Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 zář 2018, 08:13





Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 RF10 ??? 
Autor Zpráva
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Je to maximálně blbovzdorný, rozhodně snese hrubší zacházení než cokoliv civilního. Provoz je ale ilegální v celým rozsahu, ikdyž to je asi zbytečný říkat, že ;) Jinak co se týká údržby, tak pokud máš v pohodě akumulátor a nezlomíš si anténu, tak na tom není co udržovat.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


10 říj 2010, 21:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 bře 2009, 16:03
Příspěvky: 80
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Zdravím, nevíte někdo, jestli sedí na RF 10 pásková 1,5m anténa z RF 13, a kde tuto sehnat? Nebo jestli není na trhu nějaká jiná použitelná pásková anténa? Díky

_________________
www.havraniplzen.cz


08 čer 2011, 15:42
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 25 kvě 2009, 19:13
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Byl by velkej prů*er to napájet 8.4v baterkou z kvéru? Respektivě zda-li bych to tím neusmažil?

_________________
Co můžeš udělat dnes, to můžeš udělat i zítra....
Všude dobře, s WiFi nejlíp
_________


27 led 2012, 09:19
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3725
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Sasa.cz píše:
Byl by velkej prů*er to napájet 8.4v baterkou z kvéru? Respektivě zda-li bych to tím neusmažil?

No vzhedem k tomu že je to na 7v tak by to pruser byl a spálil by si to.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


27 led 2012, 09:39
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 25 kvě 2009, 19:13
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno
Nový příspěvek Re: RF10 ???
okej diky, a li-pol 7.4 mohu aniž bych to usmažil?

_________________
Co můžeš udělat dnes, to můžeš udělat i zítra....
Všude dobře, s WiFi nejlíp
_________


27 led 2012, 10:04
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2009, 09:20
Příspěvky: 3725
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Sasa.cz píše:
okej diky, a li-pol 7.4 mohu aniž bych to usmažil?

nemužeš co nerozumíš na voltáži 7V? Lipol ti při používání dá daleko víc než 7,4.

_________________
Hle, zde vidím svého otce
Hle, zde vidím svoou matku
Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku,
Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.


27 led 2012, 10:12
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 22 bře 2009, 16:03
Příspěvky: 80
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Pro použití dvoučlánkové Li-pol je třeba použít stabilizátor napětí, např. 7806. Nicméně jsem četl, že to lidi tahali na Lipol bez stabilizátoru a bez problému to fungovalo, ale osobně bych to neriskoval, když stabilizátor stojí pár korun.

_________________
www.havraniplzen.cz


Naposledy upravil maty dne 27 led 2012, 10:24, celkově upraveno 1



27 led 2012, 10:23
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 25 kvě 2009, 19:13
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno
Nový příspěvek Re: RF10 ???
tak dik

_________________
Co můžeš udělat dnes, to můžeš udělat i zítra....
Všude dobře, s WiFi nejlíp
_________


27 led 2012, 10:23
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: RF10 ???
maty píše:
Pro použití dvoučlánkové Li-pol je třeba použít stabilizátor napětí, např. 7806. Nicméně jsem četl, že to lidi tahali na Lipol bez stabilizátoru a bez problému to fungovalo, ale osobně bych to neriskoval, když stabilizátor stojí pár korun.

Jestli jsi to četl na asp, tak doporučuju číst pořádně, bez stabilizátoru ano, ale uplně bez ochrany rozhodně ne.
Sasa.cz:
Pokud lipolkám a elektronice rozumíš tak jak odhaduju, tak se na to vykašli.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


27 led 2012, 10:59
Profil Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Registrován: 25 kvě 2009, 19:13
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno
Nový příspěvek Re: RF10 ???
reyes102 píše:
Sasa.cz:
Pokud lipolkám a elektronice rozumíš tak jak odhaduju, tak se na to vykašli.


Odhaduješ dobře, vyřešil jsem to obyčejným akumulátorem NIMH 6v.

_________________
Co můžeš udělat dnes, to můžeš udělat i zítra....
Všude dobře, s WiFi nejlíp
_________


30 led 2012, 16:04
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Odešla mi další RFka, řeším kde je problém. Diagnóza: Vysílačka nevysílá a nepřijímá, ovšem zdá se, že funguje jak má (šumí z mikrotelefónu, při zaklíčování sepne relé atd.). V kontrolním stavu při zaklíčování se nerožne zelená kontrolka. Celkově vysílačka vypadá provozu schopná, ale nepřijímá signál s ostatních stanic a nedokáže na ně vysílat. Setkali jste se někdo s tím? Případné řešení? Při nejhorším budu muset celou vysílačku přeměřit, ale není zde zaručen výsledek. Díky

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


24 kvě 2012, 16:47
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 15 led 2012, 13:21
Příspěvky: 133
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Zdravim Vas airsoftaci,

mam par dotazu k radiostanici RF-10. Mam jednu na ceste, kterou jsem si pred casem koupil i s orig. baterkou. A muj dotaz je prave na tu baterku.

1) Bych se chtel zeptat, zda-li baterku mohu nabijet klasickou nabijeckou na Ni-Cd a Ni-MH akumulatory? Mam tuto nabijecku - http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1044 . Tak zda-li bude vhodna?

2) Bude-li baterka mrtva, cim nejlepe nahradit puvodni clanky v ni? Jaky vhodny akumulator zvolit?

Dekuju za odpoved.

_________________
„Si vis pacem, para bellum“/„Hledáš-li mír, připrav se na válku“
Deutsche Waffen und Munitionsfabriken


15 srp 2012, 17:18
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 zář 2009, 20:55
Příspěvky: 255
Nový příspěvek Re: RF10 ???
pokud máš peníze tak tímto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html naprosto parádní záležitost. Můžeš to tam hodit bez úprav.

_________________
Skype: f22raptor036
[ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý]
AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307

Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!


15 srp 2012, 17:30
Profil
Major
Major

Registrován: 30 dub 2012, 20:28
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Nabíjet tim původní baterku pujde, ale hodně doporučuju přejít právě na lipol 2S 5Ah, váha je poloviční a výdrž skvělá. Původní baterky jsou už úplně vymlácený.


15 srp 2012, 20:24
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 15 led 2012, 13:21
Příspěvky: 133
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Takze tou "inteligentni" nabijeckou, co jsem ji postoval v prispevku nahore, muzu nabijet originalni baterii?
Totiz popravde nevim, jestli clanky v te orig. baterce jsou Ni-Cd nebo Pb. Protoze kdyby byly Pb, musel bych si obstarat pro ne nabijecku.

Ty akumulatory Turnigy se mi libi, problem je akorat cena a nutnost dalsi nabijecky pro ne. Ale budu o nich uvazovat.

_________________
„Si vis pacem, para bellum“/„Hledáš-li mír, připrav se na válku“
Deutsche Waffen und Munitionsfabriken


16 srp 2012, 10:05
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 25 pro 2007, 20:02
Příspěvky: 717
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: RF10 ???
V origo RF10 by měli být NiCd 4000mAh 6V články, pokud se nemýlím. Dá se to dohledat na netu. Ale jestli se dělali i Pb, tak to nevím. Ale i ty byly podle mě už v té době nahrazovány NiCd, pokud se vyráběli.

_________________
Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče.
-----------------------------------------------------------------------
STAR L1A1
CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun


16 srp 2012, 10:35
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 15 led 2012, 13:21
Příspěvky: 133
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Alfred: Dekuji za informaci :) .

Asi to teday uz visi ale pekne stranky venovane RF-10 jsou tady - http://www.rf-10.nazory.cz/index.htm .

_________________
„Si vis pacem, para bellum“/„Hledáš-li mír, připrav se na válku“
Deutsche Waffen und Munitionsfabriken


16 srp 2012, 10:45
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 27 lis 2014, 21:28
Příspěvky: 6
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Sepsal jsem pro vas clanek jak je to s napajenim RF-10 z LiPolek: http://rf-10.nazory.cz/lipol.htm


27 lis 2014, 21:36
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Článek super, díky. A co napájení z čehokoli přes 7806 / 7805 ??

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


01 pro 2014, 20:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Registrován: 27 lis 2014, 21:28
Příspěvky: 6
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Jasny, do max. vstupniho napeti 40V cili ze nanejvys 24V transformator (s usmernovacem a filtraci samozrejme) ale pocitej s tim, ze se ten stabilizator bude hodne zahrivat takze velkej chladic.


02 pro 2014, 18:06
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Jde mi o nacpání LiPol do původní krabičky napájecího zdroje. 7806 + kondíky a pořádný chladič, ale nelíbí se mi LiPol baterka v kovové krabici, která zároven slouží jako chladič pro ten IO 7806 :-D
Výhodou by zase bylo, že když by se vyhodila baterka, můžu přes přidaný konektor připojit cokoli v rozmezí 8-24V.

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


04 pro 2014, 00:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Registrován: 30 dub 2012, 20:28
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Roky jsme používali v RFkách 7.4 lipolky a nikdy nebyl žádnej problém. Pokud už chceš tenhle krumpl používat, tak určitě lipolka a nestresovat se...


04 pro 2014, 12:02
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: RF10 ???
LiPol 2S je trochu prasárna, když si koupím veterán, taky ho nebudu točit na maximální otáčky a riskovat, že něco zničím ;-)

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


05 pro 2014, 02:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Registrován: 30 dub 2012, 20:28
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Ono ale o co jde, stanice je to za pár stovek a nám to vydrželo na x kusech bez problémů. Samozřejmě to nebylo jen natvrdo napojená baterka, nedělal jsem to, takže nevim čim se sráželo napětí, ale šlapalo to dobře.....teda jako dobře v tom smyslu že stanice fungovala jak má - tj. vidím tě z 5 slyším za 1.


05 pro 2014, 07:41
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 21 zář 2012, 22:41
Příspěvky: 22
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Byly to jen natvrdo napojený LiPo 2S baterie strčený do originálního boxu.

Rozsah napájení RF-10 je tušim do 8,6V (možnosti napájecího napětí, ne jmenovité napětí uvedený na zdroji) Plně nabitá 2S Lipolka má v nejlepší kondici 8,4V (4,2V na článek). Používáme konkrétně Turnigy 2S 4Ah 20C.

Pokud by to někdo takhle dělal pozor na vybití Lipolek, RF-10 funguje až do 6-ti voltů kdy je LiPo už skoro po smrti a může se stát že se z ní stane 1S nebo bude uplně na vyhození.

edit: tzn neni potřeba žádnej stabilizátor


15 pro 2014, 12:33
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 led 2012, 14:33
Příspěvky: 163
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: RF10 ???
RF-10 potřebuje napájení 4,8 - 7,8V a tak 2S LiPol, která má 7,2-8,4V podle mě není dobrý nápad. A RF-10 hlásí vybitou baterku pří 5,5V a to je pro LiPol konečná.
Nejvíc se mi líbí napájet RF-10 přes stabilizátor 7806, kdy při poklesu výstupního napětí pod 5,5V má LiPol pořád ještě slušné napětí 7,5V a to je OK.

_________________
Jestli se ptám na blbosti, tak sorry, každý nějak začínal. V nejhorším mě prostě střelte do hlavy ;-) => Začátečník hledá tým v Praze a okolí, chcete mě? :-)


15 pro 2014, 22:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Registrován: 30 dub 2012, 20:28
Příspěvky: 444
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Ok, tvuj přístup je určitě zdravější. U nás takhle jely stanice roky bez stabilizátoru a max. to chtělo přemýšlet aby se lipolka nepodvybila (tj. uvědomit si že když to budu žhavit pořád, tak za víkend tu baterku zlikviduju).


16 pro 2014, 13:27
Profil
Rotný
Rotný

Registrován: 21 zář 2012, 22:41
Příspěvky: 22
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Určitě to přes stabilizátor pujde (sám se v elektronice pohybuju)
ale jde to i bez toho, je to jednodužší a jakmile je box jednou upraven, dá se použít jakákoliv 2S Lipolka s příslušnym konektorem nebo redukcí např záložní do kvéru, popř lze z boxu lipolku vyndat a použít na napájení kvéru. Několik kusů RF-10 nám takhle funguje doteď a neni s tim žádnej problém a ani jedna neodešla na závadu na měniči kvůli zvýšenýmu napájecímu napětí.

Jak říkám, elektronika Rf - 10 dovoluje použití až 8,6 bez poškození. Kdo chce mít uplnou jistotu a hledá nejednodužší řešení stačí vložit do obvodu do serie zapojený 2 křemíkový diody, o vhodnym proudu, 3A a víc, na diodách bude úbytek napětí 0,3V, v součtu 0,6V což sníží napětí na 7,8V (při plně nybitý LiPo v dobrý kondici). Jakmile se připojí zátěž bude to ještě o něco míň.


16 pro 2014, 22:41
Profil
Desátník
Desátník

Registrován: 27 lis 2014, 21:28
Příspěvky: 6
Nový příspěvek Re: RF10 ???
reyes102 píše:
Je to maximálně blbovzdorný, rozhodně snese hrubší zacházení než cokoliv civilního. Provoz je ale ilegální v celým rozsahu, ikdyž to je asi zbytečný říkat, že ;) Jinak co se týká údržby, tak pokud máš v pohodě akumulátor a nezlomíš si anténu, tak na tom není co udržovat.

Ze je jeji pouzivani ilegalni je sice pravda ale je si treba uvedomit, ze drtiva vetsina dnesnich airsoftaku koupi nehomologovanyho Puxinga nebo jinou radiostanici z Ciny, na ni natukaji na klavesnici nejakou frekvenci, ktera je zrovna volna a tam si vysilaji dle libosti klidne plnym 5W vykonem a tohle nikoho netrapi pritom je to daleko vetsi prusvih nez si zavysilat RF-10 nekde v lese na kratkej prut klidne i na 45MHz.


29 zář 2015, 22:00
Profil
Svobodník
Svobodník
Uživatelský avatar

Registrován: 07 úno 2016, 10:50
Příspěvky: 4
Bydliště: Hranice na Morave
Nový příspěvek Re: RF10 ???
Ahojte.

Mam moznost kupit 4ks RF10 od vojaka zberatela. Neviem stav ani kopletnost. Tento tyzden by som to snad mohol vidiet.
Otazka znie ci by mal niekto zaujem. JA by som vzal 1ks max 2ks.
Som z okresu Přerov.
Marek


29 úno 2016, 17:40
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz