Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15 pro 2018, 03:58




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
 Chrono za 30kč 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Registrován: 21 čer 2013, 01:33
Příspěvky: 1
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
AHoj.
Koupil jsem vsechno, co je třeba. Mám problém - nevím jak přesně dát LEDky a fototranzistory do obvodu - vim, ze ta kratsi nozicka je (-) ale potreboval bych poradit jak to ma vlastne byt. V podstate jestli by nekdo neudelal nakres jak pro blbce abych to mohl poskladat...

Myslíte, ze by to nekdo, prosim, mohl udelat a uploadnout tady? Omlouvám se, že jsem takový šmoula s tím, ale fakt nevím jak to udělat :-(


21 čer 2013, 01:41
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Vždyť máš na první stránce schéma...pokud nezvládneš zapojit čtyři součástky podle schématu, pak nechápu, proč se do toho vůbec pouštíš...

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


21 čer 2013, 16:06
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Padla tady zmínka o měření kadence přes zpracování zvuku, máte nějaký typy na aplikaci do mobilu (android)?
Do PC nechci, mám rád stěny bytu tak jak jsou... B-)

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


06 črc 2013, 09:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1241
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Snork86 píše:
Padla tady zmínka o měření kadence přes zpracování zvuku, máte nějaký typy na aplikaci do mobilu (android)?
Do PC nechci, mám rád stěny bytu tak jak jsou... B-)

na to stačí diktafon co má v sobě snad každej mobil v zakladu, záznam pak nahrajes do PC a zpracujes třeba v audiocity kde zpocitas píky za sekundu

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


08 črc 2013, 17:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Vždyť já vím, ale na začátku tématu padla zmínka o speciální aplikaci a tu bych právě chtěl.

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


08 črc 2013, 18:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Lds: dobrá práce, moc se mi to líbí.
Výsledky sedí podle všech dostupných možností porovnání.

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


14 črc 2013, 15:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2010, 10:51
Příspěvky: 359
Bydliště: Deathmarovice
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Zdarec,
Takhle stejne s tema diodama funguje i chrono z obchodu? Mám totiž problém, sem doma mam chrono přilepeno ke kartonove krabici aby to chytalo kule a co rana to ukaže ustovku ale jakmile vezmu to chrono ven na slunce ta už to ukazuje tak 1 z 10ran myslíte že to ovlivnuje to venkovní světlo? třeba dnes se mi to stalo když sem dával zbraň zákaznikovi z opravy a stáli sme přimo proti slůnci, je to teda normálni že když je tam moc světla tak to tu kuličku nezachytí nebo to normálni není a mněl bych chrono reklamovat?
Díky

_________________
kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE

Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!!
- Johann Wolfgang Goethe -


23 črc 2013, 16:31
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
chrono z obchodu ma vic fototranzistoru pro spolehlivejsi detekci, ale ano, jsou tam i diody a na primym slunicku (svitici do roury) to taky nejede, ale jinak jo.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


23 črc 2013, 20:06
Profil Zobrazit autorovy stránky
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2011, 17:30
Příspěvky: 251
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Zdravím, dotaz trošku stranou: Jsem líný a s elektronikou se moc nekamarádím a proto by mě zajímalo, zda by se zde našel někdo ochotný, které by mi podobné levné (ikdyž né úplně tu nejvíc budget verzi z toaleťáku :D) chrono sestavil. Cena do pár stovek max. řekněme. Nechce se mi dávat 2 litry za klasické. Díky. Kdyžtak PM.

_________________
AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s
ASG Socom MK23 - 115m/s
GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier
Navy Seals silencer


23 črc 2013, 20:18
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2010, 10:51
Příspěvky: 359
Bydliště: Deathmarovice
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Jeff píše:
chrono z obchodu ma vic fototranzistoru pro spolehlivejsi detekci, ale ano, jsou tam i diody a na primym slunicku (svitici do roury) to taky nejede, ale jinak jo.


Díky to tak nějak sedí, když sem to soušel k večeru kdy už slunce nebylo tak ostre tak to nezmeřilo asi jen 4 kule z 20 a doma to měří každou tak pro příšte dobré vedět že ustovku měřit ve sklepě :D

_________________
kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE

Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!!
- Johann Wolfgang Goethe -


23 črc 2013, 20:41
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Co k té trubce připojit Arduino? Nějaké nápady? Mně by se líbilo vyhodnocovat analogový vstup Arduina připojený na ty dva fototranzistory. Nějaká funkce při prvním průletu spustí stopky a druhým průletem se stopky zastaví. Pak jen výpočet rychlosti, energie a zobrazení hodnot na LCD.
Trubku už mám v provozu, měří perfektně, Arduino stojí 500 i s LCD. Takže nějakých 600 se vším všudy a jako bonus radost z vlastního výtvoru.
Takže nějaké nápady, jak napsat program? ;-)

Jasně, brzy sem někdo hodí hlášku at si koupím profesionální chrono za 2500. Jo, to bych mohl, ale to je pak o ničem. Když si lidi dělají doma v garáži upgrade zbraní, tak proč si sám neudělat chrono? ;-)

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


05 srp 2013, 01:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Postaviť sa to dá aj s lacnejsím procesorom. Ja som to postavil s AT89S51. Nemusis ani pouzit A/D prevod, stačia komparatory.
Teraz zalezi kolko toho o elektronike vies a čo všetko máš už doma a podla toho vyberat lacnejšiu cestu. Osobne by som sa vykaslal na arduino a robim rovno a proceosrom, ale je by som nasiel vsetko potrebne doma.


05 srp 2013, 07:19
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Belzebub mas pravdu, Arduino je na tohle "zbytecne moc chytre a drahe" ale mam ho doma a v tomhle jsem zacatecnik. Proto v tomhle pripade priblizne vim jak na to, ale nevim jak to udelat cele. :-( Jinak doma mam prave Arduino a plno soucastek, jde jen o co co s cim a kam :-)

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


05 srp 2013, 15:17
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Tak arduino nie je nič viac ako procesor, stabilizator a programovaci obvod.
Osobne som s tým ešte nerobil, len som si to v rýchlosti naštudoval takže toto ber s rezervou,

Tak ako displej pouzi nieco s radičom HD44780 na ten by si mal niekde najst kniznicu, ked to budes porgramovat.

Potom so snimačmi mas niekolko moznosti:
Pouzijes dalsi obvod, nejaky komparator a zapojis to nejak takto
http://img849.imageshack.us/img849/7336/kzqd.png
Vývody pripojiš na vonkajšie prerušenia. Program spustí časovač pri jednom prerušení a zastaví pri druhom, idealne ak nastavíš reagovanie na dobežnú hranu (ak sa dá).

+jednoduchší program
-ďalší haprdware
-pravdepodobne vyššia spotreba

Druhá možnosť použiť komparátor čo je na čipe, zapojenie bude podobne iba vynechas komparator, maximálne zmeníš pin na ktorý pripojíš tranzistor. Procesor ma len jeden komparator, ale invertujúci vstup by mal multiplexovaný. Tým pádom po prvom prerušení musíš prepnúť pin.

+menej hardware
-zložitejší program

Tretia možnosť je použiť A/D prevodníky. Pre zapojenie platí to isté čo v predchádzajúcom prípade. V programe budes musiet neustále porovnávať hodnotu napätia s hodnotou, ktorú si predtým odmeriaš. Ked sa dostanes pod tú uúroveň spustíš čítaš.

+menej hardware
-zložitejší program

Ťažko je mi povedať, či jednoduchší program bude v druhom alebo treťom prípade.

Program bude vyzerať nejak takto:

Nastav riadiace registre;
Inicializuj LCD a vypíš niečo naň;
Návestie1:
Čakaj kým BB neprejde prvým snímačom;
Ak prešlo spusti časovač;
Čakaj kým BB neprejde druhým snímačom;
Ak čakám viac ako 1 sekundu idem na Návestie1;
Keď prešlo Bb druhým snímačom zastav časovač;
v=s/t;
Napíš v na LCD;
Choď na Návestie1;


05 srp 2013, 19:02
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Diky Belzebub. Když na to tak koukám, připojil bych ty dva tranzistory na analogový vstup Arduina a měřil hodnotu napětí. Předtím si zjistím co dělá tranzistor při průchodu kuličky a co dělá jen s připojeným napětím. Pak porovnávat hodnotu napětí, jestli je nižší než hodnota bez kuličky. Viděl bych to na něco mezi s BB a bez BB, bude to chtít pár (desitek) výstřelů kvůli kalibraci. A musím si zopakovat C, netuším jak udělat ty stopky.

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


06 srp 2013, 03:54
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Na staopky možeš použiť njeký z časovačov, proste ho pustíš pri prvom prechode BB a po druhom zastavíš, podla frekvencie oscilátora zistíš presný čas.
Procesor by mal byt aj real time clock.
Ďalšia možnosť je rátať počet inštrukcii medzi prechodmi a podľa frekvencie vyrátať čas.


06 srp 2013, 07:09
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Jak jsi to všechno udělal ty?
A máš typ na nějaký dobrý stabilizátor napětí? 5V/1A na výstupu a vstup ideálně 5,5-6V??? Chtěl bych pořádný zdroj na měření venku.

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


07 srp 2013, 00:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
tak nizky rozdil napeti poradne neuregulujes, tam by jiz stacila pouze dioda pro pouhe zniseni napeti o 0,6V

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


07 srp 2013, 05:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Naco ti je na toto stabilizátor? Arduino uz by malo mat v sebe zabudovaný?
Aký konkretny typ arduina mas? Mala by stacit spravit redukciu a pouzivat aku zo zbrane.
Ja tam mam ako stabilizátor 7805 ale ak zdroj pouzivam 9V adapter alebo 9,6V aku.


07 srp 2013, 10:23
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Jeff z napětí 5,25-7,3 potřebuju dostat 5V a na to dioda nestačí. Zatím tam mám LF50CV, ale nelíbí se mi, že je jen do 500mA :-( Potřebuju víc na pokusy v terénu 8-)

Belzebub jo jo, je tam na napájení něco kolem 9V, ale i tak bych radši měl další zdroj pro pokusnou desku

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


08 srp 2013, 01:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
ty jsi nepsal 5,25-7,3, nybrz 5,5-6V, coz je rozdil. kazdopadne odpoved se nemeni, stabilizator potrebuje daleko vetsi rozdil napeti, jinak prestane fungovat (aspon 1V, zalezi na typu). Takze musis pouzit jiny typ zdroje.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


08 srp 2013, 05:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Možeš použiť
-USB, pozor na skraty
-PC zdroj
-laboratorny zdroj, napríklad si postaviť
-nájsť adaptér na 5V
-ako stabilizátor napr 7805 ten dá 1A a stačia ti dva kondenzátory k nemu alebo potom použit http://dics.voicecontrol.ro/tutorials/mc34063/

500mA ti musí stačiť na 10 takýchto merákov

Na pokusy v teréne použi bud 5V baterku alebo aku zo zbrane, arduino by mal mat na doske stabilizátor, takže ti stačí spraviť redukciu.

Aky to máš konkretny typ arduina nech sa môžem pozrieť čo presne je na doske?


08 srp 2013, 09:09
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Belzebub tady http://www.technika.ilcik.cz/napajeci-z ... 34063.html se jistě něco vybere, díky za typ.
Mám Arduino Uno R3

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


10 srp 2013, 14:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Registrován: 25 srp 2013, 16:24
Příspěvky: 1
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Zdravím odkazy na součástky už nejsou funkční. Byl by tak někdo hodný a součástky mi napsal, který jsou na chrono potřeba. Popřípadě linky jestli někdo má. Děkuji


25 srp 2013, 16:26
Profil
Nadporučík
Nadporučík

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 324
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
napriklad
http://www.gme.cz/l-93dp3bt-p520-068

http://www.gme.cz/l-934f3c-p511-503


27 srp 2013, 14:41
Profil
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 dub 2012, 18:54
Příspěvky: 102
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Chapi co dělám špatně? Všichni máte na tom grafu pokles dolu, ale mě to lítá nahoru :( Výsledná rychlost mi vychází 1027 m/s. a že bych to tak dobře sestavil si nemyslím. :lol:
PS: trubka má 20cm


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 138.27 KiB | Zobrazeno 12470 krát ]

_________________
AKs-74u
01 pro 2013, 11:26
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Ten první výkyv určitě není zaznamenanej průlet kuličky, to je nějaká anomálie. Takže ti průlet zaregistroval jenom jeden pár dioda-tranzistor.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


01 pro 2013, 13:43
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 dub 2012, 18:54
Příspěvky: 102
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
Tak jsem udělal úpravu. Abych měl jistotu, že trefím oba páry vyvedl jsem je ven. konečně to vypadá že jsem zachyti oba dva "průlety" Jenomže se stále nemohu dopočítat k výsledku :( :lol: . Délka je teď 13,7 cm.


Přílohy:
chrono.png
chrono.png [ 137.14 KiB | Zobrazeno 12300 krát ]

_________________
AKs-74u
06 pro 2013, 16:05
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 úno 2011, 20:32
Příspěvky: 134
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
delka je 121 vzorku, snimkovaci frekvence je 96000 snimku za sekundu takze 121/96000 je 0,00127s, delka je 137mm takze rychlost je 107874mm/s neboli 107,9m/s

_________________
Nic nevydrží ránu Trpasličím válečným kladivem. Pokud však ano je potřeba ránu zopakovat s větší silou.


06 pro 2013, 16:12
Profil
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 dub 2012, 18:54
Příspěvky: 102
Nový příspěvek Re: Chrono za 30kč
A sakra... :lol: Teď zjistit kde je problém, na 120 GD je to celkem málo (0,25g).

_________________
AKs-74u


06 pro 2013, 17:00
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz