Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24 čer 2021, 04:46




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Chronometr 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2011, 16:46
Příspěvky: 101
Nový příspěvek Re: Chronometr
Solis: mám zájem o BJ E9800-PLUS jako máš ty. Měří ti zatím dobře? Žádné problémy? Máš nějaká doporučení co se ti osvědčilo a tak? Je k tomu nějaký návod? Nikdy jsem s chronem nepracoval.

Otázka pro všechny: proč se při měření používají kule 0,20 g ? Když jde nastavit různá gramáž? Je to zavedený standart, aby byly stejné hodnoty nebo je ještě nějaký jiný důvod?


05 pro 2011, 11:24
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chronometr
Protože to je prostě zavedený standard. Kdyby žádnej takovej nebyl, tak by se musela u každý úsťovky uvádět gramáž, se kterou to bylo měřený, pro porovnání by si to člověk musel přepočítávat atd., prostě by to byla otrava. A to nastavení gramáže nemá zdaleka každý chrono a je to funkce zavedená právě kvůli tomuhle standardu, aby člověk mohl měřit s libovolnou gramáží, ale úsťovku viděl rovnou takovou, jakou by to mělo s 0.20g a nemusel to tudíž přepočítávat.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


05 pro 2011, 11:53
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009, 22:36
Příspěvky: 408
Bydliště: Olomouc, Duchcov
Nový příspěvek Re: Chronometr
je to standart, kdyz nastavis gramaz tak chrono ti napise m/s realne, jediny co ti zpocita je energie ze ktere si muzes prepocitat rychlosti pro jednotlivy gramaze

_________________
AK 47 beta (JG, 140m/s s SP130 guarder)
M4 (JG, 118m/s s SP120)
Glock 17 GBB (army, 91m/s s toy jack)
perky


05 pro 2011, 11:54
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2010, 15:53
Příspěvky: 736
Nový příspěvek Re: Chronometr
Coz me privadi k tomu... proc se vubec uvadi ustovka, nebylo by jednodussi uvadet energii? :-)

_________________
If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!


05 pro 2011, 14:35
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Chronometr
nejspis bylo, ale ustovka je jiz zakoranena zalezitost

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


05 pro 2011, 14:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Chronometr
Knaak píše:
Solis: mám zájem o BJ E9800-PLUS jako máš ty. Měří ti zatím dobře? Žádné problémy? Máš nějaká doporučení co se ti osvědčilo a tak? Je k tomu nějaký návod? Nikdy jsem s chronem nepracoval.



návod je v AJ. ovládání ale fakt jednoduché :) žádný problém s tím nemám a spokojenější být snad ani nemůžu :-)

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



05 pro 2011, 15:42
Profil
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2011, 16:46
Příspěvky: 101
Nový příspěvek Re: Chronometr
Nedávno jsem koupil svoje první chrono Guarder Speeder 2000 ver. 2011. Při měření se někdy stane, že pár výstřelů vůbec nezobrazí a po nějaké chvíli opět jde. Je to závada? U zbraně mi kolísá úsťová rychlost, mohlo by to být měřákem? Kdyžtak další věci na které si dát pozor při užívání?


16 led 2012, 17:40
Profil
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Chronometr
je možný že střelíš mimo čidla a jedno z tech čidel to nezachytí. Nemusíš sice střílet úplně na střed ale taky se mi to stává když střílím jakoby více u stěny tunelu. nevím jak u GD, ale u toho Big dragonu co mám já je odchylka snad max 1,5% to je u 170m/s asi tak +-2,5m/s? jinak pozor asi jen pokud nemáš kovový tunel, tak na to, aby jsi ho nerozstřelil

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



16 led 2012, 17:52
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chronometr
Střílet rovně, dát si bacha ať si neprostřelíš měřák zevnitř a dát si bacha, aby kule vylétnuvší z druhé strany netrefily něco co nechceš/někoho koho nechceš :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


16 led 2012, 17:57
Profil ICQ
Četař
Četař

Registrován: 07 bře 2010, 23:06
Příspěvky: 17
Nový příspěvek Re: Chronometr
Taky schaním chrono, díval sem se na tohle http://www.ebairsoft.com/xcortech-x3200 ... -2513.html , jenom mě zajíma jak to myslej s tim free shiping, jestli to je i do zahranici?


22 led 2012, 22:49
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chronometr
alltekk píše:
Taky schaním chrono, díval sem se na tohle http://www.ebairsoft.com/xcortech-x3200 ... -2513.html , jenom mě zajíma jak to myslej s tim free shiping, jestli to je i do zahranici?


Po padesáté sedmé - ano, na ebairsoftu je pošta už započítaná v ceně zboží.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


23 led 2012, 00:12
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2011, 16:07
Příspěvky: 192
Bydliště: Praha 4
Nový příspěvek Re: Chronometr
Zdravim, mám doma chrono Guarder Speeder 2000.
Nevíte, kde bych na něj mohl sehnat nový aku nebo si ho nějak udělat?
Vůbec nevím, co je to za aku. To moje je úplně v háji, teď mi to chrono funguje jen přes napájení.
Díky...


23 led 2012, 14:48
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chronometr
Nevíš co je to za aku? Předpokládám, že už jsi ho vyndal, tak určitě bude mít nějaké popisky, pokud ne, tak nějaké vlastnosti pomocí kterých nám ho zvládneš popsat, pokud ani to ne, nafoť ho a pošli výsledek.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


23 led 2012, 19:32
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2011, 16:07
Příspěvky: 192
Bydliště: Praha 4
Nový příspěvek Re: Chronometr
omlouvám se, že to posílám tak pozdě, ale tady je ta fotka na tem můj dotaz...


Přílohy:
P2220990.JPG
P2220990.JPG [ 280.69 KiB | Zobrazeno 21268 krát ]

_________________
King Arms M4 Vltor - SHS M150 (3.07 J, 0,20g - 175 m/s), Li-Pol 11,1 V (22 bb/s)
CA MP5 SD6 B&T - AsPro M130 (2.1 J, 0,20g - 145 m/s)
WE Glock 18c 4.gen - (0,92 J)
TM Glock 17 - 0.8 J
22 úno 2012, 13:20
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Chronometr
spočítej články a pak tam třeba můžeš dát upravenou čínskou baterii pouze s 6 články? konektor se bez problému přepájí

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



22 úno 2012, 14:27
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chronometr
To vypadá na články, který se používaly ve starších notebookovejch akumulátorech, byly to normálně NiMh...podle mě by nebyl problém použít jakejkoli šestičlánkovej NiMh aku.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


22 úno 2012, 16:11
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2011, 16:07
Příspěvky: 192
Bydliště: Praha 4
Nový příspěvek Energie střely
k tomu chronometru.....takže by tam měla jít baterka s napětím 7,2 V ?

_________________
King Arms M4 Vltor - SHS M150 (3.07 J, 0,20g - 175 m/s), Li-Pol 11,1 V (22 bb/s)
CA MP5 SD6 B&T - AsPro M130 (2.1 J, 0,20g - 145 m/s)
WE Glock 18c 4.gen - (0,92 J)
TM Glock 17 - 0.8 J


23 úno 2012, 12:28
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Chronometr
jestli je tam fakt 6 článků, tak vlastně jo. 6*1,2.

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



23 úno 2012, 14:27
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chronometr
Diskuse o energii přesunuta sem: viewtopic.php?f=246&t=13224

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


24 úno 2012, 12:27
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2011, 16:46
Příspěvky: 101
Nový příspěvek Re: Chronometr
Jakým stylem měříte rychlost? Myslím tím jestli máte zbraň v ruce či na podložce? Když držím zbraň v ruce mám vždy nestabilní výsledky. Zkoušeli to i kamarádi a to samé. Na svoji G36 jsem si vyrobil podložku, která je položená na stole - zbraň se nevyklá a je v ose s chronem. Chci mýt něco univerzálního na všechny zbraně. Nejednoduší koupit malý stativ a braň držet šikmo dolu. Pomohu si tím? Pořád to asi nevyloučí chvění v rukách a tím nestabilní hodnoty? Nejlepší bude pevný stojan, mám v hlavě pár nápadů, ale rád bych uvítal vaše zkušenosti a postřehy, abych se zbytečně nezdržoval metodou pokus - omyl.


16 črc 2012, 10:58
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5923
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Chronometr
ja to drzim v ruce,jak velky mas rozdil oproti stativu? Podle me do 3m/s a to je stejne jedno.hlavni je overeni,ze to lita jak ma plus minus.jinak jsou meraky co namontujes na hlaven, to by bylo pro tebe nejelengantnejsi reseni

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


16 črc 2012, 14:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2011, 16:46
Příspěvky: 101
Nový příspěvek Re: Chronometr
V ruce mám asi +/- 4 m/s. Podle mě , je lepší mýt pevný základ měření. Pokud to kolísá, těžko se ověří stabilní výkon. Jeden měřák už mám, další je zbytečný luxus. V brzké době zkusím stativ. Pokud se neosvětší vyrobím nějaký napevno umístěný.


16 črc 2012, 16:46
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 09 črc 2011, 22:55
Příspěvky: 447
Bydliště: Votice, Střed. Kraj
Nový příspěvek Re: Chronometr
Knaak píše:
V ruce mám asi +/- 4 m/s. Podle mě , je lepší mýt pevný základ měření. Pokud to kolísá, těžko se ověří stabilní výkon. Jeden měřák už mám, další je zbytečný luxus. V brzké době zkusím stativ. Pokud se neosvětší vyrobím nějaký napevno umístěný.


Mám na BigDragonovi malinký, tak 10cm tripod a je to pohodnější, oběma rukama se můžeš soustředit na pevné držení zbraně a když si můžeš ruce při držení něčim podepřít tak je zbraň celkem stabilní a funguje to. každopádně by bylo ještě pohodlnější zbraň vyrobit nějaké lože po stranách se svorkami a nějak naladit výškový rozdíl hlavně a tunelu pro chorno, ale na to je zase potřeba trochu dílnička tak já doufám že se mi povede sehnat místo v garáži :D ;)


16 črc 2012, 21:20
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 19 pro 2016, 16:28
Příspěvky: 24
Nový příspěvek Re: Chronometr
Softu zdar
Našel by se zde nějaký zručný elektrotechnik, který by byl schopen a ochoten vyrobit jednoduchý chronograf. Stačí pouze měření rychlosti.
Případně kolik by si účtoval?


22 úno 2019, 08:16
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2013, 11:15
Příspěvky: 273
Nový příspěvek Re: Chronometr
Nebylo by jednodušší i levnější koupit za nějakých 800-900 Xcortech z aliexpressu? Údajně to snad je i kopie, ale funguje velmi dobře (dokonce lépe, než to, co se u nás v AS krámech běžně prodává).


24 úno 2019, 11:27
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 19 pro 2016, 16:28
Příspěvky: 24
Nový příspěvek Re: Chronometr
Dá se sehnat na Ali za 500.
Každopádně přes arduino, 2 senzory a LCD display jde udělat na mnohem míň a to stačí. Jen s programováním nemám takové zkušenosti abych to zvládl.
Takhle by to stálo odhadem kolem 200.


24 úno 2019, 11:33
Profil
Kapitán
Kapitán

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 332
Nový příspěvek Re: Chronometr
Kvoli par usetrenim stovkam sa to neoplati robit doma ak to nemas ako konicek.
Z Ali odstanes lepsie urobeny kus, akoby to niekto robil doma na kolene. Ak sa ti podari najst niekoho kto by to doma urobil poriadne, myslim si, ze by si za to vypytal tolko, ze nic neusetris.


24 úno 2019, 14:54
Profil
Plukovník
Plukovník

Registrován: 12 zář 2012, 16:39
Příspěvky: 1037
Nový příspěvek Re: Chronometr
Na android existuje apka a je k tomu aj schéma na snímač ale za 40 eur som si kúpil element a som spokojný zmeria mi aj CO2 vzduchovku


26 úno 2019, 18:24
Profil
Poručík
Poručík

Registrován: 27 čer 2016, 13:54
Příspěvky: 277
Nový příspěvek Re: Chronometr
Spočítej si cenu celyho arduina s možností napájení z baterky, dílů, šasi z 3D tisku a cenu programu (pochybuju že ti to někdo udělá zadarmo), dostaneš se na cenu normalního chrona (a je jedno jestli už máš něco z toho doma nebo ne, nevyplatí se to)

_________________
Youtube NoobsRush - všemožné o Airsoftu (Zamyšlení, Tipy, Recenze)


01 bře 2019, 17:52
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 19 pro 2016, 16:28
Příspěvky: 24
Nový příspěvek Re: Chronometr
Nesouhlasím.
Když to chceš udělat dráze tak to drahé bude. Arduino seženeš klidně za pade, 2 senzory za 30, adaptér za pakatel a stačí znát vzdálenosti a pak záleží na čase.
Ptám se jestli je tady někdo schopen to naprogramovat, ne jak se to vyplatí. Názor tohoto typu mě naprosto nezajímá.
Chci jen s/t a napsat to na LCD displej.


01 bře 2019, 21:10
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz