Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20 dub 2024, 07:37




Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 81 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 M 82 Czech prototype 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Omlouvám se za ty urážky, ale teď když dovolíte rád bych vám v tom udělal jasno, název je M 82 czech prototype tzn. prototype jako jeden kus upravovaný podlě mě, jestli je tohle poslední co si můzů dovolit, pak si to dovolím, JE TO AIRSOFT FORUM, kdyby nevím ani kdo, nezačal vést komentáře k realné m82 tak by se to vubec nestalo ! Možná že jsem měl dát jiný název témata, ale jsem rád za to že to stojí na názvu M 82, ptz jak jsem říkal zakladní rysy vychází z té zbraně, pažba,koncovka hlavně a šestihrahé tělo, nevím jak to vysvětlit, ještě jednou se omlouvám pokud to vyznělo jako něco záporného proti nekomu(nečemu). Klidně pokračujte v komentářích rád se přiučím ale nemýchejte do toho prosím realnou m82 s přesnými proporcemi a to že by jste to udělaly jinak a lepe ............pak RUČÍM za to že se toto nebude opakovat !

PS: název bych změnil na M82 prototype X , třeba ..

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


28 úno 2011, 18:01
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Ano, je to airsoft forum, a jedním z hlavních rysů airsoftových zbraní je to, že se jedná o (téměr) přesné repliky ostrých kvérů. Takže podobnost s předlohou je důležitá a musíš počítat s tím, že ji budou lidé řešit jakožto poměrně důležtou (pro spoustu lidí dokonce zásadní) vlastnost airsoftky. Stejně tak si zvykni na to, že nejsi dokonalý, že občas někdo může mít lepší nápad než ty a že to v takovém případě asi i řekne...a nemyslí to většinou ani nijak zle, chce ti třeba poradit, co bys mohl vylepšit, kdybys dělal další verzi.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


28 úno 2011, 18:30
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
S tím co jsi napsal se vším souhlasím, rád bych chtěl poradit jak to vylepšit, stávající verzi ..... ale nerad slýchám to " no tohle nesedí udelal bych to takhle" fain já neríkám ze to nedokázete ale zatím nemám zadný dukaz duverovat .......... jakozto kutil, snazil jsem se vynalezt odstrelovací pusku z praktického hlediska lehkou ( oproti svým velikostem ) a hlavně lehce upravitelnou podle výkonu, vzhledu. Jen základ stojí na M82 kdyby nebyla tam ta v realu "brzda spetného razu" a specifická pazba tak to nema temer nic spolecneho to je fakt..... ale cekal jsem ze treba nekdo rekne ze je to dobre zkonstruovaný a hlavně ! dobře nasprayovaný ... ale to už nechme stranou, jinak to s tou chválou ..... sám si dost dobře uděvomuju že to předcenuju a až možná moc, ale nejde vubec o výsledné tvary atd. ale ta výroba byla opravdu hodně náročná na ruční práci ..... kdybych dělal už více kusu, nebo další, určitě bych to udělal na frézce, v truhlářské dilně bylo by to za 1. přesnějsí, a mnohem rychlejší, z fyzických vlastností dřeva i odolnější ..

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


28 úno 2011, 18:41
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Nevím no. Já osobně bych klidně dřevo použil, ale jen jako jádro. Celý to tělo bych pak ještě olaminoval, přebrousil a tak a trochu tím vylepšil povrch - dřevo někde škrábneš a je to pak hnus, kdežto když škrábneš laminát tak co...

Dalo by se s tím víc pohrát - nápad je to super (dokonce jsme to kdysi s kamarádem chtěli zkusit produkovat), ale málo rozvinutej. Dá se na tom dělat klidně měsíc či dva a postupně ladit detaily jako např. pažbička, předpažbí, páka závěru, zásobníková šachta, atp. Celý to tělo mi přijde prostě hrozně hrubý...

P.S. 1) je celkem logické to srovnávat s m82 2) mě se táák nelíbí maskovaná m82 :D jedině černou černou černou...

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


28 úno 2011, 22:29
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 13 črc 2009, 15:03
Příspěvky: 559
Bydliště: Дагестан - Кавказ
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Mě to přijde docela dobrý ... na 16-ti letýho řízka dokonce dost dobrý.
Kolik z vás/nás si jen tak ... v 16-ti ... vyrobil doma "na koleně" vlastní unikátní "BB flusadlo"
ať už předlohou bylo cokoliv ? :)
Myslím že máš dobrej potenciál a ten správnej zápal pro věc.
Jediná tvá chyba zde byla asi jen to, že jsi to nazval M82, ačkoliv je mírně odlišná, což se ti vrátilo jak bumerang ... to je normálka a je to tak správně.
(sám skřípu zubama, když tu někdo míchá verze AK a jejich zásobníky .. :) )
Věci se mají nazývat pravými jmény a co je i jen trochu odlišné, má mít i odlišné jméno.
Oceňuji vlastnoruční výrobu a doufám, že budeš pokračovat v započatém díle, vylepšovat a dočkáme se zde dalších vývojových verzí až téměř k dokonalosti věrné kopie té M82, za kterou ti pak budou lidi trhat ruce. :wink:
Navrhoval bych zauvažovat o vícero kovových dílech, např. přepravní rukověť (z nějakého US kulometu ?), ten děrovaný obal na hlavni ... sám víš lépe aměrikaněc.
Čím více kovových dílů, tím lépe.
Nepřestávej, pokračuj.

D.

Heh, Darken chce pořád ten Vintorez a nic ... já chci pořád toho Bizona a taky prd ..... zatracený Číňani, co ?
Kde jsou, když je člověk potřebuje. :mrgreen:
Tady vyrobili 50 kusů a jsou pryč ... bych brečel ...
http://www.scaar.at/airsoft/bizon.htm

_________________
>> Александр Буйнов - Спецназ <<

Obrázek

Ну, погоди !


01 bře 2011, 00:21
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
jsi blazen, ale u me 10/10 :-)


01 bře 2011, 11:17
Profil ICQ
Generál poručík
Generál poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 čer 2008, 11:01
Příspěvky: 2422
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
4Daimler: ale prd že nic ono to bude ale jen to proste trva :D

_________________
TO JE SAMÝ CALL OF DUTY A PAK HOVNO
KDO NEDOKÁŽE TŘI DNY SRÁT A CHCÁT DO KALHOT NENÍ U MĚ SNIPER !!!
KDO SE BOJÍ SMRTI UMÍRÁ KAŽDÝ DEN


http://www.scpmc.estranky.cz/


01 bře 2011, 14:59
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Ted dodelávám tu svoji snipu( musím vymyslet neejakej název uz konecne ) a mám tam hotové to madlo bohuzel z hlediska pouzitého dřeva(ořechu) není možné ji dlouhodobě přenášet, delší zásobník mám už promyšlený a dokonce mám dobrou zprávu pro sebe, možná i vás, vyřešil jsem jak zkrátit zásobníkovou šachtu .......... samozřejmě je zapotřebí uprava "střev" a je to na dlouho ale pujde to, to vím ! další dobrá zpráva je že už mám rozmyšlené materiály na "novou" verzi, ta horší je, že to neplánuji dělat dříve jak za rok ... u teto zbrane ješte dodelám delší zásobník a našroubuju tam madlo pak to celé vyfotím a hodím sem ( ve vysoké kvalitě ) ne jako tato. Na tu novou verzi použiju jako dřevo habr( je nejtvrdší CZ dřevina, lehce dostupná, fyzicky odolná tzn. nepraská, a určitě velké další plus je podstatně težší než ořech) ten ořech byl zvolen z duvodu zkuseností vyroby pažeb na hodně zbraní .. samozřejmě ne mojí výroby ale jako zaučující truhlář to velmi dobře znám

PS: Moje nová a přesná ! verze M82A1 je ve hvězdách a asi si na ni chvíly počkáte, ale nejdřív chci dodělal tuto a hlavně si udělat spoušták a upgradnout na m180(mam už Aspro set 2010, hop komoru, prometheus hlaven 6.03 509mm) Přesto jsi nejsem jist jestli pujde udělat zás. šachta do reálných rozměrů, ale vynasnažím se co nejvíce zkrátit rozmery oproti mé "2011" verzi jestli to tak mohu nazvat :D

Co bych jistě rád :) , ocenil vaše názory jak udělat realnější kopii m82a1 ALE s mírou ... ptž i kdybych nekteré části udělal z habru u zásobníkové šachtym, aby se to rovnalo realným rozměrům, by musela byt slabá "stěna" asi 2-4 mm coz je u dreva rysk ... tam bych volil lamino .... ptz svoji dalsí verzi chci mýt nesmrtelnou ( habr dělá divy to mi veřte ) samozřejmě nesmrtelnou za normálního používání, nevystavovat zbytečně dlouhému vlhku atd. , tak bych taky chtěl poradit jake volit materialy na tvarování u zasobníkové šachty .... s laminem mam male zkusenosti ale s vasí radou to snad dokázu :), ten kov na madlo to je jasná věc ! kovu bych volil více ale to opracovávání :D dit víte :D dřevo je dřevo a kov zase kov :D

http://at-snina.wbl.sk/Barrett-M82A1.html?framebreaker z tohoto jsem uplně natšen ale chtěl bych toé dřevo nějak zkombinovat, ale taky bych chtěl ty chladící díry na konci těla :)

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


01 bře 2011, 20:30
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
lukyneky píše:
Co bych jistě rád :) , ocenil vaše názory jak udělat realnější kopii m82a1 ALE s mírou ...

Na tvým místě bych vážně zkusil ty "díry" v předpažbí jak doporučoval myslím Griffon. Vyvrtat tam díry podle reálný předlohy by neměl být přece problém, případně kdyby to mělo snížit pevnost těla, tak bych třeba uvažoval jenom o naznačení děr - vyvrtat je třeba jen do půlky materiálu (a ne naskrz).
Podle mě by to tu zbraň zase posunulo kousíček dál při vynaložení minimálního úsilí ;)

_________________
http://www.Sniperblog.cz


01 bře 2011, 20:36
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
kazdopádne dekuji za názor a jistě ho vyzkouším :) navrtám díry do pulky a vysprajujuje černou matnou .......

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


01 bře 2011, 20:42
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Inu a kdyby ses chtěl pustit do úplně nové verze (a nejen úprav té stávající), tak můj návrh by byl použití vnitřností z manuálního SVDčka. Vzhledem k velikosti by nebyl problém kvér vyrobit ve správných rozměrech a závěr by vypadal lépe, protože by tam nebyla ta klika. Mechanismus bych umístil dopředu tak, aby byl závěr na správném místě a prodloužil bych hlaveň a RIS lištu. Udělal zásobník ve vzhledu ostrého.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


01 bře 2011, 20:49
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
To je taky skvělý napad, ale když si to uvědomím na českém trhu jde je jen m170 ? nebo se mílím ? ja ted nevim asi kecam ale ptám se ..... zajímalo by me na jakou ustovku bych to dostal ptz chtel bych aby ta moje "nová" odpovídala aspon tak m190 v APS 96 systemu ( asi tech 180 m/s s 0.43g )
Je fakt ze by to bylo s tím natahováním reálnějsí a vzhledově lepší ... ale nechce se mi vyhazovat to co mam ( prodávat ) jde použít ta komora,hlavěn ? vím že SVD má princip stlačeneho vzduchu jako AEG, takze tam asi nedochází k moc velkému tlaku tudis soudím ze bude jiste tezsi natanout na SVD m190 nez na l96tce

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


01 bře 2011, 20:54
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Tak už je novej záchyt pístu a píst...mrkni na téma o tomhle kvéru co je tady na foru, lidi z toho tahaj docela slušný výkony a vzhledem k rozšířenosti tý zbraně se dá předpokládat, že to má budoucnost. Komora je kompatibilní s AEG hlavněma, takže o starost míň, jak je to se samotnou komorou netušim. Jinak princip SVD je stejnej jako jakýkoliv jiný manuální sniperky, akorát napínací páka nemá takovej záběr jako u L96 no.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


01 bře 2011, 20:59
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
lukyneky píše:
To je taky skvělý napad, ale když si to uvědomím na českém trhu jde je jen m170 ? nebo se mílím ? ja ted nevim asi kecam ale ptám se ..... zajímalo by me na jakou ustovku bych to dostal ptz chtel bych aby ta moje "nová" odpovídala aspon tak m190 v APS 96 systemu ( asi tech 180 m/s s 0.43g )
Je fakt ze by to bylo s tím natahováním reálnějsí a vzhledově lepší ... ale nechce se mi vyhazovat to co mam ( prodávat ) jde použít ta komora,hlavěn ? vím že SVD má princip stlačeneho vzduchu jako AEG, takze tam asi nedochází k moc velkému tlaku tudis soudím ze bude jiste tezsi natanout na SVD m190 nez na l96tce


180 ms s 0,43 to jsi hluboko za hranici 200 ms s 0,20 (tipl bych tak 220 ms). Jinak co vim tak se da sehnat nejaka M210 pruzina. spise bych to udelal tak jak rikal griffon, tzn. streva z SVD a nacpal tam ten set pro SVD na CO2 :-)


01 bře 2011, 21:56
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
vanhouten píše:
180 ms s 0,43 to jsi hluboko za hranici 200 ms s 0,20 (tipl bych tak 220 ms). Jinak co vim tak se da sehnat nejaka M210 pruzina. spise bych to udelal tak jak rikal griffon, tzn. streva z SVD a nacpal tam ten set pro SVD na CO2 :-)


Ten plynovej set je na nic. Nemá stabilní výkon a 180 z toho nedostaneš ani za boha :) a pokud sniperka nemá aspoň 180 m/s a obzvlášť takhle velká, tak je k ničemu...snipery se 160tkou ustovkou v pohode sundám SRkem, který má zhruba 150 m/s - sice SEMI střelba, ale furt jsem tisíckrát rychlejší než sniper (se 160tkou střílej s 0.3 kulema a první ranou mě prostě netrefí - je ještě moc lehká ta kule)...teda pokud ten sniper není tak dobrej, že mě trefí první ranou :D ale takových sniperů znám málo...snad jen jednoho a ten má stejně 180 m/s :)

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


01 bře 2011, 22:05
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
nekde uz jsem videl nejake "udelej si sam" na ten CO set na SVD, kde to slusne zvedlo ustovku. Problem je s tim nestabilnim vykon, to mas pravdu. Jinak co se tyce sniperky jako takove tak tam je ten vykon potreba. jednak jak rikas - staci 150 v aeg na semi a jsi vysmaty. Pokud sniperku tak by tam mel byt vetsi vykon, opakovacka ktera ma 150 m/s s 0,20 je proste k hovnu. sam mam 185 s 0,20 a s 0,40 mi to dava nejakych 150 ms, ale na dnesni pomery uz je i to malo. staci cinske AKcko se 150kou a jdu do kytek rychle pokud vi kde jsem. tahat sebou M82 (nebo neco podobneho formatu) tak by to taky melo mit odpovidajici vykon at clovek neprestreli borec s MP5 :-)

kdyz to tak po sobe ctu, tak plny souhlas :-)


01 bře 2011, 22:24
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Škoda že to je nestabilní. Mohl by to být luxusní set...jen kdyby to mělo stabilně 180. Kromě toho i ta výměna bombičky je tam byla na prd tuším. Bude mít lepší když to buďto manuálně zupgraduje na SVD nebo si trošku pohraje s L96 vnitřkem. Ale ten SVD type má potenciál - jen by to chtělo předělat (třeba navařit) pořádnou páku závěru aneb kdo by chtěl natahovat SVD 180 pružinu tou mrňavou pákou závěru...

P.S. Je fakt že kamarád si už i s tou svou 180tkou stěžuje, že si moc nezahraje...ty AEG začínají být hodně silný :D Podle mne je v dnešní době sniper team vhodný pouze pro milsim jednotky :) pokud tým nejede striktně milsim, tak spíš využije 1-2 sharshootery a je to.

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


01 bře 2011, 23:32
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
smolda: at to nezasirame pokracujem zde :-) viewtopic.php?f=127&t=2179&start=30


02 bře 2011, 12:08
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
To co tu říkáte mam na mysli od te doby co jsem začal dělat tu snipu, ptz takhle velká snipa musí mít odpovídající výkon a pod 170m/s s 0.43 jít nechci ! )myslím si že pružina m190 a hlaven + dobrá komora + home made uprava vzduchu) hlavne zkorntolovat jak dolehá tryska, a s tou m190 to má prej (dobře sestavený) s 0.20g asi 210 m/s +/- a doufám že těch 175m/s z toho dostanu ...... a na tu váhu lze usoudit že dostřel bude opravdu extrémní .... (oproti AEG) myslím tak 70-90 učinej a maximální 120m ale to je fakt jen dolet kule .............


Budu volit spíš vnitřek L96 a upravím si natahovací páku aby byla ve stejné poloze jako to má real .... (co každopádně jsem ocenil je RATHYho spoušták který je podlě me i na m210 vhodný, jako skelet určitě ale ty vnitřní součástky jako je zachyt pístu a držák pružiny ..... ty by se musely vypilovat nebo nechat ubrobit laserem aby to taky X let vydrželo) každopádně, jaká koli zbran at uz ostrá nebo AS není nesmrtelná ..... vždycky se něco časem opotřebuje ale tělo spouštáku to vydrží všechno pokud je to z oceli 5.5mm nebo kolik to měl rathy ( i těch 4 mm by vydrželo m190)

Už mám takové předpoklady že se vážne pustím do M82 z kovu .... ale já bych to neobráběl ptz na to nemam nástroje a hlavne zkusenosti kazdopádne s drevem jsem na tom naopak a tím myslím dřevo jaké koli tvrdosti ......

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


02 bře 2011, 14:22
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Na maximální dostřel vyšší než 100m zapomeň, to je hranice přes kterou se jen veeelmi těžko dostává, obecně se tvrdí že je to maximum kterýho lze s 6mm BB dosáhnout. Myslim že ježo se dostal pár metrů přes, ale 120m je nereálný.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


02 bře 2011, 14:27
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
no dobře ale i to je hodně ! ....

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


02 bře 2011, 14:35
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 18 říj 2009, 15:02
Příspěvky: 386
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Ježo čeká na biovalky, pak by se možná dostal i za těch 100. Až bude mít ježo narozeniny, tak bychom se mu mohli složit na SS5000 :D

Neměl by někdo tomu klukovi říct, jak blbě se taková 210 natahuje?

_________________
Jen někdo hraje s manuální pistolí proti AEG. Není to proto, abych se cítil hardcore, je to proto, že nemám peníze.


02 bře 2011, 18:21
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2010, 15:53
Příspěvky: 736
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Hiroshi: Jsme OT, ta pruzina mi prosla pod rukama driv nez sem zacal vazneji s AS. Znova bych ji do zadne pusky nedal. chtelo by to neco vyrazne tezsiho nez 0.4 a nefunguje s tim hop. jinac je ted znacena jako 600fps silnejsi serie uz neni- nekdo dostal rozum :-D Jinac to zachvili bude dobre tak na 0.8g loziska...

A abych nebyl OT tak musim rict ze se mi tenhle projekt moc libi, jen bych to asik postavil na VSR bazi (pokud to ma byt manualka) eliminujes pozdejsi problemy se spoustakem, vsr ma lip resenou komoru, a nemusis to pak hnat do takovych extremu, staci nejaka 130 pruzine vythens to na slabsich 150 m/s das k tomu nejaky 0.4 nebo kvalitni 0.3 maximalni efektivni bude nekde okolo 70m ale tech par metru navic se za cenu dilu, opotrebeni a prakticnosti neoplati. Tak nejak se zapomina ze fps / ms je dobre tak pro porovnavani sily zbrane ale rika to pramalo o tom "jak zbran strili". Ono slabsi- s konzistentnesi ustovkou je vyrazne presnejsi nez silnejsi kde vychytavat rozdil ustovky mezi vystrelama je dik vetsimu tlaky vyrazne vetsi problem.

jako vec na zamysleni... pokud bych delal vlastni pazbeni.... asik bych vzal plynovku a vykutil kam do toho pazbeni zakladat flasku se stlacenym vzduchem... ale to jen tak k zamysleni.

_________________
If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!


02 bře 2011, 18:56
Profil
Generál poručík
Generál poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 čer 2008, 11:01
Příspěvky: 2422
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
souhlasim s tebou ohledne VSR systemu.Se stejnym brkem (150) mi davalo v L96 neco malo pres 150 a ve VSR10 171-176m/s coz je rozdil...

_________________
TO JE SAMÝ CALL OF DUTY A PAK HOVNO
KDO NEDOKÁŽE TŘI DNY SRÁT A CHCÁT DO KALHOT NENÍ U MĚ SNIPER !!!
KDO SE BOJÍ SMRTI UMÍRÁ KAŽDÝ DEN


http://www.scpmc.estranky.cz/


02 bře 2011, 19:01
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
No nevím L96tku uz mam temer hotovou jedine co potrebuji je odolný spousták a hop gumu na m190 ..... VRS system prodává jedine marui, mozná jeste well nejakou verzi ale marui jsou drahy blbosti z plastu, jinak bych to bral ale do ty l96 jsem dal uz asi 7k takze ne ! a zaroven si myslím že l96ka má k dostání i více upgrade soucásti

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


02 bře 2011, 19:28
Profil
Praporčík
Praporčík

Registrován: 10 úno 2011, 19:29
Příspěvky: 90
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Už jsem rozhodnut ponechám L96 ! ptz ve své podstatě ten upgrade si budu dělat sám takže si to i podle sebe doladím možná nejsem nějakej odborník ale blbej taky nejsem chybu najdu a když ne poradím se a opravím..... ASpro nedělá upgrade manuálu a to vyrabej set !!!! ( pro me je to porad nejlepsí obchod na AS upgrade, ale tohle me zarazilo) Airsoftguns.cz delaj manuály ale za neuveritelnou cenu/hodinu a hlavne kazdej si na ten jejich servis stezuje a jinak ve vychodních cechách dobrej servis o manuálech neznám takze home made ten je podle me vzdycky nejlepsí ....... nebo spis home upgrade :D ale upgrade na l96 nedelam poprve takze vím kde jsou chyby ve funkconosti ( jen nejak casem dopátrám jak dostat co nejlepší vzchoditechniku a co nejmensí unik vzduchu )

Cěho chci dosáhnout u snipy není ani tak velká ustovka ale obrovskej dostrel ...... stacila by mi tak 160-170m/s ale fakt bych chtel dokázat prevest zbran prez tech 100 m znatelne ...... cetl jsem a na vlastni oci videl ze M1 plyn nemá problém s ustovkou 150m/s dát 100m pac tam jsou kule 0.43 8mm myslel jsem si ze to má vetsí odpor a stejnou vahu jako 6mm ale chyba vahu mozná ale nevím jak to opravdu z hlediska odporu je ptz jsou !mnohem! presnejsi a hlavne si pozanechaji dele silu .... i bez hop upu pomaleji padají .....

_________________
M107 HPA semi 230 m/s

"Máš strach ? to já o tebe jo"


02 bře 2011, 20:02
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2010, 15:53
Příspěvky: 736
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
Darken01 píše:
souhlasim s tebou ohledne VSR systemu.Se stejnym brkem (150) mi davalo v L96 neco malo pres 150 a ve VSR10 171-176m/s coz je rozdil...


muze byt je "napasovani dilu" nicmene to nejspis bude tim, ze VSR ma jine pruziny nez APS :-) ... kratsi... bo to ma kratsi- tlustsi valec. prumer je stejny (11mm vnitrni, 13mm vnejsi, nebo u tenkych pruzin 8mm vnitrni a 11mm vnejsi) takze to na trn napasujes, jen ta delka mno :-) :-) :-)

_________________
If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!


02 bře 2011, 21:29
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2010, 15:53
Příspěvky: 736
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
lukyneky píše:
Už jsem rozhodnut ponechám L96 ! ptz ve své podstatě ten upgrade si budu dělat sám takže si to i podle sebe doladím možná nejsem nějakej odborník ale blbej taky nejsem chybu najdu a když ne poradím se a opravím..... ASpro nedělá upgrade manuálu a to vyrabej set !!!! ( pro me je to porad nejlepsí obchod na AS upgrade, ale tohle me zarazilo) Airsoftguns.cz delaj manuály ale za neuveritelnou cenu/hodinu a hlavne kazdej si na ten jejich servis stezuje a jinak ve vychodních cechách dobrej servis o manuálech neznám takze home made ten je podle me vzdycky nejlepsí ....... nebo spis home upgrade :D ale upgrade na l96 nedelam poprve takze vím kde jsou chyby ve funkconosti ( jen nejak casem dopátrám jak dostat co nejlepší vzchoditechniku a co nejmensí unik vzduchu )

Cěho chci dosáhnout u snipy není ani tak velká ustovka ale obrovskej dostrel ...... stacila by mi tak 160-170m/s ale fakt bych chtel dokázat prevest zbran prez tech 100 m znatelne ...... cetl jsem a na vlastni oci videl ze M1 plyn nemá problém s ustovkou 150m/s dát 100m pac tam jsou kule 0.43 8mm myslel jsem si ze to má vetsí odpor a stejnou vahu jako 6mm ale chyba vahu mozná ale nevím jak to opravdu z hlediska odporu je ptz jsou !mnohem! presnejsi a hlavne si pozanechaji dele silu .... i bez hop upu pomaleji padají .....



tohle musim trosku rozebrat... takze sry za double post.

znatelne to nejde. fyzika. maly projektil, lehky projektil a bo to musi byt plast tak mas strop hustoty a jak vis z fyziky / chemie tak hmotnost ma "pricinu" v hustote materialu. ted neco o teroii plastu (akdo se v tom vyzna lip tak me opravte) ve smesi mas dve slozky, samotny jadrovy plast a plnic. idealn ismes je homogenni aby nebyly rozeznatelne castecky. co to ma spolecneho s AS? cim tezsi kule tim mene pojiva a vic plastu dochazi k nerovnomoernemu rozlozeni hmotnosti v projektilu, pridej si rotaci a uvidis. pominem tristeni, otery a technologicko-ekonomickou narocnost opracovani daneho materialu.

takze kdyz to shrnu, pokud nemas v planu platit 30$ za 10 kuli (opetovne pouzitelnych lol) tak se musis smirit s tim ze cim tezsi kule tim horsi zpracovani, srovnej si .25 a .40 uvidis. nicmene to co ztracis na "dokonalosti" projektilu (pro dosazeni presnosti potrebujes eliminovat odchylky mezi vystrely a idealni projektil je jedna z pricin nepresnosti) ziskas na hmotnosti a ted se budu opet a znova opakovat...

vetsi ustovka (energie- konstantni poskytnuta zbrani) umoznuje projektilu letet dal a presneji. proti projektilu pusobi odpor vzduchu, s narustajici rychlosti narusta odpor vzduchu 4x. tzn ano lehci projektil leti rychleji, ale dik odporu vzduchu ztraci energii rychleji, tezsi projetil ztraci energii pomaleji protoze leti pomaleji :-) hodne polopaticky receno.

aerodynamika: miniaturni kulaty projektilek, co sa stane kdyz ho zvetsis (na 8mm) ? ano zvetsis povrch, povrch kterym se tre o vzduch a tim padem opet zvysujes odpor vzduchu. takze dokud budem kvuli hopu pouzivat koule tak tadyk moc nevymyslis (podival bych se na nejaky dokument o vyvoji munice od litych kulicek po dnesni kulky)

a ktomu jako bonus na ten maly kulaty projektilek tocici se ve vzduchu dik nekonstantnimu hopu (pritlak gumicky co meni sve vlastnosti v zavislosti na teplote, vlhkosti typu povrchu, mire opotrebeni....) na ktery pusobi okolni vlivy predevsim vzdusne proudy- pro AS ti staci blbe rozorane pole aby to nadelalo paseku :-D pominem obyc vanek 2-3km/h nedejboze narazovy a na nekterych mistech silnejsi slabsi podle profilu krajiny... rekneme si ze tadyk se uz snad ani neda na 100m mluvit o soustrelu- leda bys eliminoval vnejsi vlivy a strilel v hale, pak ano da se s tim ledasco udelat (vcetne pusky ve sveraku- eliminace chyby v uzemeni)...

no doufam ze jde pochopit co sem chtel rict... proste dokud se neprenesem pres system hopu (ktery stejne nad 4,5J) zabira jen stezi a neudelame neco s vahou projektilu tak bude 100m deadzone i kdyby ses stavel na hlavu a konstruoval jakoukoliv pusku :-(

jinac VSR ma k dostani stejne tolik dilu co 96tka;-)
Tu M1 ani nebudu komentovat.

_________________
If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!


02 bře 2011, 22:07
Profil
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
lukyneky píše:
Cěho chci dosáhnout u snipy není ani tak velká ustovka ale obrovskej dostrel ...... stacila by mi tak 160-170m/s ale fakt bych chtel dokázat prevest zbran prez tech 100 m znatelne ...... cetl jsem a na vlastni oci videl ze M1 plyn nemá problém s ustovkou 150m/s dát 100m pac tam jsou kule 0.43 8mm myslel jsem si ze to má vetsí odpor a stejnou vahu jako 6mm ale chyba vahu mozná ale nevím jak to opravdu z hlediska odporu je ptz jsou !mnohem! presnejsi a hlavne si pozanechaji dele silu .... i bez hop upu pomaleji padají .....


Máš v tý fyzice trošku mezery :) Chtělo by to se lépe učit nebo studovat ve volném čase wikipedii atp. pak zjistíš, že většina tvých poznatků jsou více či méně nepřesné :)

P.S. možná jsi to na vlastní oči viděl, ale vzdálenosti se pouhým okem dost blbě odhadujou, takže bych těm vlastním očím zas tolik nevěřil. Zkus si někdy vzít pásmo a naměřit si po 10 metrech třeba 70 m :D a pak si zkus střílet třeba do papíru nebo si tam postav nějakého kolegu který ti řekne, jestli tam ta kulička doletěla. Pravděpodobným výsledkem pokusu bude změna tvého názoru na dostřel zbraní... jelikož si tento pokus udělá minimum lidí, tak se pak na netu objevují bláboly jako "Tyvogo mám hustodémonsky krutopřísnej samopal, kerej bez problému efektivně dostřelí 80 metrů. Možná si někdy koupím sniperku a budu s ní střílet do hlavy na 150 metrů."

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


02 bře 2011, 23:31
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2010, 18:36
Příspěvky: 3178
Bydliště: 34UCA073165
Nový příspěvek Re: M 82 Czech prototype
ježo píše:
...


a co treba casticovy urychlovac? :-) tam by ale asi byl problem s tavenim kuli :-)


ale jak pise jezo. pres 100 metru se nedostanes i kdyby ses rozkrajel - leda ze bys strilel ze skaly :-)

uvedu priklad z praxe - moje tanaka - ustovka 185 m/s s 0,20 a 150 m/s s 0,40 na greengas dostreli uplne (+- metr mozna dva) jako ta stejna puska na redgas (ustovka 215 s 0,20 - 170 s 0,40). Takze i kdybys mel ustovku 300 ms tak to bude +- stejne.

i tech 100 metru je pro me dosti nerealnych :-) kdyz si predstavim 100 metrovou drahu (fotbalove hriste) tak mi to proste prijde unreal. odhadem ta tanaka leti tak 80m, ale nevim, nemeril jsem to, ale na beton reknu ze fotbalove hriste neprestrelim.


03 bře 2011, 08:56
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz