Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 15:56




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 256 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
 3. světová válka 
Autor Zpráva
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Krezz píše:
vanhouten píše:
co se tyce obecneho postoje cechu k valce a boji tak bych rekl ze to je snad horsi nez u frantiku. ti jdou bojovat a pak to vzdaji, u nas by ani nesli bojovat :-D (...joke)

No ja si hlavne kladu otazku proc jit bojovat? Ano v pripade napadeni jineho clesnkeho statu jim jit na pomoc, tomu rozumim, souhlasim stim. Avsak proc jit bojovat do iraku? Nevidim zde zadny racionalni duvod. Afgan? Dobra muzete to nazvat hrozbou globalniho terorismu, ale uprime opravdu jsou ty rizika pro nasi zemi takova, ze je nutne kvuli tomu utracet takovy prachy?

//studuji finance a zrovna se ucim verejny finance, takze to jen abyste pochopily proc stale resim prachy, protoze armada je zatim pekna black hole na prachy.


1) Proč jít bojovat? Třeba proto, aby jednou ta válečná vřava nebyla u nás. A válka s terorismem jaksi nemá, hlavně z jejich strany, žádný Ženevský konvence. Představa, jak třeba v Praze zasahuje třeba URNA na Václaváku proti machometánům, kteří se chystají na cestu k aláhovi a chtějí si s sebou přivést otroky........
2) jako ekonom, by ses možná měl ptát jinak. Armáda nemusí bejt černá díra na prachy. Proč třeba v afgánu nenasadíme Alcy? Stejně leží v hangárech a tam by se jejich nesporné kvality ukázaly. A co by se stalo pak? Zájem armád NATO a jiných - to se rovná práce pro spoustu českých dělníků, snížení nezaměstnanosti a výdajů na podpory a také přínos financí do státní kasy.
Co říkáš, nešlo by to i takhle? Reklama pro náš průmysl? Proč ne!!!


07 čer 2011, 10:45
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
vlkodlak972 píše:
Armáda nemusí bejt černá díra na prachy.!


ona cerna dira je, ale jinak nez klasickou ekonomickou cestou. ty tunely a predrazene zakazky bohuzel maji svuj podil na tom jak se veci okolo financovani armady maji, coz je hodne smutne.


07 čer 2011, 10:54
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Ale jasně, že je naše armáda černá díra na prachy. Jenže tu z ní udělali politici. A bude to tak i v jiných státech.
Mezi náma, ono to celosvětový tažení proti terorismu je taky nejspíš jen zástěrka, aby zbrojařský lobisti měli zajištěnej trvalej přísun peněz ze státních rozpočtů. Ale lidem se musí přdhodit něco, s čím budou víceméně nadšeně souhlasit.


07 čer 2011, 11:14
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
1. Fakt ze se islam rozsiruje je pravdivy, stim souhlasim, avsak zeptam se jinak. Predstavte si uplne teoreticky nesmysl, u nas budou nejaci extremisti, bude jich hrstka a zacnou vrazdit lidi jineho statu, potom vam pred barak spadne par bomb a co stane? Budete sedet a koukat? Pravdepodobne nikoliv a za mrtve z vasi rodiny se date k extremistum a pujdete vrazdit vrahy. Cili ono to neni tak cerne nebo bile, to ze se bojuje proti terorismu ma sekundarni efekt, mrtvoly tech, kteri mrtvy byt nemeli a z toho plyne vice muslimu nasledujicich tyhle magori, uprime se jim nedivim.
2. jako ekonom ti musim rict ze tohle je rize tva teorie a bylo by nutne ji spocitat s urcitym predpokladem, kolik by vlastne museli tech letounu prodat aby se to vyplatilo. Nejsem si jist zda by se to vubec vyplatilo, takovato reklama by levna nebyla, stala by jak lidske zdroje (ktere v operacich nejsou levne), tak jine vzacne zdroje.
3. armada cernou dirou na prachy je a to se nezmeni. Reknu to rize ekonomicky, srovnejte si vas subjektivni uzitek s rozpoctem ministertva obrany a reknete mi jestli ty penize byste jim dali za to co oni davaji vam. Ja teda nikoliv, v okamziku kdy by doslo ke konfliktu me nezachrani a pokud zadny konflikt nebude, potom mame stale spoustu zbytecnych utvaru a rezavejiciho vybaveni v garazi.
4. opravdu si myslite ze irak byl valkou ktera byla v zajmu ceskych obcanu? Vlastne v cim zajmu vubec byla? Americani tam sli nicit zbrane hromadneho niceni a nasli krabici granatu a zvedla se vlna lidi kteri tvrdili tohle je neopravnena okupace naseho uzemi. Nemeli snad pravdu? Ja bych rekl ze ano, bez dukazu a faktu americani na vlastni pest spustili akci, ve ktere mimo jine umira spousta civilistu. Byt muslim a oni me strileji spoluobcany, uz je du vrazdit aniz bych hlasal fanaticke nesmysli.
5. lide casto radi hazou spinu na ty nahore, ale nebudte naivni, ono nase veleni armady taky nedostalo suchej chleba do vlastnich kapes. Uprime opravdu byste lidem s frckama na ministerstvu obrany dali dalsi penize danovych poplatniku? Ja teda ne.


07 čer 2011, 12:06
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 pro 2010, 12:16
Příspěvky: 199
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
1, Na Islám mám svůj názor, bohužel kvůli jistým věcem ho tu publikovat nebudu, stejně jsem na tom, co se týká Afriky. Co se týká USA a dalších „exportéru demokracie“ strkají nos, do čeho jim nic není. Řešení není vysílat vojáky do zahraničí v rámci boje proti terorismu, protože to není, ač jsme o tom přesvědčovaní, hlavní problém. Největší problém je momentálně politika EU, hlavně co se týká přistěhovalců a vštěpování multikulturní společnosti, která stejně nefunguje, my ustupujeme a cizinci toho zneužívají.
2, Armáda je černá díra, stejně jako celá ČR ale za to můžou politici. Rozkrádá kdo může, uplatky jsou tu zcela běžné a nehledě na to, že se tu vše řeší od stolu a to je nejen obrana ale i vnitro, školství, doprava atd...

_________________
Dulce et decorum est pro patria mori. Horatius

Perky: Sběratel hmyzu, Banzai!, 1 z 300, Speedy Gonzales, Tancuj!, Vítězství nebo smrt, Terminátor, Člen strany


07 čer 2011, 13:05
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Jako, hlavně že všichni čecháčci řikaj, jak by se na nás ostatní země stejně vykašlaly, kdyby šlo do tuhýho...a vy byste se tomu vážně divili? Když většina národa má tenhleten čecháčkovskej přístup ve stylu "proč posíláme naše vojáky na druhej konec světa, nemá to žádnej důvod, v našem zájmu to není, vždyť slouží jako žoldáci cizích mocností, proč na to utrácíme naše peníze, co z toho budeme mít my a bla bla bla bla bla"? I kdyby to pro nás vůbec žádnej smysl nemělo (což není pravda, vanhouten to řekl dobře), tak jsme jednou členy NATO, spojenci nás tam potřebujou, tak tam naše vojáky pošlem, je to naše povinnost vůči spojencům, takhle prostě vojenský spojenectví fungujou a tečka. Pokud chceme, aby nám případně v budoucnu pomohli, až bude potřeba, tak si to musíme něčim zasloužit. Nemůžete si proboha myslet, že je možný nic nedělat, všechno prošvejkovat a přitom něco dostávat zadarmo, přesně protože si tohle velká část Čechů myslí jsme tu v takových sračkách. Do hajzlu kdy už tady konečně lidi pochopěj, že nic neni zadarmo, že aby člověk něco dostal musí něco jinýho obětovat, a že pokud bude procházet životem se skloněnou hlavou a vztekle syčet večer do půllitru jak je svět nespravedlivej, tak nikdy ničeho nedosáhne? Když jsme měli možnost našim spojencům vyjít vstříc aniž by nás to cokoliv stálo (resp. blbej kousek lesa v Brdech no), tak to posranej socialistickej čecháčkovskej plevel v tomhle státě udupal právě tímhle způsobem, že jakože my z toho nic moc mít nebudem, tak proč bychom to dělali žejo. Nikomu z těch lidí nedocházelo, že je to služba spojencům, kterou nám oni v budoucnu oplatí, až to budem potřebovat. Tak se teď nevztekejte, že až půjde do tuhýho, tak je tu riziko, že se na nás spojenci vyserou. Kdyby to bylo na vás, tak byste se na ně vysrali totálně. Až budem schopný stát na vlastních nohou, tak můžeme začít uvažovat o tom, co je pro nás výhodný a co neni, vystoupit z NATO, vystoupit z EU a bejt sami za sebe tak, jak to pro nás bude nejlepší. Zatim na to nemáme a jsme závislí na jiných, tak je holt potřeba občas posloužit jim, aby oni zase posloužili nám.

A je zajímavý, kolik se najde lidí, co na jednu stranu tvrdí, že naše armáda je černá díra na peníze, že by zahraniční mise a koneckonců rovnou i celou armádu zrušili, ale pak vykřikujou, že USA válčí proto, aby vydělali peníze.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 čer 2011, 13:47
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Griffe prijde mi ze si dost najivni, ty vazne v dobre vire veris, ze kdyz budem posilat vojaky do kdejaky prdele ze nam pak USA vesele prijde na pomoc. Predstav si situaci kdyby rusko vytahlo do evropy. Ses si tak jistej ze USA prispecha na pomoc ceskemu statu? V cely slave by riskovalo jadernou valku? Asi by to tak vesely nebylo. A pomahat spojencum? Pokud si pamatuju USA vytahlo do iraku bez povoleni, na vlastni triko. To nemluvim o tom, ze ta valka byl totalni nesmysl a jen ukazala jak vsechny ty radoby spojenecky organizace jsou nahovno kdyz USA nedokazali zabranit v utoku. V podstate jen ukazali ze jsou maj hezky polstrovany zidle, z kterych muzou hezky sledovat jak si USA bude delat co chce a kdy chce. Zijes v iluzi ze za vsechno co das neco dostanes, ale tak to opravdu neni.

Radar byl naopak velkou provokaci rusu, takze to nebylo tak jednoznacny jak se tu snazis tvrdit.

Srovnavat nasi ekonomiku a ekonomikou USA je mimo misu. To ze nekteri z valky profituji neznamena ze vsechny koalicni staty profituji.

Tvuj nazor ze mame vystoupit az budem sobestacni je uprime uplne k smichu. Asi ti vubec nedochazi jake dopady by to pro nas jakozto masivne exportni zemi melo.


07 čer 2011, 14:08
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
A co jinýho nam podle tebe jako zbejvá? Jako pokud spojencům pomáhat nechceme a od nich pomoc vlastně neočekáváme (protože se na nás "stejně vyserou"), proč bejt vůbec v NATO? Aha, asi proto, že i kdybychom všechny prachy co stojí zahraniční mise investovali do výcviku/výzbroje/vybavení, i kdybychom na armádu dali dvojnásobek peněz co teď dáváme, nikdy nebudeme schopní postavit armádu takovou, aby v případě nějakého vážnějšího průseru vydržela déle než pár dnů. Na to prostě nemáme, to je fakt a tudíž nám nezbývá než si udržovat co nejlepší vztahy se silnými spojenci a doufat, že nám zachrání zadky, až to bude třeba. Jasně že je tu možnost, že nás v tom stejně nechaj, ale každej náš člověk na zahraniční misi, každá naše pomoc jim pravděpodobnost, že ta možnost nastane, alespoň o trošku snižuje. Radar by jí bejval snížil docela zásadně, protože už by to nebylo "hele, my s nima máme nějaký smlouvy, to bychom jim asi měli pomoct co?" ale "na jejich území je naše základna, chraňte jí kurva!"...už jenom fakt, že převálcovat naší zemi by znamenalo prakticky zaútočit na vojenskou základnu USA by myslim fungoval jako slušnej faktor při rozhodování, jestli se do nás pustit nebo ne.

Radar byl provokací Rusů...no a co? To jsme zase u toho, že ty bys nejradši abychom sklonili hlavy, do ničeho se nepletli, nikoho hlavně nenaštvali a mohli tady v klidu žít naše posraný životy...takhle svět nefunguje sakra, s timhle přístupem to tahle země nikdy nikam nedotahne! Musíš si vybrat stranu a bejt připravenej za ní bojovat, jednou jsme členi NATO a EU, chceme se řadit do západního světa, tak holt je třeba počítat s tim že nás kvůli tomu Rusové budou mít o něco míň rádi...zase je to něco za něco, lepší vztahy USA za cenu horších vztahů s Ruskem jsou myslim velmi dobrej obchod, dobrý vztahy s Ruskem už jsme vyzkoušeli a bylo z toho 40 let zasranýho komunismu.

A nesrovnávám naší ekonomiku a ekonomiku USA, jen říkám, že válka může být ekonomice válčícího státu prospěšná, jen se to holt musí umět.

A ty si upřímně ještě jednou přečti, co jsem napsal a jaký je můj názor. Napsal jsem, že pak by se o tom dalo uvažovat, nikoli že by to byl dobrý krok, důsledky toho si uvědomuji velmi dobře...ekonomiku totiž studuju (mimo jiné věci) taky, akorát nemám potřebu se tím tady ohánět a dělat ze sebe kdovíjakého experta. Mimochodem, na jaké univerzitě ty svoje finance studuješ?

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 čer 2011, 14:42
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Griffon píše:
A co jinýho nam podle tebe jako zbejvá? Jako pokud spojencům pomáhat nechceme a od nich pomoc vlastně neočekáváme (protože se na nás "stejně vyserou")...

to je sice pravda, ale opravdu to riziko za to stoji? Je vhodne srat rusi kteri jsou za dvermi a lizt do prdele americanum kteri jsou tisice kilometru daleko? Prijde mi ze to vidis cerne nebo bile, ale takove veci obvykle nejsou. Ja netvrdim ze to ma snadne reseni, neznam ho, ale tohle reseni rozhodne nebude, jelikoz v okamziku kdy by radar zmizel z mapy pri valce, USA uz by nemeli moc padne duvody nas branit a v pripade ze by se tak stalo, bylo by pro ne vyhodnejsi sednout k jednacimu stolu nez jit do stretu s ruskem, ktery by neskoncil dobre pro nikoho.
Griffon píše:
Radar byl provokací Rusů...no a co? To jsme zase u toho, že ty bys nejradši abychom sklonili hlavy, do ničeho se nepletli, nikoho hlavně nenaštvali a mohli tady v klidu žít naše posraný životy...

Je rozdil premeslet a jit do vseho po hlave, navic ti asi nemusim vykladat ze rusko je pro nas hospodarsky daleko vyhodnejsi partner nez spojene staty.
Griffon píše:
A nesrovnávám naší ekonomiku a ekonomiku USA, jen říkám, že válka může být ekonomice válčícího státu prospěšná, jen se to holt musí umět.

Nejde o umění, ale o to jak ten stat ted vypada, na jaky prumysl a sluzby se orientuje, jake ma zdroje to at verejne ci soukrome...tohle je krapet komplikovanejsi nez rict valka muze vest k hospodarskemu rustu, je tam taky druha strana ze muze nest minimalni vynosy za velke naklady.
Griffon píše:
A ty si upřímně ještě jednou přečti, co jsem napsal a jaký je můj názor. Napsal jsem, že pak by se o tom dalo uvažovat, nikoli že by to byl dobrý krok, důsledky toho si uvědomuji velmi dobře...ekonomiku totiž studuju (mimo jiné věci) taky, akorát nemám potřebu se tím tady ohánět a dělat ze sebe kdovíjakého experta. Mimochodem, na jaké univerzitě ty svoje finance studuješ?

Experta ze sebe nedelam, napsal sem to pouze proto aby tady nekdo neprisel stim ze zase nekdo resi prachy :D Pokud studujes tuto oblast, tak mi vysvetli jak muzes rict ze by za nejakych podminek bylo pro cesko vhodne odejit z Eu? Za jakych vlastne podminek? Jak by to bylo se srovnanim nasledku ze stranu EU predevsim co se tyka exportu? Jaky dopad by to ve vysledku melo na nase hospodarstvi a to at se jedna o prumysl ci sluzby?

//pokud te zajima kde studuji, pisni PM, nebudu to tady verejne sirit.
///pokud studujes tento obor, doporucuji ti precist ramec strategie konkurnceschopnosti, chodis li na lepsi univerzitu, zajiste ste meli prednasku NERVu, nebo mit budete. Jinak se da najit na internetu v pdf. Pochopis kde vlastne jsou problemy CR a mozna z toho uvidis i jake dusledky by melo vystoupeni z EU, treba ty, ktere te na prvni pohled nenapadly, nbeo naopak ti to nektere tve myslenky vyvrati.


07 čer 2011, 18:01
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
To Krezz: já, na rozdíl od tebe a Grifa ekonomiku nestuduju a měl jsem kdysi jen základy na střední škole. Jestli sis přečetl dobře můj příspěvek, pak bys pochopil, že nevěřím tomu, že válka v Afgánu, Iráku, Bosně, Srbsku, nebo Africe je vedena vedena v zájmu šíření demokracie, nebo boje proti mezinárodnímu terorizmu. To je jen pozlátko. Hlavní důvod je tlak zbrojařských lobby na politické špičky USA, prostě točit prašule daňových poplatníků a směřovat je do kapes pánů továrníků.
Na tohle přece nemusím studovat ekonomii, od nepaměti se války vedly o území, loviště, suroviny - proto USA vpadly do Iráku, ne kvůli šíření demokracie, nebo zbraním hromadného ničení. To nemůžeš zpochybnit. A fakt, že po velkých válkách přišel rozvoj průmyslu a růst životní úrovně u občanů vítězných států, ale i poražených, je myslím, také nezpochybnitelný.
Další téma je naše členství v NATO a vztahy s Ruskem a USA. Se vstupem do NATO jsem nikdy nesouhlasil. Ale jsme tam a jsme plnoprávným členem, na rozdíl od jiných organizací. A máme svoje práva, i povinnosti. Tak jako my teď bojujeme v Afgánu a je jedno za co, čekáme, že by ostatní bojovali za nás.
Myslet si, že nás Rusko napadne.........no já myslím, že ne. My pro ně a oni pro nás jsme navzájem hodně obchodně zajímaví a investice se neničí, ale chrání. Navíc Rusové a Američani zdaleka k soobě nechovají takové nepřátelství, jak si myslíš a nechovali ho ani za bolševika, jen to oba státy cpaly svým občanům a satelitům. Hrozba jaderného úderu z USA umoňovala bolševikovi snáz vládnout a obráceně to bylo taky.
Ano, bomby dopadají i na civilní cíle a muslimové se pak jdou mstít a stejně bych se choval i já. Ale tohle je v konečném důsledku válka o to, aby naše děti a vnukové směli mluvit česky, aby tvou dceru nekamenovali za to, že dá v parku první pusu klukovi.
Ale jednodušší než tyhle závazky přijmout, je asi strkat hlavu do písku......... a zajít na plastiku, aby se člověk více podobal novým vládcům, nebo ne?
Já ale radši zdechny v boji a ve stoje, než abych žil v kleče. A je mi jedno, kde to bojiště bude, tedy skoro.............nechci, aby to bojiště bylo třeba na mým dvorku.


07 čer 2011, 19:15
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Ja s tebou souhlasim, urcite zbrojarske a ne jen zbrojarske spolecnosti maji zajem na tom aby tyto valky byly, ale prave tahle politika USA znacne napomaha rozsirovani terorismu, dle meho nazoru jsou z velke vetsiny pricinou prave oni, nikoliv jen tercem.

To s ruskem byl teoretickej priklad, nikoliv nejaka prognoza, ani rusko and USA by z takoveho konfliktu asi netezely.

Ted to asi prekroutim, ale co tedy vlastne tvrdis? Ze mame vyhladit muslimy abysme se nemuseli bat toho o cem pises? A jak rikas nechces bojiste na dvorku, nase ucast v techto skvelych operacich tuto pravdepodobnost zvysuje. V CR muslimove hrozbou zatim nejsou a je otazka jestli preventivni uder je vhodne reseni.


07 čer 2011, 19:40
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Krezz píše:
Ja s tebou souhlasim, urcite zbrojarske a ne jen zbrojarske spolecnosti maji zajem na tom aby tyto valky byly, ale prave tahle politika USA znacne napomaha rozsirovani terorismu, dle meho nazoru jsou z velke vetsiny pricinou prave oni, nikoliv jen tercem.

To s ruskem byl teoretickej priklad, nikoliv nejaka prognoza, ani rusko and USA by z takoveho konfliktu asi netezely.

Ted to asi prekroutim, ale co tedy vlastne tvrdis? Ze mame vyhladit muslimy abysme se nemuseli bat toho o cem pises? A jak rikas nechces bojiste na dvorku, nase ucast v techto skvelych operacich tuto pravdepodobnost zvysuje. V CR muslimove hrozbou zatim nejsou a je otazka jestli preventivni uder je vhodne reseni.

Že jednou z příčin terorizmu jsou USA, s tím souhlasím. Ale hlavní příčiny jsou jinde....dokonce ani ne v samotném islámu, ale jen v jeho některých odnožích - sektách.
Ano, u nás zatím muslimové zas až takovou hrozbou nejsou. Ale podívej se třeba na Francii, nebo zrovna to Rusko. A to je za humny. Proti tubeře se taky očkuje preventivně a taky se najdou hlasy o nesmyslnosti toho očkování. Přesto je to jediná metoda, jak epidemii tubery zabránit.
Ano, preventivní úder a vyhladit..........ale ne muslimy jako takové, jen jejch radikální skupiny. Není to správné, ale je to v našem zájmu.
Rusové s amíkama do sebe prostě nikdy nepůjdou, s tím se musiš smířit.

Edit: Krezzi, o tomhle můžeme diskutovat dlouho, ale asi tím ostatní dost otravujeme a nechtěl bych vyvolat negativní reakce adminů, jestli chceš pokračovat, použijeme SZ, nebo mail :-)


07 čer 2011, 19:51
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Podle me je to nekonecny boj, cim vic radikalu povrazdis, tim vic povrazdis tech kteri k nim nepatri (omylem, spatne mirenou bombou...cimkoliv, na tom nesejde) a tim vic se jich k radikalum prida. Tohle proste vyhrat nejde. Na druhou stranu je to prave to co nektere spolecnosti chteji, nekonecnou valku, nekonecne zisky.

Rusko je ted katastrofa to mas naprostou pravdu, to jejich sireni ultrapravicoveho silenstvi je tam posledni dobou extremni. Aspon ze u nas ztichli.


07 čer 2011, 20:04
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
- Ano, stojí to za to a je to vhodné. Rusko není v současném světě hrozbou a v nejbližších několika desetiletích rozhodně nebude, mají svých problémů dost a směrem na západní Evropu určitě s armádou nepotáhnou. A proti těm, kteří hrozbou jsou (arabské státy, popřípadě Severní Korea atd.), nám rozhodně podstatně více pomůžou dobré vztahy s USA než průměrné vztahy s Ruskem. Rusové se vztekali, protože by to znamenalo zvýšení vlivu USA u nás na jejich úkor, což by bylo z mého pohledu SAKRA-HODNĚ-DOBŘE. Jako ano, naštvat Rusy by nám mohlo způsobit nějaké drobnější problémy, ale jak říkám, z mého pohledu by to byl sakra výhodný obchod, protože výměnou za to bychom dostali značné posílení spojenectví s USA a posun zase o kousek dál do západní sféry vlivu.

- Nepřekrucuj, tady vůbec nejde o rychlost rozhodnutí, na přemýšlení jsme měli celé měsíce času, nikdo nechtěl abychom do toho šli po hlavě. Tady jde o to, k čemu tím přemýšlením nakonec dojdeš, a čecháčci došli k tomu, že to radši nechaj vyšumět do ztracena, aby nenaštvali ani jedny ani druhý, a že je vlastně nejlepší nedělat nic, o nic se nesnažit, nikam se neposouvat a se skloněnou hlavou pokračovat dál, hlavně abychom neudělali něco, co by mohlo mít následky. Ono už to všechno nějak dopadne, my jsme sice uprostřed Evropy, v NATO i EU, ale my se budem starat jen o sebe a doufat, že ostatní na nás budou hodný. Prostě "odseď si svejch osum hodin v práci, dej si dvě piva v hospodě, trochu si zanadávej, pusť si telku a hlavně drž hubu a krok, ať nemáš nějaký problémy"...akorát přeneseno do trochu větších měřítek. A proč přesně je pro nás Rusko hospodářsky výhodnější partner než USA?

- Tak si to holt přečti potřetí, když jsi ani nadvakrát nepochopil, co jsem tím chtěl říct. Vůbec jsem netvrdil, že by to pro nás (minimálně v dohledné době) mohlo být za nějakých podmínek výhodné, strkáš mi do pusy něco, co jsem nikdy neřekl/nenapsal. Jediné, co jsem tím chtěl říci bylo to, že pro naši zemi jsou a ještě dlouho budou důležité vztahy s vojensky i ekonomicky silnějšími zeměmi a je pro nás životně důležité tyto vztahy udržovat co nejlepší, k čemuž patří mimo jiné i vojenská pomoc, pokud to je po nás vyžadováno, i kdyby to mělo být třeba během kolonizace Marsu. Zkrátka a dobře že nám bohužel nezbývá tak trochu skákat jak oni pískaj, a dokud se u nás situace rapidně nezmění k lepšímu, tak je nesmysl uvažovat o tom, že bychom do těch vztahů přestali investovat, nebo je dokonce oslabovali/přetrhávali.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 čer 2011, 20:09
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Krezz píše:
Podle me je to nekonecny boj, cim vic radikalu povrazdis, tim vic povrazdis tech kteri k nim nepatri (omylem, spatne mirenou bombou...cimkoliv, na tom nesejde) a tim vic se jich k radikalum prida. Tohle proste vyhrat nejde. Na druhou stranu je to prave to co nektere spolecnosti chteji, nekonecnou valku, nekonecne zisky.

Rusko je ted katastrofa to mas naprostou pravdu, to jejich sireni ultrapravicoveho silenstvi je tam posledni dobou extremni. Aspon ze u nas ztichli.


Tak a konečně jsme u toho........... vést konvenční válku proti teroristům nejde. Ale vede se, protože to přináší obrovské zisky určitým společnostem. Konečně jsme si to vysvětlili.

A Rusko jako takový...........podle mně není hrozba, spíš spojenec NATO, i když ani jedna strana to nepřizná, ale vlastně vedou na různých místech válku proti stejnému nepříteli.

To Griff: Rusko je obrovský trh, i když se to nezdá, jsou tam hromady peněz a ty se hodí západním podnikům........ Navíc skoro nekonečné zdroje nerostných surovin.


07 čer 2011, 20:17
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Tak já netvrdim, že Rusko neni dobrej obchodní partner, jenom mi vážně nepřijde, že by pro nás bylo "daleko hospodářsky výhodnější" než USA.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 čer 2011, 20:37
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Griffon píše:
Tak já netvrdim, že Rusko neni dobrej obchodní partner, jenom mi vážně nepřijde, že by pro nás bylo "daleko hospodářsky výhodnější" než USA.

To ani není............., ale potencionálně by bejt mohlo. A nejen pro nás. Ale taky nemusí.
To ukáže až čas.


07 čer 2011, 20:47
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
vlkodlak972 píše:
Griffon píše:
Tak já netvrdim, že Rusko neni dobrej obchodní partner, jenom mi vážně nepřijde, že by pro nás bylo "daleko hospodářsky výhodnější" než USA.

To ani není............., ale potencionálně by bejt mohlo. A nejen pro nás. Ale taky nemusí.
To ukáže až čas.


Exactly my point :wink: Jestli někdy bude, tak to určitě nebude v dohlednej době. A vzhledem k tomu, že nás v horizontu řekněme deseti, dvaceti let podle mě určitě čekaj docela zásadní změny a události, bych se soustředil spíš na blízkou budoucnost.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 čer 2011, 21:00
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Grife souhlas :-)


07 čer 2011, 21:12
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Tak jelikoz nekolik ruskych spolecnosti chce do ceska investovat a to nemluvim o pravdepodobnem vstupu ruske banky na nas trh, tak v dohledene dobe se srovnani obchodnich partneru USA vs. Rusko posune na stranu ruska o par bodiku. A to je hodne blizka budoucnost, jak to bude pokracovat dal? tezko rict.

Jinac griffe si az okate pro americkej, ale zajimalo by me proc? Rust vlivu USA u nas? SAKRA HODNE DOBRE? :D Proc?

A k radaru, porad me prijde ze stale nechces videt ty nevyhody radaru. To nemluvim o tom ze nekteri lide tam kolem musej bydlet :)


07 čer 2011, 21:30
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Protože z důvodů, které už jsem napsal, pod něčím vlivem budeme vždycky (resp. ještě minimálně nějaký čas ano) a USA mi v dnešním světě vychází jako suverénně nejlepší volba. Nejsilnější světová velmoc, která minimálně z vojenského hlediska ještě hodně dlouho nejsilnější bude (z ekonomického těžko odhadovat, jak dlouho jim to vydrží, ale ještě pár let určitě taky), která už v minulosti Evropě párkrát zachránila zadek a která se ještě stále nebojí zakročit, i když všichni "humanisti" ze svejch vyhřátejch křesílek řvou, jak strašně nesprávný to je. Jakej jinej vliv bys tu chtěl? Ruskej? To už tady jednou bylo a o tom jak to dopadlo je spousta filmů a dokumentů, třeba Zdivočelá země, když si tak vzpomenu.

A ty nevýhody radaru jsou tedy podle tebe jaké? Když pominu zvýšené riziko teroristických útoků, což považuju za nepodložené, protože těm magorům nikdo do hlav nevidí a zkušenosti/statistiky rozhodně nepotvrzují, ba ani nenaznačují, že by přítomnost amerických základen nějak zvyšovala počty útoků páchaných/připravovaných na území těch států, ve kterých ty základny jsou. A že poblíž něj někdo musí bydlet? No a, v čem je jako problém? Maximálně jim tam občas projede vojenskej náklaďák no...jsou lidi co musej bydlet u spaloven, chemiček, čističek, elektráren a podobnejch hnusů, co opravdu otravujou život a škodí zdraví a nikoho to nezajímá...ale když jde o radar, tak protože jedna bába povídala že by to záření mohlo škodit zdraví (není to samozřejmě pravda, ale tej prolhanej bandě nezakladnam.cz se to podařilo tak nějak rozšířit, že si to spousta lidí myslí), tak hned chudáci lidi co u toho bydlej, to přeci nejde, to tam nemůže bejt.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


07 čer 2011, 21:44
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Me se hlavně nelibi ta lziva intervencionisticka politika USA a proto nechci aby ji prosazovali tady. Rusko bych vubec nezminoval, vzdyt to bylo za jineho rezimu takze podle toho soudit jak by to dopadlo nyni, je fakt zcestny. To jak kdyby si rekl ze kdyby v cesku vzrostl vliv nemecka ze to tady bude vypadat jak pred valkou, to je opravdu nesmysl.

Ano lide je tam nechteli, nikdo z tech vesnic nechtel pritomnost americkych vojaku, pokud si to dobre pamatuju tak se mluvilo i o konpromisu, my budeme souhlasit s radarem, ale americany tu nechcem (velmi rychle to utichlo a pak uz se jednotne rvalo radar nechceme). Skodit zdravi to asi nebude, ale kdybych tam bydlel, v klidne oblasti, proc sakra bych si tam dobrovolne nasral hromadu zelenych mozku? Kvuli obrane pri teoretickemu nepravdepodobnemu konfliktu? Tomu nikdo neveril a nejspis by neveril ani dnes.

A to zvysene riziko a rust diplomatickeho napeti byl zhrejmi. Pokud si to pamatujes, kdyz zacinala valka v afganu, usama rekl ze vsichni co se zapoji budou tercema utoku. To ze sve plany nerealizoval neznamena ze nemohl. Bud to byla jeho vule, nebo stesti, neschopnost, na tom nesejde. Kdyz ti reknu ze te zitra zabiju budes se citit stejne bezpecne? Asi ne, stejne jako cesi ne. Nerikam ze vsichni, ale vzdy by se celkove povedomi o bezpecnosti snizilo a nezalezi o kolik, proste snizilo. Americka zakladna je riziko vsude na svete. USA ma talent na to delat si nepratele.

Vsichni tady rikate jak multikulturalismus nemuze fungovat a vesele si tu chcete nasrat cernochy a jinou americkou verbez aby se tu nakonec mnozily (a verte ze jsou to vojaci, mnozily by se).

Nechci tady zadny americany, nechci tady zadny arabi, nechci tady zadne jine smejdy. Sami tvrdite ze multikulrni spolecnost fungovat nemuze a chcete sem nasrat dobrovolne dalsi kultury.

Ten teoretickej prinos pro obranu anseho statu je prilis malej aby to za to stalo a je stale dobre ze se mluvilo s lidma, protoze ti tam budou zit, ty ne.

Kdyby me nekdo rekl za barakem ti postavim americkou zakladnu tak ho poslu taky do...afganistanu.


07 čer 2011, 22:30
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
ne ze bych se vam do toho nejak chtel plest, ale nevim jestli tvrzeni ze USA je:

Citace:
Nejsilnější světová velmoc, která minimálně z vojenského hlediska ještě hodně dlouho nejsilnější bude (z ekonomického těžko odhadovat, jak dlouho jim to vydrží, ale ještě pár let určitě taky)


tak bych opravdu nerekl. Ekonomicky rozhodne nejsilnejsi neni a o tom vojenskem hledisku bych taky polemizoval, protoze kdo vi co maji v cine. ti si sedi za zdi a o svych technologiich drzi hubu, narozdil od USA ktere musi temer kazdou novou zbran, letadlo, vozidlo uvest do sveta se vsi paradou "podivejte co mame, padnete na prdel." Co se tyce tak ekonomiky tak neni velkym tajemstvim ze americka ekonomika je hodne zavisla na te cinske. Cinska ekonomika v poslednich letech raketove roste a zatim co ta americka stagnuje ci upada. Zatim USA je dominantni ekonomikou sveta, coz se ale v pristich 5 letech zmeni.


08 čer 2011, 07:50
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Krezz ->
- Nebýt té "lživé intervencionalistické" politiky, tak tu dneska takhle v klidu nesedíme a nepíšem si na forum. Když pominu druhou světovou válku, studenou válku a podobně, tak i teď by to asi vypadalo ve světě trochu jinak, kdyby nezahnali Taliban v A-stanu do hor a nechali ho tam vesele provozovat výcvikové tábory, které by chrlily další a další magory.
- Tvrzení že "nikdo je tam nechtěl" je nepodložené a stoprocentně nepravdivé, těch lidí co by proti tomu nějak aktivně brojilo se v okolí zase tolik nenašlo, většině to bylo prostě jedno, nebo v tom naopak viděli příležitosti a byli pro. Ono mediální obraz byl jinej než skutečnost jako vždy, pro média byli podstatně zajímavější lidi co proti tomu bojovali a demonstrovali a kdovíco ještě než ti, co řekli "pro mě za mě, ať si ho tu postavěj" a podle toho to pak vypadalo. Už jsme se tu o tom, jak média umí krásně překrucovat a upravovat bavili a tohle je zrovna krásnej příklad. Nicméně čísla hovoří vcelku jasně. A další věcí je to, že názor většiny obyčejnejch lidí je v tomhle vcelku irelevantní, protože o tom prostě věděli hovno, nebo maximálně tu snůšku keců, co si přečetli na nezakladnam.cz (protože narozdíl od skutečných a pravdivých informací a faktů to bylo napsané jak pro idiota, takže průměrný člověk si to jako jediné zvládl přečíst)...vždyť lidi občas dokonce vykřikovali že tu nechtějí žádné jaderné zbraně, žádnou okupaci USA a podobně :D Na názory podobně neinformovaných a dovolil bych si říci že i hloupých lidí opravdu nemůžeš v tomhle případě brát moc ohledy.
- Tady platí to co jsem říkal, arabům nikdo do hlavy nevidí, to co říkaj je jedna věc a to co plánujou a dělaj druhá, na tom nic zakládat nemůžeš. Faktem zůstává, že se zatím nijak neprokázalo, že by přítomnost americké základny zvyšovala bezpečnostní rizika v té zemi. Jo, z logického hlediska by člověk řekl, že to tak asi bude, ale zatím to díkybohu vidět není. A když mi řekneš, že mě zítra zabiješ, tak si s sebou vezmu zítra pistoli, abych se měl čím bránit. A když jí nebudu mít, tak půjdu za kamarádem který jí má a řeknu mu, že mu koupim oběd a pár piv, když mě zejtra doprovodí do města, kdyby se něco semlelo. S největší pravděpodobností se nic nestane, ale za tu jistotu to určitě stojí. Vcelku rozumné řešení, ne? Předpokládám, že do analogie s ČR, USA a terorismem si to zvládneš dát sám.
- A to tvrzení s tím, že bychom si sem natahli černochy a americkou kulturu je naprosto zcestné. Posádku radaru by bývalo tvořilo několik desítek vojáků (ano, mezi těmi by se pár těch zelených mozků a nablblých černochů asi našlo) a několik desítek civilních specialistů-odborníků (což hloupí lidé opravdu být nemohou), kteří by se navíc po půlroce či roce vraceli zpět do USA a nahradili by je jiní, takže nějaké zakládání rodin a množení fakt nehrozí. Tady opravdu o nějakém zatahování další kultury nemůže být ani řeč.

vanhouten ->
V jedné věci nemáš určitě pravdu, a to v téhle:
"USA ktere musi temer kazdou novou zbran, letadlo, vozidlo uvest do sveta se vsi paradou "podivejte co mame, padnete na prdel.""
Ano, občas se něčím pochlubí, ale nevím kde bereš tu jistotu, že je to všechno, co mají. Samozřejmě že není. Stačí si teď vzít příklad toho vrtulníku, který použili když šli po Bin Ládinovi...nikdo nemá tušení co to vlastně bylo zač a že vůbec nějaký podobný vrtulník mají. To dokazuje, že v tomhle ohledu opravdu nejsou tak blbí, jak si myslíš...naopak, ukazuje to, že stará dobrá taktika "občas něco ukážeme a občas něco necháme "uniknout", aby si lidi mysleli že jsou dostatečně informovaní" funguje na jedničku ;-)

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


08 čer 2011, 09:45
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Griffon píše:
vanhouten ->
V jedné věci nemáš určitě pravdu, a to v téhle:
"USA ktere musi temer kazdou novou zbran, letadlo, vozidlo uvest do sveta se vsi paradou "podivejte co mame, padnete na prdel.""
Ano, občas se něčím pochlubí, ale nevím kde bereš tu jistotu, že je to všechno, co mají. Samozřejmě že není. Stačí si teď vzít příklad toho vrtulníku, který použili když šli po Bin Ládinovi...nikdo nemá tušení co to vlastně bylo zač a že vůbec nějaký podobný vrtulník mají. To dokazuje, že v tomhle ohledu opravdu nejsou tak blbí, jak si myslíš...naopak, ukazuje to, že stará dobrá taktika "občas něco ukážeme a občas něco necháme "uniknout", aby si lidi mysleli že jsou dostatečně informovaní" funguje na jedničku ;-)


taky nemas pravdu :D
vanhouten píše:
narozdil od USA ktere musi temer kazdou novou zbran, letadlo, vozidlo uvest do sveta se vsi paradou "podivejte co mame, padnete na prdel." Co se tyce tak ekonomiky tak neni velkym tajemstvim ze americka ekonomika je hodne zavisla na te cinske. Cinska ekonomika v poslednich letech raketove roste a zatim co ta americka stagnuje ci upada. Zatim USA je dominantni ekonomikou sveta, coz se ale v pristich 5 letech zmeni.


:wink: ale to uz jsou drobnosti. myslim ze jsme se pochopili jak to myslime :)


08 čer 2011, 09:54
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Grife, je pár drobností, které vidím jinak, než ty.........i když se v zásadě shodujeme....
1) ekonomika USA ............ ona jistě patří mezi ty rozhodující, ale nejsilnější asi nebude
2) vojensky nejsilnější nejsou a nejspíš nikdy nebyli.........příklad je akce NATO v Kosovu. NATO plánovalo akci přes půl roku........... Ale když francouzští výsadkáři přijeli obsadit letiště v Prištině, mávali na ně ruský výsadkáři, kteří tam byli 6 hodin od vydání rozkazu prezidentem Ruska. Myslim, že rozdíl je celkem patrnej.
Co se týká vojenské techniky, metod výcviku a podobně.......... USA, ani jinej stát na světě není tak hloupej, aby ukázal všechny novinky hned. Můj názor je ten, že to co pustí do světa a chlubí se tím, je v té chvíli pro ně už zastaralé a nahrazené něčím lepším.......... Takhle se nakonec chová i náš stát...........viz třeba TAMARA.......

No a teď k ostatnímu.......... argumentovat proti radaru tím, že tam bydlí lidi a nechtějí tam zelený mozky......... Ten radar měl stát VP JInce a tam je vojenskej prostor snad už od doby Rakouska Uherska, od nepaměti tam bydleli většinou vojáci a jejich rodiny.
Taky jsem tady amíky nechtěl, ani nikoho jinýho, ale argument o lidech, co tam bydlí je demagogie ekoteroristů z Greenpece, hnutí duha podobnejch.........
Spíš bych třeba argumentoval tím, že ČR si dala podmínku, že zde dislokovaní vojáci USA budou podléhat pravomoci naší justice, pokud se dopustí trestného činu vůči majetku ČR, nebo jejím občanům a majetku (např. to množení se, když nebude dobrovolné z obou stran). Na tuto podmínku USA odmítly přistoupit, proto tu radar nestojí. Navíc v závěsu přišla krize, takže by se asi stejně nakonec nestavěl.

Všechny ostatní argumenty jsou jen a jen plky...........


08 čer 2011, 10:23
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Citace:
Krezz ->
- Nebýt té "lživé intervencionalistické" politiky, tak tu dneska takhle v klidu nesedíme a nepíšem si na forum. Když pominu druhou světovou válku, studenou válku a podobně, tak i teď by to asi vypadalo ve světě trochu jinak, kdyby nezahnali Taliban v A-stanu do hor a nechali ho tam vesele provozovat výcvikové tábory, které by chrlily další a další magory.

A mozna by zadny taliban nebyl kdyby spojene staty neurazily usamu. Podivejme se do historie, nadherny priklad je jeruzalem, muslimove nebyly ty krvave bestie, to jsme byly my. Tohle je pouze polemika a podivejte se do historie. Ano pro muslimy od nepameti je urazka boha spojit se s krestany, ale nebyly to oni kdo vyhledaval nasili a vrazdil z prikazu papeze.
Citace:
- Tvrzení že "nikdo je tam nechtěl" je nepodložené a stoprocentně nepravdivé, těch lidí co by proti tomu nějak aktivně brojilo se v okolí zase tolik nenašlo, většině to bylo prostě jedno, nebo v tom naopak viděli příležitosti a byli pro. Ono mediální obraz byl jinej než skutečnost jako vždy, pro média byli podstatně zajímavější lidi co proti tomu bojovali a demonstrovali a kdovíco ještě než ti, co řekli "pro mě za mě, ať si ho tu postavěj" a podle toho to pak vypadalo. Už jsme se tu o tom, jak média umí krásně překrucovat a upravovat bavili a tohle je zrovna krásnej příklad. Nicméně čísla hovoří vcelku jasně. A další věcí je to, že názor většiny obyčejnejch lidí je v tomhle vcelku irelevantní, protože o tom prostě věděli hovno, nebo maximálně tu snůšku keců, co si přečetli na nezakladnam.cz (protože narozdíl od skutečných a pravdivých informací a faktů to bylo napsané jak pro idiota,...

Jednou jsme demokraticka zeme a musime hledet na nazoru vsech intelektualu, debilu a posuku. Stim se musis smirit, chces-li bay vladli rozumem, nastane obrovsky problem. Obvykle totiz racionalni ekonomicke chovani nemusi zarucene vist ve prospech lidi a to nemluvim o tom, ze jako ekonom zajiste vis, ze ani v ekonomii se neda rict co je spravne a co ne.
Citace:
- Tady platí to co jsem říkal, arabům nikdo do hlavy nevidí, to co říkaj je jedna věc a to co plánujou a dělaj druhá, na tom nic zakládat nemůžeš. Faktem zůstává, ...

Lehkovazny clovek to si, sam se zamysli jak jde nekoho zabit a pak se zamysli znovu a zeptej se sam sebe, v kolika z tech pripadu te pistole ochrani? :) Nejsme vojenska velmoc a stale je pro nas vyhodnejsi aby nas nikdo zastrelit nechtel, nez si hrat na hrdiny a nosit sebou pistole.
Citace:
- A to tvrzení s tím, že bychom si sem natahli černochy a americkou kulturu je naprosto zcestné. Posádku radaru by bývalo tvořilo několik desítek vojáků (ano, mezi těmi by se pár těch zelených mozků a nablblých černochů asi našlo) a několik desítek civilních specialistů-odborníků (což hloupí lidé opravdu být nemohou), kteří by se navíc po půlroce či roce vraceli zpět do USA a nahradili by je jiní, takže nějaké zakládání rodin a množení fakt nehrozí. Tady opravdu o nějakém zatahování další kultury nemůže být ani řeč.

Cigan muze byt taky chytrej a to neznamena ze bych ho chtel za souseda. Dokud je daleko ode me tak me nevadi. A za rok se muze stat mnoho veci, stejne jako se muze narodit mnoho deti, neni-li tak? Pripocti k tomu ze cesky holky jsou urcite hezci nez americanky a nejsem si jistej, kolik ze parchantu by se narodilo.


08 čer 2011, 12:18
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Krezzi, ten radar tu nebude, už ho neřeš..........
Ano, máš pravdu, křesťané začli ve středověku válku v Palestině a ta dodnes trvá........, ale jsme v ní, ať chceme, nebo ne. Ale taky vzpomeň na Španělsko, jak dlouho byla jeho velká část pod nadvládou arabů............. ze stejného důvodu, z jakého se válčilo v Jeruzalemě........území, o nic jiného nešlo. Jenže to už se opakuju.
Ano máš recht, nejhorší 3 slova, co ti může říct cikán, jsou stejný "dobré ráno sousede".
Jen mi pověz, kde jsi přišel na to, že žijeme v demokratické společnosti? Mně přijde jako pseudohumanistická (vlastenectví je tu trestný, protože automaticky ze všech dělají ultrapravicový extrémisty) - lumpové mají větší práva než slušný lidi a to nemluvím o národnostech, aby někdo neřekl, že jsem fašista.


08 čer 2011, 12:30
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Myslel sem to tak, ze statni usporadani je demokraticke, tak tomu stoji v ustave, tak je to fakt. Ano mas pravdu, clovek prasti bileho, nic se nestane, prastis cigana uz si rasista. Nevim odkud tento neduh prisel, dovolil bych si tvrdit ze z USA, kde se toto zaclo sirit. Ano tresty jsou mekke, nesouhlasim s nima.

Nedavno byla v televizi reportaz o hen tom majiteli sberny ci co, jak ustrelil ty holce oblicej kdyz ho tam okradali. Je to smutny, taktez to neni cerny nebo bily. I proto nekteri lide nechcou aby se tu mohlo strilet na zlodeje. Nekdy si rikam ze sekat ruce by bylo efektivnejsi nez vsechny veznice.


08 čer 2011, 12:49
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 13 říj 2010, 10:28
Příspěvky: 154
Nový příspěvek Re: 3. světová válka
Ano, v ústavě to tak stojí a stálo to v ní i za bolševika, zrovna tak určitě v ruské a zcela určitě v ústavě USA.
Jenže skutečnost byla, je a bude jiná. Dokud se něco nestane, ale to už patří na jiný stránky.
Třeba v listopadu 1989 se vykřikovalo všude, už nikdy nic nebudeme zakazovat - názory, filmy, hudbu.......... A dneska? Znám minimálně 3 kapely, které nesmí hrát a jejich cédla se stahovaly z prodeje.
Rasismus naruby je asi fakt americkej vynález a u nás ho šíří stát taky. Přitom, kdyby se všem měřilo stejným metrem u soudu a na jiných úřadech, ani by rasismus tolik rozšířenej nebyl. A mimo to, pochybuju, že jde o rasismus...... spíš jde o kolektivní historickou zkušenost nejen českého národa s jedním, dnes pozitivně diskriminovaným, etnikem.


08 čer 2011, 13:09
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 256 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz