Airsoft forum
http://www.airsoft-forum.cz/

Sušené maso
http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=244&t=17306
Stránka 1 z 1

Autor:  KrteQ [ 25 led 2014, 19:45 ]
Předmět příspěvku:  Sušené maso

Zdarec,
potřeboval bych od vás pomoc, popřípadě i rozjet diskuzi.
Asi před půl rokem jsem si zamiloval Beef Jerky, nebo spíše veškeré sušené maso, hlavně jako svačinku na akce, ale i do školy a vůbec kamkoliv.
Jenže, kdo žvýká tak ví, že to není zrovna levná záležitost.
Proto se obracím zde, zda tu není někdo, kdo si suší doma a dal by mi nějaký zaručený recept jak na to (receptům na netu nevěřím od dob, kdy jsem z "obyčejné" fazolačky vyprodukoval tolik metanu, co není ani ve všech dolech na Ostravsku), popř. nějaké tipy na přípravu, koření apod...

Předem všem děkuji. :)

Autor:  firstik [ 26 led 2014, 11:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Hele já myslim, že u tohodle se moc zkazit nedá, hlavní je aby si zničil bakterie, který v tom mase jsou, a zároveň to neupekl, nějaký koření, už je na tobě, si udělej několik vzorků a pak si dělej ve velkym už jenom ty co ti chutnaj, ale jako klasický koupený jerky to nejspíš nikdy nebude...

EDIT: tady ten recept nevypadá špatně http://www.recepty.cz/recept/jerky-susene-maso-152731

Autor:  Noobiq [ 26 led 2014, 22:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

tych návodov je vela, ja som sa nehal inšpirovat týmto:
http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovr0050.html

maso som nakrájal, naukladal do mysky a každú vrstvu som posolil a ochutil worchestrovou omáčkou, asi pol dna sa marinovalo a potom tak 8 hodin sušilo. chuť je (aspoň pre mňa) lepšia ako kupované jerky.
pár kúskov som odložil na skúšku trvanlivosti, ale vydržali len 4 mesiace.. potom som ich našiel :lol:

Autor:  KrteQ [ 28 led 2014, 20:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Díky za rady pánové, už jen splašit nějaký krásně libový flák hovězího a jde se na to ! :)
Btw. Noobiqu, ten byl dobrej! :D

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/