" klučík co nás v naší nepřítomnosti vystřídal při bránění perimetru.
No nenapadlo ho nic jinýho, než si hrát s ovladačem od nástrah a jednu "omylem" vyhodit do vzduchu. Kdyby blbec zmáčkl špatný, mohl taky odpálit sebe.:lol:
("Co asi udělá, když zmáčknu tohle tlačítko...")

_________________
Johny Perez


22 črc 2012, 22:37
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Jooo, o tom jsem slyšel od Kajkyho, že vám nějakej expert odpálil Claymoru...nemálo jsem se smál :lol:

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


22 črc 2012, 22:43
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
No jeffa jsem viděl ve čtvrtek v Khas konar ale zrovna jsme valili kouknout se do bazaru co tam měl Jarin a Mess..tak jsem se ani nezastavil...
Možná by bylo lepší kdyby odpálil sám sebe..

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


23 črc 2012, 09:03
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Vybavenost vesnic (co vim):

Obecne:
- posta ve vsech vesnicich
- pujcovny kol
- taxi sluzby
- pohrebaci
- autobus (MHD mezi vesnicema)
- televizní a mediální agentura Alcudira
- noviny Islam Today (2x denne vychazely s komentem aktualniho denni na akci)
- ToiToi v kazde vesnici (v sobotu vycisteno)
- pitna voda v nadrzi cca mezi Heratem, Khas Konarem a samocem


Khas Konar
- kancelář guvernéra
- místní pobočka policie, místní stanice technické kontroly pro vozidla
- největší mešita v provincii
- afgánská restaurace
- vývařovna (afgánský bufet)
- gulášovna
- stánek s plackami a bramboráky
- rozvoz pečiva po vesnicích (každé ráno akce čerstvé pečivo rozváženo do všech vesnic)
- kuřárna vodních dýmek
- army bazar
- herna s Play stationem
- golf range
- pošta
- sídlo rozhlasu
- sídlo novin Islam Today
- základna charitativní organizace

Herat
- afgánská restaurace
- kasíno
- kino
- opravarenska dilna pro motorky
- peceni placek
- pošta

Al Seram
- namezni delnici
- pošta

Dabu
- cajovna
- pošta

Samoc
- kasino
- boxerský ring
- cajovna
- kino
- mysi zavody
- pošta

Sarkani
- pošta

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


23 črc 2012, 09:36
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Fakt mi štve, že jsem se prakticky nedostal ven, ale obětuj jediný čtyři hodiny spánku, co máš k dispozici :D A přitom Khas Konar jsme měli kousíček...

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


23 črc 2012, 12:31
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
No to mi řikalo i dost lidí minule (co nemaj vozidla) že byli furt na věžích, že se do vesnic vůbec nedostali a když už tak max do jedný, dvou...A přitom každá ta vesnice byla jiná...

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


23 črc 2012, 12:47
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Njn, tohle je prostě nedomyšlený, no...jak říkam, my to povolený měli, dokonce jsme si mohli vzít i vozidlo, ale absolutně na to nebyl čas, nedostal jsem se ani do Khas Konaru, natož potom abych si ty vesnice třeba prohlídnul všechny a nějakej čas tam pobyl...

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


23 črc 2012, 12:55
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2010, 15:53
Příspěvky: 736
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Měli sme jet na Protector, ale po těžkém rozvažování dostala přednost akce Antropoid, a vůbec toho nelitujem :-)

_________________
If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!


23 črc 2012, 15:25
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 17 říj 2008, 18:28
Příspěvky: 144
Bydliště: The villige of Dražejov
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Bohužel, byli jsme za stranu ISAF AČR kontingent a akci jsem si užil až ve chvíli kdy na nás velení dlabalo, nechalo nás sedět v baráku 30m od linie celý odpoledne a my si zajišťovali okolí. Zastavovali jsme a prohledávali utěrky, podle mě takhle se měl Protector vést, reakce na nás byli skoro s nadšením, spousta jedinců prý byla prohledávána poprvé apod.
Když jsem toto řekl velení co mi řekli? "Ty se jako kamarádíš s utěrkama?" nebo nesmyslné střílení krutopřísných Pražských "speciálů" do všeho co se přiblížilo k pásce se slovy "má vidět pažbu", bohužel skupinku jsem prohledali 5min před tím a měli pouze camel na zádech, reakce na moje výtky? "ty myslíš že se to tu sere kvůli dvou lidem?"
Pokud sledujete FB, diskuzi o praktikách ohlední výslechů jste již četli, za mě mám sto chutí poslat fotky, jak kluk leží 2h na dešti v bahně, na hlavě pytel a okolo něj máničky se 150kg a v rukou obušky. Být to kluk od nás okamžitě voláme policii.
Bohužel výjezdy za AČR praktikovalo jen cca 4 jednotky, ostatní jsme MUSELI hlídat díry proti myším. Jediná procházka pro nás byl již zmíněný barák. Reakce velení, když jsem říkal přesně toto co všichni píšou, "teď na vás nemám čas".
Podle mě velení stálo za pikaču, jedna frekvence pro 100lidí (a snažte se domluvit jak chcete, já si klidně zalezu do baráku a neposlouchám).
O nějaké patroly, hlídky, stanoviště apod. to jsme si mohli nechat zdát.

Velmi lituju jejich přístupu, akce měla naprosto jiný potenciál, bohužel to asi nepochopili.

_________________
Člen: 69. Jednotka Speciálních Sil Strakonice - http://www.69jss.cz
[Last man standing],[Koumák],[Specialista na krycí palbu],[Kutil]


24 črc 2012, 05:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
No nás vůbec neprohledali, ani jednou...
Zrovna na výslech jsem se těšil - minulý rok jsem se tam nedostal tak jsem doufal že tentokrát se mi poštěstí..tak asi můžu být rád že se nepoštěstilo...
K nám se žádný info o úrovni výslechů nedostalo..každopádně pokud to bylo nějaký špatný tak by asi bylo fajn kdyby lidi co to ,,útěrkám" provádělo už příště nemohlo jet..

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


24 črc 2012, 09:27
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 17 říj 2008, 18:28
Příspěvky: 144
Bydliště: The villige of Dražejov
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Podle mnohých to drsný bylo. Možná se teďka kaju za mojí pasivitu. Jak říkám, být to kluk od nás apod. určitě bych to řešil. Nechápu úroveň masochizmu, že na airsoftové, ano, ne milsim, akci se nechá takto ponižovat. Chápal bych vsazení do vězení, hodinu jej prudit, nechat na odiv a pak jej pustit. Ale kluk tam ležel, zpoutaný ruce za zády, pytel na hlavě, na zemi, kdy všichni utíkali pro GTX, do stanu apod. jak pršelo a oni ho tam nechali v tričku min.2 hodiny koupat.
Trapnost jedinců zakrytých v kuklách celý víkend mi opravdu nepřišla normální. :roll:
Jinak diskuze je na FaceB**ku pod skupinou CASF...

"opraveno :) " Bohužel mě nejde v práci FB, proto to bylo bez ověření

_________________
Člen: 69. Jednotka Speciálních Sil Strakonice - http://www.69jss.cz
[Last man standing],[Koumák],[Specialista na krycí palbu],[Kutil]


Naposledy upravil Wosa dne 24 črc 2012, 13:17, celkově upraveno 2



24 črc 2012, 11:05
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008, 13:41
Příspěvky: 682
Bydliště: Mělník
Nový příspěvek Re: Protector 2012
CASF !!!.... díky tobě jsem hledal a vlezl na nějaký pojebaný webovky "áčkařů"...

_________________
Johny Perez


24 črc 2012, 12:31
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Jo no jo on to admin špatně napsaný, ale mě to teda došlo...

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


24 črc 2012, 13:07
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008, 13:41
Příspěvky: 682
Bydliště: Mělník
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Ještě jeden konkrétní případ z osobní zkušenosti.
Seděl jsem v díře a kontroloval perimetr, cca 10 metrů za páskou stála dodávka a začali se kolem ní srocovat lidi s dost podezřelým chováním, na něčem se domlouvali a následně si začali něco tahat z kapes a vyměňovat si to. Celý jsem to pozoroval na dálku pouze přes ACOG. Následně se všichni sebrali, nasedli do dodávky a odjeli.

Zahlásili jsme do éteru pro jednotky venku podezřelé vozdilo (popis + SPZ) s požadavkem o zastavení a prohledání...

Co se dělo potom už vim jenom z radiokomunikace a nechtěl jsem tomu věřit...

Zde komentář z fb jednoho ze zasahujících proti vozidlu....
Věkoslav Šmikmátor píše:
Jeden velký příklad za všechny je, když bylo zastaveno a prohledáno podezřelé vozidlo u města... Byla nalezena pyrotechnika, proto bylo auto zajištěno spolu s posádkou... Chvíli to bylo v pořádku, dokud se nezačala sbíhat celá vesnice, sedat si před auta, skákat po autě, přetahovat se se zasahujícím teamem, vrchol byl když jeden vesničan naskočil do auta a začal se prát o klíče v zapalování... No prostě křišťálovej airsoftysmus nejhrubšího zrna... Spousta lidí ani nevědělo proč to dělá, ve finále se proti postavila i ANP...


Věkoslav Šmikmátor píše:
Jindřichu, představ si že někde ve městě v Afghanistanu oznámíš místním že ve vozidle je VBIED, či něco podobného... Myslíš že začnou běhat kolem a že chcou vidět důkazy a ve finále začnou do toho auta nasedat? Začnou si sedat před auto? Ne, spolupracují a jdou pryč... K tomu pomáhá ANA/ANP..



Brečí se že bylo málo kontrol a zastavování, pak u podobnýho zásahu se sehraje takle trapný divadlo... Vůbec by se nemohli divit, kdyby ta zasahující jednotka se začala bránit střelbou, jenže to by se pak taky brečelo, tak teda jak si to představujou ty lidi?

_________________
Johny Perez


24 črc 2012, 13:22
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Abych to řekl politicky, tak ti hustokrutoři s kuklama byli krajně nesympatičtí i mně.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


24 črc 2012, 13:26
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Johny: Ahá takže nakonec byli špatný vesničani (což je klidně možný bylo tam hafo lidí a volů tam bylo taky dost)..kvůli tomu jste skoro nejezdili ven..nebo jak jsi to myslel?

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


24 črc 2012, 13:34
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008, 13:41
Příspěvky: 682
Bydliště: Mělník
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Vůbec se nebudu pouštět do nějakejch sporů "kdo za co mohl".
Ty důvody proč se tolik nejezdil se rozebíraj na jinejch portálech, těmahle plačkama se stejně nic nevyřeší.

Každej tu akci má takovou, jakou si ji udělá. Já byl loni taky za vesničany, 4 dny, kompletně beze zbraně nebo jakýkoliv touhy si jít prásknout a dělat nesmyslný problémy ISAFu jenom protože se nudim...

_________________
Johny Perez


24 črc 2012, 14:11
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
No to jsem na tom přesně stejně...na protector se jezdí hrát divadlo..
ok necháme to bejt..

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


24 črc 2012, 17:58
Profil
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 03 úno 2009, 17:18
Příspěvky: 629
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Tak něco taky přihodím do mlýnku

Byly jsme průzkumná jednotka, kde naším cílem byla vesnice Sámoc. V první ´řadě chci vyzdvihnout vesničany kteří to hráli moc dobře. vyrazili jsme ve ctvrtek vecer prez noc se dostali priblizne k vesnici kde sme prespali a ráno okolo 3 pul 4 sme se zacali zakopávat. udelali sme si lezeni priblizne 100 metrů od vesnice a chodili do místních rozbořených baráku na průzkumy odkud bylo nádherně vidět na vesnici a dění v ní. Velení nás následně přesunulo na průzkum cistérny s vodou kde sme chvíli hlídali. Vesničani byly všichni v pohodě s některými i dobrý pokec. Ohledně spojení s velením nic moc máůokdy jsme se dovolali. Když sem následně přišel na velení nestačil jsem se divit. Nikoho nezajímalo hlášení nikdo ,,neměl čas" jako by jsme neexistovali. Chování některých namyšlených MP bylo do nebe volající a to ani nemluvim o některých hustopřísných mariňácích vážících přibližně 150kg který přijeli k nám k cistěrně s vodou jen natočit do petek a na všechny bezdůvodně mířili a chovali se naproste příšerně k vesničanům. Jediný co velení na základně od nás zajímalo bylo to že chtěli přetáhnout nějaké obrázky nahých holek z mobilu do notebooku. Ohledně chování k tomu zajatci si také myslím, že to bylo přehnané. Za mě docela zklamání nevím jak to vidíte vy ale čekal jsem lepší velení. Jinak zázemí bylo pěkné a vesničani si to asi také náramně užili ;). i když aktivita ISAF do vesnic byla podle mě dosti mizivá ale to je zas o rozkazech a velení.

_________________
my neustoupíme.....průzkum pičo
http://www.hpkolinec.webnode.cz

Hloubkouvý průzkum Kolinec


25 črc 2012, 08:44
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2009, 18:33
Příspěvky: 408
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Na akci jsem nebyl, ale mluvil jsem s lidma co tam byli. Měl bych dotaz, zda-li někdo ví, jaký smysl měla židovská osada? Či jejich herní ztvárnění? Sice v Afghánistánu nějaké to procento žilo (od roku 2005 tam žije pouze jeden člověk židovské víry!), ale pochybuji, že se oblékali do stejného hábitu jako v Izraeli.


25 črc 2012, 17:59
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Protector 2012
To byl jen takový výstřel ( prostě banda lidí co chtěla být zajímavá a nějak se jim tam podařilo dostat), pěkně blbej podle mě...

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


25 črc 2012, 19:00
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Lejk -> "Chování některých namyšlených MP bylo do nebe volající" - mohl bys konkrétně, prosím? :) By mi zajímalo, co jsme zase údajně provedli tak strašně ošklivýho...

CrocHunter -> Well, někteří lidé si to asi prostě spletli s maškarním.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


26 črc 2012, 09:05
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 03 úno 2009, 17:18
Příspěvky: 629
Nový příspěvek Re: Protector 2012
gridde o tobe nebyla vubc rec myslim toho ,,hustoprisnyho" typka v ACU a černá taktika co si tam honil ego :D jako jak tam vsehcny buzeroval hrsal si na dulezityho a pak zacal rozkrikovat kdo mu dojde do auta pro notas na parkoviste no ten byl dost :D...

_________________
my neustoupíme.....průzkum pičo
http://www.hpkolinec.webnode.cz

Hloubkouvý průzkum Kolinec


26 črc 2012, 10:23
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Protector 2012
Ten chlap je muj současnej velitel, má toho odježděno víc než my dva dohromady a sakra si ho vážim. Mam tě rád, ale pořádně si rozmysli, koho budeš na internetech pomlouvat.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


26 črc 2012, 12:50
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz