Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23 říj 2018, 13:05





Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Od instalace mosfetu samé problémy 
Autor Zpráva
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 10 led 2010, 17:05
Příspěvky: 37
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Od instalace mosfetu samé problémy
Ahoj,jak už název napovídá mám neustálý problémy po tom co jsem nechal nainstalovat mosfet do jedný ze svých zbraní.
Po nainstalování mosfetu do své nové zbraně mi po pár zkušebních výstřelech začala střílet pořád,hned po zapojení aku. Přitom když mi zbraň předávali ze servisu tak zbraň šlapala jak měla. Z této zbraně jsem kabeláž nechal vytáhnout v servisu,s tím že jí dám do druhé zbraně,po dnešním nainstalování kabeláže to dělá to samé. Mám dojem že bude v háji mosfet,ale nesedí mi tam pár věcí.
Mám ještě druhou univerzální kabeláž s mosfetem,kde z mosfetu vede 6 vodičů. Dva nejtenčí na spínací kostku,dva do motoru,dva do aku. Přičemž u kabeláže která mi dělá problémy je jen jeden silný vodič směřující ke kostce,poté velice tenký (fialový) do kostky a zbylé vodiče (motor a aku) silné. A po bližším pohledu mi příde,jako by jeden vodič na mosfetu chyběl protože tam z něj kouká bužírka a uvnitř je napájený cín.
Asi je hloupost se tu takhle ptát,protože jediný co bych tak akorát zvládl jako řešení je koupit novou kabeláž s mosfetem. Ale třeba tu je někdo kdo by si věděl rady.
Díky.


08 čer 2014, 17:20
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 úno 2010, 18:40
Příspěvky: 607
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
To že tam je jenom 5 vodičů může bejt ok, ten druhej tenkej se připojuje na + od motoru (http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sp ... osfet.html), ale zase pokud je tam bužírka s napájenym cínem tak to bude spíš utržený. Problém může bej buď zničenej (proraženej) mosfet, nebo zkrat, buď někde v mechu nebo přímo na mosfetu, pokud je blbě zapájenej. Abys to něják pořádně prozkoumal, tak by bylo potřeba otevřít mech, takže jestli si na to netroufáš tak jiný řešení než dát to zase někomu do servisu neni. Jinak teď ti zbraň střílí pořád kdykoliv k ní připojíš aku(nejspíš proraženej mosfet)? nebo občas funguje normálně(zkrat)?

EDIT: U koho sis to nechal instalovat? Ideální by byla asi reklamace.

_________________
Jak na lipolky
__________________________________________
M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s
AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s


08 čer 2014, 18:25
Profil
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 10 led 2010, 17:05
Příspěvky: 37
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
Nechával sem to instalovat v anareusu.
Do mechu si troufám,sám jsem si to přepodložkoval atd,ale ta kabeláž je problém. Jakmile připojim aku,tak zbraň furt střílí. Izolace na kabelech se nezdá nikde bejt poškozená. Dělalo to už vlastně když jsem to měl v jiný zbrani,ale přisuzoval jsem to spíš proseklý izolaci. Ještě můžu zkusit říct kamarádovi,aby mi připájel podle schématu na návodu tu starou,co jsem kdysi kupoval tu univerzální. Ale už dnes jsem ho otravoval kvůli přepájení týhle kabeláže na originální G&P kostku bez který mi nelícoval mechabox.
Ani po pravdě nevim co je to za původ toho mosfetu.
Jinak zbraň střílí ihned po zapojení aku,a ten fialovej (nejtenčí vodič) je a původne byl napájenej na spodní kontakt na kostce,a na vyšší kontakt na kostce je napájenej červenej vodič z mosfetu,a k tomu připájenej červenej do motoru.
Až budu mít čas (nejspíš zítra),tak vyfotim a přiložim,bude to asi lepší než to tu vysvětlovat.


08 čer 2014, 21:28
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
To bude odpaleny mosfet.


08 čer 2014, 21:48
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
Propálenej mosfet.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


08 čer 2014, 22:11
Profil ICQ
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 10 led 2010, 17:05
Příspěvky: 37
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
Dnes mě sám kontaktoval technik,co tvrdil,že mi vlastně ten mosfet s kabeláží stavěl znova. A že to zkoušel a fungovalo to perfektně,takže myslíte,že to mohla udělat baterka? I on říkal,že mi to musela šlusnout baterka,jinak to neni možný. Myslíte že by se tomu dalo předejít nainstalováním pojistky na kabeláž?
Jinak mimochodem moc doufám,že mi ta baterka udělala to samý s ASCU Gen3+ co sem koupil,a 2 měsíce se nedalo přijít na závadu :-D (ironie)
Díky za odpovědi.


09 čer 2014, 17:56
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
Baterka nic takovýho udělat nemůže, to jsou elektrický články a dva dráty, kdyby na ní bylo něco blbě, poznáš to mnohem dřív, než jí připojíš ke zbrani.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


09 čer 2014, 19:34
Profil ICQ
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 10 led 2010, 17:05
Příspěvky: 37
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
V tom případě nechápu co může poškodit mosfet,když mosfet jsem jen předal kamarádovi kterej jej s kabeláží přepájel na GP kostku a to vim,že byl opatrnej,seděl jsem celou dobu vedle něj. Žádnej fyzickej tlak na něj nebyl vyvinutej,že by se poškodil takhle,a co jsem tu v pár vláknech četl,tak trafopájka tomu neuškodí,když se to nezapíná a nevypíná až po přiložení na kabeláž.
No servisák z anareusu mi nabídl,že to postaví znovu,a napájí na kostku od GP,pokud jí tam bude mít,ale myslim si že by tam měla padnout kterákoliv,to jen ta na který to bylo původně,byla z WE Katany,a ta byla robustnější než klasická kostka. Tak snad to nedopadne jako doposud.


09 čer 2014, 20:50
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
No tak jestli to pájel trafopájkou, tak máš příčinu problému nalezenou. Jinak spoušťový kontakty nemusí sedět, ale většinou se dají upravit.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


09 čer 2014, 21:47
Profil ICQ
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 10 led 2010, 17:05
Příspěvky: 37
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
Tak tím bychom tedy měli příčinu. Mysleli jsme že když se pájí až na tý kostce,že by to nemělo vadit. No chybama se člověk učí :) Pájecí pero má taky,ale to skoro nehřálo,tak jsme vzali tu trafopájku. Dobrý,příště pokud něco bude potřeba,tak se tomu vyvarujem.
Jestli jsi měl na mysli těma kontaktama tu kostku. Tak to jsem zkoušel,zbrušoval sem jak sem mohl,abych to ale zase nepřehnal,a stejně to nesedělo,a když sem pak zkusil dotáhnout šrouby na mechaboxu,tak tolik tu kostku sevřel,že když sem zmáčškl spoušť,tak se tam člunek zasek,a nešlo to ven,takže bych měl zase o problém víc.


10 čer 2014, 13:57
Profil ICQ
Četař
Četař

Registrován: 08 led 2018, 18:58
Příspěvky: 12
Bydliště: Benghází
Nový příspěvek Re: Od instalace mosfetu samé problémy
Měl jsem taky takový problém dal jsem jefrtton extreme a jinej do zbraně nesmí je to propracované a pěkně jde vše namontovat. na jaře skusím klukovi procesorovku taky od té firmy . a je do pružiny 200 tak to ani nevyužiju ale jde to znát . :mrgreen: :wink:


08 led 2018, 19:10
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz