Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 říj 2020, 01:34




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Jak chytit PMR na PX-888 
Autor Zpráva
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Jede ;)

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


17 led 2012, 00:03
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Už by měl fungovat původní odkaz, kdyžtak to prosím někdo zkuste. Díky.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


17 led 2012, 11:35
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Jede :D

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


17 led 2012, 12:34
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Dobrý! :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


17 led 2012, 13:11
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 24 pro 2008, 20:08
Příspěvky: 146
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s tím výkonem. Na Puxingu je možnost nastavit výkon na 1W a 5W a Josef někde psal že 5W je trestné. Jak to tedy je? A jak ČTÚ pozná že mám výkon 5W? To za mnou jako přijedou na akci a zabaví mi rádio a napaří pokutu ? Prosím objasněte mi to díky :)


15 úno 2012, 08:14
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
frekvence a výkony: http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%2 ... 005_28.pdf
pmr samozřejmě jen do 0,5W

jak to ctu pozná je jedno, prostě to nedělej protože zasíráš pásmo ostatním uživatelům v širokým okolí.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


15 úno 2012, 08:29
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Pokud používáš UHF 888 tak ta nemá 1 a 5W ale 0,5 a 4W, takže při nižším výkonu zákon neporušíš (z hlediska výkonu, nesmíš vysílat na PMR s měnitelnou anténou). Výkon se měří dost jednoduše, jsou na to přístroje.

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


15 úno 2012, 18:08
Profil
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Registrován: 24 pro 2008, 20:08
Příspěvky: 146
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
s tím chybným výkonem se omlouvám...nevím proč jsem napsal 1 a 5W :D


15 úno 2012, 19:59
Profil ICQ
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Pohoda, každej se někdy sekne. S vysíláním pomocí PX-888 je to v čr problematický, z hlediska zákona by jsi měl vysílat pouze na UHF sdílácích (5W max), ale v praxi pokud nebudeš dělat bordel a vysílat "jen" na 0,5W tak s tou anténou to asi nikdo řešit nebude (když už by jsi potkal kontrolu). 4W už je docela problém jednou jsem to zkoušel na Točný (jih Prahy) a ozval se mi někdo z Černýho mostu (15Km?) že mu ruším vysílání (nevím čím vysílal on, že jsem to chytnul, ale měl jsem dost staženej squelch a bylo tomu sotva rozumět)

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


15 úno 2012, 20:06
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Nikdo tě řešit nebude, dokud nezačneš rušit IZS, nebo jiný placený služby, který v tomto pásmu jsou. Zaměřit tě potom je pro ČTU celkem pohoda, není to tak že až by jsi potkal kontrolu, ale až si kontrola potká tebe :lol:
Fakt to berte tak, že ty zákony a předpisy tu nejsou proto aby nás někdo omezoval, ale proto aby ten radioprovoz vůbec mohl fungovat. Pokud by každej vysílal do éteru co se mu zlíbí (klidně i těch 0,5W), tak by si ve výsledku nepokecal nikdo... nebo jen ti s nejdražším vybavením.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


15 úno 2012, 20:18
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 14 čer 2009, 23:36
Příspěvky: 43
Bydliště: pernikova lhota
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
panove vite nekdo jak nastavit prm podkanali jak jich maj 36 (nebo kolik) ja je slysim na cistym kanalu ale oni me ne takze co kde je potreba?

_________________
„Jeden muž se zbraní může ovládat dalších sto, kteří ji nemají.“
- V. I. Lenin


http://www.taksitokurvavygoogluj.cz/


26 úno 2012, 22:56
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2010, 15:53
Příspěvky: 736
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
koukni se na nastaveni CTCSS, jak vysílací, tak přijimací. a nastav podle tabulky: http://www.repeater-builder.com/tech-info/pl+dpl.html

_________________
If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!


26 úno 2012, 23:24
Profil
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 14 čer 2009, 23:36
Příspěvky: 43
Bydliště: pernikova lhota
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
nahodou nechtel by nekdo udelat nastaveni pro puxingi a upnout to?

_________________
„Jeden muž se zbraní může ovládat dalších sto, kteří ji nemají.“
- V. I. Lenin


http://www.taksitokurvavygoogluj.cz/


30 bře 2012, 22:49
Profil ICQ
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Puxing používá 50 CTCSS kódů, takže většina má jiný označení než na PMR. Tady jsou pro puxing, jakou hodnotu nastavit na PMR si dopočítej

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


31 bře 2012, 05:25
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Ano, ale to neznamená, že CTCSS 2 odpovídá druhému podkanálu ;)

orientoval bych se dle toho: http://www.qsl.net/ok1vcb/cbradio/pmr-ctcss.htm
a je to opravdu, tak. Odzkoušeno.

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


31 bře 2012, 10:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Proto píšu aby si to dopočítal, 2 podkanál je CTCSS 3 (u puxinga)

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


31 bře 2012, 16:31
Profil
Generál poručík
Generál poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 čer 2008, 11:01
Příspěvky: 2422
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Opet v nesnázích :(
Na PX888 najedu do menu kde nastavuji kanaly pro prijem PMR CTCSS, ale když se rídím tímto návodem http://www.qsl.net/ok1vcb/cbradio/pmr-ctcss.htm tak ty to kanály tam nemám mám tam jen od 450 výš...Kde je chyba ? to ty co tam jsou musím smazat a natukat tam tuty ?

_________________
TO JE SAMÝ CALL OF DUTY A PAK HOVNO
KDO NEDOKÁŽE TŘI DNY SRÁT A CHCÁT DO KALHOT NENÍ U MĚ SNIPER !!!
KDO SE BOJÍ SMRTI UMÍRÁ KAŽDÝ DEN


http://www.scpmc.estranky.cz/


20 kvě 2012, 18:34
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2009, 21:30
Příspěvky: 339
Bydliště: Liberec
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Hele dostal jsi k tomu tenhle návod? viewtopic.php?f=260&t=12902 Koukni na tyhle dvě stánky, tam to máš rozepsaný download/file.php?id=5010&mode=view a download/file.php?id=5011&mode=view Já to podle toho dělal a všechny podkanály co tam jsou jsem měl i na PX-888. Snad ti to pomůže.

_________________
Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...


20 kvě 2012, 20:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
To o čem píšeš je hodně divný, mám PX888 v ruce a CTCSS začíná na 67 (přesně podle tabulky).
Jenom se podívej jestli máš nastavené kmitočtové zobrazení, v jiném CTCSS nejdou změnit

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


20 kvě 2012, 21:04
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 15 pro 2011, 19:48
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Jsem laik a prd tomu rozumim, ale nasel jsem video navod jak naprogramovat PX 888 na PMR. Z toho jsme vydedukoval ze tam ma klasicky 8 kanalu a ke kazdemu kanalu pouze devet subtonu (subkanalu). Normalne je jich az 38. Nicmne Puxing ma jen 128 pametovych mist tak byste tam vsechny stejne nedostali a timhle zaflakate jen 80 pameti, zbytek si muzete naladit konkretne na co budete potrebovat.

JAK NA TO

Nejdriv asi ale musite vymazat vse co tam je - POZOR prijdete o veskera nastaveni stanic a vsechny pameti! - : drzete MENU pri zapnuti a potvrdte ENTER. Pak vybrat FULL a ENTER.

Pak nastavte v menu tyto polozky:
(aby jste videli vsechny polozky v menu mackejte ESC tak dlouho az mate na displeji frekvence R a T bez pameti (M) )
4ta polozka menu POW=LOW
5tka SQL=3
6tka SCRM=OFF
20tka STEP=0625
21cka N/W=NARROW

Postup k naladeni a ulozeni kanalu se subtony (subkanaly):
ladite postupne od kanalu 1.0 nahoru pres 1.1 az k 1.9 a pak kanal 2.0 az 2.9 atd... az zkoncite na 8.9
a kazdou predvolbu si ukladate do pameti analogicky od 010 nahoru pres 011 k 019 a pak na 020 a 029 atd... az zkoncite na 089


VIDEO ZDE

- ESC prepinejte tak dlouho az mate na displeji frekvence R a T bez pameti (M)
- nastavite pro kanal 1.: 446,00625 / 2.: 446,01875 / 3.: 446,03125 / 4.: 446,04375 / 5.: 446,05625 / 6.: 446,06875 / 7.: 446,08125 / 8.: 446,09375 (help tabulka)
- MENU a vyberete 16tou polozku menu (C-CDC) a zvolite si ktery podkanal
- vyberete OFF nebo 67,0/71,9/74,4/77,0/79,7/82,5/85,4/88,5/91,5 (help tabulka)
- ENTER
- MENU
- ESC
- vyberete patricnou pamet (pro kanal 1 ma na videu pamet 010, pro kanal 1 a subton 1=M011, kanal 1.2=M012, kanal 2.2=M022)
- ESC
- ESC (jste na te patricne pameti)
- MENU
- vyberete 24tou polozku menu (NAME)
- pojmenujte si kanal - pomoci rehtacky vybiram znak a mrizkou na klavesnici znak potvrdim
- ENTER
- 3x ESC

a jedu odznova nasledujici kanal nebo kanal se subtonem a tak dokola az po kanal 8 a subton 9.


(Myslim ze 9 subtonu staci a kdyby ne tak si nekam pak rucne naladim ten na kterem budou kolegove mluvit a ulozim nekam na volnou pozici)



Edit - odstranena jedna polozka z provotniho nastaveni = neni treba menit


Naposledy upravil sad04 dne 30 kvě 2012, 08:53, celkově upraveno 1



23 kvě 2012, 08:31
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Z jakého důvodu máš nastaven DIFFR?

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


23 kvě 2012, 11:16
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 15 pro 2011, 19:48
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Ste-Lu_cz píše:
Z jakého důvodu máš nastaven DIFFR?

Netusim, opsal sem to z menu, pokud je to spatne tak to opravim.


23 kvě 2012, 11:27
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
DIFFR je totiž volba převaděčového odskoku...

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


23 kvě 2012, 11:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 15 pro 2011, 19:48
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Ste-Lu_cz píše:
DIFFR je totiž volba převaděčového odskoku...

Bohuzel netusim na co je to dobry, ale z navodu sem to odstranil.


30 kvě 2012, 08:54
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 28 bře 2011, 21:40
Příspěvky: 52
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Zdar, laicky se zeptám, pokud mám puxiga 888 UHF verzi, tak ten má svoje kanály, (tuším 5) na kterých funguje, něco jako PMR svých 8 kanálů, je to tak? A když chci chytit na puxe PMR , musím smazat i ty UHF pásma, a místo toho tam budu mít pmr kanaly, nebo muzu nejak prepinat mezi PMR kanaly a uhf kanaly? Děkuju za odpoveď


27 čer 2012, 21:01
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
PMR je část UHF spektra, nic mazat nemusíš. Stačí mít nastavenou správnou frekvenci a odskok.

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


27 čer 2012, 21:12
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 28 bře 2011, 21:40
Příspěvky: 52
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
umí tedy komunikovat s PMR, i s UHF, stačí nastavit frekvenci a odskok, jestli to chápu dobře?


28 čer 2012, 06:55
Profil
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Jo chápeš

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


28 čer 2012, 06:57
Profil
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 02 pro 2011, 11:37
Příspěvky: 357
Bydliště: 34UBA9724
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
jaký odskok? z jakého důvodu?

_________________
-Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně.
-Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí.
M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
Obrázek


28 čer 2012, 10:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 16:07
Příspěvky: 480
Bydliště: Říčany u Prahy
Nový příspěvek Re: Jak chytit PMR na PX-888
Posun jednotlivejch kanálů vůči sobě. U PMR 12,5Khz. PX má defaultně nastavenej 5 nebo 10, te´d si nejsem jistej

_________________
G36EA2 (s RIS rukojetí)
MK12 ("M120"+vzduch=136m/s)
UMP (m100+guru tryska=115m/s)

Vždy věrný jen sám sobě.


28 čer 2012, 10:53
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz