Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25 dub 2024, 23:47




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 190 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Lékařské minimum 
Autor Zpráva
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 lis 2009, 23:46
Příspěvky: 161
Bydliště: Ostrov nad Ohří
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Tohle je z našeho výcviku ve Vyškově http://www.youtube.com/watch?v=L2iSuGl0lM4 dokonce se to učí i nevojáci :D

_________________
Obrázek
http://www.11spahtrupp.com "Das Auge des Heeres!"
AČR: 161.strážní rota


07 led 2011, 14:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 18:53
Příspěvky: 87
Bydliště: Rokycany
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Frank ma pravdu! Uz jsem to na jistem portale za mlada taky vykrikoval a neshledal jsem se s odezvou :)

ad Reyes > Oni ani nekteri zachranari nejsou zadna vyhra :)
ad Mucin > To vis napichovat 20letyho, 70kg typana s zilama jako proutkama s dozorem a bez obav je snadna vec, ale realita vypada trochu jinak. A 1 vyzkouset neni zadny uceni, to je spis demonstrace.

V nasich koncinach poskytnuti PP zacina a vetsinou konci na zavolani rychliku. Umet KPR a minimum je dobry (a mel by to umet kazdy) ale pozijete to malokdy i kdyz jsou to vetsinou zivot zachranujici/prognosu zlepsujici ukony.

Na druhou stranu nutno podotknout, ze se zde vyskytuji i jedinci, kteri se problematice venuji plne a to bud profesionalne nebo amatersky, ale maji nastudovano a i odtrenovano. Nicmene nejdulezitejsi je praxe, praxe a zase praxe.

_________________
http://stb.ardie.cz/index.html


07 led 2011, 17:37
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Já s váme samozřejmě souhlasím a nechci se hádat :-). Ale jak jsi sám napsal tak jsou mezi ersofťáky/militaristy i lidi co se tomu skutečně věnují a ti si podle mě můžou dovolit v případě potřeby svoje vědomosti a materiál použít. Ale pokud se toto téma jmenuje lékařské minimum a řešilo se tu tak nějak základní vybavení co by měl mít každej u sebe, tak tam rozhodně šití, transfuze, krční límce nepatřej.



A na závěr otázka, když už se tu řeší co může a co nemůže laik... jsou nějaký rizika při použití "takový ty trubky co se strká do nosu".
http://www.rescue4you.cz/product_info.p ... cts_id=281
Vybavení do běžný lékárny to není, ale vojáci na misi to v IBV nosej, tak bych si to v rámci dobrýho pocitu koupil taky (třeba jen na okrasu).

_________________
http://www.Sniperblog.cz


07 led 2011, 17:55
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 18:53
Příspěvky: 87
Bydliště: Rokycany
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Vsechno ma svoje rizika. Prvni , co si predstavim u tohole je vhodna velikost - das malej je to k nicemu, das velkej bude to drazdit na zvraceni, aspiruje a utopis ho blitkama nebo mu aspon zadelas na poradnej zapal plic.

Urcite tim nic v nose neporanis, maly deti si tam rvou, co najdou a jak je jim dobre :)

_________________
http://stb.ardie.cz/index.html


07 led 2011, 18:08
Profil
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 pro 2010, 12:16
Příspěvky: 199
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Já nosím v lékárničce zaručený všelék - septonex, když ho vytáhnu je náhle po zranění :lol: :lol: :lol:
Jinak tady je pár zajímavých rad ohledně první pomoci a test z ní http://www.zachrannasluzba.cz/prvnipomoc/index.htm

_________________
Dulce et decorum est pro patria mori. Horatius

Perky: Sběratel hmyzu, Banzai!, 1 z 300, Speedy Gonzales, Tancuj!, Vítězství nebo smrt, Terminátor, Člen strany


07 led 2011, 21:32
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 06 led 2011, 21:23
Příspěvky: 8
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
No tyhle nosovody, vzduchovody (kazdej tomu rika jinak) je takova pomucka typu jo a ne. POuzit se to da pekne pri traumatech obliceje lehciho stupne s postizenim hornich cest dychacich, ktere kolabuji nebo seplni treba krvi, nebo sputem, nebo zvratky... Ale ono to zavest nosem fakt neni jednoduchy, chce to cvik. Vetsinou to tam nekdo nacpe a potrha sliznici a zacne to krvacet a nebo mu to vyleze pusou.
Co je dobry je ten vzduchovod do pusy, kterej se proste po zaklonu hlavy a vycisteni dutiny ustni proste strci a fixuje i jazyk proti dalsimu zapadnuti. Ale bohuzel to taky neni blbuvzdorny, jinak by to asi bylo i ve standartni autolekarnicce.
Fakt je ten, ze kdyz strcite moc dlouhej a drzne se do korene jazyka vyvola to akoart davici reflex, zvraceni...a jsme u toho co uz bylo napsany.
takze doporucuju si tohle odzkouset na sobe a to poradne nekolikrat, v ruznych polochach zkusi si presto dychat atd. at mate predstavu. i tak to ale nenahradi spravne zaklonevou hlavu nebo trojny (safaruv) manevr v ramci KPR. takze spis bych se klonil to mit jako tu "machrovniku" aby lekarna pekne vypadala:)


08 led 2011, 01:39
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 18:53
Příspěvky: 87
Bydliště: Rokycany
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Ja bych to s tim trhanim sliznice pri zavadeni nevidel tak cerne. Problem muze byt pokud bude mit zachranovany anomalie nosnich pruduchu ala polypy, atd - na coz ale neprijdou ani rychlici, takze... A s tim plnenim HCD zvratky ti nosni vzduchovod moc nepomuze ;)

Palec nahoru pro franka! Jsem rad, ze se vyskytuji rozumni jedinci, kteri nechteji v polnich podminkach sit a podavat infuze . Je videt ze USMC ma erudovane mediky.

Jinak samozrejme frajeri intubujou :D j/k

_________________
http://stb.ardie.cz/index.html


08 led 2011, 14:17
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 06 led 2011, 21:23
Příspěvky: 8
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
tak presne ty polypy jsem ale myslel, ale nechtel sem to tu nejak odborne rozepisovat! (dle definice polyp utvar sliznice prominujici nad nivo, do jehoz steny muze byt zavzato...) to samy atroficka sliznice u chronicke rymy je krehoucka, u deti adenoidni vegetace obcas rada "vybuji" atd...

a samozrejme souhlas, ze to neni metoda urcena proti zabraneni aspiraci, s tema zvratkama bych bych se na to urcite nelajsnul (jen sem chtel naznacit algoritums - vycistit DC, a kdyz dycha a je po ruce vzduchovod A vim jak ho zavest :) pouziju ho k udrzeni DC pruchozich a pokud mi dycha dal dam pacienta do stabil eventuel ulev polohy (nevim co je zrovna ted v guidelinech aktualni, protoze na zachrance nepracuju) a cekam na "Oranzovy muze".
A vubec ten nosni vzduchovod bych asi uplne vypustil. TO by fakt musela byt nejaka zlomena celist, ze bych DC neudrzel pruchozi. V tomto pripade bych to dokonce povazoval i za mensi zlo nez "jine invezivnejsi metody," nebudu tu psat zamerne jake
a ten ustni bych taky daval jen fakt v pripade, ze zraneny bude v bezvedomi a DC mi opakovane zkolabuji. Urcite ne jako metodu volby.

A intubace kombirourkou je jasna, ale az pro cloveka zRZS :)


jeste bych tu chtel napsat k tem kanylam a infuzni terapii. Ono je to pro vojaky urcite nezbytnost umet, protoze v boji je krvacenim a vznik soku denim chlebem. Takze je to nezbytnost, udelat aspon neco, protoze tam RZS zkratka neprijede do tech 15 minut nebo kolik jsou dnes ty limity. ALe je potreba si uvedomit, ze v rozjety fazi soku to na ruce nenapichnete ani u manika s takovejhlema peknejma zilama jak je na tom videu. a i kdyby NAHODOU, tak je to neucinne, protoze jeden port je malo, a navic jsou tyhle periferni zily (kor tyhle distani na ruce a predlokti) zatazeny, protoze se krev presouva do centralniho reciste. Dalsi faktorem kdy se vam to treba nepodari jsou popaleniny, coz v moderni dobe je na bojisti stale vice aktualnejsi tema. Pri popalenine to taky nedate.
Proto bych zase rekl, ze neni naskodu si to zkouset na sobe a na kamaradech, kdyz chci mit pocit, ze umim neco navic a bavi me to. Je to i docela dobry teambulding. Ale zase bych se do toho v civilu nepoustel i kdybych nahodou mel prostredky a vedel, ze RZS je na ceste! Samozrejme existuji metody, jak v terenu, kdyz neni cas a jsou nepriznive podminky, podat chybejici objem do krve, ale to bych taky nechtel vice rozvadet.

jinak samozrejme diky korfymu za podporu ohledne erudikace AS zdravotniku. Take si toho vazim.


08 led 2011, 18:12
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 29 pro 2010, 22:22
Příspěvky: 144
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
soudruzi, uvědomme si, že se tady bavíme o několika rozdílných věcech.
1) jetsli tahat ty a ty krámy jenom proto, že to tahá naše předloha je věc na zvážení hloubky reenactingu, a zdrojů.. je hrozněj hezký mít krční límec, protože jeto khůůl, ale když ho neumím používat, je to lehce k prdu. ale když ho mám abych ho měl, no problem. to samé infuze, šití a tak.
2) postyktnout základní první pomoc by měl umet každej, na tom se shodneme a na to moc vybavení nepotřebujeme, nějakej ten obvaz má každej a turniket je spíš fakt věc průserová a málokdo bude mít vubec žaludek ho nasazovat. (to neuvažuju o tom, že 1/2 lidí omdlí když vubec uvidí krev). Takže bych úsilí jednotek zaměřil na tento bod (základní laická první pomoc)
3) řešit obtížnější stavy jako laik stejně nikdo nebude a budete se modlit, aby přijela záchranka včas. tím odpadají všechny ty debaty ohledně tenzního pneumothoraxu, hemothoraxu a vůbec jakémkoliv thoraxu :-) a vubec vše okolo..
4) napichování žil je problém, kdo to nemá natrénované, tak než se odhodlá, než do něj "píchne" tak mu to periferní řečiště zkolabuje a nenapíchne nic :-( to samé šití..každej je zblbej z Ramba, co si zašil ruku sám, ale on neměl v tom noži ani obvaz, ani náplast, jen jehlu a nit (a možná to byl vlasec a rybářskej háček) ale u něj nebylo zbytí, protože on byl sám proti všem, kdežto my jsme v situaci, že můžeme svým "machrováním" raněnému uškodit a pak jsme v průseru. ono méně je někdy více...akdo si jednou zašil díru na ponožce, neznamená že zašije ránu na kůži, ono se to šije celý malinko jinak a mnohem hůř než ponožka na hříbku :-)

čili doporučoval bych zchladit elán, dělat co je nezbytné k udržení raněného při životě a s ostatním počkat na profesionály..

a teď do mně :-))


09 led 2011, 20:22
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Co se týče šití, resp. ran který jsou na zašití, tak jsou docela dobrý samolepicí motýlkový stehy. Na jejich použití prakticky není co zkazit, resp. tim ničemu nemůžete uškodit a docela dobře fungujou. A hlavně jsou super i na malý řezný rány apod. na blbejch místech (prsty atd.), který sice na šití opravdu nejsou, ale pokud si je způsobíte na začátku akce v pátek večer, tak bez ošetření se z nich do neděle pose*ete.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


09 led 2011, 20:31
Profil ICQ
Poručík
Poručík

Registrován: 07 lis 2010, 12:29
Příspěvky: 230
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
madick som zacal s autolekarnickou kutomu som pridal cukor,sol, dalsie obvezy a stvorce, kondom, dalsie rukavice,zdravotnicku pasku,ibuprofen, 2 svorky, zapalky zabalene v sacku,paralen, dithiaden (pri alergii),Carbosorb (pri otrave), ocne kvapky

myslim si ze toto je zaklad pre medicka osobne som tam nasiel sedko co som zatial potreboval nastastie som ju este neviuzil naplno a dufam ze tak nikdy nespravim. Inak ak by ste mi mohli poradit nosim to dost nepraktickych taskach mole az v 3 tak ci by ste mi poradili daku jednu velku.

Vecina veci tu bola povedana ale toto je to co by mal madick nosit v reali madick nosi daleko viac ale pri as pochybujem viuzitie sady na zrpechodnenie dychania a ostatnych veci jedina vec co realne by bola este dobra tak je tne krcny limec ale to je sedko.


09 led 2011, 22:02
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Ten krční límec je fakt blbost, jakmile máš podezření na jakýkoliv poranění krku nebo páteře tak s tim člověkem prostě nehejbeš a okamžitě voláš rychlou, i kdyby měl letět vrtulník a spouštět tam záchranáře ze vzduchu.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


09 led 2011, 22:07
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 29 pro 2010, 22:22
Příspěvky: 144
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
no pokud ten člověk bude zmuchlanej v autě a ty uvidíš, jak mu z utržený nohy leje krev a hlava není v dobríém úhlu, jak ho zachráníš aniž bys ho vytáhl z auta??? když to půjde a začneš ho tahat, tak s etřeba zrovna ten líme c hodí, protože se snižuje riziko většího poškození páteře.. ale tady stavíš proti sobě to že vykrvácí a umře a nebo že ho vytáhneš, zastavíš to krvácení, a on bude žít ( i když třeba jako kvadruplegik)..protože stát tama kkřičet že krvácí,ale já tam nedošáhnu a šahat na něj nechci, co kdyby měl něco s páteří moc nepomůže :-(
ale je fakt, že by ti to asi nikdo později nevyčítal, protože u tohohle zachovat klidnou hlavu taky neumí každej..


