Autor |
Zpráva |
Bilingo
Desátník
|
Re: pušky z WWII
Zdravím, plánujem sa postupne pustiť do reenactingu (u nás na východe 2. svetová v airsofte moc populárna nie je) a pozerám sa po nejakej americkej zbrani z obdobia 2. svetovej a zišli by sa mi nejaké postrehy. V skratke, pozeral som na M1 Garand od A&K a taktiež na M1 Thompson GBB od WE (tam ma trocha odrádza plast a u garanda je problém s dostupnosťou zásobníkov) máte s týmito zbraňami nejaké skúsenosti?
Vopred ďakujem
|
28 lis 2018, 22:01 |
|
|
|
NoobsRush
Poručík
|
Garanda jedině od ICS. Hraju dlouhodobě s kolegou co jede Rangers, původně měl plynovyho Garanda (tušim že taky od ICS), ale byla to problematická zbraň, soustavně záseky při výkyvu teplot apod. Přesel na aeg garanda a nemůže si stěžovat, tělo/zpracování topovka. Jeho brácha má Thompsna od King Armsu a taky je spokojenej.
_________________ Youtube NoobsRush - všemožné o Airsoftu (Zamyšlení, Tipy, Recenze)
|
28 lis 2018, 22:48 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
No ak chceš robiť US WW2 tak ti môžem vrele odporučiť King Arms Thompson M1A1 drevo/kov. Písal som tu naň aj "recenziu" a perfektne mi slúži dodnes. Určite sa vyhni Cymáckemu Tomíku. Ak chceš Garanda bohužial stále jedine AEG. GBB Garand dodnes nikto poriadny nevyrobil a Marushin je za tie prachy príliš kazový a nedosať naň diely. Garand by som ja osobne bral od G&G potom ICS a ďalej najlacnejšia možnosť je od A&K. Ďalšia krásna možnosť je plynový Springfield M1903A3 od G&G. Drevo/kov..paráda. Ja som si vyrobil verziu A4 z KJWM700 + origo kovanie a drevo. Ďalej Carabine M1 od King Arms bohužiaľ len v CO2..inak by som ju už mal doma. Krásna zbraň a podľa toho či chceš robiť para alebo infantry by si si vybral buď folding alebo solid verziu. K WE M1A1..dá sa naň dať originál drevenné pažbenie..no chce to úpravy a najhoršie je na tom pažbička. Back up potom M1911A1 od KJW poslúži parádne no momentálne by som dal šancu aj Coltu od G&G. Samozrejme netreba zabúdať ani na M3 Grease Gun. Ideálne od ICS ale robí ho už aj Snow Wolf a neviem či nie aj AK.
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
28 lis 2018, 23:30 |
|
|
|
Bilingo
Desátník
|
Ďakujem za reakcie Popravde na toho thompsna od King Arms som pozeral, avšak na moje prekvapenie je prakticky všade vypredaný a rovnako je na tom aj verzia z plastu. A plynový thompson predáva známy za 200€ tak by možno stál zato a pažbenie som pôvodne premýšľal dať niekde vyrobiť (u nejakého šikovného stolára napr.) U Garanda od A&K ma najviac zaujala cena, necelý 300€ za drevo+kov vyzerá lákavo, no kvalita tam určite nebude najvyššia. Grease gun som vždy nenávidel Pozeral som tiež na Browning M1918 no taktiež málo kde nájsť a niekde kde sa nájde sú ceny dosť prestrelené... vyzerá to teda na lov King Arms
|
29 lis 2018, 00:13 |
|
|
|
NoobsRush
Poručík
|
jooo na BAR jsem uplně zapomněl, ten jsem měl dokonce sám pujčený. Od A&K s custom dřevěným pažbením (origo se dodaval s plastem). Pěkná sranda, má to dokonce točát ale strašně rychle se vystřílí
_________________ Youtube NoobsRush - všemožné o Airsoftu (Zamyšlení, Tipy, Recenze)
|
29 lis 2018, 01:36 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
|
Ku tomu A&K Garandu, ono to nemusí byť vyložene špatná zbraň už z krabice, no nejakú tú stovku za G&G alebo ICS by som rozhodne priplatil. A&K používa totiž mechabox ako TM, CM a AGM M14ky ktorý ja osobne moc nemusím. Zato G&G je totálna tehla a ICS má tiež solidný kúsok. BAR je fajn, nie tak častý..aj keď sa to docela prenese a tie točáky nič moc no. Najhoršie je toto hľadanie, čo kde majú skladom a ideálne vychytať ešte aj nejakú zľavu. Keď už zoženieš zbraň tak ťažko zohnať zásobníky a naopak. Zabere to dáky čas ale nakoniec sa určite podarí
|
29 lis 2018, 10:25 |
|
|
|
Bilingo
Desátník
|
Na toho Garand od ICS aj G&G práve pozerám a musím jednoducho uznať, že Garand je proste sexy A výhoda je, že obe sa dajú zohnať aj v Česku, už len vybrať ktorú. No ešte skúsim pohľadať aj toho thompsna od King Arms... kto by nechcel vyzerať ako Captain John H. Miller Presne to ako píšeš na konci, ale som trpezlivý človek tak len hľadať, hľadať a hľadať a snáď keď chalani u nás uvidia tie zbrane tak sa niekto tiež nechá poblázniť a pridá sa k WW2 K tomu BARu ako ste obaja napísali, ten točák ma fakt odrádza (Mal by som aj nejaké otázky ohľadom WW2 softu mimo zbrani, môžem sa niekomu z vás ozvať cez správu nech nejdem offtopic?)
|
29 lis 2018, 12:29 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
|
No problem, robím 101st. Airborne. Nie uplne pure reenactment, skôr druhoválový soft s prihliadnutím na to aby to aj autenticky vyzeralo a postupne sa to zlepšuje. Žiadne veľké excesy. Inak tuna som na to tiež bohužiaľ sám Ale chodím takto niekedy aj na klasický soft a zabavím sa. WW2 zbrane proste milujem a celkovo druhoválová tématika mi je blízka. Takže keď dosoftím tak si určite zopár vecí ponechám ako zberateľské kúsky na dekoráciu No a Garand je Garand..stále čakám či si ešte niekedy splním môj dávny softový sen a niekto vyrobí schopného GBB garanda Elektrickým už pár rokov odolávam práve vďaka M1903 springfieldu a Thompsonu aj keď mi to občas nedá spávať Teraz zas poškuľujem po plynovom enfielde od GG ktorý vyzerá proste luxusne.
|
29 lis 2018, 13:05 |
|
|
|
|