09 led 2011, 22:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Registrován: 06 led 2011, 21:23
Příspěvky: 8
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
a kdyz by na to doslo, tak doporucuu ti delat aspon ve dvou lidech, tim se snizi riziko jeste vice.
ale fakt je ten, ze kdo z nas tehle limec bezne v aute? Povinna vybava to neni,


09 led 2011, 23:41
Profil
Poručík
Poručík

Registrován: 07 lis 2010, 12:29
Příspěvky: 230
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
jasne ale realne viem stabilizovat krk aj bundov nebude to tak dobre ako ten limec ale dasa. Dalsia vec je druha ak zraneny je v takej situacii ze predpokldajme ze ma poskodenu chbticu ale musime zobrat do uvahy ak by som mu neposkytol osetrenie tak zomrie tak osobne by som sa na tu chrbticu visral a pohol snim keby pr mal tepnu alebo daco v ohrozeni zivota dolezitejsie je zachranit zivot ale fakt je to dilema.


10 led 2011, 08:27
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 20 říj 2007, 22:00
Příspěvky: 147
Bydliště: Klatovy
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Osobně si myslím že motolékárnička stačí (na to nejduležitější) - do ní ještě narvat nějaký to šití, zápalky v igelitu plus jestli chcete tak nějakou mast popř sprej na štípance od komárů...

_________________
9. Lajdácký Průzkumný Oddíl
tel.: 605384638
icq 244215353


10 led 2011, 23:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 25 lis 2009, 21:19
Příspěvky: 579
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
simko.zero píše:
Osobně si myslím že motolékárnička stačí (na to nejduležitější) - do ní ještě narvat nějaký to šití, zápalky v igelitu plus jestli chcete tak nějakou mast popř sprej na štípance od komárů...

Pridal bych jeste manykurni nuzky, fakt se me naposled dost hodily a ty co tam jsou mi prijde ze ani poradne nestrihaji:D


11 led 2011, 10:35
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Krezz píše:
Pridal bych jeste manykurni nuzky, fakt se me naposled dost hodily a ty co tam jsou mi prijde ze ani poradne nestrihaji:D

Teď už by v autolekarničkách měly být kvalitní nůžky, jinak manikurni :lol: nužky jsou základ, třeba tyhle:
http://www.rescue4you.cz/product_info.p ... cts_id=109

Jinak na to šití se fakt vykašlete, možná tak jehlu na propichnutí puchejře (ikdyž i to je diskutabilní), ale jinak sada na šití v běžný lekarničce je zbytečnost... ale to je furt dokola :roll:

Jinak ja v lekarničce nosím ještě lahvičku hypermanganu... je to desinfekce na vodu, třeba na umytí rukou, nebo v nouzi nejvyšší i na pití vody, dá se s tím obarvit sníh na růžovo a použit k označení místa (to je spíš pro nějakej survival modeling, než na skutečný použití), dá se s tím rozdělat oheň atd.

A pak nevim jestli to tu bylo ale dobrá věc na popáleniny (asi nejčastější úraz u nás) je prej dobrej waterjal... akorát teda od doby co ho nosím tak nikdo významněji popálenej nebyl, tak praktickou zkušenost zatím nemám.
http://www.rescue4you.cz/index.php?cPath=53
Kdyby k tomu někdo měl nějaký poznatky, zlobit se nebudu.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


11 led 2011, 10:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 18:53
Příspěvky: 87
Bydliště: Rokycany
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Hypermangan je jako lecivo a desinficiens znacne obsolentni. Kazda desinfekce je lepsi nez tohle, pit bych to nedoporucoval, pac drazdi sliznice, k vnitrnimu uziti se nehodi a s vodou to nic moc neudela. Jedinej bonus KMnO4 je barveni vody :) Kdyz neni nic lepsiho proc ne, ale je tu spousta jinych veci- Betadin a ma vyplachy super H202.

Docela by me zajimalo, co si lidi jako simko.zero predstavuji pod pojmem "nějaký to šití" a co by s tim delali.

_________________
http://stb.ardie.cz/index.html


11 led 2011, 17:20
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Tak já ten hypermangan nosím hlavně kvuli tomu co dokáže při smíchání třeba s určitým krémem na ruce ;) ... je fakt že pokud je v lekárničce, tak v ní je i ten betadin a možná i ta desinfekce vody... takže jakýkoliv jeho další vlastnosti nejsou využitelný (kdyby nějaký měl :-)).

_________________
http://www.Sniperblog.cz


11 led 2011, 17:25
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 13 bře 2009, 10:29
Příspěvky: 995
Bydliště: RACOON CITY
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
kofry píše:
Hypermangan je jako lecivo a desinficiens znacne obsolentni. Kazda desinfekce je lepsi nez tohle, pit bych to nedoporucoval, pac drazdi sliznice, k vnitrnimu uziti se nehodi a s vodou to nic moc neudela. Jedinej bonus KMnO4 je barveni vody :) Kdyz neni nic lepsiho proc ne, ale je tu spousta jinych veci- Betadin a ma vyplachy super H202.

Docela by me zajimalo, co si lidi jako simko.zero predstavuji pod pojmem "nějaký to šití" a co by s tim delali.


možná na přišití knoflíku u kalhot :lol: :lol: . už vidim jak v poli šije tržnou ránu. To bych nechal na odborníky.


11 led 2011, 17:39
Profil
Poručík
Poručík

Registrován: 07 lis 2010, 12:29
Příspěvky: 230
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
pochybujem ze by dakto s normalnm rozumom vidrzal sitie rany a takties nechapem ako to udrzuju sterilne ale tak v pohode mozno si mislia ze su ako vo filmoch boh vie :D

alebo stym siju na gatiach dieri aj to je mozne


12 led 2011, 08:53
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Registrován: 06 led 2011, 21:23
Příspěvky: 8
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
seal
seals píše:
kofry píše:

možná na přišití knoflíku u kalhot :lol: :lol: . už vidim jak v poli šije tržnou ránu. To bych nechal na odborníky.


:lol: to me dostalo

ale v terenu se fakt nesije!! Ani zachranari to nedelaj.
A hlavne co a kcemu?? Jakoukoliv ranu, kdyz prekryju sterilne, tak udelam lepsi, protoze to nezinfikuju (nez kdyz se v tom budu hrabat). Kdyby to ale nejakej TUPEC udelal, tak se to stejne musi ve spitale otevrit a zrevidovat znovu.
A otazka jestli to dotycny vubec umi zasit dobre bych rekl ze nema smysl o ni diskutovat


12 led 2011, 22:35
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 29 pro 2010, 22:22
Příspěvky: 144
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
šití má smysl v momentě, že žádná pomoc nepřijede, tedy u akcí v týlu nepřítele, ale v našich podmínkách v ČR fakt není potřeba..jak už psal Frank a další, zavázat a volat RZP, ve špitále si s tím už poraděj..
samozřejmě nemluvím o přišití toho knoflíku, to se jistě hodí i tady a s tím nemá cenu na RZP čekat :D


12 led 2011, 23:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Doporučuju mrknout na toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=VVjo-hdg ... r_embedded
Řekl bych že podobný složení je na airsoft (procházky v přírodě) uplně ideální. Na nějakou třeba autonehodu, nebo jinej větší průšvih je tam obvazovýho materiálu asi málo, ale na drobný věci co se běžně v lese můžou stát je to ideál v dobrým balení.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


18 led 2011, 12:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Hlavně že tam má hroznovýho cukru pro celý družstvo pěchoty, ale dezinfekce chybí :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


18 led 2011, 12:52
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Ajo, toho jsem si vubec nevšiml :) Je fakt že desinfekce by tam být měla.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


18 led 2011, 13:23
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 29 pro 2010, 22:22
Příspěvky: 144
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
v žádném případě nedělat ze zdravovědy a tuplem ne z první pomoci posvátné téma. to že se tam vyskytuje plno termínů a věcí, kterejm lajk nerozumí, je chyba, ale to už tak je. takže spíš z toho udělat denní rutinu, aby to každej zvládal tak jako vyměnit zásobník u kvéru,pak to bude ok..


13 bře 2011, 15:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík

Registrován: 11 pro 2010, 12:46
Příspěvky: 92
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
Přesně.. :wink:


13 bře 2011, 18:46
Profil
Poručík
Poručík

Registrován: 07 lis 2010, 12:29
Příspěvky: 230
Nový příspěvek Re: Lékařské minimum
inak myslite ze ako madickovi mi postaci ifak original kompletny ?


23 bře 2011, 15:11
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 190 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz